Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 0:12:38
amrara
Sto ste se raspisale, jedva sve procitah :D Mene glavobolje slomise, mada pijem tablete za pritisk opet mi ujutro i navece bude 140/90. Danas sam kod mame bila cijeli dan, odmorila se lijepo. Kupila Taretu jaknicu na snizenju i par stvarcica za curicu. SKroz sam zaboravila sta se ono nosi u bolnicu, ja dosad imam spakovane 2 potkosulje, 5 jednokratnih i 4 pamucne gacice, peskir, pidzama i dvije spavacice, carape, papuce, gumica za kosu ( znam da mi je falila prvi put) i stvari za licnu higijenu i naravno ulosci. Da li sam nesto zaboravila. Prosli put je bilo pretoplo u bolnici pa mi ogrtac nije ni trebao. Danas sam usla u 37 sedmicu. Dok idem piskiti osjecam strasan pritisak, tacno mi se ne ide na wc. Infekcija nije sigurno nego bas pritisak od bebe
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 1:39:57
milenium
večer ženice,moja malena zaspala tek u ponoć i ja sad taman robu razgrnula.
neca ženo šta ti sve istrpi,valjda će na kraju sve bit dobro.a mi kukamo radi običnog nekog brisa
leme javi seee
vanchi,što se tiče babina,mi nikoga nismo zvali,tko želi vidjet bebu taj sam dođe,tko ne želi i ne dođe i eto a večere,,,kako ću im pravit večere ne mogu da hodam ni da sjedim od epi,konci zatežu,boli ,krvarim,ma užas,ko ranjenik sam
andi drago mi je da je oper.dobro prošla
unchi,super da si nabavila posteljinu.ja sam svoju prije par dana stavila oko kreveca ali mislim da cu je do poroda morat još jednom skinuti i oprati jer naprašit će mi se.
marinci,blago ti se,ti ćeš na cr pa što kod mene nije naopako okrenuto joooj ma čitala sam na forumima da te bh kontrakcije netko skoro nikako ne osjeti a netko se slomi s njima i ne može ni da hoda kad mu se to desi,valjda je to od žene do žene.naravno ja uvjek spadam u onu grupu di može bit sve najgore,tako mi je i inače. kod mene baš bude bolan kao pravi trud al znam da nije jer se ne ponavlja često i nije u pravilnim razmacima.al bolii kao da sam na onome stolu. i ta me bol odmah posjeti na porod. i kontam u sebi pa kako ću ja ovo moć ako mi je već nakon tri četiri bh kontrakcije već dosta. a od jučer i nešto sporo hodam,mogu hodat al sve pravim neke sitne korake.a i stomak mi je težak užas. ne znam kako ću se izdepilirat i odrezat nokte na nogama
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 4:04:46
Vanja88
IZVORNA PORUKA: marinčii
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23
Marinci gdje si?
Hej draga evo me,posle pregleda isli u set_nju i na toplu cokoladu pa do ksmo vecerali spremila M na spavanje ne stigoh se ranije javiti. UGlavnom sve ok ,bebac aktivan ,jos se nije okrenuo al kaze doktor da ima jos mjesta pa vidjet cemo.Posteljica i sada prvi stepen zrelosti ,bebac ima oko 3280 vec ako oni to dobro mjere.U ponedeljak idem na prvi ctg pa cemo usput opet provjeriti jel se maleni okrenuo i tako.
Bravo za kontrolu marinci. Vazno je da je sve ok i da si ti isla na toplu cokoladu:)) Sta znaci ako je posteljica zrela? Jel to preko ultrazvuka odredjuje? Ja sam isla danas na kontrolu, nacekala se kao i uvijek al nema veze......pritisak mi je bio malko visok, pa sam posle kontrole isla na ctg gdje se smirio i spao na 118/80 sto je za mene sasvim normalno. Nemam pojma od cega je tako visok bio,barem za mene..... Ja sam 2prsta otvorena,sluzni cep sam izgubila kako i kada ja pojma nemam.... gurnu on prst skroz mene u sekundi zaboli kaze on diram bebi glavu (Sjetila sam se almondray u tom trenutku). Nije se beba skroz spustila ali ide prema dole...malo jos... Kontrola za 7 dana pa vidjecemo kako i sta... Jos jednom je ponovio da ce biti pokrupan. Uglavnom, prosisati termin necemo, ali jos nedelju,dve maximum mi daje..
< Poruku je uredio Vanja88 -- 21.11.2014 4:16:50 >
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 7:13:28
Andy_Bec23
Jutro drage moje ja ode na kontrolu za stitnu zljwzdu nadam se i zadnji put i da ce da mi ukine ove tablete vise;)
Marinci dokle god bebac super napreduje i dok je tako vjerojatno mu tako pase haha neka ga ... I carski rez nije nista strasno. Moja seka je oboje rodila na carski . A vidjet ces i leme ce se javit ;)
Vanchi i tebi bravo za kontrolu bas mi drago da je sve ok ;) jos malo samo ;) Bas me cudi da nisi primjetila za sluzni cep ... Ja sve cekam nece li ispast haha ...
Moj muz prespavo noc bas sam sretna. Ne boli ga i vrlo malo je nateklo i to mi bas drago jos da danas ne natece i sutra ce bit ko nov juhuu
Milenium nisam bas citala po netu o tome jel neko osjeti bol il ne al znam da meni doktorica rekla smijem ih imat 10x na dan u nepravilnim razmacima i nebi trebale boliti , e pa sad ocito ima i da boli nekog ;) proce i to kad se porodis haha ...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 7:15:49
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: amrara
Sto ste se raspisale, jedva sve procitah :D Mene glavobolje slomise, mada pijem tablete za pritisk opet mi ujutro i navece bude 140/90. Danas sam kod mame bila cijeli dan, odmorila se lijepo. Kupila Taretu jaknicu na snizenju i par stvarcica za curicu. SKroz sam zaboravila sta se ono nosi u bolnicu, ja dosad imam spakovane 2 potkosulje, 5 jednokratnih i 4 pamucne gacice, peskir, pidzama i dvije spavacice, carape, papuce, gumica za kosu ( znam da mi je falila prvi put) i stvari za licnu higijenu i naravno ulosci. Da li sam nesto zaboravila. Prosli put je bilo pretoplo u bolnici pa mi ogrtac nije ni trebao. Danas sam usla u 37 sedmicu. Dok idem piskiti osjecam strasan pritisak, tacno mi se ne ide na wc. Infekcija nije sigurno nego bas pritisak od bebe
Spusta se bebica dole ;) cestitke za 37 sedmicu ;) ja jos nemam takvih tegoba al eto svaki dan ocekujem ;) a sto se tice tasne neko ce ti rec ovdje ja neznam kako je kod vas ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 8:17:33
Andy_Bec23
Ovdje je guzva ajme ;( ima da se nacekam a vozila sam se sat vremena vamo uzas i tranvaj i sve :( Jos sam gladna a treba da cekam prvo da mi vadi krv ma uzas ;(
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 9:21:48
marinčii
JUTRO TRUDNICe ANDY sretno na kontroli ,da bude uredan nalaz i da ti ukinu te tablete napokon. AMRARA mozes jos casu plasticnu ubacit,dokumente nemoj zaboraviti i to je to .KOd nas trebaju i pelene ,maramice i krema za bebu neznam kako jenkod vas. VANCHII bravo za kontrolu,pa ti vec 2 prsta otvorena a nrmas bolova ima da se ekspresno porodis.Sto se tice tlaka mozda si se malo prepala,i meni je bio130/70 doktor veli ok...posteljicu je gledao preko uzv neznam jel kod vas opet to provjeravaju al mislim da je sad glavni ctg ako je on uredan nema potrebe za uzv.. MILENIUM joj suti neznam bas jel mi blago ,strah me je iskreno i jednog i drugog al eto sta mogu,veli doktor kao vidjet ce mo kakva je zdjelica tek kad je zadak onda se to sve gleda i odlucije se za carski.,ja sam mu odma rekla nema sanse da me poradja prirodno ako se bebica ne okrene pa taman trazila drugog doktora.Sto se tice ti tvoji kontrakcija mozda ne budu ni na porodu jace,janprvi put nisam imala lazne al kad su krenule prave bolile su uzas a nisam se skoro nimalo otvarala ,.Kad ti ides na kontrolu opet
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 10:22:30
bejbibi
Jutro drage moje,kako ste??? Jeste li se naspavale?? Ja jesam,fino :) samo sto je takoo tmurni vrijeme uzas :(... Evo ja pravim ustipke hihih...sinoc nasla neki recept pa jedva cekala da svane d napravim i da jedem hahahha :))) hajde bujrum....
Uh vidim neke sitno brojeeeee :)))) uskoro ce drzat svoje bebice :) sretnooo
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 10:30:25
morenaa
Marinci super za kontrolu, ima jos vremena da se bebac okrene,samo nek je sve uredu svima sretno na pregledima.. uh vi vec sve u terminu a ja tek do pola dosla mucnine definitivno popustaju, a bilo im je i vrijeme
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 10:38:53
bejbibi
Morena draga ne brini,ima nas jos ko ti ;)))... Ja sam 23+5 ..... Nadam se ds ce nam se jos trudnica pridruzit na pocetku a ne vec pred kraj :(.....
Eh neka je pitala za aplikaciju za mob..ja sam skinula pregnancy od johnson baby....zuta kocka unutra ima kao cvjetic,pamuk ne znam sta je...i ona javlja kad u ulazis u novu sedmicu i ima savjete i svvasta nesta za svaki dan :)... Jedino mozda sto je mana je to da je na engleskom
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 10:44:50
Andy_Bec23
Ja sam poludila sada ... Vozim se sat vremena i cekam 2 sata u ambulanti da bi mi rekla samo nastavite uzimat tablete ... Ma uzas poludila sam ... I svaki put neki drugi endokrinolog ... Ja joj kazem da mi je doktorica rekla zadnji puta da ako mi veijednost bude opet 0,5 da nemoram uzimat vise tablete jer je normalno do 2,5 imat a ja vec uzimam najmanju dozu lijekova i to znaci bez lijekova bi mi vrijednost mozd i bila 1,2 il 2,5 a ona kaze nebe ja to gledam drugacije uzimajte do poroda i dalje 37,5 mg i cim seporoditenemoratevise???
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 11:08:47
rose 87
ej drage moje ,kako ste mi ja jucer cijeli dan oko E. dobio temperaturu i grlo ga boli,danas nema temp. lijecimo grlo i mene nesto grebe ,vala su mi dosadile ove bolesti vise,nedaj Boze neceg goreg poludila bih... andy neznam stvarno sta bih ti rekla,nemozes da ne poslusas dok. jer nikad sebi nebi oprostila da se sta desi,a opet ni ja nevolim bez potrebe piti lijekove marincii sinoc udjoh samo da vidim kako prodje tvoja kontrola,znaci maleni je zasjeo,ma hajde neka je on zdrav a i ti,ja isto mislim da nebi bilo pametno prirodno na zadak radjati,ako se ne okrene carski nije strasan,sta bi,u svakom slucaju da on tebi sretno stigne... vancii pa vec dva prsta,super to kod tebe ide,izgleda da si nam ti aBd sljedeca,da ti i porod bude lagan i docekasa svoju zivu i zdravu... morena super da mucnine popustaju bejbibi i kod nas tmurno i hladno,posalji koji ustipak,ja jos nisam doruckovala,jucer od nervoze samo gluposti grickala,pa danas mi muka,jedva kafu popila leme nadam se da ces nam se javiti uskoro ostale uzivajte mi danas i cuvajte pupe
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 11:40:39
unchy
Joj ja sam jutros poludjela, odem u nasu cuvenu bolnicu, koja je kako je izgorjela u hausu, ne znas nikad gdje sta dodje jer uvijek nesto premjestaju i laf renoviraju, i javim se na recepciju i oni me posalju na labaratori,a to je skroz na drugoj strani zgrade, ja tamo kad ona kaze ne vadimo mi to ovdje vec to rade u ginekoloskoj ambulanti, ja ponovo na drugu stranu zgrade kad tamo vice sestrica sacekajte doktora nema, ja cekaj pa cekaj kad ide doktor vice ne to mi ne radimo vec mikrobiologija radi tamo odite, ja na mikrobiologiju gdje je bila prije mjesec dana kad ono vise nije tamo, pitam jednog medicinara gdje dodje vice ne zna, vratim se na recepciju vice ona na zaraznom je, a to je skroz druga zgrada, ponovo kolisi do tamo, ja tamo kad na vratima pise NE RADIMO DANAS, fuj uzas. Doslo mi je da na sred kruga stanem i uhvatim vristati. Fuj.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 12:04:28
bejbibi
UNCHY draga to samo kod nas ima..ja se,sad pravo iznervirala i sokirala kad mi muz kaze,da prestaje KANTONALNA BOLNICA sa radom..reko wtf..kako je to uopste moguce kaze kao imaju dugovanja neka....ma ne mogu da vjerujem koja smo mi rupa,eto kad tako moram rec...sva sam isfustrirana i ljutaaaaa.....sta sa onima koji su kriticno,sa trudnicama....mislim stq im uopste znaci da ce prestat sa radom ne mogu da vjerujem......
ROSE draga evo saljem ti ustipke :) ja sam se vec najela i kafu popila...
ANDY bas ni je zao sto si se inervozila ali sta ces bolje pislusat doktora...ma nusam vuse pametna....ni ja ne bolim tablete al sta ces kad moras
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 12:55:08
Andy_Bec23
Unchy pa prava avantura tamo ;)
Rose 87 pa ovo vrijeme ludo pa stalno neko bolestan znam kako ti je i mene je bolilo ispirala kaduljom i pila 2/3 l caja u toku dana i pomoglo mi ;)
Evo ja pravim pire i spinata ;)
Ma znam da beba vec sada ima svoj sistem koji ssm radi al nebi naravno prestala da pijem ako oni nekazu ... Trazit cu ssd drugog doktora da mi je blize ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 13:55:37
Super Beba
IZVORNA PORUKA: amrara
Danas sam kod mame bila cijeli dan, odmorila se lijepo. Kupila Taretu jaknicu na snizenju i par stvarcica za curicu. SKroz sam zaboravila sta se ono nosi u bolnicu, ja dosad imam spakovane 2 potkosulje, 5 jednokratnih i 4 pamucne gacice, peskir, pidzama i dvije spavacice, carape, papuce, gumica za kosu ( znam da mi je falila prvi put) i stvari za licnu higijenu i naravno ulosci. Da li sam nesto zaboravila. Prosli put je bilo pretoplo u bolnici pa mi ogrtac nije ni trebao.
Samo da brzinski uletim, jer smo u istim mukama
Ne znam u koju bolnicu ideš na porod, ja idem u Vojnu iliti Opću (tamo sam se porodila i 1. put)...Uglavnom, dodaj spisku i koji tariguz, vlažne maramice, nemoj zaboraviti sokove na slamku (od jabuke najbolji) i vodu npr. od 0,5l...I one energetske čokoladice (dobro će ti doći nakon poroda)... Ja sam spakovala 2 paketa od 5 jednokratnih gaćica (one dm), 2 paketa uložaka, 3 spavaćice (tačno mi je toliko trebalo prošli put) i ovo ostalo što si nabrojala...Ja sam spakovala i cuclu (stvar ličnog izbora naravno, ovisno jesi li za cuce ili ne)... U Vojnu možeš unijeti i mobitel (pa tako ponesi i punjač ) Ne zaboravi koji časopis..Meni je dobro došao 1. put dok sam iščekivala "nagon" i dok su mi kontrakcije dozvoljavale da budem sabrana
Sretno :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 14:21:28
marinčii
ROSE draga bas mi je zao da je maleni prehladjen misa mu,abd da brzo ozdravi .JEsi probala onaj sprej tantum verde odlican je za grlo a smiju ga i mala djecica,daji mu i caj od sljeza nama to uvijek pomogne. ANDY draga nemoj se nervirati ,izdrzi jos malo s tim tabletama to je za dobro tvoje bebice. MORENAA super za mucnine,nego da te pitam jel znas imal li igdje u gradu bocica od tommy tipee ?uzela njihoce cuce i sad bi bocicu istu al ne nadjoh u konzumu .. BEJBIBI uh i moj beban jedino voli ustipke,na sve drugo mi muka al oni mu bad pasu UNCHY e vala bas je zeznuta ta vasa bolnica,kod nas bris rade u ginekoloskoj ambulanti i onda ti moras te utorke odnijeti u mikrobioloski lab,cudi me da nije tako i kod vas
< Poruku je uredio marinčii -- 21.11.2014 14:28:56 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 16:19:03
Vanja88
cao drage mojeee... Ja sam expresno iz kreveta sada, tako sam fino spavala a bila sam umorna od svega juce da cak ni u wc nisam ustajala za zivo cudoooo :D hvala vam,valjda ce biti ok...mene samo boli kad stojim,jak pritisak dole i prepone i svi moguci misici mozda se on spusti skroz do sledece kontrole koja je u petak ujutru. Unchy zao mi je sto si se tako napatila oko tih briseva bas su supci ti u bolnici, ne skonta ja jel ti na kraju i ne uradi ih jer ne rade? Andy,a jel i ti se danas malo nacekala :PPP marinci...nije ovdje obicaj da se radi ctg svake sedmice kad se udje u 9 kao i tu, nego mozes otici kad god hoces oni rade nonstop i traziti ga sama, 20-30min nekad i vise okace te od kaise i lezis fino imas svoju sobicu posebno i dodje da te obidju,dodje na kraju dr i on da svoje misljenje. Ultrazvuka nisam imala od 32 nedelje. (i to ovisno od Dr, neki uopste ne daju posle 20e nedelje)
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 16:25:50
marinčii
VANCHII nek si se naspavala vala iskoristi sad situaciju kad sodje bebica ko zna oces li moci.Ma ako je sve ok nema potrebe za ctg-om svaki tjedan al eto ti kad odes na kontrolz opet trazi nek urade sto je sigurno je sigurno.Jesu ti uradili bris ?kad ce biti gotov? JOj i mene prepone bole nekad jedva koraka napravim sve kontam nije ovo normalno ,valjda prodje posle poroda.
NEMA nam jos LEME da se javi,nadam se da je sve dobro proslo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 16:46:51
Vanja88
almondray sjetih se ja tebe juce kad je doktor rekao da prstom dira bebi glavu haha. :) marina - uradi on taj bris u sekundi, mahnu gore,dole i gotovo ja ocekivala nesto sasvim drugacije....Nalazi ce biti gotovi za sledecu kontrolu,nazalost ja ih ne dizem sama i nemam pristup njima... bice kopija u kartonu u bolnici i kod njega u ordinaciji nekad idem tamo,nekad vamo pa da imaju na oba mjesta. ti rece da ce tvoji z 2-3 dana biti gotovi? kad je tebi sledeca kontrola?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 16:51:35
marinčii
ALLMOND e nek si na se i ti malo javila,ljubni djecaka od mene.Nadam se da si se oporavila koliko toliko i da sada uzivas s bebicom.. VANCHII da bris nije strasan meni ce biti u ponedeljak gotov a tada mi je i kontrola ,prvi puta u bolnici ,dosad sam isla privatno kod doktora
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2014 16:57:11
Vanja88
mislila sam da malo nahvatam mm kad dodje s puta za neku dugoocekivanu akciju ali kad sam sinoc objasnila sta je sluzni cep i kako je dirnu glavicu bebi on se pogubio nece htjeti sigurno haha ima li kod vas akcije zene??
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.