leme -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (1.11.2014 9:57:05)
|
I moj brat rodjen u 35 oj sedmici tezak 2260 g, a eno ga sad hoce crknut trceci da smrsa al ne ide [sm=jezicek.gif] IZVORNA PORUKA: no idea dobro jutro, evo da i ja poželim sreću svima nama bebelim, nama malo bebelim da uživamo, bez briga i stresova, a puno bebelim da ubrzo uživaju sa svojim bebama, al' sad van stomaka! vidim sinoć ste pričale o mom rođendanu-11.11., pa vam moram ispričati kako sam ja rođena-mami termin bio 12.12., 11.11. je bio četvrtak, ona imala zakazan pregled za ponedjeljak, kad već uđe u 9. mjesec, došla iz šetnje predveče, skuhala sebi kestenje jer joj se baš jelo i iznijela na stepenište da se brže ohladi, i u međuvremenu skoknula u bolnicu-ja izletila, nisam mogla čekati da uđem u 9.mjesec sa njom[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] odvezli me isto veče za Zg, jer nisam imala razvijen refleks za uzimanje hrane, i jer sam nedonošče, tamo me malo infuzijom hranili dok nisam naučila jesti, i došla kući živa i zdrava...rođena sa 2300, došla kući sa 2500g...mama kaže da se sve tako brzo dešavalo da je mislila da je sanjala...vrlo brzo sam stigla ostale vršnjake, tako da kad meni neko kaže da se boji ranijeg poroda-ja se samo nasmijem...nisam bila u inkubatoru nego samo pod nadzorom, i ništa mi ne fali! [sm=jezicek.gif]-inače, oni su njoj tek mislili provjeravati krvnu grupu i Rh faktor, al' su malo zakasnili[sm=jezicek.gif],ona je 0-, a ja i tata 0+...bilo je to jako davno, ali je poenta priče da se ne trebate bojati kad beba odluči da izađe, očito je već zrela i spremna da se pridruži ovom svijetu... veliko mahanje svima!
|
|
|
|