Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2014 22:53:14
marinčii
IZVORNA PORUKA: leme
Evo mene,zene moje. Sutra idemo u bolnicu aBd. Po njemu se bebin stomacic sporije razvija u odnosu na ostatak tijela,tj taj AC parametar. Kaze beba je zrela,al je malo mrsav al eto da me prati par dana i onda carski rez. Mada ja sumnjam u njegove te parametre s obzirm da je prosli pregled taj obim stomaka bio veci nego danas,a to je nemoguce da se obim smanjuje. Uglavnom,drzite mi fige :)
ja uletih da vidim kako je prosao pregled,nemoj se sekirati eto i sama kazes da je zadnji put bio veci taj obim vjerovatno se bebica mrdala pa pogresno izmjerio.Sretno i da bebac sto prije bude u tvom narucju.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2014 23:51:30
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: milenium
ženice gdje ste? andi kakvo je to posebno ulje ,od čega? inače kako ruka,svaki put te zaboravim pitat?kako si primjetila prvi put da imaš taj problem?i možeš li sada išta tom rukom radit,držat itd?
vanchi posalji malo snijega!
bejbibi,ja sve mislim ti rodila,a ono je bila beblina ako se ne varam
marinci ja sam kao i ti zabrinuta jel normalno da se baba ovako puno miga,pa ne prestaje nikako,ama nikako,možda sveukupno kad se sve sabere miruje pola sata dnevno.jel to normalno.
Draga hvala na pitanju ja sam puno bolje koristim onu lanpu sa cevenum svjwtlom i muz masira tako da jos boli ali manje ;)
A sto se tice pokreta et neko ima mirniju bebu neko aktivniju haha ;) nist se nebrini sve je to ok ... Koja si sedmica sada?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2014 0:47:03
milenium
o ženice jeste se raspisale...
leme i marinci sretno sutra
neca dobrodošla tebi još malo
andi ja sam sad 33+ nešto,uglavnom u 34 sam tjednu. baš bih htjela na mob instalirat neki program da me svaki tjedan obavjesti koji sam tjedan al ne znam kako. neki dan pokušavala i nisam uspjela.
ona ogradica oko krevetića...koristila od prvog dana,ne radi udaranja i prevrćanja već više da bebi nije propuh i da joj je toplije u krevetiću. a vreća za spavanje... imala ih deset,nikad moje dijete nije htjelo spavat u tome,ni jedno ni drugo.osjećaju se sputano,ne mogu se okretat i vrtit u tome pa krenu plakat pa se razbude...
ona kolijevka mi se sviđa uvijek sam je željela ali kažu da se to ne iskoristi puno,samo prvih par mj. jer beba je brzo preraste.
a BH kontrakcije... imala ih u svim trudnoćama. tko reče da nisu bolne? bolne jesu,to je kao pravi trud al je razlika u tome da ne traje dugo,javlja se u različitim intervalima i brzo prestane. ja sam sinoć imala turu tih kontrakcija,možda 3-4. držala sam mob u ruci i nešto čitala,kad je prva počela ispustila sam mob iz ruku,mal se nije razbio,jednostavno ga nisam imala snage držat. pa je prestala bol za par sekundi pa opet...i tako par puta.kad promjenim položaj malo mi bude bolje. al kako podsjeća na porod i prave trudove uh...odmah se sjetim...
scarlet ja sam treću bebu skroz kasno počela osjećat tek iza 21 tjedna.a citala svugdje da se druga i treća bebica puno ranije osjete nego prva,pa sam se bila zabrinula kako to da ja ne osjećam nista. znači kod mene nije bilo to pravilo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2014 0:50:09
milenium
ženice počela sam čitat neku knjigu o porodu,došla sam do osmog poglavlja... al fale mi neke stranice il se to kod mene nece da uploadaju. ne radi se samo o kuci nego pomae da se shvati prirodnost poradjanja, i sto sve nase tijelo moze i kako se mi trebamo ''''drzati ''''tijekom poroda,kako olaksati bol i to...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2014 9:04:21
Mir@H
Leme sretno,bit ce to sve ok aBd. Vanchi i treba reci sta ti treba,tako su mene najblizi pitali sta da uzmu za prvi rodjendan,ja sutila i moja princes dobila pet pari nausnica,hahaha.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2014 9:25:42
mala curica
Dobroi jutro moje
Ovih dana sam bas u nekoj frci bila,nisam stizala da se javim. Sinic kasni dosli kuci,bili kod prijatelja neku papirologiju sredjivali,samo sam privirila i vidjela da ste dobro i vi i vase bebice.Vidim neke bas sitno broje,jedva cekam da uzmu svoje bebice zive i zdrave u ruke i da nam napisu svoje porodjajne price(uzivam da ih citam )
Mi smo hvala Bogu ok,poceo me je pupo po malo da svrbi Napuhana sam,stomak mi kao da sam 5-ti mj.
< Poruku je uredio mala curica -- 19.11.2014 9:35:12 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2014 10:13:39
morenaa
Dobro jutro, ja sam legla u 9 pa sam se bas naspavala i kod nas je zahladilo al vec je i bilo vrijeme..otkrila sam da mi za mucninu odgovara voda s par kapi limuna (ne limunada), bas mi pomogne i sas povratim samo ujutro kad tek ustanem. leme sretno, sve ce biti dobro aBda i jos malo stize tvoja bebica
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2014 10:42:08
Andy_Bec23
Jutro zene ja ustala tek u 10:15 sad nabrzinu da skinem ves i stavila novi prat pa jurim idem u kupovinu sa majkom....
Milenium ja imam BH kontrakcije nikad me nijedna nije zabolila ..... A sto se tice pokreta moe bit da ti je posteljica sprijeda i da zato kasnije si pocela osjecat ili jednostavno nisi obracala paznju
Vanchi prava nocna pticica
Mala C neka si se javila mi se zabrinuli , super da je sve ok i da napredujes ... Jesi se prijavila u bolnicu? Kad imas mjerenje nuhalbnog?
Morena super da si nasla sredstvo koje ti pomaze za mucnine
Leme sretno danas u bolnici pa nam se javi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2014 11:38:54
Andy_Bec23
Ja sam sad skinula ves sa vjesalice i perem jos jednombila sam prala na samo 60 minuta al sad skuzih da nije uopce dobro oprano i da imam posebnu opciju za baby odjecu i sad perem na tome :-) samo jedna masina 2:20 traje al nek bitno da je oprano
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2014 13:57:15
rose 87
evo i nas,vrijeme tmurno,citav dan nisam nista uradila,moracu sad oko rucka se zabaviti leme draga sretno vam sutra,da sve prodje dobro aBd i da docekas sa srecom svoju ostale jeli sve ok,da ne nabrajam imate veliki od nas dvoje marincii jeli i ti ides danas na kontrolu da vidis jeli se djecak okrenuo,jedva cekam da nam javis..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2014 14:01:05
unchy
Pozz drage moje, vidim raspisale ste se pravo, neka tako treba. Meni se pokvario punjac od laptopa pa vas pratim preko mob. Mi smo kupili kolica 3u1, pa umjesto one besike u boravku cu koristiti onu korpu od kolica jer moze se i ljuljati i mirovati, pa mi se cini prakticno. Leme draga sretno, bit ce to sve uredu, eto tebi tvog bebaca jos malo. Ja moram vaditi one brisove, a nikako mi se ne ide, pa cu vidjeti da se nakanim do petka, jer u pon.ponovo moram na kontrolu. Sve vas jubimmmmm.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2014 14:23:37
marinčii
DD LEME sretno draga moja ,da sve prođe najbolje moguće.Što odma sutra carski ,zar nisu rekli da će te pratiti nekoliko dana? rose sutra u 6 mi je kontrola pa ćemo vidjeti ja sam nešto uvjerena da se okrenuo..Kako si ti? unchy ja jutros kontala otić bris uraditi ali bi ružno vrijeme pa mi se nije dalo ,ujutro ću. Ja radim bris na streptokok i ne plaća se.Ti možda radiš one briseve na ureplasmu mikoplazmu i klamidiju ,pa se zato plaća iako čudno mi ako imaš osiguranje da se plaća? mileniumja imam bh kontrakcije iako rijetko i baš su bezbolne i ne traju ni minutu.Kod tebe će to brzo izgleda nećeš ti dočekati termin..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2014 14:39:54
unchy
Ma kod nas se placa i papa test bezobzira sto imas osiguranje i premiju sve se placa, ja radim bris cervixa na areole itd ne mogu bas jasno procitati sta pise, ne znam sto mi jeto uopste dao da radim jer sam to radila vec jednom nekih mjesec dana prije nego sto cu ostati trudna i bili su svi negativni. Al de kad je rekao moram uraditi. Mada mi je toliko gadno kad mi mora onu spravu dole ugurati, sad u pon.radila papa pa kad nisam crkla, grozno.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2014 14:42:14
rose 87
marincii eto i ja se nadam da se okrenuo,ali eto neka je on tebi ziv i zdrav pa kako god,mi dobro,cak me ni kiselina ne muci vise,malo me noge bolile i grceve imala,sinoc se izmasiram i popijem mg i odmah je bilo bolje,jedva cekam kontrolu da vidim svoju pahulju malu,smisljali smo i imena zadnjih dana i izgleda da je spisak pao na dva Imran i Davud pa vidjecemo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2014 14:48:30
Andy_Bec23
Unchy mila koja kolica si uzela?
Ja idem u srijedu na kontrolu ujutru u 9 pa ce mi i uzet bris na tu B streptokoku :)
Leme joj super pa ti sutra imas svoju bebicu Abd ;) jedva cekam da nam se javis ... Ja evo idem sada prema kuci pa da nastavim sa pranjem vesa ... Ljubim vas
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2014 14:50:36
marinčii
unchy ma ovo naše zdravstvo je svakako čudo,.Kod nas kupiš markice na početku godine i onda imaš pravo na sve pretrage besplatno...Ti vjerovatno radiš bris na anaerobe i aerobe,nije to ništa strašno al što kažeš kad gurnu ono željezo hladno dole uh ja se sva zgrčim pa mi bude malo i bolno... Rose hvala ti draga moja.Drago mi je da si dobro,neka smao tako i nastavi.Što se tiče imena svidjaju mi se oba,al malo više Imran..ja nekako volim malo neobičnija i rijeđa imena,...p.s.znači odustali ste od pange lange
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.