|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
18.11.2014 19:09:07   
Vanja88
Koliko vi nosite stvari u bolnicu za bebu?

2010: Andjeo 1 ..6w3d
2011: Andjeo 2 .. 8w0d
2013: Andjeo 3...12w4d
8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3
6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 926
18.11.2014 19:12:50   
marinčii
VANCHII ja nosim samo pelene ,kremu za guzu,i sve za njegu pupka.Robicu ce muz ponjeti kaf krenemo kuci a dok smo u bolnici mora biti u njihovoj ...

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 927
18.11.2014 19:23:12   
bejbibi
Uh jeste se raspisale mashalla haha... Meni nesto nije radio net...vidim pusete o bh kontrakcijama.ja pojma,nemam sta je to user posted image ja ko da sam s marsa pala..a ja cesto imam tvrd stomak al sve mislim to od nadutosti.najvise me to navecer uhvati,usput mi se napuse stomak ne mogu disat :( bad gadno..ni danas nisam nesto ok,neke mucnine sve molim Boga da ne povratim :(... Vidim spominjete kolostrum,ja ga nemam a nisam ni u prvoj trudnoci a dojila sina do druge godine user posted image

Eh, mi imano onaj drveni krevetic,bijeli :) imano i posteljinu tu sto ide oko ograde da se ne udari..al moj sin nije u tom mozda svega dva put spavo..od prvog dana spavao s nama,meni bilo lakse zbog dojrnja.. Al posto sad moj sincic jos uvijek spava snama vidjecu mozda curu stavimo u krevetic da ne bi sta bilo ne daj Boze....

Kako su prosle kontrole?????

Nove clanice welcome :)

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 928
18.11.2014 19:27:46   
Andy_Bec23
Vanchi ja nenosim nista sve ima u bolnici ;) sto se tice hodalice mi ju necemo koristit jer nema potrebe ...

Marinci i ja bi bebu izmedju nas al bojim se nekako ... Vidjet cu

Bejbibi a da obrnes da curicu sad naucis kod vas jer ce ti bit lakse ;)

Ev moj stuco sada ljubav moja oprala sam nemam gdje da objesim haha imam jos jednu masinu i hvala dragom Bogu sve gotovo... Vidim dosta stvari necu ni morat peglat juhuu ;)

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 929
18.11.2014 19:29:18   
Andy_Bec23
Vanchi a zasto ilegalno???

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 930
18.11.2014 19:42:16   
bejbibi
Joj ANDY nisam pametna....ne mogu se odvojit od svog sina a i on je jako vezan za mene :( a nema sanse da njega otjeram u drugu sobu, da ga odvojim od nas,srce bi mi puklo:( on je vec sad jako ljubomoran haha i ne zelim niposto da se osjeca zapostevljenim....vidjecemo aBd kako cemo..mozda ce on sa ocem spavat a ja sa curom... Il svi u djuture hahaha...al razmisljam da stavim krevetic odmah do svog i sklonim onu pregradu tako da bi cura bila u kreveticu a opet se raccuna ko da snama spava hehe..a negdje samvidjela ko nekakav nastavak koji spaja krevetic i krevet pa et mozda tak sta uzmemo

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 931
18.11.2014 19:43:43   
bejbibi
Sta su to bh kontrakcijeuser posted image user posted image

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 932
18.11.2014 19:52:09   
Andy_Bec23
Bh kontrakcije su kontrakcije koje pripremaju maternicu na prave kontrakcije .. Bezbolne su a osjetis tako da ti se stvrdne maternica jako i opusti za minut ... Bar je meni tako ;) ja ih imam od 15 sedmice i ne utjecu na grlic sto je ok i dobro :)

Dal netko od vas ima one koje spustaju stomak dole? Ja sam danas imala nekako cudno dole kao da me zapeklo nesto tak 5/10 min i prestalo jel to to?

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 933
18.11.2014 20:16:39   
bejbibi
Ahaaaaa ok:) ja cim cujem kontrakcije pomisljam na porod user posted image .....nego, sta vi pijete kad vas boli zeludac :( ma ko da mi je neko vatru zapalio :( i od toga mi muka..sad jel od gladi ne zanm,al cisto sumnjam jer mi to od juce traje...a jela oko 4, mada nisam puno....al nesto nemam volje da jedem :( jel moguce da mi je to od toga sto san prestala sa pronatalom user posted image ... Evo napravila kamilicu pa valhda mi se smiri...uh bas smara vise ovo:( ni u cem ne uzivam :( od svega mi muka

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 934
18.11.2014 20:24:22   
Mir@H
Bas ste se raspricale danas :) Ja vam preporucujem vibrirajuce lezaljke ili ljuljacke za bebu,umjesto kolijevke. Mi imamo ovu http://www.prenatal.it/shop/Casa-e-Nanna-Sdraiette-e-Altalene/Bright-Starts-Sdraietta-pulcino-Bright-Stars-000000000000424191.htm?showSim=false&startValue=&rangeValue=&prevVisit=&id=000000000000424191
meni je to bilo spas kad sam u kuhinji a bebi se bas i ne spava. Sto se tice ogradice za krevetic i to sam koristila maximalno jer je moja princeza vrlo rano pocela da se vrti i protura rukice i nogice izmedju sipkica krevetica. I da ona je uvijek spavala u svom krevecu,sa 16 mjeseci je pocela spavati sama u svojoj sobi. Vidjet cemo kako ce biti sa novom bebom...

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

Neposredna veza do poruke: 935
18.11.2014 20:32:41   
Mir@H
Vanchi ja nosim 3 kompleta za bebu,jer se ovdje ostaje najmanje tri dana. Svako jutro kupaju i presvlace bebu. A kad krenemo kuci mm ce donijeti odjecu za van i nosiljku.

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 936
18.11.2014 20:45:21   
bejbibi
VANCHI najbolje idi na internet stranicu bolnice il licno pitaj sta sve trebas nositi..svugdje je to drugacije...u bih pa svaki grad ima svoj sistem,tako da najbolje da pitas kako je tamo

Neki autor...

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 937
18.11.2014 20:47:21   
Vanja88
Ja sam upakovala jedan kompletic s benkicama trenerkicom kapicom i jos dvoje pari benkica...koliko sam cula ne treba puno ali neka,za svaki slucaj...ovdje samo 48h ostajes nakon poroda, nekada znaju i isti dan kuci poslati zavisi od dr do dr.
Andy ilegalne su jer postoji rizik da se dijete prevrne u njoj ili padne niz stepenice. Vjerovatno se to sve desavalo pa su zabranili.....u americi nije,tamo kinder jaje jeste al hodaljka nije:))
mirah - svidja mi se ova ljulja.......meni rekla drugarica uzeti je kad bude dolazila na babine. Svako me pita sta mi tacno treba a meni nekako neprijatno reci de uzmi ovo de ono..

6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 938
18.11.2014 20:48:07   
Vanja88
ps. napolju trenutna temperatura -16C ...zahladilo je previse rano ove godine kod nas..

6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 939
18.11.2014 20:55:05   
neca77
Eh da krenem redom...
Kolostrum mi se nije mnogo javljao ni u prvoj trudnoci, mozda po koja kap, dva ili tri puta. Odmah poslije poroda grudi su mi se upalile, ukljucili su mi antibiotik, svo je mlijeko nestalo, tako da sam ja samo koji dan pokusavala da dojim, ali od upale mlijeko nije ni izlazilo... Kad mi je upala sanirana, pod lijevom miskom, napipala sam sama sebi "lopticu", uzasno se prepala i vec sljedece jutro bila kod radiologa. Od tada, pa i dan danas, redovno pregledam grudi. Naime s mamine strane, imam kako to dr. kaze crtu s pozitivnim malignitetom, na zalost. Inace, ta "loptica" je bila cista velicine narandze, pa su mi ponovo ukljucili antibiotike da se smanji upala ciste. Pracenjem tih promjena u mojim grudima, dr. mi je rekla da su mi grudi cisticne, da te ciste nastaju i nestaju stalno...Tako sam u septembru bila na redovnoj kontroli i dr. mi je rekla da mi jedna cista na lijevoj dojci pritisce mlijecni kanal sto bi moglo stvarati probleme kod dojenja. Znajuci da sam nakon prve trudnoce prosla pakao, po pitanju upala i cisti u grudima, dr. me je trazila da dodjem na jos jedan pregled kad udjem u deveti mjesec kako bi vidjela kako se ta cista razvija i da li i dalje pritisce taj kanal. Pregled bih trebala proci 03.12.

Dalje... Kontrakcije, ni u kom smislu nisam osjetila, sad ne znam jel to na zalost ili na radost. Prvu trudnocu nisam ni osjetila. Termin sam probila. U 4h ujutro me probudila voda, u 6h sam bila u lokalnom Domu zdravlja, tacnije u Hitnoj, gdje mi je dezurna babica rekla da sam otvorena 2 prsta i da cu se poroditi do 14h. Obzirom da je snijeg padao, i da je cesta bila ledena, savjetovala nam je da odmah idemo za Zenicu. U Zenici smo bili prije sedam, ja sam inzistirala da idemo negdje na kafu, jer sam kontala sedam je i smjena je doktora, pa dok se to zavrsi. Bolove nisam imala, napon ili sta vec. U bolnici smo bili oko dvadeset do osam, odmah su me obradili i poslali u predradjaonu.
Tad sam vec bila otvorena 4 prsta, ali nista drugo... I svaki put kad bi me pogledali, ja sam se sve vise otvarala, ali ni napone, ni bolove nisam imala. U pola dvanaest mi je sestra rekla da idem piskiti ako trebam i odvela me u radjaonu. Ukljucili su mi drip, u sekundi sam osjetila i bolove i napone istovremeno, koje sam u par minuta zaboravila, jer je moja djevojcica bila rodjena vec u 11.47h.

Krevetici, kolijevke... Moja djevojcica od prvog dana spava u kreveticu u kojem sam i ja spavala prije trideset godina user posted image . Iz porodilista je iznesena u jastucetu u kojem sam i ja davno, davno. U tom jastucetu je spavala prvih mjesec, mjesec i po dana. Ona je zimsko dijete i taj jastucic je bio dovoljno topao za moju bebicu...Kasnije dekica i sl....ali kad se beba pocela samo okretati, vrtiti po krevetu, pocela sam je stavljati u vrecu za spavanje, pa i dan danas. Za mene je to spas, jer ne mislim je li otkrivena, je li joj hladno, puse li joj i sl. Ima predobrih pamucnih vreca za spavanje, tanjih i debljih, razlicitih velicina...Ja bih to svakom preporucila.

Ogradicu za krevetic, takodje preporucujem. Ja je imam od prvog dana, mada mi i nije trebala kao sto je to vec neko napisao dok se beba nije sama pocela okretat, jedino zbog hladnoce, ili propuha i sl. Posto moj mali vrag se strano vrti, spava na glavi i sl. ta ogradica stvarno dobro dodje.

U Zenicu u porodiliste se moze unijeti po dolasku na porod - knjizica zdravstvena i trudnicka, uputnica, spavacica, papuce, peskiri, stvari za licnu higijenu, maramice vlazne, ulosci, mobitel, punjac, casa, valjda nisam nesto zaboravila, kifle, stapici i sokic. Sad se mora donijeti i paket pelena za bebu, a kad dodju po tebe u porodiliste, tad donose, opremu za bebu i tvoju gardarobu.

Sad posto cekam drugi porod, skontala sam da cu ponijeti one babylove podloge za presvlacenje, jer ma koliko ulozaka da stavis ispod sebe, i koliko god da se brises, opet je krvi po svuda, pa se nadam da ce i te podloge pomoci....

Nadam se da vas nisam utusila user posted image

NIKA (15.03.2013.) dusa duse moje

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 940
18.11.2014 20:55:43   
leme
Evo mene,zene moje. Sutra idemo u bolnicu aBd. Po njemu se bebin stomacic sporije razvija u odnosu na ostatak tijela,tj taj AC parametar. Kaze beba je zrela,al je malo mrsav al eto da me prati par dana i onda carski rez. Mada ja sumnjam u njegove te parametre s obzirm da je prosli pregled taj obim stomaka bio veci nego danas,a to je nemoguce da se obim smanjuje. Uglavnom,drzite mi fige :)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 941
18.11.2014 21:01:51   
Vanja88
neca77 haha nisi utusila nego sam se ja u sekundi prepala reko ovako dug post sta je za reci a ti sve fino pokrila user posted image user posted image svaka cast. :D
jao mm samo pojacava grijanje u stanu a ja gasim gorim kao da je juli..

6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu neca77)
Neposredna veza do poruke: 942
18.11.2014 21:04:59   
Vanja88

IZVORNA PORUKA: leme

Evo mene,zene moje. Sutra idemo u bolnicu aBd. Po njemu se bebin stomacic sporije razvija u odnosu na ostatak tijela,tj taj AC parametar. Kaze beba je zrela,al je malo mrsav al eto da me prati par dana i onda carski rez. Mada ja sumnjam u njegove te parametre s obzirm da je prosli pregled taj obim stomaka bio veci nego danas,a to je nemoguce da se obim smanjuje. Uglavnom,drzite mi fige :)

Sretno ti.....hoces nahvatati wifi da ocekujemo izvjestaje iz prve ruke :D
a taj obim....ako je beba sita naravno da ce biti veci AC. nego ako nisi jela u skorije vrijeme pre pregleda....

6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 943
18.11.2014 21:06:00   
Vanja88
Andy,pisala sam tiiii u inbox.

6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 944
18.11.2014 21:25:58   
leme

IZVORNA PORUKA: Vanja88

Hocu,imat cu svoj net, pa da vam se mogu javljati, a i da ne poludim od dosade gore :)
IZVORNA PORUKA: leme

Sretno ti.....hoces nahvatati wifi da ocekujemo izvjestaje iz prve ruke :D
a taj obim....ako je beba sita naravno da ce biti veci AC. nego ako nisi jela u skorije vrijeme pre pregleda....

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 945
18.11.2014 21:27:18   
Andy_Bec23
Gdje je Leme???

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 946
18.11.2014 21:34:24   
leme
Tu sam ja,al od sutra idemo u bolnicu :) hoce da prati ctg vise puta dnevno posto idemo na sekciju jer je beba na zadak, a i kao stomacic mu je manji u odnosu na tjedan u kojem smo. Ne znam jel neka imala takva iskustv u prvoj trudnoci,da se mjere ne poklapaju sa sedmicama. On kaze da je beba zrela,samo mu je obim stomaka manji
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Gdje je Leme???

Neposredna veza do poruke: 947
18.11.2014 21:38:56   
Andy_Bec23
Lemeeee super ma nista se ne sekiraj joj ti njihovi parametri ;) znaci jos malo i stize bebac juhuuu;)

Vanchi pa kako kinderjaje zabranjeno?? Nas niko nista nepita ;) mi sve kupili sami pa ako neko sta donese donese ;) a nemoj da ti bude glupo ako te pita reci sta treba bolje nego neka glupost iliti nesta sta vec imas ;)

Neposredna veza do poruke: 948
18.11.2014 21:50:04   
Andy_Bec23
Vanchi vratih odgovor ;) e a kako kinderjaje zabranjeno????? Kazem ja mom m. Evo imam kolegicu u kanadi kad ce mo u posjetu haha ;)

E sad sam stvarno luda sto se tice vrece za spavanje ???

A i kod nas ce muz donet robu koju ce mo obuc za kuci taj dan u autosjedalicu cu stavit ;)
Ostalo sve za bebu imam u bolnici ;) jedva cekam ;)

Neca 77 bas mi zao da je tako i da nemozes dojiti ja se nadam da cu moci ;)

Neposredna veza do poruke: 949
18.11.2014 21:57:40   
Andy_Bec23
Sad citala dnevnik bosanca u kanadi ma umrli smo od smjeha ... Ja bas volim snijeg al nako mi netreba ;)

Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *