scarlett
|
Drage moje samo da vas pozdravim i malo prokomentarišem Kao prvo sretno svima na kontrolama, a velika dobrodošlica novim , Mjesečeva pratiljo ti si me posebno obradovala. Biće to sve ako Bog da ok, vjerovatno je još prerano da se vidi, al za koji dan biće to Ja sam još uvijek kod svojih i uživam, uživala bih još više da mogu jesti sve što moja majčica pripremi, ali neke stvari me još uvijek odbijaju, slatko pogotovo, ali ni ovo što najviše jedem nije nešto aman zdravo, mislim da ću brzo vratiti svoje 3 izgubljene kilice, a s voćem se patim. Od banane žgaravica, jabuke me potpušu, mandarine i nar mi također izazivaju žgaravicu, ali jučer sam hvala Bogu ušla u 4 mjesec pa se nadam da će ove muke sa želucem uskoro proći. još uvijek mi je nezgodno kada legnem na jednu stranu kao da mi se ta kiselina slije na tu stranu, al hajd sve u svemu je bolje, nadam se da će uskoro proći sasvim. Vidim da pišete o kolostrumu, kod mene sada još uvijek ne curi ali se skori, valjda u toku noći izađe, vjerovatno ih pritisnem dok spavam , a sa sinom mi je isto bilo isto i od 5 mjeseca su krenule kapljice po odjeći, a već u 9 sam se budila mokre potkošulje, baš je bilo dosta mokro, ali sve je to normalno, kao i kada ne curi uopće, to nije nikavo mjerilo kako će beba prihvatiti dojenje i kakva će produkcija mlijeka biti. Što se tiče to weledinog ulja, tako se zzove i kod nas kao što je andy napisala, jer za naše tržište ga ne proizvode sa omotom na našem jeziku, ali farmaceutkinje koje rade u apotekama koje nude weledine proizvode znaju na šta se misli. Ja sam ga prošle godine kupila prijateljici u apoteci do DZ na Ilidži, a znam i da apoteka Lotus drži weledine proizvode, ima ih sigurno i drugim apotekama u međuvremenu. Ja sam ga tada platila koliko se sjećam 18 KM (ako se dobro sjećam) znači jeftinije nego Andy, ali 5 € je velika razlika, pa ću ako kome treba provjeriti da nisam šta pobrkala. Evo tata prži paprike, odoh se najest, abiće mi muka kasnije garant zbog žgaravice, al šta me briga, odoh da uživam u trenutku