Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 17.11.2014 22:57:08
milenium
ženice gdje ste? andi kakvo je to posebno ulje ,od čega? inače kako ruka,svaki put te zaboravim pitat?kako si primjetila prvi put da imaš taj problem?i možeš li sada išta tom rukom radit,držat itd?
vanchi posalji malo snijega!
bejbibi,ja sve mislim ti rodila,a ono je bila beblina ako se ne varam
marinci ja sam kao i ti zabrinuta jel normalno da se baba ovako puno miga,pa ne prestaje nikako,ama nikako,možda sveukupno kad se sve sabere miruje pola sata dnevno.jel to normalno.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2014 8:26:36
bejbibi
Jutro zene, kako ste? Jeste se naspavale? Ja skoro nista nisam spavala :( ovdje je toliko puhalo i kisa pljustila i sijevalo,grmilo da me to probudilo :( pa sve nesto na intervale spavala...bas se plasim ovog jakog vjetra cccc...odnese sve :o....ja sam sinoc bila katastrofa..muka neka,glava me bolila i to samo na desnoj strani ona ostra bol pa pulsira :( od cega li je to?? Mozda od nespavanja? Bas kako sam bila u slo nisam fino spavala pa se nakupilo mozda....iskreni,prepala sam :( idem sad nesto jest i pit da ne bu povracala....
MILENIUM nisam se ja porodila,imam ja jos vremena :) bebelina se
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2014 9:38:47
marinčii
jutro trudnice,uh i kod nas je nocas padalo ,grmilo,sijevalo u po noci struje nestalo bas grozno vrijeme MILENIUM ja kontam kako jentakva bebica otkako se pocela mrdati da je ok,sad ako iznenada tako krene onda bi se zabrinula. BEJBIBI ja imam inace migrene i tako me boli na samo jednoj strani glave plus imam mucninu i povracanje,da nije i kod tebe isto.NAdam se da si jutros bolje. Zene koje danas imaju kontrolu neka je sretno i da sve bude ok. Ja sam dobila termin u cetvrtak u 6. i jedva cekam da idem
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2014 10:01:16
rose 87
i od nas sretno na kontrolama mene je sinoc kisa probudila,slabo sam i spavala,nisam se mogla namjestiti,grcevi me poceli hvatati u nogama u pola noci,pa onda ustani u wc,ma bas sam fuj evo kisa nam je sad prestala pa ako ne bude padala malo cemo u setnju da sebi dodjem... moj nije bas pretjerano aktivan,kad procitam sta vi pisete,javi mi se ujutro kad ustanemo i pijemo kaficu,nekada u toku dana malo me lupne cisto da znam da je tu i onda navecer bude aktivniji,valjda kad se ja smirim,pred spavanje obavezno tada najvise i najjace lupa-neda mami da spava
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2014 10:16:35
neca77
Dobar dan drage moje! Moram prvo priznati da sam bila malo nemarna po pitanju ringeraja.ba foruma od svoje prve trudnoće, pa sad kad se opet "zakuhalo" evo me... Ovoga puta, obećajem, biću aktivnija i prisutnija, kako zbog sebe same, tako i zbog vas. Po ringeraja kalkulatoru, ja sam ušla u 34. sedmicu, termin mi je 01.01.2015., mada po mojim prognozama, mislim da će beba stići oko 6. ili 7. januara. Inače imam djevojčicu, sada nosim dječaka. Od jutros čitam razne teme na ringeraja.ba forumu, pa sam se sva izbezumila, jer na većini foruma su negativna iskustva i priče, tako da se nadam da ću ovdje pronaći barem malo vedrine i Sunca. Svim trudnicama želim lijepu i ugodnu trudnoću, lagan porod i brz oporavak!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2014 10:31:55
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: milenium
ženice gdje ste? andi kakvo je to posebno ulje ,od čega? inače kako ruka,svaki put te zaboravim pitat?kako si primjetila prvi put da imaš taj problem?i možeš li sada išta tom rukom radit,držat itd?
Draga to je ulje posebno za trudnice za strije u ljekarni Eucerin se zove kosta 15 eura :-)
Bejbibi jutro draga neboj se vjetra nece nista biti znam kako je i kod nas u Becu jako puno zna piriti..... A sto se tice bola u glavi to je migrena , uz to dolaze cesto mucnine ... Znam kako ti je gasdno i ja sam znala imat :-(
Marinci draga ja spavam ko beba nista necujem ni nevidim haha samo se probudim ujutru...
Rose 87 draga nije ni moj bio aktivan puno , ni sada nije ima dana kad se jedva javi al bitno da se on meni javi :-)
Neca77 dobro dosla, cestitam na trudnoci a i cestitke na curici , koliko je stara? Moj savjet ne citaj teme okolo , v ec si bila trudna i znas kako je to i sta... Ako te nesta zanima pisi tu mi ce mo pokusat odgovoriti :-)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2014 11:09:20
marinčii
neca 77 dobro nam došla,pa i tebi se vec primaklo.Kako se osjećaš? andy draga zar se ta krema za strije smije mazati po gospođici rose ma nisu sve bebice iste ,svaka ima svoj neki ritam ako je oduvijek takva ne trebaš se brinuti.I moj M je bio mitrna bebica a ovaj je sušta suprotnost.. Ja se naručih za ujutro da idem odraditi taj bris,vala jedva čekam da to skinem s vrata ,valjda bude ok,..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2014 11:18:03
Mir@H
Neca 77 dobrodosla,neka ima i neko iz mog rodnog kraja :) Mi smo danas bile na 2. morfoloskom UZ,beba ima 1900g i po svim mjerama prednjaci 7 dana u odnosu na predvidjeni datum poroda. Andy i mene svrbi stomak i grudi a mazem se bademovim uljem i to svaki dan od glave do pete.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2014 11:26:40
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: Mir@H
Neca 77 dobrodosla,neka ima i neko iz mog rodnog kraja :) Mi smo danas bile na 2. morfoloskom UZ,beba ima 1900g i po svim mjerama prednjaci 7 dana u odnosu na predvidjeni datum poroda. Andy i mene svrbi stomak i grudi a mazem se bademovim uljem i to svaki dan od glave do pete.
Bravo za kontrolu :-)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2014 11:27:30
rose 87
ma meni je bitno samo da se on javi malo da znam da je sve ok,da hoce sreca pa da bude mami mirnica i kad se rodi hahahaha,uglavnom ne brine me to,kad pozelim da ga osjetim pojedem nesto i legnem na bok i on se javlja odmah neca 77 dobrodosla mir@h za bebicu gdje li su nam no idea i mala c. nadam se da su dobro i da samo odmaraju
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2014 11:52:30
neca77
Hvala cure! I prvu, a evo i drugu trudnoću, hvala Bogu, odlično podnosim, i manje-više bez ikakvih tegoba, samo da tako i ostane. Mojoj djevojčici je 20 mjeseci, tako da će razlika izmedju mojih andjela biti nepuna 22 mjeseca.
P.S. nemam pojma kako ovi odgovori idu, možda ne pišem tamo gdje treba
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2014 12:16:40
leme
Jutrooo drage moje. Raspisale ste se, vidim, od jutros fino :) nama da je danas kontrola aBd u 5 i 15. Danas smo punih 38 nedelja. Ne mogu docekat kontrolu,jos 5 sati valja cekat haha. Nadam se da ste sve dobro i da bebice slusaju
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2014 12:41:54
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: leme
Jutrooo drage moje. Raspisale ste se, vidim, od jutros fino :) nama da je danas kontrola aBd u 5 i 15. Danas smo punih 38 nedelja. Ne mogu docekat kontrolu,jos 5 sati valja cekat haha. Nadam se da ste sve dobro i da bebice slusaju
Bravo za 38 sedmicu Sreno na kontroli danas Hoces li znat sada kada ce bit CR?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2014 12:43:24
Andy_Bec23
Ja sam sada rasporedila odjecu bebinu i pripremila za pranje evo prva masina se pere pa ce mama u subotu doc da peglamo juhuuuuuuu Ima dosta za pranje bi ce 3-4 masine, prvo sam ju dezinficirala i stavila sam jako malo praska i malo lenora sensitiv za bebe ali vrlo malo :-)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2014 13:30:51
marinčii
ANDY ovdje pedijatri ne preporucuju koristenje omeksivaca,ja sve oprala sa onim persilom baby sensitive,a i da prwporucuju ja ne smijem jer mi je mm alergican pa se ne bih usudila da sta ne bude bebiju. LEME tebi jos malo do pregleda ,blago ti se ja ne mogu docekati cetvrtak..
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.