|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
17.11.2014 15:10:48   
amrych
Zar si i ti trudna :) nisam znala :) jel sad trece ili sam profulala :)

Prvi put znam šta je sreca, osjecam je, vidim, mirišem. Cio svijet i cijela vasiona, nas troje. Nikog drugog osim nas nema.

Duša duše moje 22.01.2013.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 826
17.11.2014 15:12:01   
bejbibi
Aj drage zene jesam se ja danas umorila :( malo sam pretjerala sa kucansjim poslovima ( usisavannje,briskanje i ostalo) pa otisla do trgovine i natovarila se ko magare i sad me krsta ubise:( pristavila rucak i evo malo legla i digla noge...da popijem mg direkt??? Kako vi to pihete? Ja sam prestala sa dabrostonom i pronatalom..il da ipak pijem probatal.dr mi nije nista reko za to

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 827
17.11.2014 15:13:10   
unchy

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Sto se tice epiduralne i klistira, misljenja se tuu razilaze al dobro da ima i to da olaksa zenama.stim da ja ne bi ni onih 0,,001% rizikovala..radije cu trpit bolove ako treba i 48 sati nego uzimala to...bolovi ce kadtad proci a taj rizik hmm,ne bi sebi oprostila kad bi sta bilo. No dobro svak zba za sebe :)

UNCHY vidim ti iz bihaca.kod koga ides na kontrole??? Ja sm kod dr velagica? Zbaa li kakva su iskystva sa porodilistem? Ja kd sam sad lezala na ginekologiji nisu bas najbolje pricale zene,al jest da se zadnja prije 2 g porodila:) kako je sad? I jedna poznabica mi je rekla kao dobro je dati sta sestama, jednoj varem, da te bolje paze..mebi je to fuuujjj. Mrzim korupciju pogotovo u zdravstvu.to je njima posao i trebaju ga radit vez kakvih ocekivanja poklona i sl.

Ej draga ja koliko znam da je dobro, al sve zavisi, jedni kazu da je olicno dok drugi tvrde da je kod nas fuj. Ne znam sta da ti kazem za mito, ja se jos sa tim nisam susrecala, al vidjet cu sve od situacije, a moja sestra je medicinski radnik pa ih zna dosta, a i dr.kulenovic mi je rod pa se nadam da ce biti sve ok.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 828
17.11.2014 15:20:04   
bejbibi
E blago tebi onda UNCHY user posted image ti se ono trebas uskoro poroditi :) pa ocekujem potpun izvjestaj :))

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu unchy)
Neposredna veza do poruke: 829
17.11.2014 15:23:24   
unchy
Trebam ako Bog da 22.12. Pa cu vam sve reci. Aj kako me bole misici u donjem stomaku il kosti ne mogu opisati, cim pomjerim noge nama me boli, a dok ustanem hocu da crknem. Izgleda sam se bila zgrcila kad me je gledao dole i dok mi je uzimao papa.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 830
17.11.2014 15:55:07   
leme
Uzmi draga mg direkt, ja pijem jednu dnevno i bas mi pomaze. Samo istreses vrecicu u usta i bez vode istopis u ustima. I lezi na lijevi bok

Aj drage zene jesam se ja danas umorila :( malo sam pretjerala sa kucansjim poslovima ( usisavannje,briskanje i ostalo) pa otisla do trgovine i natovarila se ko magare i sad me krsta ubise:( pristavila rucak i evo malo legla i digla noge...da popijem mg direkt??? Kako vi to pihete? Ja sam prestala sa dabrostonom i pronatalom..il da ipak pijem probatal.dr mi nije nista reko za to

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 831
17.11.2014 17:12:06   
marinčii
Gdje ste sve nestale?Uh sto mene ovaj malac danas lupka,bas bude bolno?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 832
17.11.2014 17:38:42   
Vanja88
Cao cure
mm danas stize pa se ja pozabavila u pripremanju za rucak,peci cu krompir i piletinu nisam dugo jelaaa piletinee
kod nas padao snijeg cijelu noc zabijelo jutros i to dobro...
Sto se epiduralne tice...ja sam sve govorila DO SAD da necu ali u jednu ruku bojim se ne poznatog i sta ocekivati....bojim se da necu moci podnijeti bol iako imam jaku toleranciju na njega da ce ovo biti nesto ne ocekivati da ce me uhvatiti muka,povracanje..moja drugarica kad je radjala nije htjela ali rekao joj dr ako si ne ispavana i imala kontrakcije cijelu noc nemas dovoljno snage da tiskas samo je uzmi... ali ona se mora primiti u odredjenom stadijumu trudova i treba vremena da djeluje.. Rizik postoji za sve moguce. Svaki put kad odete u bolnicu postoji 5% rizika da pokupite neku bolescuru virus,itd...

2010: Andjeo 1 ..6w3d
2011: Andjeo 2 .. 8w0d
2013: Andjeo 3...12w4d
8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3
6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 833
17.11.2014 17:54:36   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: leme

Uzmi draga mg direkt, ja pijem jednu dnevno i bas mi pomaze. Samo istreses vrecicu u usta i bez vode istopis u ustima. I lezi na lijevi bok

Ok draga hvala

Neki autor...

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 834
17.11.2014 17:54:37   
Vanja88
sad gledam na kalendar, uf jos malo kraj novembraaaa

6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 835
17.11.2014 17:57:25   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: Vanja88

Cao cure
mm danas stize pa se ja pozabavila u pripremanju za rucak,peci cu krompir i piletinu nisam dugo jelaaa piletinee
kod nas padao snijeg cijelu noc zabijelo jutros i to dobro...
Sto se epiduralne tice...ja sam sve govorila DO SAD da necu ali u jednu ruku bojim se ne poznatog i sta ocekivati....bojim se da necu moci podnijeti bol iako imam jaku toleranciju na njega da ce ovo biti nesto ne ocekivati da ce me uhvatiti muka,povracanje..moja drugarica kad je radjala nije htjela ali rekao joj dr ako si ne ispavana i imala kontrakcije cijelu noc nemas dovoljno snage da tiskas samo je uzmi... ali ona se mora primiti u odredjenom stadijumu trudova i treba vremena da djeluje.. Rizik postoji za sve moguce. Svaki put kad odete u bolnicu postoji 5% rizika da pokupite neku bolescuru virus,itd...

Ma draga ja bila neispavana,gladna,zedna,pospana, u bolovina 22 h, pa sve cool ;) a ne trpim bas bol hahha..kad se udarim vristim do besvijesti a et to izdrzala :)

Neki autor...

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 836
17.11.2014 17:58:59   
leme
A kao dacsi juce ti prva otvorila temu novembar kad je kod nas tacno bilo 00:00 h haha user posted image

sad gledam na kalendar, uf jos malo kraj novembraaaa

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 837
17.11.2014 18:10:49   
Andy_Bec23
Pravo ste se raspisale ja sam danas lutala i sutra cu i prekosutra hahahauser posted image user posted image

Imam jos par stvari za bebu pokupovat i u subotu cu krenut sa pranjem i peglanjem neka sve njega ceka radje nego da mu nemam sta obuc hahauser posted image user posted image

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 838
17.11.2014 18:27:52   
Vanja88
bejbi ko zna mozda i meni odjednom prekine u glavi i ja bez icega, ne znam dok ne dodjem u tu situaciju, mislim niko od nas ko prvi put radja ne zna sta tacno da ocekuje kad je svaki porod drugaciji...al Bozijom pomoci bice sve ok:)

6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 839
17.11.2014 18:53:04   
bejbibi

bejbi ko zna mozda i meni odjednom prekine u glavi i ja bez icega, ne znam dok ne dodjem u tu situaciju, mislim niko od nas ko prvi put radja ne zna sta tacno da ocekuje kad je svaki porod drugaciji...al Bozijom pomoci bice sve ok:)

Ma da draga moja,tako je ;)... Al evo ja stvarno se nisam plasila trudnoce i poroda..ne znam Bog mi dao takvu snagu nevjerovatno....moja prva ( a i druga:)) trudnoca bila nepkanski i bas,me iznenadilo...imala 24 kad sam prvi put rodila.. Tokom trudnoce nit mi je sta bilo,nit sam ja sta citala nit me sta zanimalo hahaha....sve je nekako isko svojimtokom..svaki mjesec me bolio stomak ko menstrualni bolovi al se nisam sekirala....kontala valjda da kad dodje vrijeme u mjesecu kad trebam dobit da me boli stomak haha..nigdje veze......dan prije termina mi poceli bolovi i citavu noc oka nisam sklopila od bolova i placa...ja mislila nesto nije ok a ne da su kontrakcije haha ko kad nemas pojma :D ujutru zvala svoju doktoricu i govorim joj kako imam bolove a ona meni ; zeno ti se poradjas haha i trk u bolnicu...meni uhvatio smijeh hahaha....onda ciiitav boziji dan u bokovima,sporo se otvarala , nije mi puko vodenjak doktori su ga.....i tek navecer u 19.15 se porodila i to na dan termina :) izdrzalo se nekako...jos plus poslije, odnosno sutradan primila krv jer sam valjda izgubila puno na porodu...poslije poroda imala proljev i povracala....znaci hiljadu nekih komplikacija al ja se nisam nista brinula..ne znam otkud mi ta snaga user posted image
Tako da bez panike i straha plzzzz :)

Neki autor...

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 840
17.11.2014 18:57:59   
Andy_Bec23
DA BOLI BOLI AJME, l porod je nesta najljepse na svijetu sta zena moze da dozivi user posted image user posted image

< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 17.11.2014 18:58:35 >

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 841
17.11.2014 19:01:01   
Andy_Bec23
Ja se bas radujem porodu hahahaha

Neposredna veza do poruke: 842
17.11.2014 19:05:44   
bejbibi
Hahhaha tako je :))( necu bas da govorim puno da boli hahhaha da ne prepadnem prvorotkinje ;) al jest najljepsa bol user posted image

Ja molim Boga da se ne poradjam na CR. Vec prirodno

< Poruku je uredio bejbibi -- 17.11.2014 19:09:04 >

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 843
17.11.2014 19:08:36   
Andy_Bec23

Hahhaha tako je :))( necu bas da govorim puno da boli hahhaha da ne prepadnem prvorotkinje ;) al jest najljepsa bol user posted image

Ma sta da se prepadnu , nije lako rodit nimalo to moramo znati ali u trenutku kad uvatis bebaca u ruku nema nikakav bol vise .. Znam da cu vristat vec se vidim kako cu se derat i na muza i na babicu hahahahahhaah

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 844
17.11.2014 19:10:58   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Ma sta da se prepadnu , nije lako rodit nimalo to moramo znati ali u trenutku kad uvatis bebaca u ruku nema nikakav bol vise .. Znam da cu vristat vec se vidim kako cu se derat i na muza i na babicu hahahahahhaah

Hhahahah pa boli da, da izludis i iscupas kosu hahhaha al jednostavno kad udjes u salu sve to brzo bude gotovo i cim beba izadje NEVJEROVATNO KAKO BOLOVI NESTANU SKROOOOOZ

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 845
17.11.2014 19:11:55   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Hhahahah pa boli da, da izludis i iscupas kosu hahhaha al jednostavno kad udjes u salu sve to brzo bude gotovo i cim beba izadje NEVJEROVATNO KAKO BOLOVI NESTANU SKROOOOOZ

Mozemo mi to user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 846
17.11.2014 19:17:17   
Andy_Bec23
Joj sta me stomak svrbi user posted image

Neposredna veza do poruke: 847
17.11.2014 19:45:18   
bejbibi
Haha ANDY ti si meni genijalna user posted image ma namazi malo pupu....ja koristim ono jonhsonovo bebi ulje koje se stavlja na mokru kozu..bas,je super i bude mi mekana koza :)
Ej moze li se mazat i maslinovin uljem user posted image

VANCHI jedes,li datulje hihi..... I mazes,li se maslinovim uljem dole il pijes??? Ja cu to isto prakticirat pred kraj aBd....jao jedva cekam datulje njamiiii, bas ih vooolim :))) al ne,preporucujy se prije 9. Mjeseca :(((

ANDY izgleda samo ja i ti dezurne ovdje user posted image

< Poruku je uredio bejbibi -- 17.11.2014 19:46:45 >

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 848
17.11.2014 19:56:01   
bejbibi
Hellloooooo gdje ste nestale:) ajd idem i ja nesto papati i gledati seriju hahauser posted image

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 849
17.11.2014 21:59:47   
Andy_Bec23
Evo mee;)

Ja se mazem sa uljem a kad svrbi znaci da raste ;) juhuu haha
A dole cu od36+0 ima posebno ulje da se nepukne ;)

Gledam neke serije i uzivam sa mojim m

Laku noc;)

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *