|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
17.11.2014 10:40:26   
marinčii
ANDY da jos 21 dan,mogu ti reci da imam pomalo tremu i uzbudjenje raste ,ne mogu vjerovati da cu imati bebicu brzo.
MAKATR ja sam iz MOstara,ovdje ima dosta ginekologa neznam koga da ti prwporucim,u Ljubuskom sam isla kod Vukojevica i bila sam zadovoljna ;paneto ako nisi bila pokusaj s njim ,sretno

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu mikatr)
Neposredna veza do poruke: 801
17.11.2014 10:42:44   
mikatr
MOGU TI REĆI DA SAM I JA NEKAKO NAJVIŠE RAZMIŠLJALA O VUKOJEVIĆU. KAKVE PRETRAGE SE MOGU URADITI KOD NJEGA, KAKVE SU CIJENE? JEL DETALJAN I KOMUNIKATIVAN?

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 802
17.11.2014 10:45:12   
Anelat
I ja cu sama sebe ocistiti kupim supozitorije glicerinske stavim dva, dan prije termina navece i tako cu se ocistiti. Bolje da ne riskiram ionako imam hemoroide.

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 803
17.11.2014 10:45:56   
rose 87
jutro i od nas
mi za vikend sredjivali spavacu,pripreme za mrvicine stvariuser posted image ,bila sam u iskusenju da sklopim i krevetic ali jos je rano,ima vremena aBd,bas sam se umorila,navikla da sve mogu sama i brzo ali sad vec nemozeee,bila mi i seka moja pa mi je punoo pomogla
za epiduralnu necu ni komentarisati,ne razumijem kako je ovdje ne koriste nikako,pa cak nemas ni opciju spinalne za CR user posted image u mom gradu barem
za klistir ne pitaju,ja sam prenijela termin i stvarno se prirodno ocistila,kad su mi uradili klistir ja cekam sad poplavu neku hahaha i cekam i cekam nista-kaze ona sestra hajde,kako cu reko sta ako to kod mene pocne djelovati kasnije tako da eto moje iskustvo -nije bolno ni strasno kao sto se to obicno prica bar u mojoj okolini,kao sto se pricalo i za ginekoloski pregled,boli strasno ja kad sam otisla prvi put kod gin. prepala se,legla na onaj sto i cekam neki strasan bol pa da nemogu poslije hodati kad ono nista...da je ugodno i zabavno nije ni jedno ni drugo ali meni vala nije bilo strasno
eto trudnice drage lijep i ugodan dan vam zelim,milkite pupe svojeuser posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 804
17.11.2014 11:05:19   
marinčii
MIKATR neznam sta tebi treba,jesi ti trudna ili?on ima super uzv i cini mi se da moze uraditi kolposkopiju i naravno radi papa test,ako budes morala broseve radit naruci te on u dom zdravljai tamo ti odradi tako da ok je,nije nesto bas pricljiv al eto odgovori na sva pitanja kad ga se pita.
ROSE dobra si ti bi vec sklapala krevetic,mi j os nismo ja sve odgadjam tamo dan dva pred termin cu to odradit..
Sto se tice klistira nije mene strah da boli nego eto neugodno mi vala da mi oni tamo guraju tu cjevcicu u g......u hahah,a tek kad pomislim na kateter bude mi jos gore al eto mi zene svasta izdrzimo ,i nista nije tesko i previse kad znamo da ce mo nakon svega dobiti jednu malu bebicu ...

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 805
17.11.2014 11:16:20   
mikatr
NISAM TRUDNA, ALI BIH ŽELJELA USKORO POČETI RADITI NA TOME ... ONO ŠTO MENE MUČI SU BOLOVI U JAJNICIMA I NEKI GRČEVI PONEKAD, UZIMALA SAM ANTIBIOTIKE ZA TO KOJE MI JE PROPISAO GINEKOLOG ALI NE ZNAM NI SAMA NA OSNOVU ČEGA SAM DOBILA TE ANTIBIOTIKE, NAPRAVIO MI JE SAMO UZV I REKAO KAKO IMAM UPALU I DA POPIJEM TO. BILO MI JE OK NAKON TOGA. ALI SAD OPET OSJEĆAM TE NEKE ČUDNE SIMPTOME PA BIH ŽELJELA NAPRAVITI MALO DETALJNIJE PRETRAGE.

GLUPO MI JE PITI ANTIBIOTIKE SAMO NA OSNOVU UZV. NAPRAVILA BIH PAPA TEST I BRISEVE. SAMO NE ZNAM DA LI SE SVE TO MOŽE URADITI KOD VUKOJEVIĆA??? PAPA TEST SIGURNO MOŽE , ALI NE ZNAM KAKVA JE PROCEDURA S BRISEVIMA??? ZNALI LI ITKO? JEL ITKO RADIO KOD VUKOJEVIĆA?

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 806
17.11.2014 11:17:35   
rose 87
marincii joj ja bih sad a ni mm nebi bilo mrsko ali se bojim da ce E. izvoditi po njemu pa ga ili uprljati ili se povrijediti,a vjeruj da jedva cekam da pocnem prati odjecu i prebirati da vidim sta sve ima,ali eto valjda ce me sad u decembru zabaviti moj i E. rodjendan i godisnjica braka pa necu biti luda da to ranije raspakujem ali cim u novu godinu uletimo aBd sve cu ja to srediti hahahajeli ti ono sutra ides na kontrolu

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 807
17.11.2014 11:25:13   
marinčii
MIKATR odakle si ti?Ja sam radila briseve kod njega u domu zdravlja,prvo mu otisla privatno i s njim se dogovorila on mi reko da dodjem u dom zdravlja u ljubuskom i tamo mi uradio briseve samo sam ih ja morala odnijeti u MOstar na mikrobiologiju ,samo sto se sada brisevi placaju 60km eto ,nadam se da aam bar malo pomogla .
ROSE ja jos nisam svu robicu ni oprala ,cekam da ova kisa prestane pa cu onda to dovrsiti,a evo jednu imam za peglati danas.
UCetvrtak idem na kontrolu ,jedva cekam.,trebam i otic uradit onaj bris a nikako se nakanit

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 808
17.11.2014 11:27:43   
leme
Uh jeste mi secod jutros raspisale, jedva sam iscitala sve :) ja danas opet na ctg,sutra kontrola ako Bog da. Beba mi je od jutros preeeeaktivna. Mozda se malac okrece,ko ce mu ga znati. Jos 15 dana do termina,alaj sitnooo brojimm :) pusa za sve okruglice

(odgovor članu mikatr)
Neposredna veza do poruke: 809
17.11.2014 11:30:30   
mikatr
JA SAM IZ GRUDA. MA NIJE MI BITNA CIJENA UOPĆE, SAMO ŽELIM NAPRAVITI TE DETALJNIJE PRETRAGE JER NE ŽELIM RISKIRATI S TRUDNOĆOM. JEL BOLE TE PRETRAGE, IMA LI KRVARENJA POSLIJE .... JESI LI TI IZ LJUBUŠKOG ILI?

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 810
17.11.2014 11:38:56   
mikatr
JA SAM IZ GRUDA. MA NIJE MI BITNA CIJENA UOPĆE, SAMO ŽELIM NAPRAVITI TE DETALJNIJE PRETRAGE JER NE ŽELIM RISKIRATI S TRUDNOĆOM. JEL BOLE TE PRETRAGE, IMA LI KRVARENJA POSLIJE .... JESI LI TI IZ LJUBUŠKOG ILI?

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 811
17.11.2014 11:55:53   
Mir@H
Pozdrav drage trudnice,vidim klistir glavna tema :) meni ga niko nije ni spomenuo ni radio,a nisam se ni uneredila prilikom porodjaja...

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu mikatr)
Neposredna veza do poruke: 812
17.11.2014 11:58:13   
leme
Rose 87, kad je tebi termin draga? Kaze mi rodica koja se porodila prije 15 dana da je kod nas u bolnici u Zenici tolikooooo vruce da te sve u nesvijest baca,loze nenormalno a ja ne podnosim vrucinu pogotovo u kombinaciji sa srkletom,uhhh. Rekla je lepeza je must have gore :)
IZVORNA PORUKA: rose 87

marincii joj ja bih sad a ni mm nebi bilo mrsko ali se bojim da ce E. izvoditi po njemu pa ga ili uprljati ili se povrijediti,a vjeruj da jedva cekam da pocnem prati odjecu i prebirati da vidim sta sve ima,ali eto valjda ce me sad u decembru zabaviti moj i E. rodjendan i godisnjica braka pa necu biti luda da to ranije raspakujem ali cim u novu godinu uletimo aBd sve cu ja to srediti hahahajeli ti ono sutra ides na kontrolu

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 813
17.11.2014 12:11:58   
marinčii
MIKATR ja sam iz Mostara,a te pretrage ne bole ne brini samo je neugdan osjecaj kkao i svaki pregled kod ginekologa bar meni.
LEME jesi vec bila na ctg?moguce da se maleni i okrene kaze mi rodica neki dan njen maleni se okrenuo 4 dana pred termin a prva joj beba i bio 4 kg tezak,ja se bas iznenadila.
MIR@H a odakle si ti?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 814
17.11.2014 12:15:09   
rose 87
haha leme joj i prosli put kad sam se porodila oni su nenormalno lozili a bilo ovakvo vrijeme nije previse hladno,jos nisam smjela nista piti 24 h a usta se osusila sto od anestezije sto od topline,meni je termin 03.02 aBd mada mislim da cu roditi sedmicu prije zbog CR,sretno na kontroli,javi nam se kad te naruce na CR nemoj da nam se samo izgubis pa da brinemo

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 815
17.11.2014 12:15:22   
mikatr
marinčii - poslala sam ti PP :-) :-) hvala ti na odgovorima!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 816
17.11.2014 12:32:32   
unchy
Eee drage moje evo ja sad sa kontrole, nije me gledao ultrazvukom rekao da dodjem slijedece sedmice, radio mi je papa nalaz i gledao me dole, jedva sam izdrzala, toliko dugo me nije niko dole dirno, sad se osjecam ko raspecena i bole me misici od malog stomaka koliko sam se bila zgrcila, i dao mi jos da izvadim nekakve brisove u bolnici uzas.

(odgovor članu mikatr)
Neposredna veza do poruke: 817
17.11.2014 12:42:42   
Mir@H
Marincii ja sam iz malog mjesta kod Tuzle,ali zivim u La Spezia (Italia) tu sam se porodila prvi put.

< Poruku je uredio Mir@H -- 17.11.2014 12:47:27 >

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu unchy)
Neposredna veza do poruke: 818
17.11.2014 12:49:09   
leme
Don't worry, javljam sve :) saznala sam sifru od wi fi na porodjajnom pa cete imat live prenos aBd haha ;)
IZVORNA PORUKA: rose 87

haha leme joj i prosli put kad sam se porodila oni su nenormalno lozili a bilo ovakvo vrijeme nije previse hladno,jos nisam smjela nista piti 24 h a usta se osusila sto od anestezije sto od topline,meni je termin 03.02 aBd mada mislim da cu roditi sedmicu prije zbog CR,sretno na kontroli,javi nam se kad te naruce na CR nemoj da nam se samo izgubis pa da brinemo

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 819
17.11.2014 12:52:05   
bejbibi
Sto se tice epiduralne i klistira, misljenja se tuu razilaze al dobro da ima i to da olaksa zenama.stim da ja ne bi ni onih 0,,001% rizikovala..radije cu trpit bolove ako treba i 48 sati nego uzimala to...bolovi ce kadtad proci a taj rizik hmm,ne bi sebi oprostila kad bi sta bilo. No dobro svak zba za sebe :)

UNCHY vidim ti iz bihaca.kod koga ides na kontrole??? Ja sm kod dr velagica? Zbaa li kakva su iskystva sa porodilistem? Ja kd sam sad lezala na ginekologiji nisu bas najbolje pricale zene,al jest da se zadnja prije 2 g porodila:) kako je sad? I jedna poznabica mi je rekla kao dobro je dati sta sestama, jednoj varem, da te bolje paze..mebi je to fuuujjj. Mrzim korupciju pogotovo u zdravstvu.to je njima posao i trebaju ga radit vez kakvih ocekivanja poklona i sl.

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 820
17.11.2014 13:05:29   
Mjeseceva Pratilja
Kuc kuc. I mi smo tu. :)
Prema zadnjoj mjesecnici 6 sedmica trudna, a prema ovulaciji 4. Sinoc smo bili na prvom pregledu i doktor nista nije vidio te nas je narucio za dvije sedmice.

Sad nam ostaje cekanje.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 821
17.11.2014 13:42:18   
marinčii
mir@h znači ni u Italiji ne rade klistir,ajde super bar u nečemu nek nalikujemo ostatku svijeta..
mjesečeva pratiljo dobro nam došla,želim ti urednu trudnoću i zivu i zdravu bebicu...
unchy vjerovatno je to bris na streptokok,i ja moram raditi a evo i andy i vanchii ce isto,to je sad rutina ne brini se..
mikatr nema na čemu ,tu smo da pomognemo

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 822
17.11.2014 13:46:18   
morenaa
Mjeseceva pratiljo dobrodosla, sigurno si rano otisla na pregled bit ce sve uredu aBdauser posted image
mene boli pomalo stomak,lezim,popila sam Mg i ako ne prodje otic cu na pregleduser posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 823
17.11.2014 13:50:46   
marinčii
morenaa jel te boli samo donji dio stomaka?vjerovatno se siri maternica i ja sam u tom periodu imala bolove ,samo miruj bit će to ok.glavno da osjetiš bebicu i da nema krvarenja ..

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 824
17.11.2014 13:56:50   
morenaa

IZVORNA PORUKA: marinčii

morenaa jel te boli samo donji dio stomaka?vjerovatno se siri maternica i ja sam u tom periodu imala bolove ,samo miruj bit će to ok.glavno da osjetiš bebicu i da nema krvarenja ..

Nisu menstrualni bolovi nego vise grcevi, gotovo sam sigurna da je probava al svejedno se brinem..bebac se javlja..a ne znam ako ne prodje nazvat cu dr

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *