Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 20:13:04
marinčii
ANELAT i tebi se primaklo ,odbrojavas sitno jani ti smo u dan dva. ANDY vidis nama rekli da zena lakse rodi ako se ne klistira pa kome sad vjerovati,navodno ima bolji nagon na tiskanje i lakse beba izidje ,ja se sjecam da mi je doktor govorio ajde sada tiskaj koda kakis hehe:-), BEJBIBI neka ste kod svoje kuce,uzivajte sada;iskreno cudno mi da neko sam trazi to klistiranje ,meni se to cini uzasno nehigijenski ,ma od same pomisli da mi nesto giraju dole odma mi je muka:-)
Ja sam danas grozna ,mucnina me cijeli dan drzi a nikako da povratim sva mi hrana stoji u grlu uzas,bas mi je dodijalo...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 20:25:44
Vanja88
i ja sam danas grozna,zato vas samo uletim procitati pa odem. napolju je -3 i pada snesko....a kod mene se na sporetu krcka grasak corbica. Doruckovala sam slabije ali zato cu da jedem kao prava haha Bio tata kod mene namjestio mi lampu za sobicu posto svjetla nema (koja glupost ni jedna soba nema lustera) Sad gledam Tesnu Kozu 2 :D Pokoj mu dusu bio je dobar glumac Nikola Simic,bas bas mi zao bi kad sam procitala da je umro!! Mogu ih gledati svaki dan i uvijek ce me nasmijati Mene pecka dole unutar vagine ako mogu reci tako i kao da me nesto bode. Nije sigurno upala jer sam skoro urinokulturu radila i sve odlicno...100% se spusta ili se spustio skroz ...kad se okrecem u krevetu to je haos, moram tako polako i sporo uf...a cim dugo stojim radeci bilo sta odmah donji dio ledja zaboli pa moram sjesti odmoriti...
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 20:52:42
Andy_Bec23
Marinci zena se bolje poradja ako je klistrirana tako i nama rekla babica :) neznam ko ti je reko da nije tako??? Nasa babica kaze da zena koja ima nesta u zavrsnom crijevu da stisce da se nebi ukakila i onda time zaustavlja trudove.. A sto se tice nehigijene nevjerujem da je nehigijenski. Bar tako kaze babica bolje da iskakimo nego da beba ispadne u to i glavicom pokupi kakicu :(
ja cu trazit da me klistriraju ;)
A za mucnine e misa mu da oce da prestanu vec jednom ;(
Vanchi joj i ja bi snijega kod nas nema nista ispod 10 stepena a ne snijeg ;( Kako mislis otvorena?
< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 16.11.2014 21:00:44 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 21:04:39
bejbibi
Bas tako ANDY slazem se stobom...kklistriranje drage moje NISTA NE BOLI.. To je neka skroz tanka cjevcica koju ti stavi u straznjicu i pusti neku tekucinu..to be traje ni minut a protjera te u sekundi...i onda stvarno nekih pola sata imas proljev dok se skroz ne ocistis. Pa meni je vise nehigijenski da se ujakia na porodu nego klistriranje..tako ides normalno u wc do poroda bez,problema,ha ja
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 21:19:43
marinčii
Da budem iskrena ja sam gadljiva i od same pomisli da tu cjevcicu guraju svakome uh zgrozim se,sumnjam da je svaki put mjenjaju a dai fino to steriliziraju.A MENI je to rekao doktor a osim toga zena se prirodno ocisti pred porod tako da nema potrebe za klistiranjem. Ako vec nigdje se to ne radi sigurno postoji razlog,ja mislim da kako medicina vremenom napreduje tako se i saznaju i upraznjavaju nove metode i praksa,a izbacuju se zastarjele i stare stvari.Svaka od nas ima pravo da bira kako i sta zeli,ja kazem ne klistiranju.
VANCHII to je normalno da te ko pecka dole i krene bol. iz nogu to bebac pritisce odredjene zivce ne sekiraj se.,sve je to. normalno.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 21:23:52
Andy_Bec23
Marinci neznam kako kod vas al kod nas otvore taj paket ispred trudnice .. Pola litre vode u plasticnoj boci sa plasticnim nastavkom ... jednokratna upotreba .... Isto kao i igla za vadjenje krvi ... Prvi put cujem da jedno te isto guraju svakoj zeni ..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 21:31:29
bejbibi
Pa da, i ja to prvi put cujem naravno svako ima svoje misljenje i svaka cw se poroditi onako kako zeli ili mora.....ja se nisam draga ocistila prirodno pred porod..cak sto vise imala sam zatvor dan prijw i kad sam navecer ( dan prije twrmina) otisla u bolnicu jee me bolio stomak,doktor me pregledao i reko da nisam otvorena al da moram ocistiti debelo crijevo a normallno ja nisam mogla jer sam imala bolove i bilo me strah da se naprezem...tako da ta informacija da se cistis prije poroda prirodno nije tacna za svaku...meni je supwr doslo klistriranje hahahhaha....ja cu aBd trazit ako ne bude obavezno...ne mogu ni pomisljat da idem onako puna na porod hahaha
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 21:34:07
leme
Ma daaaajte molim vas, pa ne impliciraju jedan te isti klistir kod vise osoba,mijenjaju cjevcicu kod svake uporebe. A realno po meni je bolje da se sama operem poslije klistiranja nego na porodjajnom stolu da se uneredim,pa da me nakon poroda sestre moraju prat i cistit.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 21:48:13
marinčii
ANDY pa eto ja se nadam da to i ne rade al kod ovi nasi svasta je ocekivati,a ja sam bas nepovjerljiva ni rodjenoj mazeri ne vjerujem dok ne vidim sbonim ocima., BEJBIBI ma da svako ima pravo da radi kako zeli,ja kazem da je kod nas takva praksa i tako rade.Eto jansam se ocistila prirodno a nekoliko dana prije se napatila s tvrdom stolicom. LEME draga sad ispade da se zene u ostatku svijeta sve unerede i da ih sestre moraju prati,nije brate tako rodila sam bez klistira nit sam se uneredila nit me je ko prao bila aam sposobna sve sama da radim,svako pravilo ima izuzetak eto ima zena koje se prirodno ociste i koje ne,isto tako ima onih kojima se desi da se i ukake vjerovatno al boze moje sve je to za ljude ,moja sestra je babica i kaze mi iako su zene klistirane opet se desavalo na porodu da se ukake tako da ni to nista ne garantira,bolje mi je otic u ljekarnu i kupit ljek popit i ocistit se nego da mi oni to rade ,kao sto ne bi da me oni depiliraju nego ja to sama odradim, Al dobro necemo vise o tome ,svako odlucuje za sebe naravno i ja to postujem.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 21:55:39
bejbibi
Ma hajde dooooobroo je haha necemo se svadjati sad oko klistriranja svaka ima svoje misljenje i to se treba postovati,ali i iskustva razlicita pa tako i pisemo ovdje....a narvno da je sve normalno pri porodu pa i to da se uneredis..al et ja licno mislim da bi me ta pomisao mozda i kocila na porodu zato sam za klistriranje i meni je dobro doslo prvi put hahahahahh
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 22:01:09
leme
DaBogda nama dvakoj najveci problem bilo dal cemo se klistirat ili ne :D kod nas te i ne pitaju zelis li nego te salju na pripremu pred porod koja ukljucuje klistiranje. Po meni nek rade sta hoce,samo da beba i ja budemo zivo i zdravo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 22:05:37
bejbibi
IZVORNA PORUKA: leme
DaBogda nama dvakoj najveci problem bilo dal cemo se klistirat ili ne :D kod nas te i ne pitaju zelis li nego te salju na pripremu pred porod koja ukljucuje klistiranje. Po meni nek rade sta hoce,samo da beba i ja budemo zivo i zdravo.
Tacno :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 22:14:17
Cupee
caoo curke :) . nova sam na forumu pa bi htjela da cujem i vasa iskustva ako je koja imala polucisticne jajnike .. ja imam problema sa tim , jaaako zelimo bebu ali normala ne moze doci do oplodnje zbog tog .. pijem macinu travu cula sam da je ona dobra bas za to .. pa sta vi mislite? i da li uopce moguzemo imati odnose kad god pozelimo prilikom oijenja macine trave ..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 22:15:19
marinčii
Ma da kod nas isto ne pitaju ,jednostavno ne rade to vise i eto ,ako budem morala na carski sumnjam da cu izbjeci onda je sigurno obavezno. Ma niko se i ne svadja zenice moje samo razmjenjujemo svoja iskustva i naravno da svaka ima pravo na svoje misljenje. Ja to ne smatram svadjom niti kome sta zamjeram . Nego BEJBIBI oces se ti poroditi u Sloveniji ili sam ja to nesto pobrkala?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 17.11.2014 2:27:32
Vanja88
IZVORNA PORUKA: Cupee
caoo curke :) . nova sam na forumu pa bi htjela da cujem i vasa iskustva ako je koja imala polucisticne jajnike .. ja imam problema sa tim , jaaako zelimo bebu ali normala ne moze doci do oplodnje zbog tog .. pijem macinu travu cula sam da je ona dobra bas za to .. pa sta vi mislite? i da li uopce moguzemo imati odnose kad god pozelimo prilikom oijenja macine trave ..
Dobro Dosla na forum. PCOS je hormonski disbalans i ja ti licno ne bi preporucivala da pijes tu macinu travu, jer ona moze da jos vise s*ebe hormone,nego obrati se ginekologu da ti prepise adekvatnu terapiju radi toga ili da radis folikulimetriju da se utvrdi da li imas ovulacije ili ne. Takodje sam cula da se macina trava pije samo do ovulacije i kasnije prestaje. Imas pod forumom "Problemi sa zatrudnjivanjem" tu negdje ima tema za pcos pa mozes da se malo vise informises oko toga. Ja nisam iz licnog iskustva sa tim imala problema pa ne mogu mnogo da ti kazem.
< Poruku je uredio Vanja88 -- 17.11.2014 2:30:51 >
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 17.11.2014 2:29:22
Vanja88
Ja nemam opciju da trazim klistiranje ili ne, nego moracu vidjeti sta i kako ako se userem jebiga hahaha a vec sam odlucila da necu nikoga sa sobom. Andy da li kod vas daju epiduralnu jel to daju ili sam trazis i placas?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 17.11.2014 9:22:05
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: Vanja88
Ja nemam opciju da trazim klistiranje ili ne, nego moracu vidjeti sta i kako ako se userem jebiga hahaha a vec sam odlucila da necu nikoga sa sobom. Andy da li kod vas daju epiduralnu jel to daju ili sam trazis i placas?
Jutro draga moja, da daju kod nas epiduralnu neplaca se nista sve placa osiguranje :-) A sto se tice klistriranja moze i sama u apoeci kupit klislir i napavit kod kuce ako primjetis da imas zatvor pred porod i ne ocistis se sama od sebe onda uradi tako :-)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 17.11.2014 9:44:10
marinčii
Jutro zenice,nadam ste da ste mi dobro. JA sam slabo spavala i jutros me glava boli. KOd nas nema epiduralne nazalost. Sto se toga tice daleko smo od ostatka svijeta. JA sam danas punih 37 tjedana,jos 21 dan:-)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 17.11.2014 9:57:41
bejbibi
Jutro zeMske, kako ste mi :) kako ste spavale? Ja se stalno budim oko 4-5 ko navijena :( i citava ledja me bole,al zaspem opet u roku od 15 tak min..no dobro nista strasno
MARINCI draga,da postoji mogucnost da se porodim u slo aki jos nisam odlucila...moram dobro razmisliti jer cu morat bit najmanje mjesec tamo a muz ovdje :( dolazio bi on al nije to to..jos kod sveki haha,...pa nije to bas taj mir ko kod kuce,al vidjecu jos..isla sam tamo ginekologu i pprwzadovoljna sam..koja razlika covjece sa ovim nasim drzavnim :o.... Marinci bravo za 37.tjedaan :)) jos malo i stize bebac aBd
VANJA ti bi epiduralnu? Ja to ne bi ni pod razno..meni je u prvoj trudnoci doktorica rekla da bolje ne yzmem to jer postoji rizik od paralize..ma drage moje vjerujte mi bicete fascinirane porodom aBd ;) mene nije nista strah a sa prvim djetetom imala kontrakcije 22 sata,da poludis haha..vristala sam da ga iz mene izvuku vise hahaha al kad krene bebac vjerujte nikakav strah,ja jedva cekala u salu da udjem..i to pet minuta traje,tri put se napnes i eto bebe :) ne brinite stvarno...prezivjele nase mame pa i mi cemo aBd ;) vidjet cete,kojabude radjala prirodno,osjecat cete se super mocno poslije ;)
< Poruku je uredio bejbibi -- 17.11.2014 10:07:04 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 17.11.2014 10:21:06
Andy_Bec23
Marinci jojjjjj zar jos samo 21 dan tebi se bas priblizilo juhuuuu moze da krene svaki tren :-)
Bejbibi riziko da ostanes paralizirana je =0,01% ja sam uzimala epiduralnu na porodu i bez toga nebih prezivjela.... Dobro bila je i drugacija situacija pa mislim da je i radi toga, sada cu pokusat bez epiduralne al ako nebude islo naravno da cu je uztu bolnici je rado daju da se zena odmori... Ako porod bude iso 8-12 sati onda ok to se jos da izdrzat al vise od 12 sati i ako se nebudem otvarala mislim da cu trazit
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 17.11.2014 10:36:18
mikatr
POZDRAV ŽENE I CURE! IMA LI VAS IZ HERCEGOVINE (LJUBUŠKI, GRUDE, ŠIROKI) ??? TREBAJU MI SAVJETI ZA OVE NAŠE GINEKOLOGE ... ŽELIM URADITI NEKE NALAZE JER ME MUČE BOLOVI U TRBUHU VEĆ NEKO VRIJEME. PA ME ZANIMAJU VAŠA ISKUSTVA ONAKO OPĆENITO :-) HELP!!!!!!
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.