Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2014 19:35:17
morenaa
Vecer zenice.. mi bili na selu cijeli dan,bilo je predivno vrijeme pa sam citav dan provela u igri s djecom..sad se istusirala i nesto me pomalo boli donji dio stomaka, nista jako al dovoljno da me zabrine bebelina cestitam na bebacu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2014 20:06:47
leme
Mene kontrakcije deru za poludit,cijeli dan. Al u nepravilnim razmacima i onaj prokleti iscjedak mi ide,fujjj,odvratno se osjecam. Beba mi preaktivna danas opet,pa kad upre samo sto kroz stomak ne iskoci.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2014 21:31:39
bejbibi
Vecer drage...vidim niste se bas raspisale :)).... Hahahha vanchi ti menw uvijek nasmujes hahahaha.....pa jel rade tamo klistriranje??? Kad to urade imas vala do poroda vremwna da se doooooobroooo istresis hahahahha nece ti ostat nista do poroda heheh......
Ostale zenice kako ste??? Ja sutra idem svojo kuci aBd i odmah cu se naruciti na pregled..moram to kod svog redovnog dr... Laku noc drage moje, fino spavajte..mene sutra ceka put uh..samo da prodje dobro aBd... Imate mahanje:)
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2014 22:15:49
Vanja88
ne rade klistiranje. Koliko sam ja skontala, kad zaboli ili pukne vodenjak da se ide u hitnu(trijaz) za trudnice,okace te o ctg gledaju stanje...povremeno provjere dole, ovisno koliko si otvorena prebace u sobu gdje se poradjas,vecinom po jedna zena bude u sobi, tu se i oporavljas. Mozes imati koga hoces sa sobom ali ja sam odlucila da necu nikoga. Sama cu,tek kad se porodim onda neka ulazi ko hoce....beba odma ostaje sa mnom. Nakon 48h vaginalnog poroda,ides kuci, 72h ako je CR. To je to.
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 1:22:20
milenium
bejbibi pa i ja sam iz bih,i također mi nisz radili klistiranje,to se odavno ne radi više(sljedimo malo svjetske trendove ),također prije 6 godina kad sam rađala nisu mi radili klistiranje
morena možda si se malo preforsirala,odmori,popij magnezij,a možda ga već i piješ?
marinči i ja moram na dvoje babine,nadam se da ću stići dok ne rodim. a četvrtak će brzo proći,ili otiđi u dz pa onda opet u četvrtak privatno.(usput usporedi šta koji kaže )
bebelina čestitam očekujemo tvoju porođajnu priču. almond isto i tvoju čekamo
unchi kolka je beba pa moraš na cr?zar si se baš puno udebljala?
bebelina sad kad si spomenula upale i upalice zabrinula si me,dosad nemam upala.valjda ,imala sam problema s bubrezima,malo imam i sad al dobro je. malo me brine i to što sam prije dva dana primjetila jednu kvržicu dole,malo me strah,svašta mi pada na pamet, da nije nešto zloćudno? nije je dosad bilo niti sam ikad imala išta slično,bijela je i tvrda malena kao zrno maka
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 2:31:31
Vanja88
milenium ulazim na forum i kontam sigurno jeee milenium pisala kad vidi jesi haha mozda bebelina misli na streptokoku bakteriju!? ne znam kakve druge upale mogu da skode ili da budu dole.... gljivice? ali barem bi znala ako to imas! unchy jel tebi vec zakazan CR? i moja je beba bila krupna a ja sam dobrih kila dobila takodje, a niko ne nudi carski.
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 9:18:07
morenaa
Sinoc sam zaspala nakon sto sam pisala ovdje i jutros me vise ne boli stomak,sigurno sam pretjerala s aktivnostima.. Pregled mi je za 8dana i jedva cekam da vidim bebicu..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 9:20:27
marinčii
Jutro žene,uh što mene izmuči tvrda stolica jutros ,malo mi falilo da pođem plakati,ovako mi je bilo u prvoj trudnoći pri kraju uh,dođe mi ko porod... milenium ma neću ići u dom zdravlja mrsko mi,al ću otičć na BB da uradim taj bris reče mi ona sestra što s njim radi da je on dežurni u utorak. bejbibi sretan put ,javni nam se kad stigneš svojoj kučici.. vanchii draga baš me nasmija,i sama sam ti bila takva prvi put.Mislim da sam sto puta babicu pitala jesam to se ja pokakila haha a ona cre od smija ,al nemaš brige nećeš a da se i desi šta ima veze.Što reče milenium ni kod nas ne rade to klistiranje ,ni prvi put mi nisu radili meni baš čudno kad čujem da se to još radi.. morenaa što žene rekoše vjerovatno si predugo bila na nogama ,malo sad koji dan primiri i bit će to ok... Leme ima li jutros kontrakcija?ako ti se samo stvrdne donji dio stomaka to su lažne,i meni se dešava..Ako krenu s vrha maternice pa se šire prema stmaku i leđima to bi mogle biti prave,
< Poruku je uredio marinčii -- 16.11.2014 9:21:41 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 10:59:09
Andy_Bec23
Jutro drage moje ... Vidim sve ste mi super neka ste ;) juce smo bili na veceri kod prijatelja mmmmn bas su nas fino docekali ;) sad sam tek ustala ... Danas punih 34 usli u 35 juhuuuu ;) Malo me boli ljeva strana stomaka valda je on tako lezao pa me malo boli ;)
Vidim sljedeca nedelja ima puno zena za kontrolu sad ce to brzo ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 11:36:34
unchy
IZVORNA PORUKA: milenium
bejbibi pa i ja sam iz bih,i također mi nisz radili klistiranje,to se odavno ne radi više(sljedimo malo svjetske trendove ),također prije 6 godina kad sam rađala nisu mi radili klistiranje
morena možda si se malo preforsirala,odmori,popij magnezij,a možda ga već i piješ?
marinči i ja moram na dvoje babine,nadam se da ću stići dok ne rodim. a četvrtak će brzo proći,ili otiđi u dz pa onda opet u četvrtak privatno.(usput usporedi šta koji kaže )
bebelina čestitam očekujemo tvoju porođajnu priču. almond isto i tvoju čekamo
unchi kolka je beba pa moraš na cr?zar si se baš puno udebljala?
bebelina sad kad si spomenula upale i upalice zabrinula si me,dosad nemam upala.valjda ,imala sam problema s bubrezima,malo imam i sad al dobro je. malo me brine i to što sam prije dva dana primjetila jednu kvržicu dole,malo me strah,svašta mi pada na pamet, da nije nešto zloćudno? nije je dosad bilo niti sam ikad imala išta slično,bijela je i tvrda malena kao zrno maka
Ej pa dobila sam nekih 15 kg, al sutra cu znati sve, idem na kontrolu pa cu vidjeti sa doktorom. Beba je sa 33 sedmice imala 2660 kg, pa ako bude stvarno krupna trazit cu cr.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 12:22:11
marinčii
andy neka si uzivala,bravo za 34 tjedan unchy ma ne mogu oni točno reći kolika će beba biti,to ti je okvirno,ako doktor bude smatrao da treba carski on će te sam poslati ne brini se..A i tvoja kilaža nema puno veze s kilažom bebe,evo ja 8 kg dobila a i moja bebica navodno krupnija,sve to zavisi od žene do žene... milenium tek sad primjetih da spominješ neku kvržicu ,sumnjam da je šta zloćudno ne sekiraj se ,možda je samo neka bubuljica,jel te boli da ije ona bartolinijevca žlijezda..?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 12:31:59
unchy
Ej ide li vama vodica iz grudi? Meni ide iz lijeve dojke, a iz desne ne ide. I pijete li onaj hippov caj za dojilje? Ja sam sebi kupila pa nekad popijem.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 13:33:55
Andy_Bec23
Imam ja kolostrum od 25 sedmice vec ;)
Unchy draga ma mene mama porodila sa 5350grama mozeS ti to haha ;) salim se dat ce ti oni CR ako vide da je bebac veci ;) Moj je bio sa 33+3 2300 grama a po m 34+3 pa sad ;) ja nepijem nista sem vitamina ;)
Marinci svaka cast za kile uh zavidim ti ;) ja sam 12.5 kg danas punih 34 sedmice nadam se da ce ic kile dole orilikom dojenja :)
Moj prinz pravo aktivan i bas boli kad udari uplasim se haha al bas mi fino samo neka on lupka ;)
Ja kod svekrve na rucak dosla ... Ljubim vas
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 17:18:54
Andy_Bec23
Vanchi draga i da se upiskis i ukakis to je normalno ... Nama je babica rekla da je bolje da uzmemo klistriranje jer se zena opusti i trudovi budu laksi itd ... Ovdje nerade to ali preporucuju al ako zena nece klistrirat se nemora uopce ;) Ja cu trazit da me klistriraju ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 18:02:00
Anelat
Pozdrav mojim terminusama i ostalim trudnicama nisam bila aktivna ali vas citam redovno. 37+1 sam nedjelja, termin 6. decembar kaze doktorica nece jos, stomak se lagano spusta. Do sada sam nabacila 11,5 kg :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2014 18:09:52
bejbibi
Vecer drage :) kako ste?ja sam davno stigla kuci al sam toliko bila umorna da mi nije ni do cega bilo....danas smo usli u 23 sedmicu napredujemo hvala Bogu....
MILENIUM, meni su 2011 u sarajevu u vojnoj bolnici radili klistriranje..i to svakoj zeni pretpostavljam jer ti to odmah rade, nista ne pitaju..meni je to super.nista ne boli a rahat si na porodu..ne znam ato to ne bi praktikovali jer je bezopasno..nista ne steti...a cula sam da u svedakoj to isto ne rade,mojoj prijateljici nisu...al ja sam uvijjek ZA.....
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.