Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 13.11.2014 16:19:31
Vanja88
odlicno za nalaze! u ponedeljak ides na bris jel tako? Ja sam mm jedva nahvatala da sklopi nikad covjeka kuci a i kad jeste dodje dan svega bude a i velika mogucnost da je on na putu kad porod krene pa ko da to sklapa ovdje te drze mozda dan,dva u bolnici i kuci
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 13.11.2014 17:20:28
Vanja88
andy i ja ga volim ali kad ne moram voziti po snijegu i ici igdje ovdje su zime haos, i po -35 40C bude. Prosle godine pred novu godinu mm dolazio s puta i ja trebala ici po njega...ja sa parkinga nisam mogla da izadjem,zaglavilo se auto i sta cu,nisam mogla ici po njega. haha
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 13.11.2014 17:37:27
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: Vanja88
andy i ja ga volim ali kad ne moram voziti po snijegu i ici igdje ovdje su zime haos, i po -35 40C bude. Prosle godine pred novu godinu mm dolazio s puta i ja trebala ici po njega...ja sa parkinga nisam mogla da izadjem,zaglavilo se auto i sta cu,nisam mogla ici po njega. haha
mogu misliti kod nas prosle godine nije nista snijega bilo, nadam se da ce ove da bude
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 13.11.2014 19:17:05
rose 87
i ja volim snijeg jedva cekam da padne marincii prelijepo je ime i nekako mi se slaze sa imenom velikog djecaka,moj kaze da ce se beba zvati panga-langa -pokupio od mm prijedlog vanchi svidja mi se sobica,moracu i ja da potrazim neke naljepnice za zid ali posto kod nas nije ravni zid mozda ce mi biti bolje neke slike u ramu pa eto vidjecemo,ima jos vremena mala c. super pa su te zaobisle mucnine,bebica je dobro i raste sto je najvaznije,a ti sad samo uzivaj u svojoj andy ja necu ni da racunam te izgubljene,pa nije na trudnicama da gube kg hehehe,mada nije mi svejedno,izbacila sam one kasne vecere,sad samo napravim salatu,ali ubi me domaci hljeb,sad kad lozim iskoristim da nam ispecem frisak za rucak,a necu ti pricati kako se pojede ja sam danas morala paracetamol popiti ,jedem nar,sok domaci od borovnice,evo i mm ce nam ananas isjeci pa valjda nam to sve pomogne,limunadu nemogu zbog kiseline sta nam je sa leme,ides li na ctg,jeli sve ok,nema bolova...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 13.11.2014 19:33:35
rose 87
p.s. no idea mila sretan rodjendan,ja se pocasti kolacem ali nisam cestitala hehe ko prava trudnica vazda gladna i zaboravna,sve najbolje ti zelim,prije svega zdravu bebicu a i tebi puno zdravlja i srece
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 13.11.2014 22:15:48
leme
Evo meneee draga. Dobro sam hvala Bogu,bolova jos uvijek nema, idem na ctg svako drugi dan i svaki put je nalaz uredan. Sitra opet idem, a utorak kontrola aBd i punih 38. sedmica
IZVORNA PORUKA: rose 87
i ja volim snijeg jedva cekam da padne marincii prelijepo je ime i nekako mi se slaze sa imenom velikog djecaka,moj kaze da ce se beba zvati panga-langa -pokupio od mm prijedlog vanchi svidja mi se sobica,moracu i ja da potrazim neke naljepnice za zid ali posto kod nas nije ravni zid mozda ce mi biti bolje neke slike u ramu pa eto vidjecemo,ima jos vremena mala c. super pa su te zaobisle mucnine,bebica je dobro i raste sto je najvaznije,a ti sad samo uzivaj u svojoj andy ja necu ni da racunam te izgubljene,pa nije na trudnicama da gube kg hehehe,mada nije mi svejedno,izbacila sam one kasne vecere,sad samo napravim salatu,ali ubi me domaci hljeb,sad kad lozim iskoristim da nam ispecem frisak za rucak,a necu ti pricati kako se pojede ja sam danas morala paracetamol popiti ,jedem nar,sok domaci od borovnice,evo i mm ce nam ananas isjeci pa valjda nam to sve pomogne,limunadu nemogu zbog kiseline sta nam je sa leme,ides li na ctg,jeli sve ok,nema bolova...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 13.11.2014 22:57:42
rose 87
za ctg,ako se nije okrenuo sigurnije za vas da nema bolova,pa kad bi trebala da radis CR,hoces li tacan datum dogovoriti na kontroli,ajjj jos malo i eto tebi tvoje bebice,samo neka vam je sa srecom i da sve dobro prodje aBd
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2014 8:37:26
bejbibi
Jutro drage moje...vidim ja prva hehw...u pola 11 imam kontrolu pa vam se javim aBd.....da se sad malo mi koje smo u sredini raspisujemo :) o kilazi,kontroloma itd...
Vanja draga,datulje jedes a maslinovo mozes po kasikicu malu popit svaki dan ili se mazati dole ( kako hoces)
Idem doruckovati i spremit se polako pa se cujemo aBd :)
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2014 11:08:38
Mirela_sa
Drage moje
Pišem vam jer sam malo zbunjena:/. Imam dječaka od 2,5 godine, bebu od 10 mjeseci i prije.par dana uradim test kad imam sta i.vidjeti. Pozitivan. Ja zbunjena. Jos se.nisam ni sa porodiljskog vratila kad ono Haman na da ću opet ići. Muž presrećan a ja u strahu. Jos dojim bebu a dr je rekla da pod hitno treba prestat. A on neće ni vodu ni sok ništa iz flasice. Bas nisam pametra. Ima li.nekq barem približno iskustvo....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2014 12:48:55
scarlett
Dd ženice drage, šaljem vam jedno veliko mahanje im mog rodnog kraja, malo mi je bolje, pa sam nakon i više od 2 mjeseca došla kod svojih. Mučnine su skoro sasvim nestale, al me želudac muči, neku noć sam opet povraćala, sad i krv, nakon toga kao da mi je komad hrane ostao u grlu i evo od utorka navečer me grlo boli kao da me nešto žulja svaki put kada progutam, ali nek sam se ja uspjela sabrati da dođem kod svojih, nema nikog sretnije od mene
Čitala sam vas malo, sobice su vam super, da ako Bog da sve doguramo do sređivanja sobica i kupovine odjeće.
Andy i no idea sretan ročkas sa zakašnjenjem Da vam se ako Bog da sve želje ispuno, naročito ona da vrijeme do poroda proleti i zdrave u rukama držite.
Ja sam sada 13 + 5 pa se nadam da će uskoro muke sa stomakom i hemoroidima nestati i da ću prestati povraćati. Dr. mi je rekla da krenem s prenatalom, ali nešto se govorkalo da i on izaziva mučnine imam toliku fobiju od njih i strah me popiti i jednu tabletu, još uvijek razvlačim s folacinom. Šta vi mislite?
Mirela, dobro došla na temu i čestitke na II Ja nažalost nemam takvo iskustvo s dojenjem iako sam maštala o tome odkako sam čula iskustva nekih forumašica s RR kada su dojile u trudnoći a kasnije u tandemu, kažu da je to neopisivo iskustvo i da se djeca tako brzo zbliže i od starta uče da sve dijele i u svemu zajedno uživaju. Međutim, ono što znam o dojenju u trudnoći je da nema nikakve smetnje doklegod je trudnoća uredna. Doktori kod nas predlažu prestanak dojenja, jer oni žele da se ograde i da trudnicu ne izlažu bilo kakvom riziku. Dojenje se ne preporučuje ukoliko je trudnoća rizična, ali u suprotnom, to je velika blagodat i korist kako za majku tako i za djete, naročito ono koje je mlađe od jedne godine. Poslat ću ti par linkova na PP o tome. A razmisli i o prijašnjim generacijama naših nana koje su dojile po nekoliko djece različitog uzrasta istovremeno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2014 12:51:42
scarlett
Ne znam ko ti je dao tu preprouku, ginekolog ili pedijatar, ali mislim da bi svakako bilo najbolje da čim prije posjetiš ginekologa i potvrdiš trudnoću, da je sve ok i ako zaista nema mnikakvog rizika nastaviš. Ukoliko zaista budeš morala prestati, imaš super temu na ovom forumu, a i niz grupa na FB na kojima možeš imati podršku i savjet od iskusnih mama savjetnica i mama dojilja kako prestati, a da bude što bezbolnije i za tebe i za djete.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2014 14:07:45
rose 87
samo brzinski da vas pozdravim i odoh sta uraditi po kuci,citav dan samo kafe ispijam,potkuhala kiflice za veceru a za rucak imamo grah pa odoh sta jos da sredim... scarlet super da su bar malo prestale mucnine uzivaj kod svojim mirela znas da se najbolje stvari desavaju neplanski hehe,zezam te malo,cestitam na trudnoci,sve najbolje,vjerujem da je sok ali priviknuces se ti aBd a za dojenje evo isto sto i scarlett mislim bejbibi sretno na kontroli,nadam se da ce ti reci sta nosis ostale pusa velika
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2014 14:42:21
bejbibi
Hello zene,eto mene :) dosla prije jedan kuci al sam izglasnila zeatoko pa samm morala jesti....
Eh ovako: doktor me bas ono detaljno pregledao ( vaginalno i ultrzvk)..kaze da sam trudna 22+5 po zadnjoj menstruaciji( ovako i ja racunam) a ono drugo ( ne znam po cemu se to racuna) da sam 21+ 5.... Bebica je teska 440g..rekao mi je da je sve uredu..da odgovara svim mjerama za te tjedne uglavnom....hmm reko je da je curica mada meni stvarno svejedno,bitno da je zdravo :) vec imam deckica tako da super...trebala bi se poroditi 15.3, a meni rodjendan 16.3 hahhaha bas bi bilo cool da se za rodjendan porodim ....malo mi je niska posteljica,nesto rekao da je 1 cm a treba kao preko 2 cm biti. Ali postoji mogucnost da se popne do kraja yrudnoce,jer kako beba rastte tako i posteljixu vuce prema gore...uglavnom hB sve ok...ne trebam vise piti terapiju osim magnesola kad osjetim bolove....
Mirela cestitam na trudnoci;) slazem se sa ostalima u vezi dojenja... Scarlet draga bas mi je drago da prestaju mucnine.ja pijem prenatal i ne znam sta bi ti rekla jer meni nekad ujutru jos uvijek bude muka a citav dan imam osjecaj da mi hrana ugrlu stoji i mialim da ce tako bit do kraja :(
Ostale imate mahanje
Ps.valja sad skontat ime :) bas nemam ideje za zensko :(
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2014 15:26:41
leme
Na kontroli u utorak ako Bog da cemo se dogovoriti oko CR, detaljnije. Prikucalo je bas :) jos 10ak dana i eto meni moje mrvice aBd,jedva cekammm :)
IZVORNA PORUKA: rose 87
za ctg,ako se nije okrenuo sigurnije za vas da nema bolova,pa kad bi trebala da radis CR,hoces li tacan datum dogovoriti na kontroli,ajjj jos malo i eto tebi tvoje bebice,samo neka vam je sa srecom i da sve dobro prodje aBd
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2014 15:59:30
morenaa
Bejbibi za kontrolu znaci princeza mala stize Leme eto brzo tvoje bebice jos samo nekoliko dana Mirela cestitam ti na trudnoci,mene je takodjer iznenadila al sam presretna jer djeca su stvarno najveci blagoslov. sve ostale zenice pozdrav,ja idem spremat veceru ,imat cemo goste..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2014 17:07:17
Vanja88
Cao cure bejbi u sekundi si me preplasila vidim pises i kazes "vanja" reko odakle njoj moje ime zaboravila da sam morala nick mijenjati hhaha Ja se spustila dole u prizemlje i masinu za ves ukljucila sarenog da operem....mm na putu ali dolazi veceras opet. Imam punjene paprike za rucak tako da necu nista do sutra praviti gdje je marinci nije se javljala juce uopste? bravo za kontroluuu bejbe a leme ti se polako pripremas a?:)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2014 17:37:27
bejbibi
Hahahah jesi me nasmijala VANCHI hahhahaha...ja sam vidovita sad moram vanchi pisati hahah....... Da, stize princeza aBd presretna sam jee za curice bas ima preeeedivne odjece .......eh moje obje trudnoce bile surprise hahahah....al treba zahvaliti Bogu....
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.