|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
14.11.2014 18:00:02   
Vanja88
vjerovatno se bebelina porodila ona je vec uveliko bila u terminu kasno nam se pridruzila:)))
mozda marinci muce mucnine opet pa zato je nemaa
ja kupus volim ali strasno me nadima user posted image stavis li povrca ili mesa nekoga u kupus? mm voli kiseli kuvani al nemam ga user posted image

2010: Andjeo 1 ..6w3d
2011: Andjeo 2 .. 8w0d
2013: Andjeo 3...12w4d
8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3
6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 726
14.11.2014 18:14:02   
leme
Ja sam pilece filete i krompir pekla, sad bebi stuca,najeo se izgleda :) ma imam tremu al neku pozitivnu, sve mi nestvarno da cu ako Bog da za koji dan drzat svoju bebu u rukama :)

Neposredna veza do poruke: 727
14.11.2014 18:23:41   
almondray
Bebele ima li šta novoga?
Jeli se porodila bebelina?
Amrych draga želim tu ugodnu user posted image ljubi I od nas.

Šta je ostalih, marinči, vanchi,Andy unchy,morena,milenium,scarlet...koga li ću zaboravitiuser posted image imate sve jedan velikiuser posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 728
14.11.2014 18:26:28   
marinčii
HEJ deage moje trudnice ,evo mene opet cijeli dan u hodnji kupovala jos neki sitnica pa bili malo kod svekrve ,sutra planirala kod rodice na babine da odem dok sam jos u komadu i tako proleti dan.
ANDY ma naravno da se zelim druziti s vama ,nemoj to ni da posmisljas vise ave ste mi tako drage koda vas bas osobno znam..
BEJBIBI bravo za urednu kontrolu i za malenu princezu ,neka ti je ziva i zdrava.
SCARLET drago mi je da mucnine popustaju,uzivaj kod svoji i javi nam se cesce.
MIRELA cestitke na trudnoci,sto se tice dojenja nemam iskustva al sam citala da se smije dojiti i u trudnoci naravno ako je sve ok i nema kontrakcija.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 729
14.11.2014 18:41:03   
almondray
Marinči nisam upratila jeli ti se beba okrenula?Ideš li na cr?
I tebi sat otkucava , da se brzo i lahko porodiš aBduser posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 730
14.11.2014 19:03:26   
marinčii

IZVORNA PORUKA: almondray

Marinči nisam upratila jeli ti se beba okrenula?Ideš li na cr?
I tebi sat otkucava , da se brzo i lahko porodiš aBduser posted image

hej draga moja,kako si ti?jesi se oporavila?kako je bebica?
Ja ti tek u ponedeljak idem na kontrolu pa ce mo vidjeti jel se maleni namjestio kako treba,ja nekako kontam da jeste jer kad stuca osjecam ga skroz dole nisko.JE bas mi se priblizilo ,trema prisutna abd samo da sve prodje kako treba sve ce se nekako izdrzati i zaboraviti

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 731
14.11.2014 22:11:15   
Andy_Bec23
Vanchi draga samo sa povrcem bez mesa tako mi najbolje :)

E a jel nemate u trgovinama za kupit kiselog kupusa?

Almond draga kako si mi ti? Kako bebac jel napreduje? Ljubim vas puno

Marinci draga neka si lutala , ja se uplasila ne zelis nam pisat vise ;) jel sad sve spremno?

Ja moram jos jednu posteljinu kupit i onda sve prat i peglat to cu pocetkom 12 mj ;) jedva cekam

Imala sam goste do sad ode sad da se kupam i da spavam ;) ljubim vas puno

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 732
14.11.2014 23:25:41   
leme
Marincii, evo i moj mali luduje u stomaku,toliko da me boli sve :) Odmah si mi ti naumpala :)

Neposredna veza do poruke: 733
15.11.2014 0:05:31   
unchy
pozz drage moje, tu sam ja, citam vas redovno i uz vas sam. mi veceras bili u kinu gledali onaj novi film glup gluplji, kad se nisam porodila od smijeha, ismijala sam se suze su mi isle na oci... bebac super, gural se gura, navecer me ubi zgaravica, jesam li legla odmah me uhvati, pa nekad znam zaspati u polusjedecem polozaju, pa se probudim svaka me koscica boli, al neka jos malo nekih 35 dana user posted image user posted image user posted image
sve vas user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 734
15.11.2014 2:02:15   
milenium
Večer ženice,ja umjesto da sam davno legla ja za kompom(s mob ne mogu ništa sve sitno,sporo,ma užas...). čudno mi se nešto dešava,sinoć otišla leć i nije mi se dalo zaspat do 6ujutro,i spavala do 11user posted image user posted image i sad umjesto da mi se spava,meni neće san na oči.i uhvatilo me čišćenje,danas usisala svu kuću,oribala,3 mašine veša razgnila,slagala svoju robu,pola sam bacila.
namjestila krevetić i pokušavala leć malenu u njega al neće,isad s nama spava a skoro 2 godine joj.

ne znam kako ćemo kad beba dođe. želja mi je bila nju odviknut od spavanja s nama,i da leži u onom vrtiću kao putni krevetić(da ne kupujem još jedan krevetac) a bebu bi smjestili u drveni krevetić kad se rodi.

kupila sam sebi dvije predivne tunike i ogrlicu neku tupavu glupavu,ne sviđa mi se,niti ja volim te džidže midže,ne znam šta mi biuser posted image

unchi zavidim ti na kinu ja baš nemam vreman ići u kino i općenito igdje,bila sam sad u petak vodila starijeg na neki crtić a prije toga sam bila čini mi se 2008.godineuser posted image

andi kod vas često neki gosti,uspori malo rodit ćeš nam prije vremenauser posted image

mirela ja sam ovu sad malenu dojila kad sam zatrudnila. i nije lako odviknut od dojenja za dan već to ide postepeno. i nisam je odvikavala jer sam trudna nego jer sam svakako namjeravala prestat je dojit oko godine ipol. tri mjeseca sam bila trudna i dojila sam je.u tom je ona napunila god ipo pa smo zato prestali. a ima mama koje doje cjelu trudnoću pa kad rode doje obadvoje,to se zove tandemsko dojenje. taj dr koji ti je rekao da ne dojiš je malo kao ''zaostao''.

almond kako se osjećaš,rana od epi? čekamo tvoju porođajnu priču.evo i amrich nam se pridružila,bila je s nama i u prošloj trudnoći.user posted image

bejbibi najvažnije je da je živo i zdravo pa šta god.

scarlet hB za mučnine,znam kako ti je bilo,ja sam s prvim suze ronila,mene je povraćanje i fizički bolilo,grlo,prsa...užas.

vanchi ja obožavam snijeg a volim ga i radi mojih mališana ,oni uživaju na snijegu.

morena, jesu mučnine kod tebe manje,koji si sad ono tjedan?

rose čini mi se da si ti pisala o kilaži ,da si se udebljala 4 kg za mjesec,suosjećam jer sam se sad na zadnjoj kontroli vagala i izgleda da sam se i ja u zadnjih mj dana udebljala 4 kg,kaže dr ''ooo pa dobro napredujemo''user posted image ,možda bi prigovarao da sam deblja al sam mršavica inače pa je to valjda ok.

(odgovor članu unchy)
Neposredna veza do poruke: 735
15.11.2014 7:46:02   
bejbibi
Jutroo zenice :) opet ja prva heh.hajmo ustajanje ;) ja kako sam dosla kod sveki nesto rano ustajem,ne mogu spavat... Doduse rano i legnem pa zato...al najvise volim da se izlezavam hihih pa to nekad traje i po dva sata user posted image ...uglavnom sutra aBd idem svojoj kuci,jedva cekam.nema nigdje ljepse nego kod kuce ;)

Uglavnom drago mi je da sam i ovdje isla ginekologu,malo me umirio..al namjeravam da idem i kod svog redovnog doktora,tako da cu sutra aBd zvati i narucit se...
Mah samo nek je zivo i zdravo,nije bitno sta je!!!

Uh a sto se tice kila,to ne smijem ni spominjati user posted image ja sam se bas udebljala..mada mislim da ne izgledam puno velika aliiii vaga pokazuje sve user posted image mada ja nisam opterecena stim..znam da ce to sve ici dole aBd kad budem dojila....nadam se da ce i to bit uredno a i porod aBd.....

Danas cu,ako ne bude kise, malo lutati po shoping centrima ne bil sta nasla za curicu :) da i ja pocnem kupovati haha..al imam za novorodjence sve tako da nema potrebe puno uzimati...

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 736
15.11.2014 9:02:14   
BebeLina
Drage moje, hvala sto ste pitale i brinule :)

Mi smo stari vec sedam dana, spavamo, dojimo, kakimo i imamlo zutilo :) Bili smo jednu noc u inkubatoru. Sad iz ove perspektive vam kazem UKOLIKO IMATE BILO KAKVU INFEKCIJU, UPALICU, CAK I NAJMANJU, SANIRAJTE TO STO PRIJE, JER JE JEDINO TO UZROK ODLASKA U INKUBATOR KOD BEBA RODJENIH NA VRIJEME. Ja sam olako shvatala te infekcije, ali i moj sin je bio na antibioticima dan, dva zbog upale koju sam imala nekad u trudnoci (a bila je toliko mala da nisam ni znala da je imam).
Porodila sam se u subotu, 8.11. U bolnici nemaju wi-fi, inace biste znale svaki korak :) Porodila sam se na carski, u dogovoru s doktorom skontali smo da je tako najbolje. Na kraju sam shvatila da jest, jer sam se i zbog klistira umalo onesvijestila :) Nisam ni slutila da sam bas toliko plasljiva. BEba je dobro. Moj oporavak je intenzivan i vec sam na nogama (sto nije nikako dobro). Rana poslije CR uopce ne boli. Jedino boli pri ustajanju i vracanju u krevet, ali sad je i to proslost.

Posebnu poruku imam za moje debele zenicanke. U bolnici je tretman prvoklasan. Nijednu zamjerku nemam. Cak sam im pisala i pohvalu. Svaki dan cista posteljina, ljubazne sestre, odgovaraju na milion pitanja. Na odjelu s inkubatorima (ne znam kako se zove) konstantno je jedna sestra s nama bila us obi (a beba u inkubatoru). S dojenjem pomazu, sve objasne... Ja sam odusevljena...

Ako imate konkretnih pitanja pisite u inbox, jer ne stignem sve listati.
Hvala za druzenje i naravno javicu vam se opet...

11.07.2013. godine - missed ab (16. sedmica)
2.11.2013. godine - spontani (8. sedmica)

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 737
15.11.2014 9:10:02   
bejbibi
BEBELINA draga od srca cestitam :)))) da ti je ziv i zdrav...zzelim vam brz oporavak ali ne brini za zutilo,proci ce to aBd i ne ostavlja nikakve posljedice...moj M je imao skoro tri mjeseca i nista mu nije bilo,jer se tolerise toliko:)... Sada uzivaj sa svojom bebicom :)) xoxo

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 738
15.11.2014 9:40:28   
leme
JUPIIIIIIIIIIII, pa tebe cekamoooo sve ove dane da vidimo kako ste :) bas si me ohrabrila s tim uslovima u bolnici,odmah mi je nekako lakse. Hvala Bogu da ste ti i bebac dovro,ljubimo te punoooooo
IZVORNA PORUKA: BebeLina

Drage moje, hvala sto ste pitale i brinule :)

Mi smo stari vec sedam dana, spavamo, dojimo, kakimo i imamlo zutilo :) Bili smo jednu noc u inkubatoru. Sad iz ove perspektive vam kazem UKOLIKO IMATE BILO KAKVU INFEKCIJU, UPALICU, CAK I NAJMANJU, SANIRAJTE TO STO PRIJE, JER JE JEDINO TO UZROK ODLASKA U INKUBATOR KOD BEBA RODJENIH NA VRIJEME. Ja sam olako shvatala te infekcije, ali i moj sin je bio na antibioticima dan, dva zbog upale koju sam imala nekad u trudnoci (a bila je toliko mala da nisam ni znala da je imam).
Porodila sam se u subotu, 8.11. U bolnici nemaju wi-fi, inace biste znale svaki korak :) Porodila sam se na carski, u dogovoru s doktorom skontali smo da je tako najbolje. Na kraju sam shvatila da jest, jer sam se i zbog klistira umalo onesvijestila :) Nisam ni slutila da sam bas toliko plasljiva. BEba je dobro. Moj oporavak je intenzivan i vec sam na nogama (sto nije nikako dobro). Rana poslije CR uopce ne boli. Jedino boli pri ustajanju i vracanju u krevet, ali sad je i to proslost.

Posebnu poruku imam za moje debele zenicanke. U bolnici je tretman prvoklasan. Nijednu zamjerku nemam. Cak sam im pisala i pohvalu. Svaki dan cista posteljina, ljubazne sestre, odgovaraju na milion pitanja. Na odjelu s inkubatorima (ne znam kako se zove) konstantno je jedna sestra s nama bila us obi (a beba u inkubatoru). S dojenjem pomazu, sve objasne... Ja sam odusevljena...

Ako imate konkretnih pitanja pisite u inbox, jer ne stignem sve listati.
Hvala za druzenje i naravno javicu vam se opet...

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 739
15.11.2014 10:51:31   
marinčii
Dobar dan zenice drage,ja sam nesto nikakva maloprije zvala doktora da se narucim na pregled kad on veli prije cetvrtka ne moze ima neke obaveze i tako ,a meni mrsko toliko cekati a sta sad da radim kad nema smisla sad pri kraju da mjenjam doktora:-(
BEBELINA cestitam draga moja na malenom princu,pa ti rodila na rodjendan mog tate i nase ANDY .Drago mi je da je sve proslo ok i da si zadovoljna uvjetima u bolnici,uzivaj sad sa bebacom i jqvni nam se opet .
LEME znaci i tvoj malisa lupka ,ovaj moj je malo kao smirio iako stalno se gurka i izvija valjda mu postalo tijesno.

< Poruku je uredio marinčii -- 15.11.2014 10:57:28 >

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 740
15.11.2014 11:02:32   
unchy
BEBELINA cestitam draga, da ste zivi i zdravi 10000 godina user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
i ja cu izgleda na CR jer je beba krupna, al vidjet cemo jos.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 741
15.11.2014 11:07:12   
marinčii
UNCHY jesi bila na pregledu ,sta veli doktor za onaj nalaz secera?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu unchy)
Neposredna veza do poruke: 742
15.11.2014 11:32:48   
Andy_Bec23
BebelinaAaa znala sam da si se porodila ;) i to bas na moj rodjendan ;) cestitam ti od srca ;) bebi dug i lak zivot a tebi brz oporavak ;)

Danas ode da lutam i ja u goste a ne stalno da ja moram ugoscavat haha ;)

Unchy blizi se blizi ;)

Evo kolegica moja ima termin 18.12 sljedece nedelje ce je poroditi jer ima previsok tlak ;) cekaju 36+0 joj prekrasno evo krenuo i dezembar ;) i moja kuma ima 12.12 termin pa da vidimo ko ce kada i kako juhuu ;)

Ostale ljubim vas ;)

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 743
15.11.2014 11:38:11   
leme
Ja sam se narucila u utorak na kontrolu kod svog doktora aBd i bass me zanima kad me misli poradjat. Voljela bih da sto prije to bude planirano jer stvaaaarno jedva cekam,a i bebac je izgleda nestrpljiv :)

Neposredna veza do poruke: 744
15.11.2014 12:03:22   
unchy

IZVORNA PORUKA: marinčii

UNCHY jesi bila na pregledu ,sta veli doktor za onaj nalaz secera?

Ej draga jesam rekao je da je uredu sve i da se ne sikiram, bas kako treba, al da ne pretjerujem sa hranom. Hehe

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 745
15.11.2014 12:20:22   
marinčii
UNCHY super rekla sam ti ja da je.ok,malo smanji slatko i bit ce to sve za 5.
LEME uh da znas kako sam ja nestrpljiva ,ko ce docekat cetvrtak uh..
ANDY uzivaj draga u skitnji,i ja danas idem kod rodice na babine da vidimo malenog Luku ,bas se radujem.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu unchy)
Neposredna veza do poruke: 746
15.11.2014 13:12:11   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: marinčii

UNCHY super rekla sam ti ja da je.ok,malo smanji slatko i bit ce to sve za 5.
LEME uh da znas kako sam ja nestrpljiva ,ko ce docekat cetvrtak uh..
ANDY uzivaj draga u skitnji,i ja danas idem kod rodice na babine da vidimo malenog Luku ,bas se radujem.

Obozavam babinje i male bebice ;)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 747
15.11.2014 13:19:45   
leme
I ja sutra idem na babine kod rodice, dok jos imam vremena :) danas imam malo kontrakcije, pa ne mrdam iz kreveta

Neposredna veza do poruke: 748
15.11.2014 13:25:37   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: leme

I ja sutra idem na babine kod rodice, dok jos imam vremena :) danas imam malo kontrakcije, pa ne mrdam iz kreveta

Odmaraj draga uskoro stize bebac ;)
Ode da kupim neke police pa na bozicni sajam danas su otvorili juhuuu :)

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 749
15.11.2014 18:39:01   
Vanja88
uh vec su poceli sa stvarcicama za Bozic. OVdje sve zivo okitili!
Bebelina iskrene cestitke tebi i tvom muzu,da vam je ziv i zdrav dugo godinaaa.. :) napisi mi nam jednom svoju porodjajnu pricuuu da cujemo od A do SH :D
Kod mene nista posebno.....napolju zima,ja otisla do trgovine pored zgrade sad odmaram
kad ce taj cetvrtak vise hocuu na kontroluuu

2010: Andjeo 1 ..6w3d
2011: Andjeo 2 .. 8w0d
2013: Andjeo 3...12w4d
8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3
6.7.2015 Biohem. 5w5d

Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *