|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
18.11.2014 13:42:02   
morenaa
Dobar dan trudnice moje.. mene stomak prestao boliti tek navecer kad sam popila lexaurin i zaspala. Danas se puno bolje osjecam Bogu hvala.
neca77 dobrodosla.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 876
18.11.2014 13:47:46   
marinčii
LEME i sama sam takva ,najradije bi da imam kuci uzv pa da svaki dan pomalo gledam bebicu:-).NEgo kako bi na ctg-u ima li kontrakcija?Ja jos nisam bila ,valjda ce me sada u cetvrtak naruuciti doktor
MORENAA drago mi je da si bolje,odmaraj sto vise i cuvaj se,znam da nije lako uz dvoje djecice al potrudi se nema ti druge

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 877
18.11.2014 13:51:54   
leme
Juce sam bila na ctg, bebica preaktivna na snimki, a kontrakcije ravna crta,nista nema.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 878
18.11.2014 14:14:04   
scarlett
Drage moje user posted image samo da vas pozdravim i malo prokomentarišem user posted image

Kao prvo sretno svima na kontrolama, a velika dobrodošlica novim user posted image , Mjesečeva pratiljo ti si me posebno obradovala. Biće to sve ako Bog da ok, vjerovatno je još prerano da se vidi, al za koji dan biće to user posted image

Ja sam još uvijek kod svojih i uživam, uživala bih još više da mogu jesti sve što moja majčica pripremi, ali neke stvari me još uvijek odbijaju, slatko pogotovo, ali ni ovo što najviše jedem nije nešto aman zdravo, mislim da ću brzo vratiti svoje 3 izgubljene kilice, a s voćem se patim. Od banane žgaravica, jabuke me potpušu, mandarine i nar mi također izazivaju žgaravicu, ali jučer sam hvala Bogu ušla u 4 mjesec user posted image pa se nadam da će ove muke sa želucem uskoro proći. još uvijek mi je nezgodno kada legnem na jednu stranu kao da mi se ta kiselina slije na tu stranu, al hajd sve u svemu je bolje, nadam se da će uskoro proći sasvim.

Vidim da pišete o kolostrumu, kod mene sada još uvijek ne curi ali se skori, valjda u toku noći izađe, vjerovatno ih pritisnem dok spavam user posted image , a sa sinom mi je isto bilo isto i od 5 mjeseca su krenule kapljice po odjeći, a već u 9 sam se budila mokre potkošulje, baš je bilo dosta mokro, ali sve je to normalno, kao i kada ne curi uopće, to nije nikavo mjerilo kako će beba prihvatiti dojenje i kakva će produkcija mlijeka biti.

Što se tiče to weledinog ulja, tako se zzove i kod nas kao što je andy napisala, jer za naše tržište ga ne proizvode sa omotom na našem jeziku, ali farmaceutkinje koje rade u apotekama koje nude weledine proizvode znaju na šta se misli. Ja sam ga prošle godine kupila prijateljici u apoteci do DZ na Ilidži, a znam i da apoteka Lotus drži weledine proizvode, ima ih sigurno i drugim apotekama u međuvremenu. Ja sam ga tada platila koliko se sjećam 18 KM (ako se dobro sjećam) znači jeftinije nego Andy, ali 5 € je velika razlika, pa ću ako kome treba provjeriti da nisam šta pobrkala.

Evo tata prži paprike, odoh se najest, abiće mi muka kasnije garant zbog žgaravice, al šta me briga, odoh da uživam u trenutku user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 879
18.11.2014 14:26:51   
marinčii
LEME znaci bebac se jos vrti,ko zna mozda se i okrenuo kad je tako aktivan.
SCARLET i sta kaze kolegica jel imalo efekta to ulje ?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 880
18.11.2014 14:33:13   
leme
Vise se proteze i migolji,vidjet cemo danas aBd u kakvoj je poziciji :) uh i mene zgaravica danasvmuci,nikako da prestane,bas me nervira :(
Marincii,u koliko si ti narucena kod dr u cetvrtak?

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 881
18.11.2014 14:34:17   
scarlett
Ona je to koristila, jer je imala fobiju od poroda, pošto je na prvom loše prošla, uvijek kaže da su joj carski napravili dole, pa se masirala više puta dnevno i rekla je da je to radila u toaletu na šolji, tako joj se bilo najlakše namjestiti. Međutim beba se nije okrenula i otišla je na CR, tako da nažalost s te strane nemamo zaključak da li bi bilo koristi ili ne user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 882
18.11.2014 14:39:55   
marinčii
SCARLET uh steta,bas me zanimalo jel to ima efekta ?al eto ako ne moze skoditi valja isprobati.
LEME i moj se sad meskolji i gurka osjetim sbaki pokret valjda kako nema vise puno prostora.
Ja sam narucena u 6 popodne a sutra ujutro idem u bolnicu da uradim taj bris na streptokok

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 883
18.11.2014 15:07:45   
leme
Kako mene tremaaa puca pred kontrolu,strasno!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 884
18.11.2014 15:17:00   
scarlett
Sretno leme user posted image

Jedno pitanje za one koje su drugi i treći put user posted image Kada ste vi počele da osjećate bebine pokrete?

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 885
18.11.2014 15:58:03   
marinčii
LEME ma bit ce to sve ok,i ja sam svaki puta preplasena puls mi se ubrza ionako imam ubrzan doktor se svaki put cudi kako mi brzo srce radi hahah
SCARLET ja sam osjetila pomalo oko 14 tjedna bebicu,ali sbe je to individualno ovisi i o polozaju posteljice o tezini zene i sta ti ja znam svemu ne,do 20 tjedna bi trebala poceti osjecati...

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 886
18.11.2014 16:06:12   
morenaa

IZVORNA PORUKA: scarlett

Jedno pitanje za one koje su drugi i treći put user posted image Kada ste vi počele da osjećate bebine pokrete?

U drugoj trudnoci od 16.tjedna a sad od 17.tjedna osjetim fino pokrete, najvise navecer prije spavanja kad se umirimuser posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 887
18.11.2014 16:18:12   
leme
Meni tlak uvijek uredan kad mjerim, a kad kod njega dodjem bude povisen i on se zabrine, a ja mu ne mogu dokazat da je ostalim danima sasvim ok hahah.
IZVORNA PORUKA: marinčii

LEME ma bit ce to sve ok,i ja sam svaki puta preplasena puls mi se ubrza ionako imam ubrzan doktor se svaki put cudi kako mi brzo srce radi hahah
SCARLET ja sam osjetila pomalo oko 14 tjedna bebicu,ali sbe je to individualno ovisi i o polozaju posteljice o tezini zene i sta ti ja znam svemu ne,do 20 tjedna bi trebala poceti osjecati...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 888
18.11.2014 17:01:08   
Andy_Bec23
Marinci draga ma ja sam tako malo omeksivaca stavila nema sanse da nesta bude a isto je od lenora i sensitiv kao i prasak tako da bitce to ok user posted image

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 889
18.11.2014 17:02:17   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: leme

Meni tlak uvijek uredan kad mjerim, a kad kod njega dodjem bude povisen i on se zabrine, a ja mu ne mogu dokazat da je ostalim danima sasvim ok hahah.

Sretnoooouser posted image user posted image

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 890
18.11.2014 17:16:49   
marinčii
LEME jesi to jos tu?zar nije u 5 pregled?javi nam cim zavrsis?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 891
18.11.2014 17:23:45   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: scarlett

Od 14 sedmice ali sa 17 bas pravo i onda 20 sedmica stalno

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 892
18.11.2014 17:37:25   
marinčii
Gdje su nam ostale trudnice,vanchii,mala curica,lejla,no idea

< Poruku je uredio marinčii -- 18.11.2014 17:46:04 >

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 893
18.11.2014 17:46:30   
Vanja88
marinci znas da je 6h razlike medju nama pa dok ja ustanem vi se raspisete pravo:D tu sam ja
mm kuci pa smo sinoc isli malo u kupovinu ...bez auta sam kad on ode na put jer neda se meni njega voziti pa dolaziti po njega tako da kad je kuci uhvatim ga da obavim sta imam:") pa smo neke filmove gledati sinoc.......ja sad zamijesila tijesto za pizzu tako mi se ovih dana jede a cekala sma njega da dodje pa on ode opet veceras ovaj put na floridu...
Nista posebno kod mene, beban se javi i to je najbitnije, kontrola u cetvrtak jedvaaaa cekam...

2010: Andjeo 1 ..6w3d
2011: Andjeo 2 .. 8w0d
2013: Andjeo 3...12w4d
8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3
6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 894
18.11.2014 17:50:58   
marinčii
vanchii drago mi je da je sve ok,znači i tebi se primiče kontrola?
Ja ujutro idem uraditi taj bris pa ti pišem kako je prošlo,valjda bude uredan moram priznati da me malo strah

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 895
18.11.2014 17:55:11   
Vanja88
a sto se tice tog kolostruma o kome govorite ovako stoje stvari kod mene
Ne znam ko od vas zna ali ja sam 4godine pokusavala da ostanem trudna....u medjuvremenu kad god i jesam kratko je trajalo 2011 saznajem za problem stitne zlijezde uz visok prolaktin (on luci mlijeko). Uradjena je MRI i ustanovljen 4mm tumor na hipofizi koji je hvala Bogu dobrocudan.
E, terapija mi je bila dostinex tablete koje smanjuju prolaktin da bi ja mogla ostati trudna, hvala Bogu i jesam napokon....medjutim prolaktin moj ne raste kad god mi je mjeren on je povisen ali ne raste puno...
pitala sam da li ima veze hocu li imati mlijeka ali receno mi trebala bi niko 100% da potvrdi...

6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 896
18.11.2014 18:02:57   
marinčii
vanchii meni se javljao kolostrum na početku i tamo oko 25 tjedna trudnoće ali evo sada ništa nemauser posted image ..
Inače i ja sam na ovu trudnoću čekala oko 18 mjeseci i radila sam i ja taj nalaz prolaktina i bio je 690 ,znači malo povišen al mi nisu dali nikakavu terapiju kao nije strašno ,i eto ipak sam zatrudnila sad oće li utjecati na dojenje nemam pojma ni ja ,vidjet će mo

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 897
18.11.2014 18:03:45   
Vanja88

vanchii drago mi je da je sve ok,znači i tebi se primiče kontrola?
Ja ujutro idem uraditi taj bris pa ti pišem kako je prošlo,valjda bude uredan moram priznati da me malo strah

Jesteee popodne u cetvrtak. bicu punih 37 ulazimo u 38....ko zna mozda me i ostavi ako budem otvorena jer oni to tako inace rade malo otvorena i picis na lezanje... treba biti spreman na sve jbg
al prije toga idem s drugaricama na cevape reko nek se ja najedem pa i rodila taj dan nek sam sita hhaha
javi javi...u detalje sve :D

6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 898
18.11.2014 18:07:10   
Vanja88

vanchii meni se javljao kolostrum na početku i tamo oko 25 tjedna trudnoće ali evo sada ništa nemauser posted image ..
Inače i ja sam na ovu trudnoću čekala oko 18 mjeseci i radila sam i ja taj nalaz prolaktina i bio je 690 ,znači malo povišen al mi nisu dali nikakavu terapiju kao nije strašno ,i eto ipak sam zatrudnila sad oće li utjecati na dojenje nemam pojma ni ja ,vidjet će mo

Jokkkk nece uticati jer nisi ni pila tablete koje to smanjuju. Moj prolaktin je bio jedno vrijeeme 900 i onda kad sam radila profil prolaktina u 3 navrata vadila krv bio je 1800+. U banjaluci dao mi je dr bromocirptin prvo da pijem medjutim na mene nije puno djelovao smanjio se ali trudnoce ni na vidiku. Ovdje kad sam dosla dobila sam dostinex u bl 2 tablete kostaju oko 130km ili bar jesu tada a ovdje sam imala osiguranje i platila svega 20km za mjesec dana a one se piju 2x sedmicno po jednu. Toliko hemije sam uzimala zadnje 3,5god da nebi se cudila kad bi sta skodilo, voljela bi dojiti ali Boze moj....user posted image

6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 899
18.11.2014 18:12:44   
marinčii
vanchii ma neće te ostaviti ,sve mi tako mislimo rodit ćemo prije vremena a ono preguramo i termin ,user posted image ..
Ja sam M dojila 20 mjeseci i bađš sam ponosna na sebe bila,nadam se da ću i sada uspjeti,..
Ti se samo nemoj sekirati,bit će to ok,pokušaj potrudi se i daj sve od sebe ,ako ne može bože moj ima i bočica,neće biti ni prva ni zadnja beba koja ju pije,

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *