neca77
|
IZVORNA PORUKA: mala curica IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23 Mala c ... Koja si sedmica sada? Ako nestignes uraditi u bolnici npr u rudolfstiftumg onda se naruci u gyn schall pogledaj na njihovu stranicu ... Ima na netu sve objasnjeno za nuhalni i organscreening ;) radi se od 11+0-13+6 U mene je razlika 6 dana al ja znam kad je O bila na 18 dan tacno 4 dana kasnila a sad kad ce se rodit haha bas me zanima ja racunam po uzv al nekad po m haha sad sam 35+3 to mi se vise svidja ;) Deseta po uz,a zadnja m jedanaesta. Meni su rekli da je O kasnila i da je zbog toga,pitaju sjecam li se kada sam imala odnos s muzem A teta doktorica ne zna da sam od 11dc svaki drugi dan bila "vrijedna" ehhh sada kada smo uboli pojma nemam. Sada 3.12 vidjet cemo koloko je bebica narasla. Bas me bila prepala,kaze nesto nije uredu,zadnja m i uz se ne poklapaju. Plod je manji nego sto bi trebao biti,sva sam se pocela tresti.Hvala bogu nije veluka razlika i nakvaznije srce kuca. A za herpes.......iskace jos od djetinstva.U pobertetu bas je znao veli iskociti cak i po nekoliko njih. A sada jednom u godini ili dvaput,ne veliki Vanhii,vjeruj mi da odmaram oci gledajuci sliku Da hoce kod nas tako padati. Za novu smo planirali u Bosnu,bas zbog snijega i zimske idile.Mada sada ne vjerujem da cemo ici zbog .... Drage moje ne zelim biti gruba, ali molim vas poslusajte me. Te slatke more i brige u trudnoci ce zacas proci i da je nesto opasno, ostavili bi vas na promatranju, zakazivali konstantne kontrole i sl. Sve će to proci u najboljem redu. Ako sam ja prosla ovo sto cu vam sad ispricati, vi cete proci herpese, mucnine i kontrakcije lakse, mnogo lakse... 03.septembra, dok sam cistila sudoper, sredstvom za otcepljivanje odvoda, mr.muscolo, kiselina mi je frcnula u lijevo oko. Oko mi je bilo crno,crno, kapci, rožnjača, konjuktiva spaljeni i oštećeni kiselinom. Vid hvala Bogu, minimalno narusen. U posljednja dva mjeseca sam prosla pakao. Svaki drugi dan idem u Zenicu, ocnom spec. na kontrole. Dva puta sam na živio operisana, jer mi nisu smjeli dati nikakav anestetik ni antibiotik zbog trudnoce. Sjekli, čupali, rezali, bockali, nema sta mi nisu radili, bolovi su bili nemoguci. Dani poslije te dvije operacije su bili toliko teski, čak ni zdravo oko od bolova nisam mogla da otvorim... Ali nadje se snage i volje, sve se izdrži i podnese. U pojedinim trenutcima ruzno je reci zaboravljala sam na trenutnu trudnocu od te muke i bolova...Danas sam dobro, oko mi izgleda poprilicno ok. Čekaju me jos dvije operacije, nakon poroda, neko razdvajanje i plastika, uljepsavanje. Rekli su dvije i nadam se da ce na tome stati. Svi mi imamo muke, zato smo tu da si pomognemo, ali mislite samo na svoje bebice i djecicu i zivot je puno ljepsi i laksi. P.S. kod mene je jedno sigurno, ako mi ova bebica bude malo nervozna, znacu da je to od mene i muke koju sam deverala, a i on, zajedno sa mnom.