|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
24.6.2014 14:20:32   
dzeny31
Joj sorry NEA, i ja sam vadila 9-ti dan... Transfer mi je bio u utorak, test sam radila u srijedu, a Betu vadila u cetvrtak...

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 2151
24.6.2014 14:40:41   
NEA
da, tako sam i procitala gore da si deveti dan vadila, ma meni je najbolje izvaditi sad u petak (bice devet dana), pa ako bude potrebno i u ponedeljak otici negdje dalje, pa izvaditi ponovo ili bar test, iako ce se do tada znati kasni li user posted image ili bar nesto... hvala ti draga, nadam se da ce biti dobro, iako mi je prvi put, sto sumnjam zaista da ce uspjeti, ali nada mi posljednja umire...

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 2152
24.6.2014 14:44:24   
NEA
eh, znam da sam dosadna, ali sve me zanima: jel kod tebe bio transfer obicni (mislim par dana nakon punkcije) ili fet? mozda i tu ima razlike u vrijednostima bete, jer kod mene je bio fet...

(odgovor članu NEA)
Neposredna veza do poruke: 2153
24.6.2014 14:51:00   
kokouli

IZVORNA PORUKA: araj

da li je neko kontaktirao new life? Ja sam dva puta isla kod dr. Umita i nikako mi neuljeva povjerenje. Vjerovatno je do mene jer sam umorna od raznih prica. Imam problem sa miomom u materici. Svi nasi doktori kazu da ne smeta kod zaceca a dr. Umit kaze da moram operisati tj.histereskopijom otkloniti. Al nije siguran dok ne bude operacija. Sam ulazak u matericu kamerom je 1000 KM, a ako skinu miom onda je 3000 KM. A ako ne budu mogli skinuti, poslat ceme kod "nekoga". Cjela prica se svodila oko para. Bas misam pametna :(

Ja sam ih zvala ,uzeli su mi tel .javice mi kad pocnu s radom a to je za 10tak dana ,pa javim,ako hoces.user posted image

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 2154
24.6.2014 14:52:25   
kokouli
Ako si iz Sarajeva araj i imas zdravstvenu knjizicu zasto to ne zaganjas kod nas na klinici ,neces nista platiti ako se zna da smeta zacecu ,ne znam .....puno je zato dati 3000km .To ti je pola VTO postupka ipak.

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2155
24.6.2014 14:53:02   
kokouli

IZVORNA PORUKA: dzeny31

Joj sorry NEA, i ja sam vadila 9-ti dan... Transfer mi je bio u utorak, test sam radila u srijedu, a Betu vadila u cetvrtak...

Cestitam .user posted image user posted image

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 2156
24.6.2014 15:37:17   
dzeny31
Hvala... I ti uskoro ako Bog da da nas obradujes...
NEA meni je bio transfer nakon punkcije... Ali mislim da je to isto... Nemoj se opterecavati, i meni je bio prvi postupak i hvala Bogu uspjesan, sto i tebi zelim od srca...

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2157
24.6.2014 19:07:10   
NEA
ok, jedino sto mi preostaje je uraditi betu u petak, pa vidjeti da li ima potrebe ponoviti u ponedeljak... hvala draga i cuvaj to malo srculence :)user posted image

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 2158
25.6.2014 8:59:08   
M1985
araj, ja sam histeroskopiju radila u periodu kada Bahceci nije radio, u februaru cini mi se, u poliklinici Euromedical (izbrisite ako je reklama). Kod njih je uz lokalnu anesteziju 280 KM a uz totalnu 450 KM. Kod mene je trebala biti dijagnosticka histeroskopija ali kada je počeo postupak otklonili su neke priraslice koje se nisu vidjele na UZ.
Ja sam radila uz opstu anesteziju i super je proslo, par dana poslije malo stomak boli ali nista strašno, kao menistrualni bolovi.

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 2159
25.6.2014 11:33:33   
bimba
Draga araj, meni je dr. Umut takodjer predlozio histeroskopiju. Ja sam potrazila 2-3 razlicita misljenja, jedni su govorili da nema potrebe da se odstrani miom dok drugi da treba. Onda sam se konsultovala sa dr. Gutic i predlozila mi operaciju sto sam i uradila u Vojnoj bolnici u februaru. Sve je proslo ok, a pored toga su mi svakako uradili i HSG. Ne znam gdje je kod tebe miom ali kod mene je bio van maternice. Dr. Nakas koji me operisao rekao je da napravim pauzu od neka 4 mjeseca prije nego sto krenem sa postupkom. Po mom misljenju ako imas zdrastveno osiguranje pokusaj to rijesiti u bolnici jer sam svjesna i sama da dodatnih 3000KM nije mala stvar, pogotovo za one koje se vec duze trude da dobiju svoje bebace.
Svim ostalim curama koje su uspjele u postupku iskrene cestitke da vam se i mi ostale uskoro pridruzimo. Araj nadam se da sam ti uspjela makar malo pomoci.

(odgovor članu M1985)
Neposredna veza do poruke: 2160
25.6.2014 14:44:54   
araj
hvala Vam na odgovoru. Ja sam radila lapraskopiju u Tesnju a radila sam i office Histereskopiju u Banja Luci. Miom je na nezgodnom mjestu i trebala bi opet raditi lapraskopiju.Cekat cu dr. Envera da pogleda video snimak office histereskopije i da cujem njegovo misljenje. To je najmjerodavniji nalaz jer ima jasnu sliku materice. Treba dosta strpljenja, snage i razumjevanja.Ja se nekad divim svom muzu kako trpi sve ovo :)

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2161
28.6.2014 19:02:31   
sana80
Drage zene,evo mog iskustva.
Da li ce se miom uklanjati ili ne zavisi od velicine i jos bitnije od mjessta gdje se nalazi. Ja sam radila histeroakopiju u bahceci kojom mi je uklonjen polip ali miom nije, jer je procijenjeno da ne treba. Postupak nam je bio uspjesan...
Iako smo imali prije bahceci 2 neuspjesna postupka u EU radili, a pritom cijena bila 50% jeftinija,nakon brojnih preporuka sam odlucila otici kod njih na konsultacije. Mi smo bili kod dr Umuta, i histeroskopija i ICSI. On je zaista veliki strucnjak. Isto tako smo culi i.sve pohvale za dr Ali Enver Kurt koji je radio prije njega. Zelim samo ukazati na jednu stvar, a velike su pare u pitanju,prije nego se odlucite za kliniku dobro provjerite sta dobijate za vas novac. Sve mi imamo kontakt iskljucivo sa ljekarom, a ne treba zaboraviti da cak i uz velike strucnjake a razlicite uslove u laboratoriji,rezultati se drasticno razlikuju. Ono sto je najvaznije jeste embriolog i laboratorija. Punkcije,transferi su manje vise rutina... Zato provjerite opremljenost laboratorije? Da li klinika New life posjeduje embryoscope? Da li smatrate da je bolje platiti 2000 km vise, nekom ko daje na pocetne jos 30% vise sanse za uspjeh... Procitajte o tome... Znamo koliko treba odricanja da bi.se sve platilo,i kolika je bol vezana za sve to.... U nasem slucaju embryoscope je presudio...
Puno srece zelim svim zenama,da sto prije dodju do svog cilja, i osjete bezgranicnu radost.

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 2162
30.6.2014 14:10:09   
SELMIC1212
Drage moje, dugo citam sta zene pisu na ovom forumu al se nisam registrovala iz jednog jedinog razloga, sto se ponekad iznose pogresne informacije. Ja razumijem da ljudi iz Bahcecija imaju svoje ljude koju pisu na forumu i prate ono sto forumasice pisu, ali ovo sa New Life je pomalo simptomaticno. Kako Suncev sjaj zna sta se nalazi u embrioloskoj sali klinike koja jos nije otvorena ili jos nije pocela sa radom. Koliko je bitan 4D UZ iz perspektive pacijenata. Meni je drago da ce u nasem gradu biti jos jedna klinika takvog renomea, ali ako ljudi iz New LIFE placaju nekog da ih promovise na forumu, vjerujte mi da je to jako tuzno. U ovoj prici najbitniji je uspjeh klinike, a za sada taj uspjeh pripada BAHCECIJU. Meni je zao, sto moram ovo da pisem, ali izgleda jako tuzno sto se radi na marketingu kako bi se sto vise novca zaradilo na tudjoj muci. Ja sam bila pacijentica klinike Euromedical, uspjesno zavrsen postupak, zahvaljujuci dr Muratu, i da ta klinika radi, ja bih se opet njima vratila. Svim zenama zelim puno uspjeha, sa ili bez histeroskopije, uspjeh je neminovan ako se radi na tome...

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 2163
1.7.2014 9:51:50   
mazica
Pozz, svima ja i moje bebe smo dobro. Bilo je nekih malih komplikacija pojavio se neki hematom ali sve je sada ok. Sto se tiče histeroskopije oni svima predlažu da se uradi to je jedina metoda da bi se osigurali i ste strane. Tako da sam i ja radila odmah kad sam isla u proces u Bahceciju. Sto se njih tiče profesionalni su za svaki pohvalu. I nove seste su tako ljubazne, sedacne za svaki pohvalu. Pozz svima

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 2164
1.7.2014 11:40:33   
araj
da li je usvojen zakon o besplatna 2 postupka u federaciji? na forumima sam procitala da je usvojen 2013 godine al se jos nije poceo primjenjivati. Zna li neko vise o tome?

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2165
1.7.2014 17:40:47   
kokouli

IZVORNA PORUKA: araj

da li je usvojen zakon o besplatna 2 postupka u federaciji? na forumima sam procitala da je usvojen 2013 godine al se jos nije poceo primjenjivati. Zna li neko vise o tome?

Niti 1 postupak nemamo pravo refundirati ,zakon nije usvojen niti ce biti .user posted image

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 2166
1.7.2014 19:36:18   
araj
Ovakvi negativni komentari nam stvarno nisu potrebni. Svrha foruma je da podjelimo svoja iskusta i da svako individualno odluci gdje ce ici. Da li to nesto kosta 1000 KM il 5000 KM, to je nesto sto se ne treba raspravljati. Mozda neko nije u mogucnosti ni 1000 KM da plati. Ovdje svi mi zelimo da ostvarimo svoj najveci zivotni cilj i trebaju nasm pozitivne vibracije. Hvala svim zenama koje su podjelile sa nama svoja iskustva, a onim zenama koje ce sa svojim negativnim stvarima nas dovoditi u dileme, ja bih zamolila da i ne pisu.

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2167
2.7.2014 10:35:35   
Leva
Araj Zakon o MPO nece regulirati pitanje besplatnih postupaka nego stvari koje se ticu vremenskog limitiranja starosti zene, zamrzavanje embrija, zastite od zloupotreba itd itd.
Refundaciju sredstava mozete traziti u Tuzlanskom kantonu, Unsko-Sanskom, Distrikt Brcko, u Kantonu Sarajevo mozete pokusati a ako ste osoba sa invaliditetom Zavod Zdravstvenog Osiguranja FBiH vam je duzan platiti dva postupka.
Da se vratim na polemiku od prije. Kvaliteta Bahceci klinike je neupitna jer oprema koju si oni mogu priustiti nije dostupna u drugim klinikama i koliko vidim nece ni biti...
U lijecenju neplodnosti jako puno toga se svodi na novac zato meni kao nekome ko je skoro cijeli svoj dosadasnji bracni staz proveo neplodan jako ide na zivce kada mi se neko lazno predstavlja krijuci se iza nika dok ascare vidis da je ovdje samo zato da prica negativno o konkurenciji u nadi valjda da su neplodni nepismena stoka koja ce samo tako krenuti za cobanom cim on zasvira u frulu user posted image user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 2168
2.7.2014 12:56:08   
M1985
Leva, kako misliš da u KS možemo pokušati?user posted image

Jel znaš nekoga ko je uspio izganjati refundaciju? Naravno da bih pokušala ako ima pozitivnih iskustava.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2169
2.7.2014 16:05:58   
NEA
Ima li neko iskustvo ili zna li neko kad se najprije moze ponoviti ivf, nakon neuspjelog pokusaja?

(odgovor članu sana80)
Neposredna veza do poruke: 2170
4.7.2014 10:19:26   
Leva
Evo mene opet user posted image sorry nisam stigla juce...
Prema dugo vazecem pravilniku ZZO KS neplodni parovi imaju pravo na dva besplatna postupka do starosti zene od 36 godina. E sada kvaka 22 je sto ne znam nikoga ko je uspio dobiti novac i sto su svaki put kada sam zvala da se informisem govorili da budzetom nemaju predvidjena sredstva za ovu namjenu.
Moja topla preporuka je da pocnete zatrpavati zavod zahtjevima za refundaciju i da im tako stavite do znanja da vam je stalo do vasih prava.
NEA u postupak mozes vec za mjesec -dva u zavisnosti od vrste planirane stimulacije. Neki ljekari praktikuju vec naredni ciklus jer tako hvataju efekte prethodne stimulacije i dodatnu stimulaciju ogranicavaju na minimum. Ja licno nikada nisam isla prije 6 mjeseci jer nisam imala novca u tom trenutku

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 2171
4.7.2014 13:59:47   
NEA
Leva, mnogo hvala, nemam bas ni ja, al se raspitujem :)))

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2172
10.7.2014 2:05:07   
Android
Svaki komentar je suvisan...umjesto da se iznose problemi i rijesenja, radi se na marketingu Bahcecija, New Life, Mehmedbasica i sl. Kokouli za to postoje marketinske kuce, ovo je forum, mjesto gdje se iznose misljenja, prezentiraju iskustva...lijepo je zarađivati, al ne na forumu Kokouli, i raditi na promociji necega sto jos uvijek ne postoji il ce mozda nekada postojati...

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2173
10.7.2014 9:45:53   
Elica 5
Dobar dančić moje drage dame znane i neznane user posted image

Nisam aktivna na forumu kao nekad ali po nekad pročitam koji post,, ovdje napisan i zaista je žalosno što se miješaju oni koji ne trebaju i koji prave marketing za klinike u kojima rade svi jedni druge kritikuju a svi to rade,,,, napr,, nekad su kudili Bahceci a hvalili Euromedical a sad hvale Bahceci a kude New Life,,,, i sve tako u nedogled takvi vala stvarno trebali bi da se prošetaju i ovdje više ne vraćaju,,,, i da se zahvale Bogu što im ovdje nije mjesto na ovoj temi,,,,,,,,,

Ja ću sad samo u svoje ime da kažem za one koje me neznaju da sam pacijentica Bahceci klinike bila i da sam iz drugog pokušaja uspjela ostvariti svoju trudnoću i rodila prekrasnu djevojčicu ali na žalost moja djevojčica je preselila kod dragog Allaha jer je imala srčanu manu,,, tako trebalo da bude mi moramo dalje...... ovo je bio mali uvod želim da vam kažem Bahceci je nekom ko zaista možete dati svoju priliku jer su kao tim za 10 zaista doktor Umit zaista poseban a da o dr. Rami i ne pričam hvala Bogu pa imamo takvu klinuku i takve ljude,,,, a sad za cijene to je posebna priča naravno ako imaš pare možeš i otići niko ti džaba neće ništa uraditi ali su korektni,,,

E sad što se tiče nove klinike tamo je naš dragi Enver svi koji su išli u to vrijeme u Bahceci znaju da je to jedna duša e sad detalje ne mogu komentarisati tek ću aBd da idem da vidimm i da popričam i ujedno javim svoje iskustvo ali što se tiče njega tu se nama šta puno pričati zaista samo od srca im želim sve naj naj i puno Beba kao što je imao i u Bahceciju....

Kada odem na razgovor ja vam se javim sa informacijama bilo bi lijepo kad bi otvorili novu temu da ne pišemo na ovoj pa eto ako se otvori pišemo,,,,, ja samo hoću ovim velikim postom da vam kažem dajte da budemo korektni ipak su ovdje naši životi u pitanju i vjerujte ženice drage bilo koju kliniku da odaberete nije bitno nećete se pokajati jer svi zaslužuju poštovanje jer zaista rade svoj posao,,, i hvala dragom Allahu pa ne moramo kao nekad ići u Sloveniju ja sam išla dva puta i zaista znam kako je tamo si kao na traci vjerujute i na preglede idete kao ja ujutro u 04,30 sati,, spavaš tamo gdje stigneš jer nemaš novca da platiš nešto pristojno,,, tako da po drugi put kažem zahvalimo se Bogu što imamo ove divne klinike što su nam pred nosom i zaista vrhunske e sad ono u šta ne mogu ja ulaziti nemaju žene sve priliku s novcima da odu u postupak zato samo dragog Allaha u ovom nam Ramazanu molim da nam svima da puno para, snage i volje da izguramo u ovoj našoj teškoj borbi i iskušenju i da dođemo do svojih bebica,,,,,

Eto napisa se ja i zaista ako mogu bilo šta da pomognem pišite sve što znam ja ću da kažem i pišem od srca želim svu sreću svijeta svima nama....

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu Android)
Neposredna veza do poruke: 2174
10.7.2014 10:12:49   
Elica 5
I Kao što reče Kokuli zaista bi trebalo bi da se otvori nova tema za New Life,,, da možemo pisati informacije za žene kojima su zaista potrebne,,, a da ne remetimo temu Bahcecija,,, pa eto naši dragi RR moderatori bili bi zahvalni ako bi nam to učinili a ne da pišemo ovdje a vi onda to uredno brišete,,, L.P.

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *