|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
10.7.2014 10:43:56   
riba78
Redovno pratim temu i želim zahvaliti dragom Bogu na ovim klinikama kod nas i što imamo mogučnost otiči u postupak iz svoje kuče .Ja sam bila tri puta u Sloveniji i znam kako je tamo ,traka ,ako samo malo ispadneš iz šablona nema te nigdje user posted image
Konkurencija je dobra i neka je ima ,na hajr nam svima bilo aBd user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 2176
10.7.2014 11:23:28   
M1985
Čitam i ne mogu da vjerujem o čemu i na koji način se ovdje raspravlja. Bolje bi bilo da ovdje iznosimo svoja iskustva i dileme vezano za postupak, da jedna drugoj dajemo podršku i da se veselimo svakoj novoj beti. Na ovoj temi osim prepucavanja odavno nisam vidjela lijepe vijesti. Baš tužno.

Slažem se da treba nova tema za New life i super je što u Sarajevu postoji konkurencija u domenu IVF-a. Svako od nas će odlučiti kojoj klinici će pokloniti povjerenje.

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 2177
10.7.2014 22:22:43   
kokouli
Mislim ja ne znam sta je s ovom oobom ,kad ne vjeruje da New Life postoji i radi ,ja sutra ako bog da idem na razfgovor i da uđem u postupak ...fakat ne znam ko je ovdje lud ...Molim jos jednom moderatore da otvore temu New life .user posted image

(odgovor članu M1985)
Neposredna veza do poruke: 2178
10.7.2014 22:37:49   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: Elica 5

I Kao što reče Kokuli zaista bi trebalo bi da se otvori nova tema za New Life,,, da možemo pisati informacije za žene kojima su zaista potrebne,,, a da ne remetimo temu Bahcecija,,, pa eto naši dragi RR moderatori bili bi zahvalni ako bi nam to učinili a ne da pišemo ovdje a vi onda to uredno brišete,,, L.P.

da bi se otvorila tema pod nazivom New life trebali bi da plate oglasavanje na forumu...

a ova tema ima naziv Pregledi za parove s dijagnozom steriliteta...

I još da dodam: svima je nama jasno kako postoje "ubačeni elementi" da vrse marketing koji baš i nije po pravilniku foruma... moderatori znaju koji su to nickovi... ali se gledalo kroz prste.... tako da...user posted image

lp

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 2179
10.7.2014 23:03:57   
Elica 5
Višnja user posted image user posted image hvala na odgovoru,, a baš mi i naša draga Malena27 danas reče da to treba da se plati,,, nisam zaista znala pa onda smijemo ovdje da pišemo,,,, onda nije tema samo za Bahceci user posted image već općenito da žene razmijenjuju svoja iskustva za klinike samo da nam se ovi ne miješaju pa sve pobrkaju,,,,, samo prave pometnju,,, a hvala još jednom na odgovoru,,, L.P user posted image

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 2180
11.7.2014 0:24:30   
araj
ja sam jucer bila u New life. Jako profesionalno, organizovano i ljubazno osoblje. Nisam platila ultrazvuk jer jos uvjek nije u funkciji program za naplatu. Skoro 40 min. sam se zadrzala jer sam imala dosta pitanja na koja mi nasi doktori nisu dali odgovor. Od nalaza traze TSH, spermiogram i ukoliko ste imali neku od operacija. Ja sam ih imala vise :) Za divno cudo nisu trazili od supruga da uradi opet nalaz sper. Jer kod ostalih je to prvo sto traze. Prilikom izlaska su mi dali njihov cjenovnik. Tako da je cijena ICSI 1 pokusaj 4000 KM, 2 pokusaj 3000 KM i 3 pokusaj 2500 KM plus ljekovi. IUI 600 KM.Ovdje ima jos dosta stavki, al sam Vam nabrojala par njih. Ako imate jos pitanja, tu sam.

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 2181
11.7.2014 8:19:10   
kokouli

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

I Kao što reče Kokuli zaista bi trebalo bi da se otvori nova tema za New Life,,, da možemo pisati informacije za žene kojima su zaista potrebne,,, a da ne remetimo temu Bahcecija,,, pa eto naši dragi RR moderatori bili bi zahvalni ako bi nam to učinili a ne da pišemo ovdje a vi onda to uredno brišete,,, L.P.

da bi se otvorila tema pod nazivom New life trebali bi da plate oglasavanje na forumu...

a ova tema ima naziv Pregledi za parove s dijagnozom steriliteta...

I još da dodam: svima je nama jasno kako postoje "ubačeni elementi" da vrse marketing koji baš i nije po pravilniku foruma... moderatori znaju koji su to nickovi... ali se gledalo kroz prste.... tako da...user posted image

lp

Ali ja vam sigurno nisam neko ko vrsi marketing ,niti sam ubaceni element sa nikom draga Visnja RR ,vidim da ste pobrisali tel.i mejl klinike ,ok.jedna zena je pitala pa sam joj napisala ,mislim stvarno nije u redu ,na ovom sam forumu i drugim temama jakooooo dugoooo ,i ni pod razno ne reklamiram nikoga nikada .Araj ja u pola 12 imam zakazano u klinici danas ,nadam se najboljem.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 2182
11.7.2014 9:31:43   
araj
Sretno danas i javi sta je bilo

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2183
13.7.2014 11:45:26   
narin3

Dobar dančić moje drage dame znane i neznane user posted image

Nisam aktivna na forumu kao nekad ali po nekad pročitam koji post,, ovdje napisan i zaista je žalosno što se miješaju oni koji ne trebaju i koji prave marketing za klinike u kojima rade svi jedni druge kritikuju a svi to rade,,,, napr,, nekad su kudili Bahceci a hvalili Euromedical a sad hvale Bahceci a kude New Life,,,, i sve tako u nedogled takvi vala stvarno trebali bi da se prošetaju i ovdje više ne vraćaju,,,, i da se zahvale Bogu što im ovdje nije mjesto na ovoj temi,,,,,,,,,

Ja ću sad samo u svoje ime da kažem za one koje me neznaju da sam pacijentica Bahceci klinike bila i da sam iz drugog pokušaja uspjela ostvariti svoju trudnoću i rodila prekrasnu djevojčicu ali na žalost moja djevojčica je preselila kod dragog Allaha jer je imala srčanu manu,,, tako trebalo da bude mi moramo dalje...... ovo je bio mali uvod želim da vam kažem Bahceci je nekom ko zaista možete dati svoju priliku jer su kao tim za 10 zaista doktor Umit zaista poseban a da o dr. Rami i ne pričam hvala Bogu pa imamo takvu klinuku i takve ljude,,,, a sad za cijene to je posebna priča naravno ako imaš pare možeš i otići niko ti džaba neće ništa uraditi ali su korektni,,,

E sad što se tiče nove klinike tamo je naš dragi Enver svi koji su išli u to vrijeme u Bahceci znaju da je to jedna duša e sad detalje ne mogu komentarisati tek ću aBd da idem da vidimm i da popričam i ujedno javim svoje iskustvo ali što se tiče njega tu se nama šta puno pričati zaista samo od srca im želim sve naj naj i puno Beba kao što je imao i u Bahceciju....

Kada odem na razgovor ja vam se javim sa informacijama bilo bi lijepo kad bi otvorili novu temu da ne pišemo na ovoj pa eto ako se otvori pišemo,,,,, ja samo hoću ovim velikim postom da vam kažem dajte da budemo korektni ipak su ovdje naši životi u pitanju i vjerujte ženice drage bilo koju kliniku da odaberete nije bitno nećete se pokajati jer svi zaslužuju poštovanje jer zaista rade svoj posao,,, i hvala dragom Allahu pa ne moramo kao nekad ići u Sloveniju ja sam išla dva puta i zaista znam kako je tamo si kao na traci vjerujute i na preglede idete kao ja ujutro u 04,30 sati,, spavaš tamo gdje stigneš jer nemaš novca da platiš nešto pristojno,,, tako da po drugi put kažem zahvalimo se Bogu što imamo ove divne klinike što su nam pred nosom i zaista vrhunske e sad ono u šta ne mogu ja ulaziti nemaju žene sve priliku s novcima da odu u postupak zato samo dragog Allaha u ovom nam Ramazanu molim da nam svima da puno para, snage i volje da izguramo u ovoj našoj teškoj borbi i iskušenju i da dođemo do svojih bebica,,,,,

Eto napisa se ja i zaista ako mogu bilo šta da pomognem pišite sve što znam ja ću da kažem i pišem od srca želim svu sreću svijeta svima nama....

Draga Elice, žao mi je za tvoju djevojčicu, ali dat će Allah Uzvišeni  opet ako Bog da i da bude sve kako treba, inšaAllah..treba samo čovjek imati dovoljno strpljenja.
Ja i mm se borimo 7 godina s neplodnošću..ja imam pcos i ne mogu ostvariti trudnoću na prirodan način i evo sad nakon toliko godina skupili smo novac i hrabrost i želimo otići u neku kliniku, a ne možemo se odlučiti u koju..pogotovo kad isčitam sve ove komentare i stvarno ne mogu da vjerujem da je sve to biznis i da niko ne razmišlja o nama koji imamo probleme ove prirode i naše želje čija je mogućnost ostvarenja uz pomoć od jedne od ovih klinika.
Molim te da podijeliš s nama svoje utiske kad obaviš razgovor u jednoj od ovih klinika, a naravno i druge dobronamjerne ženice.
I da..kokouli, što nebi i s nama podijelila to iskustvo iz New life?

O vjernici, tražite sebi pomoći u strpljivosti i obavljanju molitve! Allah je doista na strani strpljivih..(El Bekare 153)

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 2184
18.7.2014 18:09:48   
kokouli
Pa ne znam vise stvarno ...da opet ne bude radi se marketing ...dakle evo bila sam na konsultacijam aodnijela sve nalaze koje sam imala ,i dogovor je da dođem 3 dan ciklusa da me pregleda i izvadim hormone tada ...toliko za sada ,s dr.Enverom sam se srela prije 2 godine u Bahceciju i to je to .Cijena je 4000km bez lijekova ,lijekovi do 2000km.U prvu cijenu spada svaki uz pregled i labaratorijski nalazi .Buduci da sam nakon spontanog dobila hormonski disbalans dr.mi je rekao da bi malo da me proprati makar 2 ciklusa bez ikakvih lijekova da se vidi stanje ,i zatrazio nalaz dojki ,sto svakako sam i sama namjeravala uciniti .user posted image .

< Poruku je uredio kokouli -- 18.7.2014 18:13:19 >

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2185
23.7.2014 11:37:53   
Leva
Ne znam šta se ljutite vidite da sam bila u pravu kada sam vam rekla da je nemoguće da su cijene tako niske...
Samo da vas podsjetim da je Merional i Fostimon čini mi se na esencijalnoj listi i da ga možete dobiti na recept.

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2186
24.7.2014 9:48:09   
kokouli
Da ali cijena lijekova je do 2000km sto znaci da neko moze trebati dozu koja kosta 1000km ,s tim da u ove 4000km imas placeno ono sto tisvi dodatno naplacuju a to je vadenje hormona krvza oboje itd.Radi se o tome da su trazili varijantu da sve bude 5000km ali to nije proslo ,e sad s kim i od koga su to trazili nemam pojma .Lijekovi se mogu kod njih kupiti ili negdje drugo.user posted image .Ja sam se naljutila zaista na 1 komentar koji kaze da ne postoje niti uopste rade ....Pa evo demanti ,dakle rade ljudi 2 su zene vec u postupku.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2187
24.7.2014 14:43:22   
M1985
4000 KM + lijekovi je cijena i u Bahceciju. Kod njih sam upravo zavrsila postupak i koliko se sjećam, dodatno sam platila samo dva puta po 96 KM za vađenje hormona što je dodatno nepunih 200 KM. Mislim da cijena ne treba da bude presudna kod ovakvih postupaka.
I da još napomenem, u Bahceciju sam radila svoj prvi postupak i evo hvala Bogu uspiješan je. U šestoj sedmici trudnoće sam sa dvje bebice. Nadam se da će sve i dalje biti uredu a u tim Bahcecija imam ogromno povjerenje.
U svakom slučaju, svima želim uspiješne postupke i puno bebica, bez obzira gdje ih radili.

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2188
24.7.2014 14:44:59   
M1985
I da, Merional je na esencijalnoj listi, može se dobiti na recept ali uz 50% participacije.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2189
25.7.2014 10:19:31   
kokouli
IZVORNA PORUKA: M1985

4000 KM + lijekovi je cijena i u Bahceciju. Kod njih sam upravo zavrsila postupak i koliko se sjećam, dodatno sam platila samo dva puta po 96 KM za vađenje hormona što je dodatno nepunih 200 KM. Mislim da cijena ne treba da bude presudna kod ovakvih postupaka.
I da još napomenem, u Bahceciju sam radila svoj prvi postupak i evo hvala Bogu uspiješan je. U šestoj sedmici trudnoće sam sa dvje bebice. Nadam se da će sve i dalje biti uredu a u tim Bahcecija imam ogromno povjerenje.
U svakom slučaju, svima želim uspiješne postupke i puno bebica, bez obzira gdje ih radili.

Ja imam predracun od prije 2 god iz Bahcecija gdje pise 4750km plus lijekovi ,a zene su se izvaljivale i po 8000km ,znam licno jer u familiji imam takav slucaj iz Bahcecija ,plus ako se sta zaledi itd.Mislim da su sjajni ,ali cijena na zalost ipak ima veze za sve nas iz BIH koji sve troskove snosimo sami ,i podizemo cak kredite zato da bi dosli do bebice .user posted image .

< Poruku je uredio kokouli -- 25.7.2014 10:21:23 >

(odgovor članu M1985)
Neposredna veza do poruke: 2190
25.7.2014 10:20:21   
kokouli

IZVORNA PORUKA: M1985

I da, Merional je na esencijalnoj listi, može se dobiti na recept ali uz 50% participacije.

user posted image pa i to je nesto ,dobro su nam i to dali ....user posted image .

(odgovor članu M1985)
Neposredna veza do poruke: 2191
25.7.2014 10:58:45   
riba78
Postupak u Bahceciju sam platila 4000 km plus vađenje hormona 98 i to je sve .Lijekovi su posebno plačani .Znači ovo je iz 6 mjeseca ,friško user posted image

Meša Selimović

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2192
25.7.2014 11:20:31   
okana
Drage ženice ja sam u 6 mjesecu bila u Bahceciju kao i riba i potvrđujem vam da je postupak 4000 KM bez lijekova, lijekove nabavljate sami preko partipacije 1inekcija merionala je 19,40 KM (uz ovjerenu zdravstvenu knjižicu i recept).
Ja sam platila 2000 KM jer nisam dosla do transfera -zbog tankog endometrija odgođen mi je transfer. Znači plaćate ono što radite, a nijedan uz folikulometrije nisam platila to je bilo sve uračunato. Svim ženicama koje su u postupku sretno da nam se svima ostvari najveći san bez obzira na kliniku kojoj date svoje povjerenje. Sretno!

JA OK, MM OAS
07/13 Inseminacija Beta 0 :(
06/14 ICSI odgođen transfer :(
08/2014 FET vraćene dvije blastociste Beta 0 :(

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 2193
25.7.2014 11:47:24   
kokouli
Zao mi je sto ne znam da stavim sad taj papir ovdje ali to je predracun Bahcecija iz jula 2012 god .4000km je samo mikroinekcija 750 kompletna labatarorija za oba partnera i lijekovi kao 2000km ali bude to ipak mnogo vise .Zao mi je sto su ti prekinuli postupak ,jer sad kad ponovo krenes racunaj i te 2000km .A prvi uz sam platila 100km odmah i takode imam i taj racun .Moja rodaka je dobila dvije beb kod njih a sve je kostalo 8000km i to je ziva istina.Ja sam jedva skupila novac za ovaj postupak u koji cu abd krenuti puno mi je za 10 godina vise i marka ,pa me vi sad shvatite kako god hocete .

< Poruku je uredio kokouli -- 25.7.2014 11:51:21 >

(odgovor članu okana)
Neposredna veza do poruke: 2194
25.7.2014 12:13:53   
okana
Kokuli želim ti od srca da uspiješ, jer znam kako je. Znam da ću platiti još 2000 KM rekli su mi to i to mi nije problem jer sam prije samog postupka dobila detaljne informacije. Ali sav novac se isplati sutra kad budemo imali jedno malo i vjeruj mi briga me i za kredit koji ću ja i suprug vraćati još 5 godina. Ako ne uspijem ja ću opet dići kredit. Ja sam inseminaciju radila u Euromedical-nije uspjela, IVF u Bahceci i iskreno u obje sam klinike bile zadovoljna. Mislim da je najbitnije da imaš povjerenje u svog dr i njegov tim. Bitno je da imamo mogućnost izbora da odaberemo kliniku i dr kojeg želimo. Hvala Bogu da ove klinike postoje da ne idemo po inostranstvu i dajemo još za troškove spavanja, ishrane, prevoza i sl. Moj post je bio u smislu da poželim sreću ženicama u bilo kojoj klinici, želim i dr Umitu i dr.Kurtu uspjeh i puno iVF bebica i da se sve ostvarimo kao majke.Amin!

JA OK, MM OAS
07/13 Inseminacija Beta 0 :(
06/14 ICSI odgođen transfer :(
08/2014 FET vraćene dvije blastociste Beta 0 :(

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2195
25.7.2014 12:18:02   
riba78
kokuli draga ,ja imam iza sebe 4 neuspiješna postupka user posted image potrošili smo oko 36.000 km za tri i pol godine i nažalost još uvijek nismo uspijeli user posted image user posted image
Ja sam napisala istinu koliko sam platila i na konsultcijama na kojim sam bila sada poslije neuspijeha u Bahceciju ,rekli su mi da drugi pokušaj košta 3500 km .I naravnno svima nam je jako teško izdvojiti novac i boriti se za ono što najviše želimo a to je biti mame.

Meša Selimović

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2196
25.7.2014 16:02:04   
Elica 5
Drage moje znane i neznane,,, evo Elice,, sa informacijama kako sam i obećala,,danas sam bila na razgovoru u New Life centru za mene je to jako potresno,, ali uz mog dragog doktora Envera sve ide lakše,,, zaista sam im zahvalna jer imaju razumijevanja prema meni zbog moje boli i vjerujte zaista je teško krenuti dalje,, ali se mora,,, puno smo razgovaraili o svemu..... Ja još nisam spremna za postupak ali se pripremam polako,,, Što se tiče utisaka oni su preveliki i zato samo mogu reći i predložiti da odete i jednostavno popiračate o svemu i pitate sve što vas zanima,, pa onda same odlučite koju kliniku da odaberete jer zaista ja bar ne mogu da vam sad kažem e ovdje je bolje nego u Bahceciju nemogu kad je meni dobro bilo i kod njih i kad sam već bila uspjela,,, zato sad vam samo pišem o ovoj klinici gdje sam danas bila,,,,
Iskreno jako sam zadovoljna a valjda zato još više što je Enver tu a oni koji ga znaju,,,, znaju da je on jedna duša zato vrijedi otići porazgovarati pa skontati konsultacije su besplatne,, a sad što se tiče onog dijela koji vas najviše zanima jesu cijene neke su žene već pisale o tome ali evo i ja sam maksuz sve pitala kako bi vam napisala,,,,,

1) pokušaj je 4000 km,, 2) pokušaj je 3000 km,,, 3) pokušaj je 2500 km, e oni se tu još uklapaju jer ćete kod njih moći kupiti lijekove e sad oni idu na tu varijantu da od 5000 km do 5500 Km bude čitav postupak sa lijekovima s tim da vi možete lijekove kupiti i sami negdje drugo pa donijeti,,, ono što mi se još jako dopalo a vala iskreno vala puno znači i to sve moguće nalaze koje vam doktor bude tražio možete izvaditi kod njih i oni su uračunati u tu cijenu,,,, znači nije samo estradiol i progesteron,,, nego svi nalazi evo recimo mužev spermiogram,, meni su danas hormone štitne sve povadili pa eto ovo što su meni danas povadili ja nešto računala da sam negdje privatno vadila koštalo bi me oko 300km znači sve što vam treba od nalaza za postupak,, možete izvaditi kod njih i to je ekstra stvar što bi hodali po koševu da sve ono povadite oni ti to izvade i za dva sata bude sve gotovo,,,to mi se posebno dopalo jer vala kad skontam da moram visiti po koševu i onim gužvama ovo je bar nešto što će nam bar malo olakšati,,

16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu M1985)
Neposredna veza do poruke: 2197
25.7.2014 16:13:09   
Elica 5
Pošto je bio predug post posla ga da mi se ne obriše,, tko bi sve ponovo pisao,,, eto dok sam čekala nalaze imala sam priliku da obiđem kliniku i vidim sve,,, i šta da kažem nego iskreno ekstra sve ja se mnogo ne razumijem u opremu pa da vam vazim još i o tome,, ali ono što ja znam je da koliko je njima potrebna dobra oprema toliko je potrban dobar i embriolog a vidje da je i embriolog iz Bahcecija prešao ovamo a za njega su svi tad pričali samo riječi pohvale dok sam još ja išla u Bahceci,,, e sad kako nam je zapisano biće kako dragi Bog kaže,,, nama je da se borimo i da idemo dalje,,,, i da tamo da me ne skontate krivo znači nisam samo hormone štitne povadila nego sve nalaze koji mi trebaju za postupak a one koje su već bile u postupku znaju da i treba puno puno,,, tako da je to ekstra,,,, ako vas bilo šta više zanima slobodno pitajte,,, i na privatnu poruku slobodno,,,, eto ga vidjećemo kako će da bude a nadam se dobrom uz Allahovu pomoć,,,,

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 2198
25.7.2014 19:46:15   
kokouli
Jeste to je taj cjenovnik ,a koliko si rece platila te nalaze sad kod njih ,zanima me jer ja kad privatno izvadim 7 hormona izvalim se po145km ,i tako da izbjegnem guzvu na Dip u odem u lijepu pm ,da izvinete ,ali sta cu ...user posted image .Ja sam danas dobila user posted image i preksutra trebam kod dr.a nedelja je ne znam sta cu,nazvacu ih ujutro da vidim kako i sta .Znam jedino da nemaju PGD vec salju za Istambul i to se posebno placa ,a meni bi i to trebalo preventive radi ,ipak sam imala spontani .user posted image

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 2199
25.7.2014 19:47:23   
kokouli

IZVORNA PORUKA: riba78

kokuli draga ,ja imam iza sebe 4 neuspiješna postupka user posted image potrošili smo oko 36.000 km za tri i pol godine i nažalost još uvijek nismo uspijeli user posted image user posted image
Ja sam napisala istinu koliko sam platila i na konsultcijama na kojim sam bila sada poslije neuspijeha u Bahceciju ,rekli su mi da drugi pokušaj košta 3500 km .I naravnno svima nam je jako teško izdvojiti novac i boriti se za ono što najviše želimo a to je biti mame.

Draga moja ,svi smo se izvalili ,i ja kazem makar nemala sta jesti idem do cilja ,zelim ti srecu .

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 2200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *