Demetra
|
Drage trudilice, registrovala sam se na ovaj forum kako bih mozda pomogla nekom od vas. Suprug i ja smo nakon godinu dana bezuspjesnog pokusavanja potrazili pomoc u Mariboru i Splitu, jer se tada "Bahceci" ljuljao i nisam znala hoce li opstati. Na kraju smo se odlucili za Split, jer je prof u Mariboru otisao s klinike, a Split je bio bliza varijanta. Nakon bezuspjesne 2 inseminacije, 2 icsi, 2 feta, odlucili smo prebaciti se u New life, iako je iznos postupka bio skuplji, dosadilo mi je putovati, traziti smjestaj i td.. U New life 1. postupak bio je uspjesan, hvala Bogu i cijelom timu na zalaganju. Istina je da su sve folikulometrije ujutro, da se mora cekati, ali rezultat vrijedi truda. Ono sto me odusevilo je posvecenost dr Alija svakom paru individualno, detaljnost u prikupljanju svih mogucih analiza (od kojih ni polovinu nisam ranije uradila), hormonalna kontrola tokom cijelog postupka i tiriranje doze lijeka na osnovu rezultata. U ranijim postupcima sam 1 ili 2 puta imala kontrolu hormona tokom terapije (mozda su i doze bile blaze), postupci su bili bezuspjesni ali nisam radila nikakve dodatne analize da se utvrdi uzrok neuspjeha. Ovdje sam imala posve drugi protokol u kojem sam dobila mnogo vise folikula, embrija, a da ne spominjem punkciju i embriotransfer, te maksimalne uvjete laboratorija, dvoranu i anesteziologiju. Povrh svega, tu sam se 1.put susrela sa psihologom, koji je za parove koji tek krecu u postupke jako vazan, jer znam kroz sta sam sve prosla. U Bahceciju nikad nisam bila, jer sam se za NL odlucila zbog pozitivnih rezultata u mojoj blizoj okolini. Prije nego sam saznala za pozitivnu betu, osjecala sam da sam u pravim rukama. Naravno, svim parovima zelim uspjeh kao i svim klinikama koje se, vjerujem, maksimalno zalazu, ali eto, ovo je bilo moje iskustvo.
|