Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 7.6.2014 9:30:04
mazica
Drage moje transfer prosao odlicno, malo bolova poslije i prva beta 600 duga 2000 implantirali su mi dvije. Danas je Uz pa vam drage moje javim sta je dalje.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 7.6.2014 20:16:52
kokouli
Pozdrav zene ,samo da vas pitam ,ako neko zna ,danas sam na potezu prema Ilidzi primjetila natpis NEW LIFE IVF centar ,da li iko ista zna ,i ima li to veze s dr.Enverom Kurtom .Svima s pozitivnom betom iskrene cestitke .Ostalim puno srece do .
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 8.6.2014 14:25:51
Suncev sjaj
Draga Kokuli, poliklinika New Life je klinika koju otvara dr. Ali Enver Kurt,imam informaciju da pocinje sa radom krajem mjeseca.Raditi ce dr. Ali Enver i cijelo osoblje koje je radilo u Bahceciju.Nedavno sam srela sestru i kaze mi da su svi kolektivno presli kod dr.Envera a Bahceci ima novo osoblje.Rekla mi je i da ce cijene biti puno nize u odnosu na cijene u Bahceciju.Biti ce mi drago opet se sresti sa dr.Enverom...Pozdrav zenicama i puno uspijeha...
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 10.6.2014 23:14:13
mazica
Hvala svima puno , zelim vam puno srece u vašim pokušajima. Polako i strpljivo samo. Imam 35 godina a MM. 43 nasi ljekari rekli oligospermija i nista uzas. Čekanje u Bahceciju se isplatilo ljudi rade temeljito svoj posao za svaku pohvalu. Ovi nasi stručnjaci upropastise sve. Koriste metode koje su zastarile po 10-12 godina. Ubise se odlazeci na razna usavrsavanja i nigdje nista. Pozz veliki svima i puno srece
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 14.6.2014 20:27:05
mazica
Sve kao rutinski Ginekoloski pregled traje oko 25 minuta. Čišćenje grlica nista se ne osjeti specifičnim sam čin ubacivanja embrijia kao neka toplota se osjeti sto i vidis na ekranu , sestra radi u tom momentu ultrazvuk. Osim onog tvrditi ginekoloskog stola nista neugodno. Dr. stavi nakon toga cepic u debelo crijevo da se smanje kontrakcije materice.Prebace te na krevet i pravac u sobu i tamo lezis oko 30 minuta. Obuces se i kuci lagano. Narednih dana malo bolova i vise strah da se ne napravi neki naglo pokret. Ja sam tek treći dan izasla malo u setnju. Pozz svima
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 18.6.2014 21:13:21
White rose
Žene, nudim u ime prijateljice (koja je Bahcecijeva trudnica kao i ja :)), 4 ampule Cetrotide, rok mart 2015., propisno čuvane. Ako je neko zainteresovan za kupovinu neka se javi na pp.
1. ICSI Sept 2012 Cito, beta 0 2. FET Nov 2012 Cito, biohemijska 3. FET April 2013 Cito, beta 0 4. ICSI Sept 2013 Bahceci, beta 0 5. FET Nov 2013 Bahceci, beta 178 :) koja sada ima dvije godine :) 6. FET Sept 2016 Bahceci, biohemijska
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 22.6.2014 11:30:46
NEA
pozzz, moze li mi neko objasniti vrijednosti beta hcg 12-ti dan nakon FET-a? sto vise istazujem vise me zbunjuje, koje su najnize vrijednosti, koje slute na trudnocu, koje su normalne... isto sam marsovac u ovom polju...
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 23.6.2014 18:00:40
dzeny31
NEA meni je Admir rekao da za 10-i dan poslije transfera, svaka Beta iznad 45 se smatra idealnom... Sve je to individualno... Kolika je kod tebe? Bitno je samo da se ona pravilno dupla... Sretno...
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 23.6.2014 19:17:10
NEA
ma ne znam, tek cu to provjeriti kroz par dana, ali ne znam sta da ocekujem, negdje na forumima se spominju vrijednosti od 5 pa na vise, a negdje trocifreni brojevi, zato pitam, a receno mi je da provjerim tek 12-ti dan... hvala draga i puno pozdrava
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 23.6.2014 19:54:11
dzeny31
Meni to nesto puno 12 dana... Ja sam osmi dan nakon transfera radila test poslije podne i bio pozitivan... A deveti dan nakon transfera Beta 169... Sretno ti...
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 23.6.2014 21:06:26
dzeny31
Meni su jedini simptom bili menstrualni bolovi... Vec sam bila i oplakala da nista nema od ovog puta... Nista se nemoj opterecivati simptomima... Ja sam sad usla u 11-tu sedmicu i dalje nemam simptoma, nikad nisam povratila, muka mu je samo kada sam gladna... Samo se opusti i bice to velikaaa beta ako Bog da...
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 23.6.2014 21:53:57
araj
da li je neko kontaktirao new life? Ja sam dva puta isla kod dr. Umita i nikako mi neuljeva povjerenje. Vjerovatno je do mene jer sam umorna od raznih prica. Imam problem sa miomom u materici. Svi nasi doktori kazu da ne smeta kod zaceca a dr. Umit kaze da moram operisati tj.histereskopijom otkloniti. Al nije siguran dok ne bude operacija. Sam ulazak u matericu kamerom je 1000 KM, a ako skinu miom onda je 3000 KM. A ako ne budu mogli skinuti, poslat ceme kod "nekoga". Cjela prica se svodila oko para. Bas misam pametna :(
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 24.6.2014 8:04:07
jakuta
IZVORNA PORUKA: dzeny31
Meni to nesto puno 12 dana... Ja sam osmi dan nakon transfera radila test poslije podne i bio pozitivan... A deveti dan nakon transfera Beta 169... Sretno ti...
Dzeni dusooooo,pa ti trudna Nisam znala,tako mi je dragooo,uzivaj
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 24.6.2014 8:09:16
jakuta
IZVORNA PORUKA: araj
da li je neko kontaktirao new life? Ja sam dva puta isla kod dr. Umita i nikako mi neuljeva povjerenje. Vjerovatno je do mene jer sam umorna od raznih prica. Imam problem sa miomom u materici. Svi nasi doktori kazu da ne smeta kod zaceca a dr. Umit kaze da moram operisati tj.histereskopijom otkloniti. Al nije siguran dok ne bude operacija. Sam ulazak u matericu kamerom je 1000 KM, a ako skinu miom onda je 3000 KM. A ako ne budu mogli skinuti, poslat ceme kod "nekoga". Cjela prica se svodila oko para. Bas misam pametna :(
Ja trenutno odmaram,nigdje ne idem.Meni je dr.Umit bio dobitna kombinacija.Pokusavala sam i kod dr.Envera ali nije uspjelo.Dr. Umit je jako detaljan i ide na sigurno.I meni se pojavio miom u materici poslije kiretaze tako da ce vjerovatno i meni predloziti histeroskopiju.Ne znam koliko velik miom smeta trudnoci. Pozdrav...
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 24.6.2014 11:15:56
dzeny31
Jesam draga Jakuta... Hvala Bogu uspjelo je, sto i tebi zelim sto prije... Brzo nam se pridruzi... Ljubim te... I ja sam takodjer prezadovoljna dr. Umuta... On je najprije divan covjek, pa ona vrhnski srtucnjak...
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 24.6.2014 12:01:13
araj
hvala Vam na odgovoru. Znam da je do mene i da sam umorna od raznih misljenja Da li neko ima iskustva u Bahceciu sa histereskopijom mioma u materici. Dobro bi mi doslo necije iskustvo.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 24.6.2014 14:11:20
NEA
dzeny, kako si ti racunala deveti dan kad si vadila betu, deveti racunajuci i onaj kad ti je radjen transfer ili tek od sutra? pitam, zato sto kod nas rade betu samo petkom, a ja bih tek trebala u sljedeci ponedeljak vaditi, pa jel mi rano deveti dan (ne racunam dan transfera)
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 24.6.2014 14:18:08
dzeny31
Dan transfera se ne racuna. Mislim da ti nije rano, jer je meni 10-to dan bila 169, jedna bebica... Moze ti biti niza, ali tada mora biti pozitivna, ako si trudna... Drzim fige da bude velika...