Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.5.2013 17:10:15
toncica
smarija mila moja za dvije blastice. Zelim ti mila moja da se zakace za svoju mamicu i ne pustaju se . Mila zao mi je sto moras u bolnicu. Javni nam se ako budes mogla . Kad trbas raditi betu, je li 11-i dan. mila i zelim ti sve najbolje. Uljepsala si mi danas dan
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.5.2013 2:05:02
Jelena86
smarija, divno, baš si nas obradovala. kako je postupak krenuo, i kako je sada sve super ispalo, da je nevjerovatno. žao mi je što moraš u bolnicu, ali opet, drago mi je, ako je to način da uspiješ do kraja...čuvam fige jakooo i sretno
p.s.cure koje su refundirale npr.neke analize, kao AMH, da li se može predati zahtjev za refundaciju u fond u mjestu prebivališta, ili se mora ići u BL fond?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.5.2013 10:47:13
toncica
Jelena86 mila moja kako si mi ti . Jesi li radila vec neke pripreme za polustimulirani postupak. Zelim ti mila moja svu srecu ovog svijeta zasluzila si . Nesto nam nema zenica na temi . Maja Doboj mila moja kako si mi ti i tvoje mrvice. Kad ides na kontrolu Lavsaturn draga moja kako si mi ti, nema te , nadam se da je sve u redui smarija mila moja samo da te
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.5.2013 10:57:13
Jelena86
još mi rano, u junu ću...sada radim na onim pretragama, to svakako planiram odraditi prije novog postupka. ujutro sam u BL u bolnici, dobila sam uputnice, pa ćemo vidjeti šta dalje...kako si mi ti?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.5.2013 11:19:36
toncica
Jelena ok mila neka ti je sa srecom da nalazi budu svi u redu . Ja sam dobro koliko mogu biti, nekako nemogu da dodjem sebi od postupka . Mislila sam da ce mi biti lakse , ali nije. Idem i ja u srijedu kod DR trebam da odradim kolposkopiju i UZ dojke , pa cu vidjeti sta mi ona predlaze. Mozda uzmem i neke cajeve da pijem umjesto hormona . Ako hoces mogu i tebi napisati sastav pa probaj kazu da je mnogo dobar za neplodnost i mnogima je pomogao.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.5.2013 12:10:55
lavsaturn
Cao moje dame! Samo jedno javljanje od mene, za sada sam dobro, ali do daljenjg strogo mirovanje.Idem u Cet. na kontrolu ponovo, pa cu znati vise.Na prosloj kontroli vidio se plod, ali imam tri zone krvarenja oko ploda, pa zbog toga mirovanje. Nemogu vise sjediti, PAPA i zelim svima puuuuno srece!!!!!!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.5.2013 12:52:02
toncica
lavsaturn drago mi je da je za sada sve u redu . Znam da ti je dodijalo lezati i sjediti , ali sve za tvoju mrvicu. Mila sretno u cetvrtak na kontroli i zelim ti da sve bude u najboljem redu. . Samo mi se nemoj sikirati znas i sama da to utice na razvoj ploda, bice to sve ok ako bog da. Javni nam se u cetvrtak da vidimo kako si prosla. Zelim ti da ti DR u cetvrtak kaze da je sve ok i da nemoras vise mirovati
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.5.2013 19:44:30
Jelena86
o toncice moja draga, znam kako ti je...i ja sam stalno u nekim razmišljanjima i kontama, ne znam ni sama kako dalje. ali vrijeme je jedini lijek, barem se nadam. lavsaturn, čuvaj se draga, odmaraj i mazi pupu. smarija, još malo da ti pošaljem dobrih vibri, tako se nadam da će sve biti ok ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~...
p.s.molim vas, ima li iko informaciju o tome da u zadnje vrijeme masovno odbijaju refundacije? naime, uradila sam jučer na paprikovcu hrpu pretraga, međutim, neke trombofilijske pretrage, amh i inhibin se rade samo privatno, išla sam da uradim, ali me malo teta što radi u toj privatnoj klinici razbila, jer kaže da joj u zadnje vrijeme pacijentice se žale da im odbijaju refundaciju. košta sve oko 400 km, pa mi puno da dajem, radije bi čuvala za postupak novac. a opet, kontam, ustvari, nadam se, s obzirom na dijagnozu i 4 postupka, preporuku Sibinčiče, da me neće odbiti. šta vi mislite, pls, ako je neko radio refundaciju da se javi?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.5.2013 22:04:01
šmrc
Jelena86, ja sam baš danas išla u Zdravstvo radi refundacije nekih nalaza, sve je ok, jeste da se čeka po par mjeseci ali se refundacije vrše. Meni su samo tražili da dostavim potvrdu iz bolnice da to nisu oni mogli uraditi jer taj nalaz ne rade i da sam morala privatno to odraditi. Zvala sam i bolnicu, kažu da to nije problem, samo da dođem do njih. Refundaciju vršiš u mjestu gdje živiš.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.5.2013 22:28:31
Jelena86
eh super...hvala ti puno. ja sam uzela tu potvrdu, samo trebam uraditi nalaze i priložiti ih sa tom potvrdom, računima, preporukom i kopijom nalaza. ma ova žena govori da je fond u krizi i da zbog lve odbijaju. baš sam se prepala. ali si me obradovala :) moja drugarica je refundirala prije 2-3 mjeseca i nije bilo problema. ma uradit ću, šta bude bude...javim ako mi refundiraju troškove. hvala :*
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.5.2013 7:24:05
M1984
Jelena86, ja sam proje nekih 10-tak dana predala račun od menopura za refundaciju. MM ih mora koristit za postupak sad u junu i platila sam ih 606,00 KM. Predala sam u fond preporuku doktroa, orginal pisani raču i orginal fisklani račun i kopiju tekućeg računa. Djevojka koja radi na tome kaže da refundiraju samo se malo čeka. Javim vam čim dobijem bilo kakve informacije. Smarija, držim ti fige...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.5.2013 20:24:04
ajla 81
M1984 ja ti zelim sto prije da ti refondiraju novac,ja sam isto predala od inekcija menopur koji je muz koristio,cekala sam dugo i dobila rjesenje da su refondirali,a sad vec cekam 2 mjeseca novac kad god nazovem banku kazu nista,Toncice draga jesila isla dr kako si prosla? Pozdrav
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 30.5.2013 9:36:08
VTO pacijentica
Pozdrav, devojke! Dosla sam samo da vas ljubnem i pozelim srecu jos jednom svima koje su u postupku! Ja sam jutros pocela sa terapijom, odlucila sam se da idem u kliniku svaki dan i ovaj put ne mucim sebe sa tim samostalnim davanjem, kad sestre o urade i mnogo neznije, i mnogo brze, a ovako ih mogu primati i u ruku, sto sama ne bih mogla da izvedem, a stvarno manje boli. Prvi ultrazvuk imam u ponedeljak
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 30.5.2013 18:24:46
toncica
Jelena86 draga koliko si uradila nalaza. Kada ce biti gotovi . Ja cu sebi da uzmem terapiju od homeopata da sredim psihu inace cu skroz poluditi. Mila zelim ti da ti sve refundiraju iz fonda i naravno drzim fige da nalazi budu ok. smarija mila samo da te smrc M1984 sretno mila u postupku za ajla 81 draga isla sam juce sve je ok . Pricala sam sa DR i ona mi ne preporucuje nikakvu stimulaciju . Treba organizam da se oporavi od hormonske terapije . Od sledeceg ciklusa ce mi pratiti folikule pa ce mo vidjeti sta ce biti. Mila kako si mi ti VTO pacijentica sretno sa i drzim fige u pnedeljak na UZ Saljem svima veeeeliki
< Poruku je uredio toncica -- 30.5.2013 18:43:16 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 1.6.2013 11:50:27
M1984
Drage moje, samo da vam javim da sam dobila rješenje iz fonda o refundaciji i odbili su mi refundirat menopur u iznosu od 606,00 KM . U ponedjeljak ći ići da se žalim, ali vjerovatno nema ni od toga ništa. Kako su brzi kad je negativan odgovor upitanju, prije 15 dana sam predala zahtjev.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.6.2013 18:06:53
toncica
Eeeeeeeeej zenske moje gdje ste se sakrile sve . Kako ste mi sve redom. Kako napreduju pripreme za VTO Nasa Maja Doboj je danas isla na UZ i cula je otkucaje svojih i sve je ok. Maja Doboj cestitam ti mila pd i ovde . Da bebice budu zive i zdrave
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.6.2013 19:46:37
toncica
M1984 i tea 80 jako mi je zao sto vam fond nije refundirao novac.. To se zove podsticaj za natalitet u nasoj drzavi . Strasno, jos malo ce biti luksuz imati djete, tu privilegiju ce imati samo bogati. Jelena86 dusice moja jesu li ti gotovi nalazi . kad pocinjes sa pripremama za postupak. smarija mila moja cekam da mi javis da si ugledala . Saljem ti veeeeliki Ostale moje zenice gdje ste
Toncice,evo mene malo.Kako si mi ti?Radis li kakve nalaze ili?Bila sam u frci..pa nisam bila tu.sada lezim prehladjena, a i nekad neulazim na forum,da zaboravim malo.Ja trenutno ni sama neznam sta cu,razmisljam da ostavim postupak za sledecu godinu,da idemo na odmor koji nam je potreban.Da rijesim i ovaj problem sa štitnom,pa vidjecu sta ce biti.Pozdrav za tebe i za ostale cure
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.6.2013 17:24:36
toncica
ajla 81 mila moja dobro sam . Ovaj mjesec ce mi DR pratiti folikule iz prirodnog ciklusa da mi se organizam odmori od hormona. Zelim ti mila da brzo ozdravis i da rijesis taj problem sa stitnom. Uzmi mila caj od macine trave i vrkute super je za sve reproduktivne organe . Ja sam sebi uzela i curukutovo ulje da pijem, jako je dobro za sve. Ostale cica mace javite se
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.6.2013 14:55:44
VTO pacijentica
Pozdrav devojke! Ja sam pri kraju stimulacije, danas je 8. dan kako mo bockaju i na danasnjem uzv su mi izmerili folikule imam 3 folikula izmedju 14 i 15 mm, 5 izmedju 10 i 11.5 mm i jean od 9 mm. Endometrijum mi je 10.8, dr kaze da je odlican! Na sledeci ulrazvuk idem u subotu, tada bi se trebala negde i zavrsiti stimulacja, a aspiracija bi mogla biti u ponedeljak, ali sve cemo znati u subotu!
Puno vas pozdravljam i drzim vam fige od sveg srca! Javim se nekad posle aspiracije!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.6.2013 16:41:20
toncica
VTO pacijentica mila moja super su ti folikuli, a i endic je extra . Zelim ti puno srece na UZ, A i na aspiraciji. Javi nam se da znamo kako si prosla . iz sve snaage da bude sto vise jajnih celija i oplodjenih embrioncica . SRETNO mila moja
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.6.2013 22:34:35
Nova 86
VTO pacijentice u koliko sati si bila na UZ?I ja sam isla 6.6.na UZ u 10h.Ja imam samo 6 folikula i endometrijum mi je 6mm.Nisam bas zadovoljna rezultatima.Kad opet ides na UZ.Jesi li ti iz Banja Luke?Sta koristis od terapije? Veliki pozdrav svima i srecno!!!!