EKATERINA II
|
lavsaturn ,jednostavno da sam mogla naci drugo vrijeme da pisem ,nisam jer svaki mjesec je neko u ciklusu,doktorica to ko na traci stanca i nekog je moralo zakaciti,izvini sto si ti,ali sada nisi ni svesna koliko ova istina vrijedi i koliko ce vrijediti kada i ti pocnes uvidjati neke stvari,ne samo da ce ti ustediti para vec i zdravlje...a druga stvar,naravno da treba biti pozitivan,ja i nisam inace negativac ali realista jesam,tako da pisem na forumu sta mislim jer je forum tako i zamisljen,ako se vratis na pocetak i vidis kako ga je,mislim Ella postavila,da li neko ima iskustva sa doticnima i kakva,a forum i nije zamisljen u smislu hvalospjevi doktorici sanji i njezinoj ekipi,koji su vidoviti i ne trebaju im nikakvi suvisni nalazi,oni znaju kada pokucas koliki je inhibin b,koliko imas antralaca,vec su znali prije nego sto ces doci,amh vjerujem da i ne znaju sta je ali 'ajd ,pa niko ne mora da vidi tako daleko u buducnost,a skoro svaka zena je u perimenopauzi koju ce oni rijesiti...trece ,koliko kontam ti si bila trudna i imas jedno dijete,a to da neke osobe ne trebaju ni znati kakav je osjecaj govori samo u prilog kakva si ti osoba,mozda i igrac medica,jer sto bi tako grcevito branila njihove neuspjehe...kao sto rekose cure koje ne osudjuju ni jednu stranu,koliko je bilo trudnoca,uspjesnih ivf,smrzlica....neka pitanja sam i ja postavila...niko se ne javlja i niko ne zeli da se pobuni,a sve je to manje vise lazna nada...ko hoce neka se i dalje lozi na suplju pricu doticnih iz medica koji su vidim i na forumu kada god nakon ciklusa dodje do izrazaja neuspjeh pa eto odjednom se pojavi forumasica koja samo njima vjeruje ili bilia je svuda i tek kada se vratila sanji uspjelo joj je iz xxx puta ...cure znate li vi uopste kako izgleda pravi pregled pred ivf i sta se sve treba imati,sta je sa hivom,sifilisom,torch-m,sidom,pa ko spomenu,kada je to trazila!!!ali to su sve krupne ,neophodne stvari koje u medicu ne trebaju,jer jos kada bi od porodicnog trazili uputnicu za to,pa ne platite,pa oni u fondu vide koliko jos ode para pored 5 500 hiljada koje daju sanji za neuspjehe,onda bi oni njoj rekli e ne moze bas tako,pa smanjili njoj na 4 ooo hiljade a ostalo za hiv,sidu i sifilis...,manje paja ,pa sto ce im onda ti nalazi kada svejedno jel bitno da li neko ima kakvu bolest,dace doktorica svima aspirincic,2 kutije utrogestana,taman dovoljno dok se ne pokaze negativna beta i malo folne ,eto nek se nadje... neko je nekada ovdje povlacio pitanje da se organizuje udruzenje u bl,ne mogu se toliko vracati unazad da trazim,pa ako se organizovalo javite,ja bi rado u njega da dizem svoj glas protiv medica i trazim svoja prava da idem dalje,a nije iskljuceno ni da idem jos dalje i poniste oba moja postupka,kojima nisam zadovoljna i koji su prevara...
|