|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  129 130 [131] 132 133   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
7.4.2013 23:09:52   
toncica
Maja Doboj odmah da si posjetila ovog ciku sto sam ti poslala da ti pregleda nogu inace cu ti poslati ovog strasnijeg.user posted image
Mila ja sam iz Bijeljine. Ako budes dobra user posted image

(odgovor članu Maja Doboj)
Neposredna veza do poruke: 3251
8.4.2013 10:28:10   
M1984
Drage moje, ima li neko da čeka rješenje od fonda? Ja predala 18.02. i još ništa nemauser posted image . Cure koje su u postupku želim vam svu sreću ovog svijeta http://yoursmiles.org/tsmile/pregn/t8311.gif
Tifa, uživaj u svakom danu...

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3252
8.4.2013 12:18:44   
toncica
M1984 hvala ti draga moja na lijepim zeljamauser posted image
Ja imam broj od potparola fonda , stvarno jedna divna osoba. Ako hoces da ti posaljem da nazoves ona ce ti sve fino objasniti

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 3253
8.4.2013 12:28:03   
M1984
Toncice, ako je to br. od djevojke po imenu Darijauser posted image onda imam taj br. Zvala sam je i rekla mi je da bi trebalo biti nešto uskoro ali sam malo nestrpljiva user posted image

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3254
8.4.2013 12:39:43   
glaxy
toncice imaš pp
micikae nisam dobila tvoju pp
maja doboj i ja slavim, ali sam namjerno izabrala da ovaj mjesec budem u postupku jer nekako će mi vrijeme brže proći, neću puno misliti o tome
ostale cure user posted image

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 3255
8.4.2013 12:48:32   
kiki82
Pozdrav cure! Ja trebam da predam zahtjev u fond, pa me zanima šta ste vi pisale u zahtjevu? Jeste li pisale skaraćeno, ili opširnije?

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 3256
8.4.2013 12:59:25   
toncica
M1984 . jeste to taj broj od Darije. Nemoj se sikirati i ja sam cekala skoro 2 mj.. ai svi ostali valda ce biti uskoro.
Zelim ti da ti sto prijeuser posted image zakuca na vrata

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 3257
8.4.2013 13:15:36   
smarija
ajla zao mi je na ishod budi hrabra user posted image

Aspirin u niskoj dozi (100 mg) inhibitor koči agregaciju trombocita i potiče vazodilataciju i poboljšanu prokrvljenost. Sam ili kao partner heparinu poboljšava uterini krvotok i implantaciju.

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu lavsaturn)
Neposredna veza do poruke: 3258
8.4.2013 16:21:05   
ajla 81
Hvala Smarija.i Lavsaturn na objasnjenu za aspirin.Oporavila sam se prilicno,nemislim o tome,sada mislim kako cu predat zahtjev,i pokusat opetuser posted image pozdrav cure user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3259
8.4.2013 16:47:06   
toncica
ajla 81 mila moja tako i treba malo odbolujemo i idemo dalje u nove pokusaje i nove pobjede. Cim dobijes preporuku odmah predaj u fond sad se nesto dugo ceka. Zelim ti da uskoro dobijes svojuuser posted image

(odgovor članu ajla 81)
Neposredna veza do poruke: 3260
8.4.2013 17:36:59   
viktorii
kiki82 ,ja nisam pisala nikakav zahtev,
skupila sam nalaze,zdravstvene knjizice ,vjencani list i i izvjestaj iz medico-s i sve to predala u fond.
ma samo odes u fond oni ti kazu sta trebas,Neznam odakle si ,ja sam predavala u Doboj a devojka koja tu radi jako je ljubazna.

srecno

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3261
8.4.2013 18:01:48   
EKATERINA II
kao prvo,ajla 81 zao mi je,a kao drugo ,cure zar jos zivite u ubjedjenju da je Sibincicka strucna,da Djukicka zna posao!!!koliko ukupno sve cure imaju zajedno trudnoca,daj razmislite i borite se da svoje besplatne postupke radite gdje to znaju raditi.zar ne vidite ,nakon svakog ciklusa u medicu javlja se novi clan,ne bih da imenujem ali sve cete same uvidjeti,izvini ako grijesim,i ima tako slatkorjecivu pricu,sa uvodom,nezadovoljna medicom,kulminacijom,odlazak u ljubljanu,divan dr,neuspjesan ivf,i rasplet koji treba docekati svoju konacnicu,pokajnica se vraca u medico gdje ce joj sve ici od ruke,vjerujem da ce biti uspjesno ovdje.cure,medico je lakrdija,pa oni ne traze ni osnovne nalaze...stavite prst na celo,recite iskreno koliko je cura bilo zadovoljno nakon postupka,kada predate sanji rjesenje,koliko je bilo uspjeha i one cure koje su ispucale oba postupka vrlo dobro znaju kako doticna dr.zna biti hladna i ne zainteresovana...a da ne uvijek,ako zna da postoji sansa da cete dobiti pare od grada pa da vas namami i to kod nje da procerdate.....ovo nije sa zlom namjerom,naprotiv,zelim vam svima da uspijete ali ne zatvarajtwe oci pred istinom!!!

(odgovor članu viktorii)
Neposredna veza do poruke: 3262
8.4.2013 18:04:52   
EKATERINA II
i da ,molila bih bar jednu zenu ,ako postoji,kojoj su brojali antralce da su brojali u normalno vrijeme od 2 do 5 danajer je samo tada nalaz vjerodostojan!!!znam da nema takvih cura,ali ako slucajno ima i jedna ,molila bi da se javi...

(odgovor članu EKATERINA II)
Neposredna veza do poruke: 3263
8.4.2013 18:17:02   
lavsaturn
EKATERINA II

Ti si zeno puna negativnog naboja, samo nas omalovazavas.
Iza sebe imam tri spontana ( razni stadijumi ) i jednu vanmatericnu ( ostala bez desnog jajovoda i jajnika itd), isla kod svih mogucih doktora i dr. profesora itd., prosli i Liku i Grbavu, nikad mi niko nije brojao antralce, a isto tako nisam mjerodavna da kudim dok., pogotovo ne Medikos, jer, bar je to moje misljenje, ljudi se bore protiv prirode, da u nama stvore uslove koji bi se trebali odigrati kao u prirodi.
Ima kod mene komsinca, isla u Beograd na 7 vantjelesnih, ni jedna nije uspjela, svi bili digli ruke, a ona osta trudna od 8 vantjelesne ( opet Beograd )i hvala dragom Bogu dva predivna sina ima.
Daj nam se nekad javi s nekom pozitivnom pricom, a ne samo kuditi.
Moja odluka je gdje cu ici, kome cu ici, koga cu slusati, kako cu postupati, znaci za sve u svom zivotu odlucujem ja, nemozes me ubijediti niti mi reci ko me da idem, a samo dragi Bog zna sta ima u mom tijelu, to niti znam ja, niti znaju doktori, nisu ni oni svemoguci.
Zbog tebe covjek bi pomislio da je brod potonuo, ne tonu tako lako brodovi, niti ja zelim tako lako odustati.
Izvini te sto sam ovako ostra, ali svaki put se Ekaterina II javi sa kritikama, nista pozitivno.
Izvinjavam se jos jednom ako sam koga uvrijedila.

Neposredna veza do poruke: 3264
8.4.2013 18:18:18   
lavsaturn
Nikad, i kad mi je bilo najteze nisam pucala u Boga, a kamoli na doktore, priroda je jaca od svega i od svakog.
A sto se tice dok.Brankice bila je, u mom slucaju, temeljita i kod pregleda i sto se nalaza tice.

< Poruku je uredio lavsaturn -- 8.4.2013 18:19:56 >

Neposredna veza do poruke: 3265
8.4.2013 18:33:40   
toncica
lavsaturn mila nemoj se nervirati zbog nekakvih gluposti , nebitnih stvari i nebitnih osoba . Nedozvoli da se nerviras sad pred postupak kad trebas da budes opustena . Samo kuliraj i ako BD da mi sve koje idemo u postupak u aprilu docekamo svojeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 3266
8.4.2013 18:38:03   
EKATERINA II
lavsaturn meni je zao ako mislis da zelim bilo koga degradirati ako to nije zasluzio,niti zelim vas cure omalovazavati jer bi u tom slucaju i samu sebe omalovazavala,ja vam samo zelim reci da ona taj posao radi u RS jer nema ko drugi,a da je strucna i nije,ko god je isao dalje zna o cemu pricam.imam i ja iza sebe puno vantjelesnih ali ovo kako se radi ovdje nema nigdje.moje vantjelesne su van banjaluke bile uspjesne ali sam imala spontane,zbog opet nestrucnih hirurga sto su uradili sto su uradili,ali bar su bile uspjesne i pozitivne bete koje su rasle i duplale se,a kod doticne nema nista,ako i kasni onda je to zbog utrogestana!!!ja vam samo govorim da otvorite oci,djukicka je nestrucna,znam zene kojima je govorila da sa plodom nesto nije u reu,a evo sada je taj plod bebica,dalje sumlja se na laboratoriju u medicu,naravno niko vam to nece reci tamo,ali nemojte biti gluvi i slijepi,ona manipulise nasim bolom,ne samo vasim,vec i mojim i ako ja vas omalovazavam to radim i sebi,jos jednom da ponovim...

Neposredna veza do poruke: 3267
8.4.2013 19:11:27   
EKATERINA II
i da ,ja vjerujem u Boga i ,takodje ,nikada nisam ,kao sto kazes lavsaturn pucala na njega,ali ljekari ...oni ne postuju ni Hipokratovu zakletvu,a da postuju nas pacijente...osvrni se oko sebe...zelim ti uspjeh,bez obzira sto ja ovako pricam,zelim ti da budes sada ti kojoj ce uspjeti,zaista od srca,tako isto zelim i Jeleni i svim curama...

Neposredna veza do poruke: 3268
8.4.2013 20:25:43   
rebeka777
Draga ekaterina, loše kao i dobre stvari se dešavaju u svim IVF centrima pa tako i u Medicosu. Žene ostaju trudne ili ne ostaju svuda.Bebe se rađaju što je najbitnije. Tvoje iskustvo i mišljenje je tvoje al nemoj više daviti, rekla si šta si imala.

Besplatni pokušaji i to dva se mogu iskoristiti samo kod dr Sanje i ne sjedaj na muku ženama koje su se na to odlučile i koje možda nemaju novac da probaju negdje drugdje. A dr Sanja je jako ljubazna pa prosto ne mogu da vjerujem da si kod nje uopšte i bila.

Cure, sretno u aprilu i da mi se sve pridružite želim od srca.

Neposredna veza do poruke: 3269
8.4.2013 22:25:10   
bakterija
EKATARINA II
to sve sto si ti rekla, pa cak i gore stvari ja znam. Redovno citam ovaj forum i ne mogu da vjerujem da zene koje imaju ovako veliki problem i koje su svasta prosle u zivotu, padaju na "ljubaznost" doktorki u mediko s. Pa drage moje koliko je zenaa na ovom forumu ostalo trudno? user posted image Koliko je rodilo djecu? user posted image koliko ih ima zamrznut materijal (jajne celije,spermatozoide ili embrione) user posted image u ovoj klinici? Svi mi smo kako u vremenskom skripcu zbog godina u vecem smo skripcu sa novcem, ali drage moje ne moramo po svaku cijenu (svog zdravlja) trcati da iskoristimo pravo koje nam fzo daje. Hajde da se dignemo i trazimo da nam daju jos dvije klinike za vto. Onda bi imali tri klinike i mogli bi da biramo gdje hocemo da idemo. Nemoj te da sutite i da se lazete da je sve ok.user posted image Recite istinu, jer to je nase pravo da se lijecimo tamo gdje hocemo i gdje mislimo da su strucniji. Znam da cete me iskritikovati ali prije nego sto nesto napisete, razmislite jesam li u pravuuser posted image . Zelim vam svima pozitivnu betu, skolsku trudnocu i zivu i zdravu djecu.user posted image

(odgovor članu rebeka777)
Neposredna veza do poruke: 3270
8.4.2013 22:47:29   
lavsaturn
Svaka vam cast, jeste puni razumijevanja za nas zene koje smo u postupku i kojima treba pozitivno misljenje, razmisljanje i iskustva, jer i onako je previse crnila, da bi se i ovdje o njemu pisalo.Znam samo jednu stvar da onaj ko nije osjetio dijete u sebi, je mozda bolje sto nije, i ima toga jos koliko hocete, ali covjek kad je u nevolji hvata se i za slamcicu.
Zelim svima puno srece, zdravlja, uspjeha kako u zivotu, tako i da ostvare trudnocu, da se rode zdrave male bebuske, da ih izvedete na bolji put od ovog kojim mi zivimo.
Odjavljujem se sa ovog foruma, jer negativne stvari mi sada netrebaju, a svoje rane vidam kako znam i umijem, nemoram ih drugome naturati, pogotovo sto tudjoj boli pomoci nemogu, ali nemoram pristajati na muku.

SRETNO!!!!! u APRILU svim dobrim zenicama koje sam imala priliku ovdje upoznati, sjajne ste.

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3271
8.4.2013 23:00:32   
toncica
lavsaturn mila moja jesi li ti procitala sta sam ti napisala. Nemoj se odjavljivati sa foruma zbog nekog i neceg nebitnog ko nam pristaje na vec nasu postojecu muku .Zelim ti sve najbolje

Neposredna veza do poruke: 3272
8.4.2013 23:07:10   
toncica
Jelena86 pa gdje si ti , kako si mi pijes li ti jos bijeli luk i vino. Sta ti kazes na ovo sto se desava na forumu. Pocele se cure odjavljivati user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3273
8.4.2013 23:37:22   
majuša
OOOOO pa TONČICE moja ja danima tražim cimera za BL ALI NE ZNAM KOGA BI KADA ONO MOJA BIJELJINKA TU. Ako si zainteresovana javni se!!

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3274
9.4.2013 9:37:09   
glaxy
Ma dajte cure, šta vam je.
Pa svako ima pravo da iznese svoje misljenje bilo ono pozitivno ili negativno, i niko ne bi trebao da se vrijeđa zbog toga.
To što Ekaterina II piše ili je napisala je njeno mišljenje sa kojim mogu da se slažem ili ne, ali to sigurno nije razlog ni da se vrijeđam, ni da se ljutim a pogotovo da se odjavljujem zbog toga.

Mislim da je Medico-S još uvijek relativno "mlada" ustanova, i da treba još da se usavršavaju kako u pogledu kadra, tako i u pogledu same procedure.
Dr koji nije subspecijalista humane reprodukcije ne bi trebao da propisuje terapiju i priprema pacijente za IVF,
protokol stimulacije bi trebao biti prilagođen svakoj ženi (vidim da u posljednje vrijeme to i rade),
meni lično je malo bezveze što se kroz stimulacije stalno provlače Menopuri i Merionali, lijekovi prve i druge generacije dok se Gonal F rijeđe upotrebljava (razlog tome je vjerovatno cijena jer je čak duplo skuplji od navedena dva), i naravno jedino se u Medicu S ne traže markeri na zarazne bolesti što je praksa svugdje u svijetu, jer bar kad je u pitanju zamrzavanju materijala trebalo bi povesti računa o mogućoj kontaminaciji.

Eto to je moje skromno mišljenje.

Još jednom veeeliki pozdrav za sve cure, budite mi dobre, nemojte da se nervirate i sikirate zbog kojekakvih gluposti, stiže nam lijepo vrijeme a ako bog da, a daće, stiće nam i naše bebice. user posted image

(odgovor članu majuša)
Neposredna veza do poruke: 3275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  129 130 [131] 132 133   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  129 130 [131] 132 133   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *