Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 8:23:15
Malaja
dobro jutro moje medene Kako ste jutros? Kako ste provele vikend? Ja sam odlično, bila na planini preko vikenda i baš mi je prijalo! Čist vazduh, malo šetnje dobro dođe. Danas nam Mika ide na kontrolu. Sretnooo Mika i obavezno nas obavijesti kako je bilo. Ja fakat nemam pojma šta je sa Enni. Žena baš nestala... Želim vam lijep i ugodan dan
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 9:17:53
Mika
IZVORNA PORUKA: Aquarius Sad smo počele opet brinuti iste brige. Prije je to bio oporavak poslije spontanog, a sad su u toku pripreme za novi pokušaj.
Zar ovo nije super?!
Dobro jutro medene moje! Baš ste bile aktivne preko vikenda. Meni je proletio za čas, došli moji iz Zenice pa je bilo veselo Sad još samo da prođe današnji radni dana pa kod dr. Koliko god mi je drago toliko me puca panika joooj valja opet na kanal Hvala Majala, drž'te mi fige! Ja pripremila brdo nalaza za dr. ima da je glava zaboli . Najgore je što mi se dosadna kandida opet vratila pa sam najviše zato i ubrzala posjetu dr. Dobila je prošle godine i onda se u trudnoći opet bila pomamila i to žestoko. Poslije spontanog nalaz je bio uredan i sad opet. Nadam se da će ova doktorica imati trajnije rješenje Bila sam in na boci protiv gripe u subotu. Kaže dr. da zaštita traje 6 mjeseci tako da bi mi to trebalo trajati u prva tri mjeseca nove ABD. Počela sam piti Plivin vitamin C protiv gripe i prehlade i za poboljšanje imuniteta a vidjećemo šta će nova dr. predložiti još. Eto napisah se ja, uspješan dan vam svima želim medene moje
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 9:27:40
Mika
Jabuka moja, TORCH se čeka od 10 do 14 dana, na žalost. Ja sam oba puta bila sreće da je bio gotov za 10 dana i nadam se da ćeš danas saznati da je i tvoj gotov
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 10:35:00
Sladjusna
Dobro jutro drage zene,
Evo citam sto ste bile aktivne preko vikenda, i neka mi milina oko srca, jer se vecina nas vec priprema za nove pokusaje, zavrsne pripreme su u toku i onda samo nam ostaje napad na muzeve, sto njima "jadnicima" nece tesko pasti Ja sam se narucila u petak kod dr. -a na briseve, još samo to i aBd.... Mika sretno kod doktora! Malaja, drago mi je da je sve super, odlicno se drzis! Aquarius vidim i ti si blizu da krenes u nove pohode, ovo je bas milina!
Jabuka i ja sam TORCH cekala oko desetak dana, ali posto ti garant nista nece biti jasno na nalazima (oni gore to ne objasne) slobodno pitaj sta ti nije jasno,
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 11:20:47
Sladjusna
Mozda, nesto kontam prošle mi dvije, mjesec gore - dole. Ako mi budu nalazi aBd ok, bacam se na posao. Necu se cuvati jos jednu ili da se cuvam nisam pametna, doktor mi je rekao tri ciklusa a meni prošla dva. Sve nesto kontam taj jedan mjesec, nije neka garancija (joj sto trazim izgovore)
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 11:29:07
Mika
Hej Sladjusna hvala i tebi! Javim vam ishod sutra.
Nego dok uradiš sve nalaze možda ćeš i fuliti plodne i biće ti vakat za treću. Nalaze možeš i povaditi u dan dva ali čekanje rezultata je oko dvije sedmice. Tako da će ti vjerovatno sve doći na svoje i na vrijeme.
Ja baš jedva čekam da vidim koja će biti sljedeća. Nekako mi žao Malaje da se sama "pati"
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 11:43:03
Sladjusna
Proci ce to brzo, Procitah da imas problem sa candidom, jesi pokusala sa bijelim lukom, da stavljas preko noci? Kazu da nema boljeg lijeka od bijelog luka + malo kantarionovog ulja (a i ne mora) pa se stavlja prije spavanja, preko noci...nije preporucljivo ici na posao sa bijelim lukom medju nogama
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 11:49:23
Malaja
Hej Mika I ja sam ti imala candidu kada su mi radili torch. Rekli mi da je to normala u trudnoći. I kada smo MM i ja popili one silne lijekove nije je bilo. Nemoj me pitati koje jer se fakat ne sjećam šta sam pila. Ja sve nešto kontam da je Enni ali je govorila više puta da neće nikome govoriti kada ostane . Možda je i nas preskočila Žao bi mi bilo da se radi toga više ne javlja.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 12:02:28
Malaja
Bris cerviksa i vaginalni bris se vadi i kontroliše se cardnerella, chlamidia, gonorrhoae, trichomonas i candida. A krv je TORCH. Sjetila sam se da imam nalaz u tašni
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 12:33:18
Mika
Al is me slatko nasmijala! Ma probala sam svašta ali bijeli luk nisam. To mi zvuči malo agresivno za tako osjetljivu kožu! Paše meni kantarion, stavljala sam vaginalete protekla dva mjeseca po 5 dana kad mi krene candida ali to samo lokalizuje "požar" i nakon ponovo sve isto. Zato odoh do dr po neku agresivniju terapiju ali isto tako i da popričam s njom šta i kako dalje glede nove
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 13:30:22
mama_e
Koliko god teško padalo moram se i ovdje oglasiti.... Ja sam izgubila blizance u 12 nedjelji 10.10 . 2008. Imam sinčića od 2 god. i 4 mjeseca i on mi je jedina utjeha.... U nove pohode krećemo za Novu godinu jer užasno želimo seku ili bracu za Ermina....... Eto drage moje to vam je ukratko izvještaj kao policijski ali lakše je odgovarati na pitanja nego sam čovjek od sebe da piše
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 13:37:16
Malaja
mama_e jako mi je žao zbog tvog gubitka Znamo kroz šta si prošla a mislim da te naša Mika najviše razumije. Prvo da ti poželim dobrodošlicu u našu malu zajednicu. Vidjećeš, sa ženama ovde se sve nekako lakše podnosi! Slobodno pitaj i pričaj sa nama o svom iskustvu.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 13:44:33
mama_e
Hvala na dobrodošlici. Već duže vremena čitam tako da vidim da vam je lakše svima kad ste zajedno, a imeni je Boga mi, jer mi ljudi oko mene nisu baš od neke velike pomoći koliko god se trude .
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 13:48:42
Malaja
Normalno je mama_e da te bolje razumije onaj ko je to sve prošao-nažalost, nego onaj ko nije. Ne treba im zamjerati, jednostavno ne znaju kakav je to osjećaj i kako se ponašati u takvoj situaciji.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 13:48:57
Sladjusna
mama_e, Dobrodosla (ako se tako moze reci)... zao mi je zbog tvog gubitka. Sada je jako, jako tezak period za tebe, ne brini se proci ce. Vjeruj mi uz ove zene sve je puno lakse, zajedno cemo se radovati tvojoj sljedecoj trudnoci! Nemoj zuriti, prvo daj sebi vremena.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 13:52:25
Mika
Pozdrav mama_e i dobro došla u medene!
Kao što Malaja reče, svi te ovdje razumijemo ali ja ponajviše, ja sam svoje blizance izgubila u 20-toj nedjelji. Taman se sve spremamo za novi pokušaj, valja Malaju stići , pa si nam se na vakat pridružila. Tu smo da ti odgovorimo na pitanja ili pružimo podršku i razumijevanje. Ne znam koliko ćemo te pitati jer ti je još sve friško pa je lakše da ti pitaš nas ili nam se čisto priduži u svakodnevnim pričama.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 13:56:11
Anoniman
Mama-e, razumijem kako ti je, a i sve ostale koji su prosli kroz ovako nesto. i ja sam svoje blizance izgubila kao ti ali evo posle toga je islo nabolje i drzim jednu bebicu u krilu. I meni je bila utjeha kcerka kojoj je tad bilo 2,5 god.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 14:17:29
mama_e
Hvala još jednom, znam sve vaše priče ako ne i svaki detalj onda okvirno.....Mikina me posebno dojmila ali eto svačija je individualna. Ja sam još u šoku jer nisam nikad ni zamisliti mogla da bi se to meni moglo desiti; - ja koja nikad nisam bolesna - ja koja sam svog sina rađala 20 sati pod dva dripa i odmah ustala te nikad više nisam legla - ja kojoj je dovoljno da je muž pogleda pa da ostane trudna hahahaa Ali eto ..... desilo se što se desilo...... Znam samo da ( koliko god vama to glupo zvučalo, ali vjerujte nije nepromišljeno) se neću smiriti dok ono moje dijete ne dobije brata ili sestru. Hoće srce da mi pukne kad mu kažem bezveze onako da ga ne mogu podići a on me pita:"jel imaš bebu u stomaku" ili "kad će dobiti bebu da se igra" Znam da smo mi tome krivi jer smo mu prerano ispričali ali eto.... Što se tiče moje dijagnoze uzroka pobačaja nema , dijag. missed ab. 3 dana poslije spontani i 5 dana poslije radi malog krvnog suda koji je držao komadić posteljice vacum aspiracija. Kiretaže nije bilo jer ja tu noć nisam htjela u bolnicu a eto hvala Bogu kasnije se samo iščistilo uz ergometrin i buscopan. Mehmedbašić tvrdi da bi već ovaj mjjesec došlo do trudnoće i da bi tijelo to podnijelo ali mi ćemo sačekati tek "koji dan" da ne misle svi da smo ludi (prva ja, šalim se) ,ne , već zato što se suprug boji Izvinite na dužini posta ali iz mene provaljuje sve što u sebi držim već mjesec i po dana (sve gluposti........)
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 14:23:34
Mika
Samo pričaj, izbaci sve iz sebe biće ti lakše. Ovdje smo puno polemisale oko toga kad ponovo . Sve smo se generalno složile da se prvo treba psihički dovesti u red. I meni je moja dr govorila da mogu odmah poslije druge ostati trudna, i to je zvučalo tako privlačno, ali sam ipak malo stala na loptu i dala si vremena da se isplačem i prežalim. Treba ponovo vratiti psihičku sabilnost pa onda...mada ima i onih koji nisu čekali i sve bilo ok. Sve zaviti od tebe i toga šta ti osjećaš.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 14:29:18
Sladjusna
Potpisujem sve sto je Mika navela uz dodatak da obavezno prije nove trudnoce izvadis nalaze. To ce ti svakako oduzeti vremena, ali ce brzo proci a ti ces za to vrijeme psihicki (sto je uzasno bitno) ojacati! Tebi je sada konfuzija u glavi, pusti neka se slegne, plači kada ti se plače i to je važno. Ne skupljaj u sebi ...a imas i nas pa piši, koliko god želiš.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.11.2008 14:50:27
mama_e
Pa ne znam šta da vam kažem da osjećam,,,,prvih mjesec sam bila užasno tužna mrzila pomalo cijeli svijet i puno plakala, iako sam se nakon tek 10 dana vratila na posao pa bi čovjek rekao da nisam imala vremena za tugu ali nije tako........ e zadnjih petnaestak dana se situacija mijenja, više nisam toliko tužna kad pomislim na sve ne bole me odlasci ginekologu i "prazan" UZ toliko ( upravo sređujem situaciju i vadim nalaze) a i simptomi trudnoće su splasnuli pa nisu svakodnevni podsjednik...... Mislim da stvari polako dolaze na svoje... nemojte me pogrešno razumjeti ja ne mogu čekati da prebolim pa da planiram novu trudnoću jer znam da nikad preboliti neću........(prije 10 god. sam ostala trudna pred maturu sa 18 god i abortirala, svojom odlukom bez obzira na molbe i preklinjanja partnera i znam da nikad nisam prebolila, ni nakon vremena koje je prošlo ni nakon rođenja mog djeteta, vjerujte mi tako nešto se ne zaboravlja niti ožiljci nestaju) Mene će uvijek pratiti 3 sjene, 3 moje bebe pa čak i ona koju tada i s tim čovjekom nisam htjela......