Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 12:08:49
Malaja
Kako su moje žene danas? Ostadosmo mi Mika medene Ja sam vam jutros toliko nervozna da to nije normalno! Treba sada za sahatak da idem na kontrolu. Tolika me panika uhvatila da mi sve igra u stomaku . Držite mi palčeve da sve bude ok! Svakako vam ja javim kada završim. Ljubim vas
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 14:49:01
Malaja
Evo me drage moje, Hvala vam na podršci od srca Friško sa kontrole. Nisam baš zadovoljna ali šta mi je tu mi je! Uglavnom doktorica mi je rekla da mi je plod mali u odnosu na sedmicu trudnoće ako se računa prema zadnjoj ali ukoliko sam kasnije ostala onda je ok Kontrola za 20 dana. Dobila dabrostan i utrogestan da uzimam do slijedeće kontrole. Na pola sam luda, ne znam šta da mislim.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 14:54:14
mamy Sabina
Jedino da ti znaš tačan datum začeća. Kod velikog broja žena je to tako,ti se ne sekiraj uopšte.Pa vidi samo na forumu koliko žena rodi čak i po 15-20 dana nakon termina. Ko zna baš tačno kad se desila oplodnja? Jeli ti utrogestan i dabroston dala preventivno,zato što je već bio jedan spontani? Svu tu terapiju lijepo uzimaj,uživaj u trudnoći i ne sekiraj se molim te!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 14:55:10
budućamama
Vjerovatno ti je ovulacija kasnila, pa je zato plod manji. Najbitnije je da se ti sad ne sikiraš već da uživaš u svojoj trudnoći. Ne znam da li se sjećaš Pilke, naše forumašice koja je nakon 5 godina (mislim da je toliko) uspjela postati trudnjača, pa su joj isto rekli kao i tebi. Na kraju je sve bilo kako treba, plod je normalno rastao. Radilo se o tome da je O kasnila, pa je i plod bio manji. Nemoj se sikirati, molim te, već budi dobra trudnica i uživaj u činjenici da ti je dragi Bog podario još jedno srce da kuca ispod tvojeg Velika pusa i zagrljaj podrške
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 15:11:00
Mika
Draga Malaja, slažem se sa ženama. Doktori znaju često pogriješiti. Šta misliš o provjeri kod drugog doktora za smiraj tvoje duše? Dr. Dizdarević može biti veliki stručnjak ali iz mog iskustva s njom i onog što sam o njoj pročitala, nebi joj svaku vjerovala.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 15:11:38
Malaja
Hvala vam drage moje Šta bi ja bez vas I ja kontam da je kasnije bila O. A datum začeća je mogao biti od 25 do 29.10 tada smo baš bili u kaciji Ona kaže da ako je to bilo tada onda je ok. Mamy2 dabrostan i utrogestan mi je dala radi prevencije zbog prijašnjeg spontanog. Ali mi se jko svidjela slika sa ultrazvuka, pravilan krugić posredsrede Biće to ok aBd jooj žene moje hvala vam što ste uz mene od
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 15:13:31
Malaja
Draga Mika Kontam da mi ne bude previše ultrazvuka u kratko vrijeme Znaš da ni oni nisu ok. Vidjeću, ako ne mognem da sačekam 20 dana otiči ću negdje drugo. A činjenica jeste da me je pregledala jedno dobrih 20min
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 15:14:51
mamy Sabina
Čuvaj ti taj svoj kružić maleni,koji će aBd rasti svojoj mami pod srcem i roditi se zdrav i lijep! Ne opterećuj se ničim,vidiš da ti se i dani mogućeg začeća pokalapaju sa mjerama UZV-a!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 15:17:52
budućamama
Samo polako i uzimaj propisanu terapiju... Uskoro će tebi tvoj krugić mahati sa ekrana Biće sve ok, vidiš koliko te pozitivne energije okružuje. Daće dragi Bog , zaslužila si to kao i sve žene s ovog foruma
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 15:18:21
Mika
Malaja ti znaš kad ste bili u akciji i ako su prema tome mjere ok onda je ok! Mrzim kad su doktori takvi kakvi su! Ja sam u prošloj znala tačan dan zatrudnjivanja (tako se potrefilo ) ali su me doktori ubjeđivali da je to bilo ranije, kao prema menstruaciji, pa su mi svaki pregled fulali za 7 dana. Slažem se šta kažeš. Sad miruj i misli pozitivno. Ako baš ne mogneš izdržati tih 20 dana imaš drugih doktora na raspolaganju.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 15:22:19
Malaja
Stvarno ste divne!!!! Ne dam vas za brdo karamela Nego sjetih se još jedne stvari i kada sam radila test pokazivao je jako svijetlu liniju, jeva vidljivu. I to je znak da je tada bila vrlo mala mala trudnoćica Nego šta nego samo pozitivno. Moramo tako i nikako drugačije!!!!!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 15:23:50
Happy
Draga malaja.... molim te se nemoj birnuti.. To su bili rekli i mojoj drugaricia, ama pusti ih... Ko može potrefiti tačno Nego se ti ljubavi opusti i uživaj... Pij tu terapiju i pokušaj koliko je moguće da ne misliš.... BIće to ako Bog da sve uredu.....
Kako me je ovo sve vratilo kada sam ja vidjela svoj prvi kružić
Nećemo tuge... Puno sam sretna zbog tebe i da dragi Bog bude uz tebe....
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 15:27:42
Malaja
Hvala Happy i ja se uzdam u Boga i sudbinu. Biće onako kako biti mora! Ali ja ne odustajem. Ako bude i ovaj put ne daj Bože.. idemo dalje! I MM je poludio od brige, gori je nego ja. Ali sam mu lijepo rekla sve je od Boga. Nema sekiranja, nema negativnih misli, idemo dalje da ispunimo tih 20 dana da što brže prođu pa polako... P.S. A biće kružića draga moja. Nema mjesta za tugu. Samo polako!!!
< Poruku je uredio Malaja -- 20.11.2008 15:28:58 >
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 19:14:07
nikita
Draga Malaja jako sam sretna zbog tebe sto si ugledala svoju tockicu,zbog velicine se nemoj sekirati,narast ce ono...cim ti je rekla da dodes za 20 dana znaci da je sve ok,da misli da nije rekla bi ti da dodes za tjedan.Jesi li cula otkucaje srculenceta malog????
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 19:19:49
Malaja
Draga moja nikita Nisam čula otkucaje jer je rano. Najvjerovatnije da sam ostala krajem oktobra. ABd bude sve ok trebala bih čuti sliedeći put kada odem. Ja sam optimista i vjerujem da će tako i biti! E onda da i vi jedna po jedna ugledate prvo svoje pa onda kružiće Jeva čekam Pusa svima
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 19:30:36
lida
Draga moja nemoj da brines sve mi je bilo kao kod tebe mali kruzic tako sam rano otisla da nije bilo ni odjeka ploda i svakih sedam dana sam isla na UZ (3X) i meni je zbog prijasnjih spontanih dok.odmah ukljucio dabroston 2X dnevno i progesterol depo svaka tri dana.Uzivaj nemoj da se brines znas da njihova racunica nije uvijek dobra pazi se i milki svoju pupanu.
Posto si ti otvorila sezonu sefica ti daje nagradu 1 000 000 pusa od mojih slatkih pacica
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 19:57:49
nikita
samo se ti nemoj sekirati,vjerojatno si u 6tj a tad je prerano za bilo kakve zakljucke.nemoj se sexat,nista tesko dizat a pogotovo sekirati... i pusa vam svima saljem
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 20.11.2008 19:59:34
Malaja
Draga moja i ja vjerujem u to svim srcem. Stvarno se ne sekiram, moj MM ne može da vjruje da sam takva konta pukla žena. A stvarno razmišljam šta je tu je. Da se sekiram-nema nikakve koristi.
Ali je lijepo i iz drugih usta (slova) čuti da će biti sve ok P.S. Keksanje ne dolazi u obzir rekla sam MM - apstinencija
< Poruku je uredio Malaja -- 20.11.2008 20:00:28 >