|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
24.11.2008 15:06:16   
Sladjusna
Niko ne kaže da trebaš zaboraviti, ne može zaboraviti ni jedna od nas, sve su to bile naše bebe. Ja i danas ne mogu pogledati slike ultrazvuka, jer hocu crknut'...ali sta da radim? Da se ubijam u pojam? Da razmišljam zašto i kako? Zašto baš meni?
Nema svrhe...svoju bebicu necu NIKADA zaboraviti ali trenutno se trudim da svoj organizam pripremim za drugu bebu, da joj napravim mjesto u pupici da joj bude lijepo i udobnouser posted image i da udjem još sretnija i zadovoljnija u novu trudnocu, sto želim tebi i svim dragim ženama...user posted image

(odgovor članu mama_e)
Neposredna veza do poruke: 676
24.11.2008 15:30:21   
mama_e
Bravo, mislim da je u tome poenta....ući sretan i zadovoljan u novu (ili bilo koju) trudnoću
ja sam  u ovu ušla sa velikom željom , ali preumorna i preopterećena i fizički i psihički i kako nema zdravstvenog uzroka spontani sve više prepisujem tome.....
znam da sam u trudnoći s Erminom i manje radila i imala više vremena da se posvetim sebi i više spavala!!!!   ( to mi je bolna tačka jer moj mali još nije prespavao noć 2.4 god.)
Mislim i ja da ne treba ništa forsirati niti gdje žuriti samo znam da vrijeme ne liječi sve rane......bar ne u potpunosti

(odgovor članu Sladjusna)
Neposredna veza do poruke: 677
24.11.2008 15:50:03   
Sladjusna
mama_e, ipak si ti jedna vec sretna zena!!!! Imas jednog malog djecaka...user posted image

(odgovor članu mama_e)
Neposredna veza do poruke: 678
24.11.2008 16:47:12   
Malaja
IZVORNA PORUKA: Sladjusna

mama_e, ipak si ti jedna vec sretna zena!!!! Imas jednog malog djecaka...user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image
Biće aBd i još jedna user posted image  Samo se ne treba opterećivati previše. Jer psiha nam je najveći neprijatelj..

Strpljen-spašen!

Majkini balončići prvi put zaigrali u stomi 28.09.2009

Naša ljubičica stigla na svijet 18.03. najljepši dan u maminom i tatinom životu!

Neposredna veza do poruke: 679
24.11.2008 18:06:41   
nikita
Drage moje medene,
evo da se i ja javim,ovaj vikend sam bila u svatovima pa se nisam javila.Tako je lijepo sto imamo jedna drugu...nisu bitne ni godine,mjesto rodenja,nacija niti bilo sta drugo jer nas veze zajednicko iskustvo-naslov ove teme.
Mama_e dobro dosla,sto te god muci mozes podijelit s nama...

Pusa i velikiuser posted image svim zenicama!!!!!

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 680
24.11.2008 18:35:19   
Malaja
IZVORNA PORUKA: nikita

Tako je lijepo sto imamo jedna drugu...nisu bitne ni godine,mjesto rodenja,nacija niti bilo sta drugo jer nas veze zajednicko iskustvo-naslov ove teme.

E vala nikita svaka ti je na mjestu user posted image  

< Poruku je uredio Malaja -- 24.11.2008 18:36:22 >

Strpljen-spašen!

Naša ljubičica stigla na svijet 18.03. najljepši dan u maminom i tatinom životu!

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 681
25.11.2008 9:53:27   
Happy
mama-e želim ti i ja dobrodošlicu.. Nemam šta da kažem šta ti drugežene nisu rekleuser posted image
Najbitnije je da zi budeš psihički spremna, mene još uvijek sama pomisao na user posted image , prepadne... TAko da mi nismo svi isti...Slušaj sebe i svoje tijelo i sretno...
Ja bih se nadovezala na prošle postove i iskreno bih savjetovala svima da odu kod homeopate, jer zaista djeluje tamo gdje klasilna medicina prestaje...
Ja idem odavno i evo bila sma opet dva puta..
http://www.homeopatija.com/homeopatija.php

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 682
26.11.2008 8:53:53   
Malaja

Dobro jutro drage moje..
Izgleda da smo sve prespavale jučerašnji dan user posted image Kako ste danas? Kako vam prijaju ove sniježne gadosti? user posted image
Ja sam se namučila jutros dok sam očistila auto i isparkirala se, jer je glupa grtalica par puta prošla i nanijela snijeg na auta..
Mika ništa nam ne javi šta je bilo na kontroli...
Nadam se da su ostale medene ok.
Šaljem vam svima jedan zimski  user posted image

Strpljen-spašen!

Neposredna veza do poruke: 683
26.11.2008 9:27:07   
Happy
Dobro jutro,

Vala da vam pravo kažem da ja volim snijeg... Uživam u ovakvom vremenu...
Došla na posao poslije produženog vikenda, sada dok se čovjek malo navikne user posted image
Kod mene vala ništa novo, trebam ovih dana na kontrolu, rekao mi je za 14 dana, da vidimo da li se ovojnica materice podebljala... da vam pravo kažem da mi se ne ide... Ne znam ni koji ću, pa naravno da je tanka nakon svega... samo kada pomislim ponovo na UZ jeza me hvata, baš mi se ne da user posted image user posted image user posted image
Ljubim vas sve...

Čuvaj se ti sada Malaja ovog snijega i svega, nemoj teško....

Pusa

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 684
26.11.2008 9:52:03   
Mika
Dobro jutro medene i od mene!

Evo me Majala, jučer sam imala goste pa se nisam stigla javiti. U glavnom...user posted image
Kad ste posljednji put (ako ikad) proveli sat i 15 minuta kod ginekologa a da je od svega toga pregled trajao jedno 20 minuta?!
Jako sam zadovoljna dr. Purković iako ne znam da li ću ikad potpuno vjerovati doktorima. Prvo smo pričali skoro sat vremena i onda je uslijedio pregled. Ona se fakat posvećuje pacijentima. Ja sam pitala sve što me je interesovalo, rekla mi je par stvari vezano za prošlu trudnoću koje su mi bile interesantne (tipa koliko vas je puta ginekolog pregledao vaginalno u trudnoći ili koliko vam je puta pregledao grlić i njegovu dužinuuser posted image ) Odgovor je bio NIKAD I NIKOLIKO dok nije bilo prekasno ali i tada je rekla da poznaje sve doktore u Sarajevu, između ostalog i šarlatana dr. Vernesa Begovića, i smatra da je on ok doktor. Ja sam joj rekla da hoću doktora koji će se posvetiti meni a ne mojim parama! U svakom slučaju na kraju pregleda je rekla da je svaki pacijent individualan i čak i dva ista stanja ne mogu biti identična kod dva pacijenta a kod trudnica pogotovo treba obratiti pažnju na sve. Kaže da je ona izvela dvije blizanačke trudnoće u svojoj karijeri koja je jako duga (u stažu je sa dr. Jadrankom Dizdarević i imaju jako dobre odnose) bez serklaža i to najkasnije u 15 sedmici. Onaj kreten Vernes na to nije ni pomislio dok nije bilo kasno!!! 
Pregled je bio odličan, bila je jako pažljiva i nježna. Sve je ok, candida je podivljala ali to nije zabrinjavajuće. Dala mi je terapiju koju ću koristiti tokon naredna dva mjeseca tj. prije i poslije dvije user posted image . Ono što sam dobijala od Vernesa je haman bezze (Neopenotran) jer je to između ostalog antibiotik koji pobije bakterije koje uništavaju candidu ili je drže pod kontrolom, pa je recidiv čest i brz. Ne vjeruje puno u hemiju, dakle ako može nešto prirodno da se riješi to i preporučuje. Meni je rekla ako baš hoću da pijem samo b komplex u narednih mjesec dana a nakon sljedećeg posjeta će mi uključiti Pregnacare ili neš slično i to samo mjesec dana pred akciju. Smatra da mi ponavljanje nalaza nije potrebno jer sam ih friško uradila ali eto radi moje mirne savjesti uradićeno bakteriološki bris da vidimo da li je brlić čist prije nove trudnoće. Smirila me za ostale nalaze koje sam dobila sa GAK-a i koji mi nisu bili jasni, ona ih je rastumačila. Najbolja stvar od svega je što za candidu nisam morala raditi papa ili bilo koji drugi laboratorijski test. Uzela žena uzorak i stavila pod dobri stari mikoskop i na licu mjesta rekla da je u pitanju candida a ne neka druga upala, za razliku od prijašnjeg dr koji je sve poslao u laboratoriju koju sam masno platila. Nakon ginekološkog pregleda me pitala da li želim UZ jer nema potrebe ali eto ako želim uradiće ga. Uradili smo i to i tu je samo potvrdila ono što mi je već rekla tokom ginekološkog pregleda da mi je grlić jako kratak i da ću morati raditi serklaž jako rano u narednoj trudnoći. Dakle ne gine mi bolovanje ako još uvijek budem radila user posted image
Tako vam bi kod mene u ponedjeljak medene moje. Pao mi je kamen sa srca. Žena ima dobre odnose sa Jadrankom i dr. Idrizom Bikvićem na GAK-u te još bolje odnose sa doktorima u državnoj bolnici što mi je bilo drago jer smo joj rekli da GAK izbjegavamo u velikom luku prvenstveno zbog psiho efekta.
Napisah ja roman pa evo ću stati!
Pozdrav svima koliko vas ima!

Borba je počela!

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 685
26.11.2008 9:57:00   
Mika
I još da kažem da snijeg pravo pravo volim ali ne i bljuzgu!!! Skijanje stižemo!!!user posted image

Malaja ima li načina da te neko drugi vozi na posao, tipa radna kolegica ili kolega koji prolazi pored tvoje zgrade? Ti se sada trebaš odmarati i ne raditi ništa teže od sjedenja user posted image

Borba je počela!

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 686
26.11.2008 10:04:38   
Malaja
Baš mi je drago Mika da je prošlo sve ok, da si ti mirna i da si zadovoljna novom doktoricom. Biće to sve ok!

< Poruku je uredio mamy RR -- 26.6.2009 18:59:18 >

Strpljen-spašen!

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 687
26.11.2008 10:26:56   
Sladjusna
Dobro jutro drage zene i trudnice,

Mika bas mi je drago da ti je sve prošlo ok kod doktorice, bitna mi je ta informacija da si zadovoljna sa njom i da nije neka šarlatanka...

Pozz
Neposredna veza do poruke: 688
26.11.2008 10:36:43   
Mika
Ma user posted image tako i treba! Vidjeću sebe kakva ću biti kad dođem u tu fazu user posted image  Možda ćeš ti meni govoriti da popustim malo user posted image

Slađušna žena se posvećuje pacijentima i možeš je pitati šta ti padne na pamet. Svidjelo mi se što je na pregledu bila jako nježna i nastojala da me opusti za razliku od ostalih dr kod kojih sam bila. Ono lezi, digni noge i stisni zube user posted image

Borba je počela!
Neposredna veza do poruke: 689
26.11.2008 10:40:02   
Happy
Drago mi je Mika da si konačno našla dr kome možeš vjerovati, to je zaista jako bitno...Te da ti je sve u tančine objasnila.... user posted image user posted image user posted image

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

Neposredna veza do poruke: 690
26.11.2008 10:43:33   
Sladjusna
Happy, kako si ti?
Nesto te nema u zadnje vrijeme, jesi li se oraspolozila? Kazes mrsko ti kod doktora, i meni je pravo al' sta ćemo, nema nam druge

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 691
26.11.2008 10:54:21   
Nedi
Draga Mika, drago mi je da je kod doktorice sve proslo kako treba i da si zadovolja.....i nadam se da ce aBd sve biti u redu i da ces uskoro biti user posted image . Ja sam u trudnoci lezala 5 mjeseci na ledjima jer je grlic maternice bio kratak da sam se mogla poroditi od 4. mjeseca pa nadalje. Prvi ginekolog nije primjetio problem dok me nije zabolio stomak na poslu, otisla sam drugom doktoru i vec je bilo prekasno za "podvezivanje" jer je beba "previse spustena", a da ne spominjem koliko sam platila prvog doktora(privatna klinika) koji je trebao znati da poslije prvog fijaska drugi put treba biti oprezan. Beba samo sto nije "ispala"......
Sve se to prezivi......pila sam 10 tableta dnevno!!!!8 gyiniprala od kojih se tresu i noge i ruke i srce nenormalno udara, i lazela sam medju cetiri zida i molila Boga da sve prodje u redu i brojala dan za danom.
Sad imam svoje sunce, svoj zivot od 11 mjeseci i kad njega pogledam sve nestaje. Nije vazno ako budes na bolovanju ili ako budes imam tesku trudnocu, vazno je da MIRUJES 100% i da slusas doktoricu i svoje tijelo jer ono sto ces dobiti je puno vece.
Zato tebi i svima ostalim zelim da uskoro buduuser posted image i da dobiju svojeuser posted image user posted image .....

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 692
26.11.2008 10:59:19   
Happy
IZVORNA PORUKA: Sladjusna

Happy, kako si ti?
Nesto te nema u zadnje vrijeme, jesi li se oraspolozila? Kazes mrsko ti kod doktora, i meni je pravo al' sta ćemo, nema nam druge

Nisam bila, imala 4 dana slobodna, pa sam malo uživala, hodala... Ma joj baš mi se ne da... Bila sam prije dvije sedmice i bilo je malo sukrvice user posted image i ovojnica materice je tanka (mislim da je to normalno nakon svega), pa mi rekao da dođem za 2 sedmice na kontrolu da vidimo da li se podebljala... Zato bih trebala da odem......
Inače sam bolje, ne dam se user posted image

Kako si mi ti? Sve OK?

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

Neposredna veza do poruke: 693
26.11.2008 11:05:35   
Malaja

Ne sekiraj se Happy normalno je da je ovojnica tanka. Nakon zahvata kako i ne bi user posted image Doći će ona sebi. Taman kada budeš htjela slijedeću user posted image
Opet si nam neraspoložena...
Medene moramo podhitno u akciju da oraspoložimo našu Happy user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Strpljen-spašen!

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 694
26.11.2008 11:09:21   
Sladjusna
Drago mi je da si dobro, bas si mi nekako djelovala mutno, al' dobro dođe nam svima zuta minuta. Malo sam i ja nekako bezveze danas al' eto, ne dam se.
Kod mene na poslu dvije trudnice, jutros prica kako su happy ( sto je normalno) al' se ja nesto rastuzi...uh sad cu se isamarati da dodjem sebi user posted image

Inace i ja idem u petak kod njega da vadim briseve, još mi je to ostalo, pa vidjet ćemo šta dalje.

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 695
26.11.2008 11:17:19   
Malaja
Nema neraspoloženja sladjusna. Ja sam znala nakon svega da uđem u lift na poslu sa 3 trudnice. Mantalo mi se u glavi od muke. Ali sve to prođe s* vremenom..
Hajde medene šta je sada, hajmo unijeti malo raspoloženja u naše redove..
Mika pomagaj user posted image

Strpljen-spašen!

Neposredna veza do poruke: 696
26.11.2008 12:10:08   
Mika
Draga Nedi,

Sve je meni jasno sada. Ja sam naučila lekciju na težak način. Problem je bio nepažnja prvog doktora koji me je poslao na bolovanje ali nije zahtjevao strogo mirovanje. Da se razumijemo, ja nisam trčala maraton ali sam se osjećala tako dobro u drugom tromjesečju da sam mu redovno prijavljivala da šetam, malo radim po kući ali lakše poslove itd. Čak nam nije ni keks ukinuouser posted image  A onda kad su bolovi počeli nisu mi dali ništa da mi smire matericu. Čak me je ova doktorica pitala šta su mi dali kad sam došla na GAK. Ja rakog NIŠTA samo me ostavili da MIRUJEM user posted image . Ona prokomentarisala:"Imala si nesreću da dođeš gore za vikend kad zbrinjavaju samo hitne slučajeveuser posted image " Ja očito nisam bila toliko hitna user posted image

Borba je počela!

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 697
26.11.2008 12:12:38   
Mika
Uf uf evo mene počela goropad hvatati kad se sjetim priče sa dr. Purković oko toga šta su doktori trebali a šta nisu!

Ali to će svakako biti predmet tužbe, ako uopšte nađemo nekog advokata ko će se uhvatiti toga. Zato time nećemo kvariti pozitivnu vibru od prošlih par dana.

Dakle user posted image  user posted image

Borba je počela!

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 698
26.11.2008 12:35:51   
nikita
Hey medene,
jutros ste se raspricale,neka drago mi je!!!!
Mika drago mi je da si nasla doktora kojem vjerujes i koji ti se posvetio,to bi svi oni trebali,neozbiljno shvacaju svoj posao.
Happy ponasaj se u skladu sa svojim nickomuser posted image ...
Malaja,trudnjačo nasa draga PAZI SE,nemoj da se okliznes sad negdje...
Ja ne volim snjeg,ovdje ne pada nadam se da nece ni poceti.
Meni je prosla prva user posted image ,moram na vadenje nalaza ovaj tjedan al mi je uazsno mrsko...

Pusa i velikiuser posted image svima

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 699
26.11.2008 13:07:08   
Nedi
Sve znam i ja sam tako slicno prosla....a ti cuvoj energiju za novu trudnocu i aBd malenu user posted image ....

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *