|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
7.9.2012 11:50:28   
Mia
narin3 nemoj da se ljutis ... nismo uvijek tu da mozemo odgovoriti. Sve mi uvijek cekamo na odgovor ... prije ili kasnije neko ce odgovoriti. A sto se tice grejpa i ananasa ... grejp pijem iz jednog jednostavnog razloga: volim ga user posted image Vec dugo vremena svako jutro cijedim grejp+jos neko voce jer mi to jednostavno godi. A za ananas (kao i cvekla) sam cula da dobro djeluje na endometrij pa sam ga bila ukljucila (jer sam sad u postupku VTO), ali poslije nekih ogovora koje sam dobila ipak cu ga preskociti i preci cu na cveklu. Daqkle, nista posebno nema u ovim vockama, sto se tice problema sa zatrudnjivanjem.
NAdam se da se ne ljutis na nas jer sve smo mi u istim problemima i ovdje dodjemo da budemo podrska jedna drugoj, a nikako da se ljutimo jedna na drugu user posted image user posted image

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 576
7.9.2012 13:05:10   
narin3
Hvala na odgovorima!   Ma ne ljutim se ja, samo mi je malo cudno bilo sto niko ne odgovara, a vidjela sam da je poslije svake moje poruke bila necija druga i komentarisanje nekog drugog. Ma hajd nije bitno, zaboravite da sam se ljutila, odnosno da mi je bilo cudno.

O vjernici, tražite sebi pomoći u strpljivosti i obavljanju molitve! Allah je doista na strani strpljivih..(El Bekare 153)

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 577
8.9.2012 13:26:30   
aboni76
Pozdrav svima!

Prvo da zaželim puno sreće curama koje su u postupku, svima vam držim fige i nadam se da će biti puno septembarskih user posted image .

MM je dobio upitnicu iz Ze-do kantona da uradi kariogram u Sarajevu. Molim vas ako neko zna gdje se to radi, jel u bolnici na koševu, koji odjel i da li se treba naručivati. Molim vas za pomoć, svaka info će mi dobro doći, uputnica vrijedi samo za septembar, tako da mi je hitno...Unaprijed hvala user posted image

Pozdrav svima

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 578
8.9.2012 17:03:45   
sabas
aboni ako se ide preko uputnice kariogram drugi kantoni rade nalaze na medicinskom fakultetu, a sarajevski kanton na kosevu
Nazoves medicinski fakultet daju ti broj centrale i od njih trazis da te prebace na lokal genetike -nalaz bude gotov za 10 tak dana neznam dal se placa neka participacija ne medicinskom ali na kosevu je 20km

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 579
9.9.2012 12:01:51   
aboni76
Sabas hvala puno na informaciji user posted image . Ako se ne varam, ti si u postupku ovaj mjesec, želim i tebi i ostalim curama da vas sreća prati i da uspijete. Pozdrav svima

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 580
12.9.2012 16:49:25   
anaši1507
Gdje ste nestale??? Ima li kakvih novosti? Javite se cure

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 581
13.9.2012 11:18:26   
kokouli
Sabas draga kako ide bockanje ,kako si ,javni nam se .

(odgovor članu anaši1507)
Neposredna veza do poruke: 582
14.9.2012 0:21:06   
Mia
Curicama koje su u postupku zelim puno srece i da aBd ovaj mjesec bude dobitni sa puno visokih betica, pa onda zdravih user posted image i naravno zdravih i veselih user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 583
14.9.2012 18:11:10   
anaši1507
Jel netko bio na seminaru?

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 584
14.9.2012 20:19:35   
lejlan34
Baš smo se ulijenile, tema nam haman zamrla user posted image Meni danas 6. dan stimulacije, prešla sam na merional i cetrotide uz puregon, sa femarom sam završila sinoć. Dr. je zadovoljan dosadašnjim stanjem. S desne 6, a s lijeve strane 3 folikula, različite veličine, od 5,5 do 15 mm, pa kontrola opet ujutro. Ne znam koliko ću još dana primati stimulaciju, vjerovatno zavisi od sutrašnjeg nalaza progesterona. Vidjećemo. Kako god, meni je danas ono njegovo brojanje folikula i nabrajanje veličine jednog po jednog tako uljepšalo dan da sam vazdan lebdjela od neke sreće kroz firmu user posted image Kao da mi je rekao da sam trudna hahahaha Nekako sam super opuštena s njima, kompletna ekipa je baš super, a meni doktor Ali Enver dođe isto apaurin, tako je smiren i blage face  user posted image user posted image
Mojim suborkama šaljem posebne user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , Sabas posebno! 

Sve dođe u pravo vrijeme onome ko zna da čeka

Neposredna veza do poruke: 585
14.9.2012 21:08:33   
mersudina 27
Lejlan34 zelim ti punoooo punoooo srece,masAllah za folikulice,a dace dragi Bog da tu bude i dosta dosta kvalitetnih JS i na kraju bar dvije male bebice,
Mila neka ti je sa srecom,to ti od srca zelim.
I ja sam prezadovoljna sa dr.Enverom,hehehe bas je kao apaurin.

Sabas draga jesil zavrsila sa bocanjem,neka je sa srecom.

Ostale zenice javljaj te se,tema nam se skroz uspavala.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala ti Allahu za moje dvije mrvice.

(odgovor članu lejlan34)
Neposredna veza do poruke: 586
15.9.2012 14:43:14   
lejlan34
IZVORNA PORUKA: mersudina 27

Lejlan34 zelim ti punoooo punoooo srece,masAllah za folikulice,a dace dragi Bog da tu bude i dosta dosta kvalitetnih JS i na kraju bar dvije male bebice,
Mila neka ti je sa srecom,to ti od srca zelim.
I ja sam prezadovoljna sa dr.Enverom,hehehe bas je kao apaurin.

Sabas draga jesil zavrsila sa bocanjem,neka je sa srecom.

Ostale zenice javljaj te se,tema nam se skroz uspavala.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Draga Mersudina, od user posted image ti hvala na tako lijepim riječima, ja se nadam da će ovo biti treća sreća, i meni i Sabas, aBd user posted image user posted image user posted image Od devet folikula dr je jutros tipovao na 6 najvećih, ostale nije spominjao, vjerovatno jer nisu narasle dovoljno, ali vidjećemo na punkciji šta će uspjeti izvući i koliko će ih biti. Tih 6 su prilično iste veličine, 17; 17,5 ili 18 mm. Stimulacija još danas i najvjerovatnije sutra puregon+merional+cetrotide, ujutro opet folikulometrija i ja mislim da je sutra navečer štoperica user posted image
Pošto se Sabas odmara, ja ću biti slobodna i napisati da je njena punkcija jutros prošla super, ona se super osjeća i, što je najvažnije, dobila je 13 JS! user posted image user posted image user posted image user posted image Ostalo nek vam ona piše kad mogne user posted image
Mersudina, kad ćeš ti po svoje embriončiće?
Šta je sa Nedžlom, dokle je ona?

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 587
15.9.2012 15:18:30   
riba78
Mašalah cure drage user posted image user posted image user posted image
Saba nam bgm dobro osvjetlala obraz user posted image user posted image user posted image haman školjka jaja
Leli user posted image user posted image user posted image user posted image naravno treća sreć a,jako nestrpljivo očekujem rezultate iz Bahćećija user posted image user posted image user posted image
tačnije trocifrene bete user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu lejlan34)
Neposredna veza do poruke: 588
15.9.2012 15:25:47   
mersudina 27
lejlan34 draga bas mi je drago za tvoje folikulice,bice tu masAllah dosta JS.
Sada se samo probaj opustiti i razmisljati pozitivno,mada je to nekad i nemoguce,znam iz svog iskustva.Kako kazu pozitivne misli privlace pozitivne stvari.
Ja cu na kontrolu u ponedjeljak u 9:30 aBd pa mozda se i vidimo.

Sabas
bravo za js,neka je sa srecom.

Hvala ti Allahu za moje dvije mrvice.

(odgovor članu lejlan34)
Neposredna veza do poruke: 589
15.9.2012 15:44:51   
lejlan34
Još jednom hvala, žene moje drage, da se uskoro aBd svi zajedno ovdje radujemo  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 590
17.9.2012 13:32:26   
nedzla.
IZVORNA PORUKA: lejlan34

Šta je sa Nedžlom, dokle je ona?

Drage moje user posted image mene je intrenet zaezao nekoliko dana pa se nikako nisam mogla javitiuser posted image

Ja vam nisam u postupku ovaj mjesec, malo sam se prehladila i dr. kaže da je bolje sačekati, nije ništa opasno hB.

A vama drage moje od user posted image želim trocifrene bete i da vaši user posted image user posted image budu poticaj da se mi borimo u narednim mjesecima

Uputit ću dovu za vas:
Lejlan, Sabas, Mersudina navijaaaam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a i za ostale ženice koje su u postupku u Bahceci klinici, a i drugim klinikama da Vas Dragi Allah obraduje user posted image

< Poruku je uredio nedzla. -- 17.9.2012 13:33:50 >

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu lejlan34)
Neposredna veza do poruke: 591
17.9.2012 14:59:44   
kokouli
I drage moje svima zelim srecu u postupcima ,bocanjima ,ama bas svemu sto radite ,kod mene je novo da smo bili u Bahceci i od 3 do 7 dana sam pila Femaru ,danas bila na folikulometriji kaze dr.da su folikuli sitni ,a uz to jos krvarim na osmi dan ciklusa ,ne znam jel to od ovog lijeka ....,i da dodjem sutra opet na folikulometriju ,ima li neko slicno iskustvo.user posted image

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 592
17.9.2012 19:24:21   
lejlan34
Nedžla, puno hvala user posted image user posted image user posted image user posted image žao mi je što ti je odgođen postupak, al začas će i oktobar user posted image Koluli, ja ti s femarom nisam imala problema, ovo mi je drugi postupak u kojem sam je koristila i meni je sasvim OK, osim što me 3 dana boljela glava. Ne znam što js tebi produžio ciklus, meni je ovaj kad sam počela sa stimulacijom trajao čak i kraće user posted image Ne brigaj, nadam se da nije ništa strašno user posted image

Pisala sam i na temi o lijekovima, a i da ovdje ponovim, ako kome treba: Meni je u ovom postupku ostala jedna ampula merionala s rokom septembar ove godine. Dakle, ako je neka od vas trenutno u postupku i može iskoristiti ampulu još ovih 12 dana, nek se javi, ja ću joj je rado pokloniti 

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 593
17.9.2012 22:46:02   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: kokouli

I drage moje svima zelim srecu u postupcima ,bocanjima ,ama bas svemu sto radite ,kod mene je novo da smo bili u Bahceci i od 3 do 7 dana sam pila Femaru ,danas bila na folikulometriji kaze dr.da su folikuli sitni ,a uz to jos krvarim na osmi dan ciklusa ,ne znam jel to od ovog lijeka ....,i da dodjem sutra opet na folikulometriju ,ima li neko slicno iskustvo.user posted image

meni je femara bila ok. nije mi poremetila ciklus i super sam reagovala, al eto nije uspjelouser posted image ali Allah je Milostiv bit će drugi put aBduser posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 594
17.9.2012 22:50:56   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: lejlan34

Nedžla, puno hvala user posted image user posted image user posted image user posted image žao mi je što ti je odgođen postupak, al začas će i oktobar user posted image

Lejlan user posted image hoće aBd, septembar je već prepolovio, a ko čeka, taj dočekauser posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu lejlan34)
Neposredna veza do poruke: 595
18.9.2012 8:38:58   
kokouli
lejlan 34 zao mi je bice ok naredni mjesec ,nadam se da ce moji folikuli porasti za 2 dana user posted image

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 596
18.9.2012 8:47:10   
kokouli
I mene je boljela glava 3 dana ludacki dok sam je pila.

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 597
19.9.2012 9:20:02   
anaši1507
mersudina......nema te sa informacijama???? što kaže doktor....piši nam

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 598
19.9.2012 21:15:33   
san4
Vec sam vam pisala da smo isli u kliniku na konsultacije i pregled u vezi vantjelesne oplodnje.To bi mi bila prva vantjelesna.
Dogovorili smo se sa doktorom,posto ja imam endometrioticne ciste,a vec sam bila tri puta na operaciji i prije dolaska na kliniku pila sam lijek Visanne koji je znatno smanjio ciste,da pijem kontraceptivne pilule jedan mjesec pa da dodem na kontrolu za vrijeme krvarenja.
To je bilo jutros!
Pa zene drage,ja sam stvarno odusevljena doktorom,tako je umjeren,blag,tako lijepo objasnjava!
Malo sam bila nervozna,jer sam izasla sa posla,a par prije nas se zadrzao duze,mislim,ja to razumijem,pa i ja imam hiljadu pitanja,ali valjda sto sam knapirala sa vremenom,bas sam bila nervozna.Primili su nas malo kasnije,ali nekako su i doktor i sestra ubrzali i sestra mi se izvinula.a i ja njoj.
Stvarno,kao tim su divni!
Kako vi odlazite na preglede?
Da li uzimate slobodan dan i kako to pravdate?
Meni je to stvarno tesko,izlazak zbog nalaza,pregleda,ali nekako izlazim na kraj!
Ja bih trebala jos jedan mjesec piti kontracepciju,a onda,ako Bog da,u oktobru uci u postupak!To zavisi od mojih folikula,posto imam samo jedan jajnik!
Koga ste vi pitale koliko ce kostati postupak?Mi nismo pricali sa doktorom na tu temu,nesto kontam,da on s tim nema veze,ispravite me,ako grijesim!
Zelim vam puno srece i da sve dodemo do svog cilja sto prije! 

Neposredna veza do poruke: 599
19.9.2012 21:22:25   
san4
Kokuli,sretno za folikule,narast ce,ako Bog da!
Mersudina,ja se rijetko javljam,ali sve vas redovno pratim,stvarno mi je zao zbog onog sto ti se desilo,ali javi nam kako ide dalje!Zelim ti puno srece i vjerujem da je to sad dobitno!

Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *