Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 20.9.2012 12:49:56
mersudina 27
san4 draga moja bas ti hvala za podrsku,ma bice onako kako to dragi Bog odredi. Nemogu reci da se ne sikiram jer bas dugo cekam na ovu priliku i nekako sve sam nade u ovaj postupak polozila,al nek bude sta je propisano. Bas mi je zao zbog svega sto si prosla,sve te operacije,ali iskreno se nadam da ces to uskoro sve zaboraviti. Sto se tice cijene ICSI to trebas licno dr.da pitas on je glavni i za sve se on pita,a sve ti zavisi od stimulacije kolko primis. Cijena ti je otprilike od 5500 do 6000KM.Sretno mila i sve sto imas vezano za lijecenje kod Bahecia trebas porazgovarati sa dr.Enverom. I ja imam sve pohvale za njihov tim.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 20.9.2012 16:59:50
kokouli
San4 hvala ti na lijepim rijecima,moja stimulacija je propala sasvim ,danas samo 1 folikul se izdvojio 10mm ,endometrijum 5mm ,tako da nista s Bahcecijim ana zalost .
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 20.9.2012 21:50:06
san4
Kokouli,stvarno mi je zao,ali ti znas da smo samo jace nakon svakog ruznog dogadaja,ne zaboravi,ma koliko ti sad tesko bilo da postoji i druga prilika.Sad se lijepo odmori,a onda ponovo do svog cilja! Mersudina,hvala ti na objasnjenju,znaci,da sve pitamo dr Envera,Ta cijena je cjelokupni postupak ukljucujuci i lijekove,zar ne!?
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 21.9.2012 7:07:03
sos15
San4,
teško je pričati o cijenama jer je svako od nas slučaj za sebe. Meni su konkretno na predračunu napisali da je ICSI (prvi pokušaj) 4.000,00 KM, Laboratorijski nalazi za mene oko 400,00 KM, za supruga oko 150,00 KM, spermiogram 100,00 KM, ultrazvuk 100,00 KM, i to je bez lijekova. Dok god postupak ne počne ne možemo znati kakav protokol ću imati, pa ne znam koliko će izaći lijekovi. S druge strane možda tm neće trebati raditi nalaze ako mu je SG dobar, pa nećeš imati te troškove, ali ako je problem kod tebe (izvini što sam ovako napisala, ali čim idemo na IVF mora biti kod nekoga problem) možda ćeš ti morati odraditi više nalaza. Naravno, pokušaj što možeš više nalaza odraditi državno jer je mnogo jeftinije, a neki i besplatni, pa ćeš tako uštediti. Takođe i na lijekovima se može uštediti dosta, samo treba tražiti. Ja sam npr. plaćala Pregnyl (choriomon) od 7-25 KM, ali u početku nisam znala gdje da tražim.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 21.9.2012 12:03:58
kokouli
Ma to sam samo rekreativno otisla ,dok jos ne skupim love za IVF ali zbunili smo se sto sam bez lijekova bolja nego s lijekovima ,cudno nesto vrlo .Nisam ni nasekirana nesto posebno ,u svakom slucaju hvala .Sretno svima .
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 22.9.2012 15:26:13
san4
Mesudina i Sos 15,hvala! Nesto razmisljam ,ako udem u postupak vantjelesne oplodnje,to ce biti ako Bog da oko 15 oktobra,znaci stimulacija i slicno,vremenski bi dosla do Bajrama. Da li ljekari prave pauzu recimo,za Bajram ili drugi praznik? Sta u tom slucaju? Ili recimo,ako punkcija pada u nedjelju!? Da li imate to iskustvo?
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 23.9.2012 0:01:49
sos15
Najbolje je pitati doktora, ali mislim da bi punkciju ili transfer odradili i nedjeljom i praznikom jer to ne može čekati. Bar tako rade u Češkoj. Naravno da neće zakazati konsultacije na praznik, ali ovo je drugačije. Uostalom i bolnice rade praznikom i nedjeljom. U najgorem slučaju bi trebali korigovati ciklus da ne dođe do punkcije taj dan.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.9.2012 10:59:46
miska32
Devojke, ja sam totalno razocarana Bahceci klinikom. Iako je dr.Enver jos od maja znao za problem mm i mene i da nama samo septembar odgovara za konsultaciju i micro-tese, jer zivimo inace u inostranstvu, a ovaj mesec smo u Srbiji, niko nas ni za jedan termin nije kontaktirao. Poslala sam mu sve rezultate, bili u kontaktu preko mail-a, zvala kliniku dva puta i svaki put odgovor javicemo se kada budemo znali termine. Da nismo otisli u Prag i da nam nisu izasli u susret iz klinike Pronatal i organizovali sve u roku od 10 dana, apsolutno nista ne bismo uradili. Toliko sam citala i slusala o Bahceci klinici i to sve u pozitivnom smislu, ali moja ocena njihove profesionalnosti i azurnosti je nula. Svim devojkama koje su u postupku zelim srecu i navijam za lepe vesti
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.9.2012 11:23:46
nedzla.
IZVORNA PORUKA: miska32
Devojke, ja sam totalno razocarana Bahceci klinikom.
žao mi je što si se razočarala u Bahceci kliniku smatram da nije ok to što ti se nisu javili, ali po mom iskustvu sa timom iz Bahceci-ja do sada je sve u svakom slučaju želim ti puno sreće u Pragu
< Poruku je uredio nedzla. -- 25.9.2012 11:26:51 >
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.9.2012 11:34:22
sos15
Miska32
Baš mi je žao zbog lošeg iskustva. Piši kako si prošla u Pronatalu, nadam se da je bilo uspješno. S obzirom da je kod nas isti problem, a i sama sam se lomila između Pronatala i Bahceci voljela bi čuti iskustvo iz Praga. Može i na pp, da ne zatrpavamo ovdje temu. I meni su prvo rekli da će dr. Emre doći u septembru da radi micro tese, ali su poslije rekli da će doći tek u oktobru jer ima još nezavršenog posla u Turskoj. Nadam se da neće opet odgađati. Mi smo planirali u novembru raditi istovremeno i micro tese i ICSI, tako nam je predložio dr. Ali Enver Kurt. Samo da ne bude promjene, nemam više snage odgađati.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.9.2012 13:09:19
nedzla.
IZVORNA PORUKA: sos15
Miska32
Baš mi je žao zbog lošeg iskustva. Piši kako si prošla u Pronatalu, nadam se da je bilo uspješno. S obzirom da je kod nas isti problem, a i sama sam se lomila između Pronatala i Bahceci voljela bi čuti iskustvo iz Praga.
Nisam ja išla u Prag. Sigurno si me s nekim zamijenila Moja prva, a nadam se i dobitna klinika za VTO je Bahceci, a ne treba nama dr. Emre vjerovatno si me zamijenila s nekom od forumašica
u svakom slučaju želim ti uspjeh u borbi za
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.9.2012 13:21:45
sos15
nedzla,
Došlo je do nesporazuma. Moj odgovor je namjenjen za Misku32. Nadam se od srca da će tvoj postupak biti dobitni i da ćeš drugi put raditi samo ako se odlučiš na još bebica.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.9.2012 17:44:52
nedzla.
IZVORNA PORUKA: sos15
nedzla,
Došlo je do nesporazuma. Moj odgovor je namjenjen za Misku32. Nadam se od srca da će tvoj postupak biti dobitni i da ćeš drugi put raditi samo ako se odlučiš na još bebica.
ok, vidim da je greškica, u svakom slučaju objema od vam želim uspjeh
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 28.9.2012 15:37:13
nesa
Samo da pozdravim sve na ovoj temi, i da prijavim pozitivnu betu....u ponedeljak 13 dnt moja beta je bila 581, dr rekao da ne trebam ponavljati, vec za 15 dana na UZ... Nadam se da ce biti sve u redu aBD... svima zelim uspjesan postupak....
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 28.9.2012 18:42:01
lejlan34
Nesa draga, kakva divna vijest Od srca ti čestitam, ovo je nama čekalicama veliki podstrek!!! Želim tu laganu trudnoću, uživaj maksimalno u prelijepom periodu koji te čeka Mersudina, mogle smo ti i ja isti dan raditi testiće? Šta misliš?