Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 3.10.2012 16:54:13
nedzla.
IZVORNA PORUKA: lejlan34
Moja beta nula,ali bez obzira na sve, ja još jednom od srca svima preporučujem Bahčeči tim na čelu sa dr. Enverom Kad se aBd malo oporavimo i psihički i finansijski od ovog postupka, sve daljnje pretrage i aBd idući ICSI ćemo raditi ponovo samo na toj klinici, oni imaju moje bezgranično povjerenje
svaka čast na optimizmu Lejlan i na povjrenju u Bahceci i ja kažem da su da ih Dragi Allah nagradi
< Poruku je uredio nedzla. -- 3.10.2012 16:55:01 >
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 7.10.2012 22:56:53
Alfa
Cao, imam pitanje, pa molim da mi neko ko je imao iskustva sa inseminacijom na ovoj klinici odgovori!!???? -kakvu terapiju, tj. šta od lijekova propisuju pacijenticama za inseminaciju na ovoj klinici? -da li, dok se žena priprema za ins., može i dalje raditi na bebi, tj imati odnose sa mužem, ili se isključivo obadvoje čuvaju za taj postupak? - i koliko košta postupak inseminacije na klinici Bahceci? Hvala !
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 7.10.2012 23:13:38
nedzla.
IZVORNA PORUKA: Alfa
Cao, imam pitanje, pa molim da mi neko ko je imao iskustva sa inseminacijom na ovoj klinici odgovori!!???? -kakvu terapiju, tj. šta od lijekova propisuju pacijenticama za inseminaciju na ovoj klinici? -da li, dok se žena priprema za ins., može i dalje raditi na bebi, tj imati odnose sa mužem, ili se isključivo obadvoje čuvaju za taj postupak? - i koliko košta postupak inseminacije na klinici Bahceci? Hvala !
ja sam radila već jednu inseminaciju kod Bahcecija - što se tiče odnosa, reći će dr. kada početi s odnosima poslije inseminacije - meni je terapija prvi put bila femara + folna kiselina, a i sada je ista jer sam hB super reagovala - što se tiče cijene poslat ću ti PP
< Poruku je uredio nedzla. -- 7.10.2012 23:14:30 >
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 7.10.2012 23:31:39
Alfa
E hvala ti mnogo na odg. Ma nisam pitala za odnose sa mužem poslije ins., već da li od početka sa terapijom za ins. pa do samog postupka inseminacije mogu se imati odnosi, tj. pokušavati sa bebom, ili ne , već taj period samo inseminacija? A za lijekove za stimulaciju pitam, jer vidim da se spominje lijek FEMARA, a prije sam čitala o klomifenu, pa me zanima koja je razlika između ova dva stimulansa ili je u pitanju samo proizvođač? Hvala na PP! POZZZZZ
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 8.10.2012 12:06:49
AAvalon
Alfa, Femara i Klomifen su dva potpuno razlicita lijeka (znaci, nije isti lijek od 2 razlicita proizvodjaca), ali imaju skoro pa isto djelovanje - stimulisu razvoj folikula i JS, s tim da Femara stvara manji broj kvalitetnijih folikula (Klomid veci broj folikula losije kvalitete), zatim Femara nema negativan efekat istanjivanja endometrija kao Klomid. I mislim da se Femara dosta bolje podnosi, s obzirom da se brze luci iz organizma a i ciklus na Femari je blizi onom prirodnom. I moj mali bumbar je beba iz IUI sa stimulacijom Femarom.
u svakom slucaju, sretno nedzla, inshAllah da ovaj ciklus bude onaj dobitni
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 8.10.2012 13:00:01
nedzla.
IZVORNA PORUKA: AAvalon
Alfa, Femara i Klomifen su dva potpuno razlicita lijeka (znaci, nije isti lijek od 2 razlicita proizvodjaca), ali imaju skoro pa isto djelovanje - stimulisu razvoj folikula i JS, s tim da Femara stvara manji broj kvalitetnijih folikula (Klomid veci broj folikula losije kvalitete), zatim Femara nema negativan efekat istanjivanja endometrija kao Klomid. I mislim da se Femara dosta bolje podnosi, s obzirom da se brze luci iz organizma a i ciklus na Femari je blizi onom prirodnom. I moj mali bumbar je beba iz IUI sa stimulacijom Femarom.
u svakom slucaju, sretno nedzla, inshAllah da ovaj ciklus bude onaj dobitni
hvala ti AAvalon, što si ovo lijepo pojasnila Alfi, ja femaru hvala Bogu super podnosim
aBd da bude hairli, AAvalon
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 8.10.2012 21:51:29
ena0002
Alfa ti do inseminacije mozes imati odnose ali ti to ipak nije rad na bebi....jer ces inseminaciju raditi kad ti bude ovulacija...a u svakom slucaju prije inseminacije apstinencija treba da bude bar 3 dana
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 10.10.2012 13:59:00
sos15
Pozdrav cure,
Interesuje me vaše mišljenje. Sledeći mjesec bih i ja trebala krenuti u postupak (prvi), pa me interesuje da li ste uzimale bolovanje za vrijeme stimulacije. Moja porodična doktorica smatra da bi zbog stresa na poslu trebala ići na bolovanje, a moj muž kaže da ću ako budem sjedila kod kuće samo misliti šta se dešava na poslu i nervirati se više nego da sam na licu mjesta. Sam posao nije fizički težak ( rad za računarom), ali je jako stresno (posebno u ovom periodu). Kako ste vi to rješavale?
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 10.10.2012 16:48:02
beka80
Draga sos15 moje mišljenje je da trebaš uzeti bilovanje maksimalno, koliko god možeš, jer je ovo veoma zahtevan proces, pre svega psihički. Za vreme stimulacije je sasvim moguće raditi, ali je cimanje oko organizacije primanja inekcija, pregleda i radnog vremena. Meni je to bilo stresno, a stres je nedopustiv u ovoj priči. Naravno posle transfera obavezno idi na bolovanje. Neke žene rade i tada, ali ja mislim da je to pogrešno, pogotovo zato što treba izbegavati sedenje, a tu su i razni virusi i čuda. Ja sam radila prva dva puta - luda. Realno mislim da nema doktora koji ti neće odobriti bolovanje za svo vreme, a to je zato što je odmaranje zaista potebno. Meni je trebalo par postupaka da ovo shvatim, zato ti i pišem. Što se tiče stresa oko posla smatram da pre nego što kreneš u postpak treba sama sa sobom da raščisiš, da je u to mesec za vto i ništa drugo ne treba započinjati i planirati niti se oko čega nervirati. Ja sam što se tiče posla veoma predana i volim da ja sve pod kontrolom, ali sam shvatila da posao neće pobeći, posao može da sačeka jedan mesec, a ako ne može onda ga može neko dugi uraditi. Sretno.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 10.10.2012 17:20:46
sos15
Hvala Beka,
znam ja da nisam nezamjenjiva. Prošle godine sam bila mjesec dana na bolovanju i sve je prošlo bez problema, ali sad je specifičan momenat jer se na poslu mjenjaju šefovi, a priča se i o smjeni pojedinih radnika. Znam da me dok sam na bolovanju niko ne može otpustiti,ali bojim se šta će biti kad se vratim. S druge strane, morala bi odsustvovati sa posla kad idem na uzv jer mi je Sarajevo daleko, pa gubim čitav dan. U svakom slučaju, od postupka ne odustajem, vidjeću ko će doći od novih šefova i kako će reagovati na moje odsustvo. Možda bih u toku stimulacije i radila,ali poslije punkcije defnitvno ne.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 11.10.2012 14:16:24
beka80
Sos15 U tom slucaju mislim da slobodno možeš da radiš za vreme stimulacije. Želim ti puno sreće u postupku. Ako sam dobro shvatila ti ćeš u Bahceci klinici raditi? I ja planiram postupk kod njih u januaru. nedzla Bravo, samo napred. Vreme je za
< Poruku je uredio beka80 -- 11.10.2012 14:19:00 >