|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
3.10.2012 16:54:13   
nedzla.
IZVORNA PORUKA: lejlan34

Moja beta nula,ali bez obzira na sve, ja još jednom od srca svima preporučujem Bahčeči tim na čelu sa dr. Enverom user posted image user posted image user posted image user posted image Kad se aBd malo oporavimo i psihički i finansijski od ovog postupka, sve daljnje pretrage i aBd idući ICSI ćemo raditi ponovo samo na toj klinici, oni imaju moje bezgranično povjerenje user posted image user posted image

svaka čast na optimizmu Lejlan i na povjrenju u Bahceci i ja kažem da su user posted image da ih Dragi Allah nagradi user posted image

< Poruku je uredio nedzla. -- 3.10.2012 16:55:01 >

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu lejlan34)
Neposredna veza do poruke: 651
3.10.2012 16:59:52   
aboni76
Nesa i Mersudina, čestitam od srca i želim vam urednu trudnoću, sad uživajte, i te kako ste zaslužile!

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 652
4.10.2012 20:26:05   
Mia
sabas imas pp user posted image

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 653
5.10.2012 8:31:52   
ena0002
Lejlan zao mi je user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 654
6.10.2012 20:20:08   
nedzla.
eh, evo vam oktobarska Bahcecijeva trudilica user posted image user posted image user posted image
počela sam sam s terapijom i ako bude sve ok, inseminacija je krajem sljedeće sedmice aBd user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 655
6.10.2012 20:26:30   
Mia
nedzla sretno i da ovaj mjesec promijenis status iz trudilica u trudnica user posted image user posted image

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 656
6.10.2012 20:31:20   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: Mia

nedzla sretno i da ovaj mjesec promijenis status iz trudilica u trudnica user posted image user posted image

hvala mia user posted image , aBd samo hairli da bude user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 657
7.10.2012 9:39:35   
mersudina 27
nedzla zelim ti puno srece i aBd ti si nasa sljedeca trudnica,amin Boze.
user posted image user posted image user posted image user posted image
Sretno mila user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala ti Allahu za moje dvije mrvice.

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 658
7.10.2012 9:55:34   
san4
Lejlan 34,zao mi jeuser posted image
Nedzla,sretno,ako Bog da,oktobar je mjesec kada ce ti se ostvariti zeljauser posted image

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 659
7.10.2012 22:56:53   
Alfa
Cao, imam pitanje, pa molim da mi neko ko je imao iskustva sa inseminacijom na ovoj klinici odgovori!!????
-kakvu terapiju, tj. šta od lijekova propisuju pacijenticama za inseminaciju na ovoj klinici?
-da li, dok se žena priprema za ins., može i dalje raditi na bebi, tj imati odnose sa mužem, ili se isključivo obadvoje čuvaju za taj postupak?
- i koliko košta postupak inseminacije na klinici Bahceci?
Hvala !

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 660
7.10.2012 23:09:15   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: mersudina 27

nedzla zelim ti puno srece i aBd ti si nasa sljedeca trudnica,amin Boze.
user posted image user posted image user posted image user posted image
Sretno mila user posted image user posted image user posted image user posted image

Amin ja Rabbi user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 661
7.10.2012 23:10:09   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: san4

Nedzla,sretno,ako Bog da,oktobar je mjesec kada ce ti se ostvariti zeljauser posted image

aBd hvala ti san4 user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 662
7.10.2012 23:13:38   
nedzla.
IZVORNA PORUKA: Alfa

Cao, imam pitanje, pa molim da mi neko ko je imao iskustva sa inseminacijom na ovoj klinici odgovori!!????
-kakvu terapiju, tj. šta od lijekova propisuju pacijenticama za inseminaciju na ovoj klinici?
-da li, dok se žena priprema za ins., može i dalje raditi na bebi, tj imati odnose sa mužem, ili se isključivo obadvoje čuvaju za taj postupak?
- i koliko košta postupak inseminacije na klinici Bahceci?
Hvala !

ja sam radila već jednu inseminaciju kod Bahcecija user posted image
- što se tiče odnosa, reći će dr. kada početi s odnosima poslije inseminacije user posted image
- meni je terapija prvi put bila femara + folna kiselina, a i sada je ista jer sam hB super reagovala
- što se tiče cijene poslat ću ti PP user posted image

< Poruku je uredio nedzla. -- 7.10.2012 23:14:30 >

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 663
7.10.2012 23:31:39   
Alfa
E hvala ti mnogo na odg.
Ma nisam pitala za odnose sa mužem poslije ins., već da li od početka sa terapijom za ins. pa do samog postupka inseminacije mogu se imati odnosi, tj. pokušavati sa bebom, ili ne , već taj period samo inseminacija?
A za lijekove za stimulaciju pitam, jer vidim da se spominje lijek FEMARA, a prije sam čitala o klomifenu, pa me zanima koja je razlika između ova dva stimulansa ili je u pitanju samo proizvođač?
Hvala na PP!
POZZZZZ

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 664
8.10.2012 12:06:49   
AAvalon
Alfa, Femara i Klomifen su dva potpuno razlicita lijeka (znaci, nije isti lijek od 2 razlicita proizvodjaca), ali imaju skoro pa isto djelovanje - stimulisu razvoj folikula i JS, s tim da Femara stvara manji broj kvalitetnijih folikula (Klomid veci broj folikula losije kvalitete), zatim Femara nema negativan efekat istanjivanja endometrija kao Klomid. I mislim da se Femara dosta bolje podnosi, s obzirom da se brze luci iz organizma a i ciklus na Femari je blizi onom prirodnom. I moj mali bumbar je beba iz IUI sa stimulacijom Femarom.

u svakom slucaju, sretno user posted image
nedzla, inshAllah da ovaj ciklus bude onaj dobitni user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 665
8.10.2012 13:00:01   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: AAvalon

Alfa, Femara i Klomifen su dva potpuno razlicita lijeka (znaci, nije isti lijek od 2 razlicita proizvodjaca), ali imaju skoro pa isto djelovanje - stimulisu razvoj folikula i JS, s tim da Femara stvara manji broj kvalitetnijih folikula (Klomid veci broj folikula losije kvalitete), zatim Femara nema negativan efekat istanjivanja endometrija kao Klomid. I mislim da se Femara dosta bolje podnosi, s obzirom da se brze luci iz organizma a i ciklus na Femari je blizi onom prirodnom. I moj mali bumbar je beba iz IUI sa stimulacijom Femarom.

u svakom slucaju, sretno user posted image
nedzla, inshAllah da ovaj ciklus bude onaj dobitni user posted image

hvala ti AAvalon, što si ovo lijepo pojasnila Alfi, ja femaru hvala Bogu super podnosim user posted image

aBd da bude hairli, AAvalon user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 666
8.10.2012 21:49:58   
ena0002
Nedzla sretno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 667
8.10.2012 21:51:29   
ena0002
Alfa ti do inseminacije mozes imati odnose ali ti to ipak nije rad na bebi....jer ces inseminaciju raditi kad ti bude ovulacija...a u svakom slucaju prije inseminacije apstinencija treba da bude bar 3 dana

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 668
9.10.2012 9:10:37   
Alfa
Hvala Ena, skontala sam...user posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 669
10.10.2012 12:32:13   
anaši1507
svim curama u postupku i čekalicama bete šaljem puuuuuuuuuuno
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 670
10.10.2012 13:59:00   
sos15
Pozdrav cure,

Interesuje me vaše mišljenje. Sledeći mjesec bih i ja trebala krenuti u postupak (prvi), pa me interesuje da li ste uzimale bolovanje za vrijeme stimulacije. Moja porodična doktorica smatra da bi zbog stresa na poslu trebala ići na bolovanje, a moj muž kaže da ću ako budem sjedila kod kuće samo misliti šta se dešava na poslu i nervirati se više nego da sam na licu mjesta. Sam posao nije fizički težak ( rad za računarom), ali je jako stresno (posebno u ovom periodu).
Kako ste vi to rješavale?

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 671
10.10.2012 16:48:02   
beka80
Draga sos15 moje mišljenje je da trebaš uzeti bilovanje maksimalno, koliko god možeš, jer je ovo veoma zahtevan proces, pre svega psihički. Za vreme stimulacije je sasvim moguće raditi, ali je cimanje oko organizacije primanja inekcija, pregleda i radnog vremena. Meni je to bilo stresno, a stres je nedopustiv u ovoj priči. Naravno posle transfera obavezno idi na bolovanje. Neke žene rade i tada, ali ja mislim da je to pogrešno, pogotovo zato što treba izbegavati sedenje, a tu su i razni virusi i čuda. Ja sam radila prva dva puta - luda. Realno mislim da nema doktora koji ti neće odobriti bolovanje za svo vreme, a to je zato što je odmaranje zaista potebno. Meni je trebalo par postupaka da ovo shvatim, zato ti i pišem.
Što se tiče stresa oko poslauser posted image smatram da pre nego što kreneš u postpak treba sama sa sobom da raščisiš, da je u to mesec za vto i ništa drugo ne treba započinjati i planirati niti se oko čega nervirati. Ja sam što se tiče posla veoma predana i volim da ja sve pod kontrolom, ali sam shvatila da posao neće pobeći, posao može da sačeka jedan mesec, a ako ne može onda ga može neko dugi uraditi.
Sretno.

Peta će biti uspešna.

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 672
10.10.2012 17:20:46   
sos15
Hvala Beka,

znam ja da nisam nezamjenjiva. Prošle godine sam bila mjesec dana na bolovanju i sve je prošlo bez problema, ali sad je specifičan momenat jer se na poslu mjenjaju šefovi, a priča se i o smjeni pojedinih radnika. Znam da me dok sam na bolovanju niko ne može otpustiti,ali bojim se šta će biti kad se vratim. S druge strane, morala bi odsustvovati sa posla kad idem na uzv jer mi je Sarajevo daleko, pa gubim čitav dan. U svakom slučaju, od postupka ne odustajem, vidjeću ko će doći od novih šefova i kako će reagovati na moje odsustvo. Možda bih u toku stimulacije i radila,ali poslije punkcije defnitvno ne.

(odgovor članu beka80)
Neposredna veza do poruke: 673
11.10.2012 14:13:50   
nedzla.
drage moje, da vam javim da su moje folikulice mašaAllah user posted image
još jedna folikulometrija i onda IUI aBd user posted image user posted image user posted image

sve vas puuuuuno user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 674
11.10.2012 14:16:24   
beka80
Sos15
U tom slucaju mislim da slobodno možeš da radiš za vreme stimulacije. Želim ti puno sreće u postupku. Ako sam dobro shvatila ti ćeš u Bahceci klinici raditi? I ja planiram postupk kod njih u januaru.
nedzla
Bravo, samo napred.
Vreme je za user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio beka80 -- 11.10.2012 14:19:00 >

Peta će biti uspešna.

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *