Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 17.8.2012 16:20:38
kokouli
Nedzla dobro dosla ,jel to bila prva inseminacija ikada koju si radila ,desava se da ne uspije ,ja sam radila nekoliko i niti 1 nije uspjela ,spremam se na drugi IVF ,Mersudina u prethodnom postu sam ti postavila 1 pitanje pa kad ti bude zgodno odgovori mi ako hoces .
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 17.8.2012 16:39:24
nedzla.
IZVORNA PORUKA: kokouli
Nedzla dobro dosla ,jel to bila prva inseminacija ikada koju si radila ,desava se da ne uspije ,ja sam radila nekoliko i niti 1 nije uspjela ,spremam se na drugi IVF
kokuli, bolje vas našla i hvala Bogu da čovjek ni u čemu nije sam. Da prva inseminacija, u septembru ćemo aBd ponovo pokušati, tako mi dr. Enver predlaže pa ne znam ni sama da li je inseminacija gubljenje vremena???
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 17.8.2012 19:06:59
kokouli
A ne znam sta da ti kazem ,zavisi koji su vam problemi ,uspjesnost po inseminaciji je 15 posto ,zavisi sve ,nekome od prve uspije a nekima ni nakon nekoliko.Koliko ti je godina izvini sto pitam
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 18.8.2012 1:40:48
nedzla.
IZVORNA PORUKA: kokouli
A ne znam sta da ti kazem ,zavisi koji su vam problemi ,uspjesnost po inseminaciji je 15 posto ,zavisi sve ,nekome od prve uspije a nekima ni nakon nekoliko.Koliko ti je godina izvini sto pitam
Kokuli poslala sam ti pp
Rekao je nama dr. da je uspješnost 15% a predlaže nam da pokušamo još koji put. Ama, ne znam šta bih rekla, kod nas kaže dr. nije neki problem, ja ok, a kod mm oligo/astheno... ali ima dovoljno za inseminaciju i druge postupke
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 21.8.2012 10:37:57
Vedica
IZVORNA PORUKA: nedzla. Rekao je nama dr. da je uspješnost 15% a predlaže nam da pokušamo još koji put. Ama, ne znam šta bih rekla, kod nas kaže dr. nije neki problem, ja ok, a kod mm oligo/astheno... ali ima dovoljno za inseminaciju i druge postupke
Kod nas je bila slicna situacija oligo/astheno i imali smo jednu neuspjesnu inseminaciju kod Balica, ali je druga odmah naredni ciklus bila itekako uspjesna i evo nas vec u 18 sedmici
Drzim fige da uspijes brzo ;)
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 27.8.2012 11:49:15
nedzla.
IZVORNA PORUKA: Vedica
IZVORNA PORUKA: nedzla. Rekao je nama dr. da je uspješnost 15% a predlaže nam da pokušamo još koji put. Ama, ne znam šta bih rekla, kod nas kaže dr. nije neki problem, ja ok, a kod mm oligo/astheno... ali ima dovoljno za inseminaciju i druge postupke
Kod nas je bila slicna situacija oligo/astheno i imali smo jednu neuspjesnu inseminaciju kod Balica, ali je druga odmah naredni ciklus bila itekako uspjesna i evo nas vec u 18 sedmici
Drzim fige da uspijes brzo ;)
Hvala na podršci Vedice, aBd septembarski postupak bit će
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 27.8.2012 14:45:15
anaši1507
Pozdrav drage moje cure, nije me bilo na forumu nekih 15-tak dana, bila sam na GO i malo uživala bez da stalno trčim na forum uglavnom, bili smo 15.08. u Bahceci, oduševljeni smo doktorom, mm je napravio spermiogram a meni UZV to nas je koštalo 200KM, dr.je rekao da trebamo napraviti kariogram oboje i nakon toga vidjeti što i kako dalje, uglavnom još nam je rekao da on ima praksu zamrzavati embrije njih više i tek onda raditi transfer, kariogram ćemo raditi tek 18.09. i to u HRV jer nam je besplatno hvala cure što mislite na mene posebno MERSUDINA 27, ELICE jako mi je žao zbog tvoje negativne bete, da li imate što smrznutih?
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 27.8.2012 17:04:06
mersudina 27
anaši nadam se da si se lijepo odmorila i da si napunila baterije.Bas mi je drago sto si zadovoljna sa klinikom,od srca ti zelim da uskoro dobijes jedno malo bebce SARAJCE.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 27.8.2012 18:47:58
anaši1507
jedno pitanje za cure koje su imale transfer kod Bahcecija, koliko ste dobili embrija??? jer nama je rekao da nikad ne radi transfer ako ne dobije 10 embrija jel to istina ??????????
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 27.8.2012 20:01:31
lejlan34
Anaši, ma ne vjerujem, onda ja nikad ne bih došla do embriotransfera, jer mogu samo sanjati o 10 embriončića Ja ako ih dobijem 4 ja slavim To si ti njega nešto pogrešno čula Samo da se prijavim, i mi smo u postupku aBd od septembra Oduševljena sam kompletnim timom sa Bahceci klinike, od doktora, prkeo tehničara, do sestrica. Niakd nisam naišla na takav pristup pacijentu kao kod dr. Ubijte me ne znam mu ime
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 27.8.2012 22:28:00
nedzla.
IZVORNA PORUKA: lejlan34
Oduševljena sam kompletnim timom sa Bahceci klinike, od doktora, prkeo tehničara, do sestrica. Niakd nisam naišla na takav pristup pacijentu kao kod dr.
I ja sam oduševljena kompletnim timom mašaAllah
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 27.8.2012 22:50:59
lejlan34
Nedžla, Doktora je brinuo moj loš nalaz krvi od prošlog četvrtka (inače sam oduvijek anemična) pa je tražio da danas opet dam krv na analizu. Željezo mi je 8,5 što je super jer mi je znalo biti i 2 Ali njega brine moj hemoglobin, pa je tražio da i ja i MM uradimo nalaz koji se zove elektroforeza hemoglobina. Kako sam ga razumjela, budemo li oboje pozitivni na taj test, velika je mogućnost da dijete, ako se rodi, bude bolesno, tako mi je nekako objasnio. Zato mora imati rezultate da bi znao kako se ponašati prema embrionu prije transfera, kako sam ga ja razumjela. Ako neka od vas zna nešto više o ovome, nek mi narodskim jezikom objasni, i na netu sam čitala o tome, ali opet mi nije baš najjasnije Uglavnom, analiza se radi u Istanbulu i jedan test košta 170 KM, a u BH laboratoriju je 90 KM, skoro duplo jeftinije pa ćemo naravno ovdje to raditi. Rezultat će biti za dvadeset_ak dana, u svakom slučaju prije transfera. I još nešto, spermiogram MM se znatno pogoršao u odnosu na zadnji koji smo radili od prije dvije godine Javili su mi telefonom, ima samo 8 miliona, a imao je i do 15, broj progresivno pokretnih drastično opao, itd. Dr. kaže da smo baš hitan slučaj, i zbog mene, i zbog MM.
< Poruku je uredio lejlan34 -- 27.8.2012 22:53:53 >
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 1.9.2012 1:09:26
sabas
lejlan :) bice aBd nalaz ok pa idemo po nase mrve ja ocekujem M pa da aBd startam sa bockanjem uh koja frka radije bi se bockala mjesecima nego cekala onih 15 dana