|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
11.8.2012 12:24:52   
aboni76
Miska 32, pozdrav, dobro nam došla user posted image . Kod nas je isto dijagnoza azoo, bili smo u Bahceci na konsultacijama, trenutno mm uzima terapiju koju su mu dali pa će morati opet kod njih da uradi spermogram, tako da mi još nećemo na Micro Tese. Još niko nije radio Micro Tese u Bahceci, znam za jedan par koji je isto u septembru naručen na Micro Tese, išli su na konsultacije u Bahceci, propisana im je terapija i sada čekaju septembar. Pročitaj malo postove unazad, sos je sve detaljno napisala, a sigurno će ti se i javiti. Koji je kod vas tip azoo, kakvi su vam nalazi?

(odgovor članu miska32)
Neposredna veza do poruke: 501
11.8.2012 23:33:57   
sos15
Sos se javila!user posted image

Samo kod nas je mycro tese planirana tek za novembar. Ja cu u avgustu primiti onu vakcinu protiv rubele i onda nista od postupka naredna 2 mjeseca.

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 502
12.8.2012 9:40:16   
miska32
Aboni76, stvarno ne znam sta bih ti napisala za tip azoo. Mm je radio sve nalaze, genetska ispitivanja, hormone... i sve je u redu td. doktori ne znaju zbog cega postoji azoo. Jednostavno nesto sa testisima nije u redu, jer on kada se rodio testisi se nisu spustili, pa su ga u 3. godini operisali. Postoji slabija razvijenost testisa, ali se ne zna uzrok. Mi nismo radili ni punkciju iz razloga sto niko od doktora punkciju nije ni predlozio, tj. rekli su da je to u nasem slucaju gubljenje vremena. Sada cekamo da nam iz Bahceci jave datum za septembar.
Na kojoj je terapiji tm i koliko traje ta terapija?

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 503
12.8.2012 17:21:20   
aboni76
Pije Argin Max to su u biti vitamini, nikakva specijalna terapija, nije rekao koliko dugo da ih pije, jedna kutijica je za mjesec dana, rekao mu je da dođe da ponovi spermogram poslije 2-3 sedmice uzimanja, On ih pije 2 sedmice, ali neće ići da ponovi spermogram prije septembra, jer bi trebali na odmor, a svaki put kada nalaz bude loš treba nam nekoliko dana da dođemo sebi, tako da nećemo raditi prije odmora, da se ne razočaramo pa nam neće biti ni do čega a odmor nam je baš potreban. Ne bih da ti dajem lažnu nadu, ali koliko sam skontala, dobro je kada su hormoni u redu, pogotovo FSH i Inhibin, onda je moguće da je opstruktivna azoospermija i ima više šanse da se nešto nađe putem Micro Tese. Hoćete li vi raditi uporedo pripremu za vantjelesnu i Micro Tese ili ćete zamrznuti spermiće pa kasnije raditi VTO?

(odgovor članu miska32)
Neposredna veza do poruke: 504
12.8.2012 18:02:28   
miska32
Jao Aboni76, daj Boze da bude tako. Mi treba da utvrdimo ima li spermogeneze ili ne, a to mozemo samo biopsijom.
Sto se tice samog postupka, nista ne znam. Problem nam je jer mi od pre 6mes. zivimo u Arapskim Emiratima i mm ima odmor samo 20-tak dana. Ja ne radim i imam svo vreme ovoga sveta, ali nama 20 dana koje cemo provesti u Srbiji u sept. nije dovoljno za ceo postupak. Mi smo se cak i ovde raspitali, svi predlazu uporedo da se i ja spremam i bilo bi super da to mozemo ovde da uradimo, ali ceo postupak ovde je 7000e, ja nemam ni zdravstveno, sto znaci da bih bas sve morala da placam.Toliki novac ne mozemo da stvorimo nikako.
Ja sam sve objasnila ovima u Bahceci, cekam odgovor, pa cemo videti.
Pametno vam je da odete na odmor i da uzivate, pa tek onda da radite spermogram. Ja verujem da ce to sve biti ok, drzim fige i navijam od srca!!!

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 505
12.8.2012 18:23:53   
aboni76
I ovdje predlažu da se uporedo radi, ja sam pitala doktora, jer je meni i mm veoma teško dobiti slobodne dane u usto vrijeme i rekao mi je da može da se uradi zamrzavanje spermića pa onda vto. Najbolje je kada se može uraditi uporedo ali ima i ta opcija zamrzavanja. Vidjet ćeš šta će ti oni odgovoriti, možda postoji mogućnost da tamo počneš sa pripremama. Što se tiče cijena, mislim da ovdje cijeli postubak sa Micro Tese izađe nekih 4000 EUR, tako da je baš velika razlika u odnosu na tu cijenu koja je tamo...Javi šta su ti odgovorili i šta ste odlučili...Sretno

(odgovor članu miska32)
Neposredna veza do poruke: 506
13.8.2012 12:30:47   
miska32
Hvala puno, javicu cim nesto saznam.
Prosto nisam pametna ni za to zamrzavanje, jer kazu da moze prilikom zamrzavanja da dodje do ostecenja odredjenog broja sperm, a ne verujum i ako ih nadju, da ce to biti veliki broj, pa onda i to moze da bude rizik.
Cekacu da mi se jave, da vidim sta ce oni da predloze.
Treba mi samo informacija, koliko traju pripreme za VTO, jedan ciklus, dva ciklusa... vremenski me zanima?

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 507
14.8.2012 7:47:25   
anaši1507
cure da li se netko čuo sa našom Elicom, ima li što novoga kod nje????

(odgovor članu miska32)
Neposredna veza do poruke: 508
15.8.2012 10:08:15   
delila1986
hvala na informacijama, vec smo razgovarali sa doktorom, i utvrdili cijenu...
moram da podijelim sa vama, da je muz radio spermiogram i pomoću neke supstance- reagensa koja je stigla iz istamula samo za ovaj slučaj, i da su tom prilikom uspjeli utvrditi (oživiti) 70% spermatozoida..pokretni nisu ali su živi, što su jako dobri rezultati, jako sam sretna,..i mi u septembru, ako sve bude kako treba, trebali bi pristupiti postupku...hvala i sretno u septembru..svima...pozzzz

(odgovor članu ljubavzaljubav1978)
Neposredna veza do poruke: 509
15.8.2012 10:35:41   
aboni76
user posted image user posted image user posted image Delila, lijepe novosti, vidim ja biće dosta septembarskih user posted image ..Cure sretno

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 510
15.8.2012 17:48:05   
Elica 5
Hej,,, ženice evo vaše Elice,,,, izgleda ni ovoga puta ništa juče mi je bio deveti dan i malo sam kasnila sa utrogestanom kad se pojavi neki roskasti iscjedak,,, i onako nije ga baš puno bilo,,, i jutros uradim test ništa pa eto kontam deseti dan je pa i rano je pa kažem i nije ali na kraju nekako sam bez veze baš se osjećam totalno prazno tako da bez obzira koliko neko može reći da je rano ili ne ja baš osjećam da je baš i ovaj put jedna velika 00000000,,,,,,,,,, ali šta mogu idemo dalje samo neznam do kad psihički i finansijski,,,,,,,, ali eto borićemo se bar još malo.... ljubim vas sve i hvala na nesebičnoj podršciuser posted image user posted image

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 511
16.8.2012 0:39:30   
mersudina 27
Elice ja ti od srca zelim da za tri dana tvoja beta bude trocifrena,nemoj negativno razmisljati sve dokle god ima nade.Saljem ti veliki

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 512
16.8.2012 0:40:23   
mersudina 27
Elice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 513
16.8.2012 8:48:36   
Mia
Elice nema konacnih zakljucaka sve dok se beta ne uradi ... taj iscjedak nista ne znaci ... dakle, prvo beta pa onda user posted image user posted image .... necemo da cujemo da nema nista od user posted image Ljubimo teeeeee user posted image user posted image user posted image
Jedna super recenica koju sam procitala negdje na ovom forumu: Trudna si dok se ne dokaze suprotno user posted image

Neposredna veza do poruke: 514
16.8.2012 12:44:37   
kokouli
Elice ne razmisljaj tako ,i sama znas da si rano uradila test ,i znas da dr.kazu i kad se pojavi malo krvi ne znaci da je rezultat negativan ,i najvaznijaje beta tako i saljem ti veliki pozdravuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 515
16.8.2012 16:48:00   
ray
Elice , bas sinoc razmisljam o tebi . nedaj se obeshrabriti. sacekaj i uradi test kad su ti oni rekli. meni se dva dana pred testiranje pojavio bio crvenkasto smedjkasti iscjedak.. i to dosta ga. vec sam bila i oplakala i zamisli moje iznenadjenje kad sam dobila user posted image . sacekaj jos malo. user posted image

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 516
16.8.2012 16:52:56   
san4
Eliceuser posted image  samo pozitivno!

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 517
16.8.2012 18:35:49   
mersudina 27
Anaši zeno gdje si ti user posted image ,ako se ne varam ti si juce bila na konsultacijama u Sarajevu kod naseg dr. Envera kako je proslo,jesil zadovoljna.Pisi nam o svojim utiscima.Ostale zenice user posted image user posted image user posted image Elice user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 518
16.8.2012 23:56:45   
Elica 5
Ma mile moje,,,, hvala vam na podršci šaljem vejiki vejiki user posted image user posted image ,, ne predajem se do bete,,, mada svaka od vas zna kroz koju mi vfazu prlazimo da je baš teško trudim se biti zaokupljena drugim stvarima da skrenem misli bar malo tako olakšam ove dane,,, eto danas je prošao hvala bogu dragom i 11 dan nije više bilo nikakvog krvarenja zaista nema ništa tako da eto ma ččudno je nemojte mi se smijati ali smiješna sam sama sebi user posted image user posted image user posted image koliko misli prođe kroz glavu,,, a danas vjerujte i juče pa čitav dan osjećaj kao da ću dobiti svake sekunde,,, ali baš oni ružni bolovi i šta onda čovjek da pomisli drugih siptoma nema a mislim da nema osobe koja i netraži a opet svjesne smo da i nema i nemože i biti jer je isuviše rano,,,,,,

16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

Neposredna veza do poruke: 519
16.8.2012 23:59:49   
Elica 5
Po ovim greškama u pisanju,,,,, koje sam silne napravila pripišite mi user posted image ,,, možda je to mali znak,,,,

Ljubim vas sve i hvala na podršci pa se naravno javnem nadam se abd,,, sa lijepim vijestima

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 520
17.8.2012 13:54:47   
kokouli
Ako bog da nego nego s lijepim vijestima ,ne srkleti se ,samo polako sve ce biti okuser posted image user posted image

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 521
17.8.2012 13:57:35   
Elica 5
Cure moje,,, samo da javim da je Eli procurila,,,,, šta mogu hvala vam na podršci

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 522
17.8.2012 13:58:31   
kokouli
Mersudina kad ti ides opet na kliniku ,jel se sve stabilizovalo kod tebe ,i boga ti mi napisi koliko te je doslo s lijekovima i zamrzavanjem rece li da si zamrzavala spermije i sad embrione ,pliz da se i ja skontam i saberem s cim raspolazemo moj dragec i ja ....znam da je terapija individualna ,al spremam se i na godisnji pa da vidim sta i kako otprilike ,uf vise te glupe finansije ,da covjek izludi nacisto od toga .

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 523
17.8.2012 15:07:42   
aboni76

IZVORNA PORUKA: Elica 5

Cure moje,,, samo da javim da je Eli procurila,,,,, šta mogu hvala vam na podršci

Elice draga jako mi je žao user posted image , znam da nema riječi koje te mogu utješiti, šaljem ti jedan veliki user posted image user posted image

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 524
17.8.2012 15:10:25   
nedzla.
Drage moje trudilice,

Ja sam nova-stara trudilica. Dakle, godinama čitam ovaj forum ali ne dijelim svoja iskustva ni skim. Naime, čekam svoju bebicu duuuugih 10 godina, ali do nedavno nisam poduzimala ništa po pitanju potpomognute medicinske oplodnje. Pacijentica sam u Bahceci klinici i iza sebe imam jednu augustovsku neuspjelu inseminacijuuser posted image

Pošto vidim, da nekim trudilicam nije uspjelo kao ni meni, javljam vam se kao podrška i nadam se da ćemo u sljedećim pokušajima uspjeti aBduser posted image

Elice user posted image znam kako se danas osjećašuser posted image

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *