|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
13.4.2012 15:11:27   
gerberka
broj kaka u danu bebe od 2 mj..zna li ko user posted image mislim okvirno user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 2751
13.4.2012 15:15:25   
gerberka
meni neki dan dosla sestra sa curicama .. 5 god i 1 god..kaze ova starija tetkice sta to Tahir jede..rekoh mlijeko..i ti si kad si bila mala, sad si velika cura..kaze aha..a koje je to mlijeko tetka, sigurno kozje jel de
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a njoj sestra davala jedno vrijeme po preporuci ped iz zdr razloga..imala upalu pluca user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2752
13.4.2012 15:24:56   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: gerberka

broj kaka u danu bebe od 2 mj..zna li ko user posted image mislim okvirno user posted image

hmmm...ne znam je li postoji neko pravilo..npr. moj mali je nakon svakog podoja kakio, a dojio je svaka 2h..pa ti sračunaj :))
I sada sa godinu i kusur kaki nakon svakog jela..grlica moja user posted image

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2753
13.4.2012 15:36:26   
Lejla Ka

Nema tu pravila. Ti najbolje znaš kako je nešto što je uobičajeno za tvoju bebu i sigurno ćeš primjetiti kad nešto odstupa od normale.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2754
13.4.2012 15:44:02   
mamina princeza

meni neki dan dosla sestra sa curicama .. 5 god i 1 god..kaze ova starija tetkice sta to Tahir jede..rekoh mlijeko..i ti si kad si bila mala, sad si velika cura..kaze aha..a koje je to mlijeko tetka, sigurno kozje jel de
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a njoj sestra davala jedno vrijeme po preporuci ped iz zdr razloga..imala upalu pluca user posted image user posted image

:))user posted image
vezano za provale meni je moja curica par puta rekal hajd da i ja dojim i ja joj kazem hajde ( valjda joj nista ne bi bilo ) a ona se nasmije i kaze - ma necu ne znam ja to... evala je u pravu nikad nekako nije ni znala:)

user posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2755
13.4.2012 15:49:00   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

:))user posted image
vezano za provale meni je moja curica par puta rekal hajd da i ja dojim i ja joj kazem hajde ( valjda joj nista ne bi bilo ) a ona se nasmije i kaze - ma necu ne znam ja to... evala je u pravu nikad nekako nije ni znala:)

user posted image

user posted image moram se nasmješiti na bodebljano. Ako beba pije mlijeko šta bi to moglo biti starijem djetetu?

Ja sam svojoj starijoj, kad je skontala da joj ideja o tome da ona doji nije baš nešto, ali je zanimalo kakvog je okusa mlijeko izdojila u filđan. Kaže da je fino user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 2756
13.4.2012 15:50:19   
gerberka

IZVORNA PORUKA: Super Beba

hmmm...ne znam je li postoji neko pravilo..npr. moj mali je nakon svakog podoja kakio, a dojio je svaka 2h..pa ti sračunaj :))
I sada sa godinu i kusur kaki nakon svakog jela..grlica moja user posted image

user posted image user posted image user posted image
moj ne tako..on sada kaki 3-4 puta na dan ali su stolice vece, zrnastije..bas kad kaki..fino toga bude..mislim mami je najfinije user posted image srce mi ko kuca user posted image

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 2757
13.4.2012 15:52:17   
gerberka
vjerujes lejlaKa i mene zanima kakvog je okusa user posted image user posted image
al nemam nesto herca da liznem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2758
13.4.2012 15:59:14   
Emica_sa
KOd mene je bilo nekakvo preslatko,barem meniuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2759
13.4.2012 16:02:23   
Lejla Ka

vjerujes lejlaKa i mene zanima kakvog je okusa user posted image user posted image
al nemam nesto herca da liznem user posted image user posted image user posted image

Ja sam probala user posted image , ono, curnulo na prst, pa sam polizala. Nije nešto user posted image Definitivno ne bi išlo u kafu user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2760
13.4.2012 16:03:26   
minja_
i ja sam probala svoje, kao slatko mlijeko sa malo vanilije:) Ozbiljno:)

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 2761
13.4.2012 16:09:11   
Sultaniija
i ja sam probala moje je kao skroz razblazeno kravlje mlijeko i malo slatko nije nesto stvarno, ali njima je najukusnijeuser posted image

29.11.2011. 10:30h mamina ljubav, sreca i cijeli svijet :)

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 2762
13.4.2012 16:17:51   
Emica_sa
Meni je samo zao sto curicu nisam duze dojila,sina nisam ni mogla jer je dugo bio u inkubatoru i od stresa nisam imala mlijeka uopce jer nismo znali sta ce biti s njimuser posted image

Da sam bila samo malo pribranija,i manje slusala druge dojila bi je puno duze,jer sam imala mlijeka i previse,ali ima da to popravim sa 3user posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu Sultaniija)
Neposredna veza do poruke: 2763
13.4.2012 16:28:41   
mamina princeza
e vala cu i ja probati ka dje vama tako dobro :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 2764
13.4.2012 16:31:06   
Sultaniija
Koliko bi trebalo da beba od cetri i po mjeseca ima podoja u toku dana ili bar razlika u satima? Onako otprilikeuser posted image

29.11.2011. 10:30h mamina ljubav, sreca i cijeli svijet :)

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 2765
13.4.2012 16:56:08   
senjorita
nisam citala sve od pocetka, pa me interesuje samo i a li ista o izbacivanju sesirica? bebica mj ima 3 sedmice i dojimo sa sesiricima, htjela bih da ih izbacim ali nikako nam ne ide,navikla na nesto tako veliko a meni bradavice skroz uvucene. i presle smo na sesirice nakon sto su mi popucale bradavice,a patronazna kaze da je i pogresno dijila pa se zato to desilo....ako imate ikakvih ideja pisite :-) hvalaaa...

Neposredna veza do poruke: 2766
13.4.2012 18:15:50   
ucitelj

IZVORNA PORUKA: Sultaniija

Koliko bi trebalo da beba od cetri i po mjeseca ima podoja u toku dana ili bar razlika u satima? Onako otprilikeuser posted image

ovisi o bebi moj je dojio tocno svaka 3 sata pa racunaj a sad mu je punih 8mj i doji samo navecer i ujutro
okoprilike 5-7puta u 24 sata
opet kazem ovisi neke bebe mogu i po4-5sati ne jesti

Neposredna veza do poruke: 2767
13.4.2012 21:34:49   
teacher75
drugarici mi se ukocio vrat i uzasno je boli a doji pa pita smije li ista uzeti

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 2768
13.4.2012 23:26:26   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: teacher75

drugarici mi se ukocio vrat i uzasno je boli a doji pa pita smije li ista uzeti

Teacher, to stvarno mora pitat nekog ljekara. Jest da će večina naših ograditi sebe samo paracetamolom, ali možda da potraži na telefon neonatološko savjetovalište na Jezeru (nađite broj centrale pa tražite neonatološko) i da gore to pita.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2769
13.4.2012 23:27:42   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Sultaniija

U principu, koliko god hoće. Kad dojiš na zahtjev nema pravila.

Zašto to želiš znati, čini ti se da nešto nije OK?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 2770
13.4.2012 23:36:49   
gerberka

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ja sam probala user posted image , ono, curnulo na prst, pa sam polizala. Nije nešto user posted image Definitivno ne bi išlo u kafu user posted image

luda siiii user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2771
13.4.2012 23:38:48   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: senjorita

nisam citala sve od pocetka, pa me interesuje samo i a li ista o izbacivanju sesirica? bebica mj ima 3 sedmice i dojimo sa sesiricima, htjela bih da ih izbacim ali nikako nam ne ide,navikla na nesto tako veliko a meni bradavice skroz uvucene. i presle smo na sesirice nakon sto su mi popucale bradavice,a patronazna kaze da je i pogresno dijila pa se zato to desilo....ako imate ikakvih ideja pisite :-) hvalaaa...

Jedan od prijedloga: započnete podoj sa šeširićima, aonda kad je utažena prva glad, a bradavica se malo izvukla skineš šeširić.

Drugi prijedlog: uz pomoć "spravice" koja se napravi od velike šprice (koju nabaviš u apoteci) i koja izgleda ovako:

user posted image

izvučeš bradavice prije podoja. Staviš na bradavicu, napraviš vakum i držiš neko vrijeme da bradavica izađe, a onda staviš bebu.
Spravicu napraviš tako da izvučeš klip iz šprice, odrežeš nožem dio na koji ide igla i onda klip vratiš sa te strane, tako da bradavica ulazi u dio koji se inače drži prstima. Tražiš velike šprice, od 20ml ili više ako nađeš.

Ako posjeduješ pumpicu za izdajanje, sve ovo možeš odraditi sa njom. Znači ne izdajaš već napraviš vakum koji izvlači bradavicu neko vrijeme (zavisi, od par sekundi do minute).

Treći prijedlog: koristiš tzv. školjkice za dojke:

user posted image

One imaju rupu u koju dolazi bradavica i stalno je po malo pritiskaju tako da bradavica bude izbočena i između podoja.

Možeš probat sve od jednom, jedno po jedno, koju god kombinaciju ti se čini da možeš.

Javi kako ide da znamo šta dalje.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu senjorita)
Neposredna veza do poruke: 2772
13.4.2012 23:49:06   
gerberka
hajde senjorita, ovdje nema niko da nije uspio user posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2773
14.4.2012 1:13:22   
animagical

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

KOd mene je bilo nekakvo preslatko,barem meniuser posted image

i moje jeuser posted image kaze mi muz da mi je to od previse kolaca, ja budala mu se povjerila da mi je cudnouser posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 2774
14.4.2012 13:10:20   
senjorita
pokusala sam sa izdajalicom prvo malo da izdajam koji minut pa onda nju stavim,ali opet samo hvata zrak, nikako da uhvati citavu bradavicu, a onda dok ona to skonta one spadnu i ona uhvati samo vrh, sto mi je bas bolno jer su mi jos bradavice katastrofa, a i znam da to nije ispravno, pa onda samo stavim sesiric i nastavim. imam i skoljkice, kod njih mi je problem sto se za 15ak minuta napune iako unutra stavim vatu, i kako god se nagnem curi mlijeko, a onaj treci dio od skoljkice, zatvoreni, ne stavljam jer me bas bude sramota nikad nisa. sama kuci a ono bas napravi cudan oblik :-) i jos ne mogu preko toga da drzim bebu da podrigne, ma cini mi se nista mi ne ide od ruke...ali moram da uspijem radi moje bebice da konacno osjeti mene a ne gumu. jos nesto da pitam, puno mi povraca, po 5,6 puta izmedju svakog podoja , i bas bude obilno , a cesto i kroz nos i usta mlaz u isto vrijeme...pitam se sta joj ostane u stomi ako sve povrati...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  109 110 [111] 112 113   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Drzavna protiv Jezera (MRSA)
Sulty

Ovo pitam zato sto se trebam poroditi ako bog da u augustu, a jos ne mogu da odlucim gdje, pa molim mamice koje su rodile u 2012. godini u Sarajevu da mi kazu koliko vas je rodilo u:

drzavnoj i dobile Vi ili bebe MRSU (34%)

drzavnoj i niste ni Vi ni beba imale MRSU (30%)

jezero i dobile Vi ili beba MRSU (5%)

jezero i niste imale ni Vi ni beba MRSU (30%)

Broj svih glasova: 293

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *