|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  108 109 [110] 111 112   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
11.4.2012 16:47:07   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: anđelo

evo dok dođe mm idemo pedijatru u dz pa onda na pedijatriju.....šta ću ,biće mi teško bez njega ,al bolje i da se kvarca nego da se ovo produži.

hvala svima na podršci...
sinoć smo u vašu čast sklepali ja i moja beba pjesmicu

da nam nije lejle ka,mi bi pili ad-a (ovo a da se rimuje)
da nam nije rr tetki,mi davno dojci pa-pa rekli

Sretno mila, biće sve to OK! Samo nek se riješi žutice, a doće i dojenje na svoje...samo no sikiriki!

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2726
11.4.2012 16:48:47   
animagical
sretno i od mene, imas pp u vezi pumpice, pa se nadam da ti je sto ranije dobacimuser posted image

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 2727
11.4.2012 18:57:10   
gerberka
anđelo, sretno mila, sve ce biti ok..ja tek sad iscitala postove...
sto kaze LejlaKa zamoli neka pogledaju da li ispravno dojis...
a za pelene..dobro pogledaj pelenu, ili uporedi sa novom pelenom, cesto bude sekundicu teza, kad beba piski, makar sam ja vise puta mislila da nije piskio..pogotovo kad je bio malen skroz
ljubimo te

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2728
13.4.2012 9:04:14   
anđelo
nemam kad da javim...bili smo na pedijatriji,bilirubin mu je 10,5 a po izlasku iz bolnice je bio 10,9.

kaže dr.da nije za kvarcanja,vagali smo ga i izgubio je 100 grama...a imao je 3,500...isto kaže dr.da je to normalno da beba izgubi po rođenju,i da treba 15 dana da prođe da vrati svoju porođajnu težinu.....odoh zamotuljak plače....ja mislim da dobro dojim ,jer mi bradavice su očuvane,nisu ranjene,a beba izdoji siku i sika bude mehka,a dok doji čuje se fino gutanje,kao da nagne čašu pa je iskapi......eto......izbacujemo polahko ad....sad je samo jedna flašica od 40-50 ml...sve ostalo sikimo mamu

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2729
13.4.2012 9:12:33   
Hurma
user posted image

ja se sve raspitujem i cekam da se javite... super... jos malo pa cete vi samo dojiti...
je li mali i dalje uspavan? manje?

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2730
13.4.2012 9:55:18   
anđelo
beba je manje uspavana..evo upravo je sikio i ja očekivala da će pajkit ,kad on oči širom otvorio,ne plače ,budan ,podojio jednu siku ,drugu nećeuser posted image ,ma koliko ja nudila,uzme povuče 2 gutljaja i pusti,mazi ga sad veliki brat i priča mu priču....

za 10 dana opet kod pedijatra na vaganje,kaže dr.da mu damo malo vremena..da vidimo kako napreduje i da ga dojim....

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 2731
13.4.2012 9:56:23   
animagical
ooo pa to je superuser posted image samo ti njega nudi cesto da siki, bio budan ili uspavanuser posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2732
13.4.2012 9:57:07   
teacher75

IZVORNA PORUKA: anđelo

beba je manje uspavana..evo upravo je sikio i ja očekivala da će pajkit ,kad on oči širom otvorio,ne plače ,budan ,podojio jednu siku ,drugu nećeuser posted image ,ma koliko ja nudila,uzme povuče 2 gutljaja i pusti,mazi ga sad veliki brat i priča mu priču....

za 10 dana opet kod pedijatra na vaganje,kaže dr.da mu damo malo vremena..da vidimo kako napreduje i da ga dojim....

user posted image user posted image user posted image bas mi je drago da ide nabolje, sretno i daljeuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2733
13.4.2012 10:07:28   
anđelo
ja sam njemu jedna velika sisa,čim ga uzmem on počne da me doji,obraz,rame,ruku,ma cim me namiriše odmah ima refleks fatanja dojke......ali evo sad razgleda po sobi....

ima dlačicu u oku,kako da je sklonim

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2734
13.4.2012 10:12:02   
animagical
malo mlijeka prsnes u okicu i ono ispere....ja bar tako

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2735
13.4.2012 10:31:16   
teacher75
ovaj moj bi stalno dojio, dojio jutros oko pola 6 i zaspao pored mene, ja navukla onako pidzamu preko, kad u pola 7 budi me, stenje, nasao bradavicu i kroz pidzamu vuce!!! crkla sam od smijehauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2736
13.4.2012 10:59:34   
anđelo

IZVORNA PORUKA: teacher75

ovaj moj bi stalno dojio, dojio jutros oko pola 6 i zaspao pored mene, ja navukla onako pidzamu preko, kad u pola 7 budi me, stenje, nasao bradavicu i kroz pidzamu vuce!!! crkla sam od smijehauser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2737
13.4.2012 11:50:35   
Lejla Ka

Moja se sestra jedno jutro probudila sa masnicom na dojci, ali totalno daleko od bradavice. Malac našo sebi cuclu i navalio, cuclo i spavao, a sestra nije ni skontala user posted image

Anđelo, ide vama to super. Samo nudi dojku.
Ako je beba poslije podoja zadovoljna nemoj nuditi AD. Ako traži opet za 5-10 minuta, ti slobodno ponudi onu istu dojku na kojoj je bio, nek malo vuče i na prazno prije nego ponudiš slijedeću. Nudi kad god je budan, kad se meškolji u snu, nudi često, pomaži kod podoja.
Hvala bogu da ima negdje doktora sa savremenim znanjem o dojenju. Ja sam se stvarno pozitivno iznenadila neonatološkim savjetovalištem na Jezeru.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 2738
13.4.2012 11:54:55   
Lejla Ka

Njemu se definitivno vidi da je sisavac user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 2739
13.4.2012 13:12:25   
anđelo
Lejla,imao je od jutros 2 zlatno žute stolice,i fino napišanu pelenu,treća stolica je također zlatno žuta sa primjesama zelenog,..jel to znači da moja beba gladuje?

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2740
13.4.2012 13:17:13   
Lejla Ka
Ne. Primjese zelonog mogu značiti da je taj dio stolice proveo više vremena u crijevima i oksidirao. Možda se beba napila više onog prvog mlijeka pa je zelenkasta.

Ne plašite se zelene stolice user posted image Važno je da je stolica. Drago mi je da su pelene dobro mokre i to je veoma pozitivan znak.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2741
13.4.2012 13:24:57   
Lady26
Ja sam do 1 rodjendana samo zagledala u pelenu i analizirala boje user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2742
13.4.2012 13:52:46   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Lady26

Ja sam do 1 rodjendana samo zagledala u pelenu i analizirala boje user posted image user posted image

Prva bebina stolica je mekonij, sadržaj crijeva još iz stomaka. On je gotovo crn, jako gust i ljepljiv. Ova stolica bi uz dobru ishranu trebala u prvih 24-48 sati da pređe u rjeđu, možda za početak zelenkastu, ali kako vrijeme prolazi sve žućkastiju, senfastu stolicu.

Zelena stolica u tim prvim danima najčešće znači da se beba (ako ne doji često već nakon više sati pauze) zasiti rjeđim mlijekom koje prvo teče iz dojki. To može biti i posljedica naprimjer česte izmjene dojki u toku podoja (onaj obrazac 10minuta na jednoj - 10 minuta na drugoj koji se još uvijek savjetuje) pa beba popije svo rijeđe mlijeko iz obje dojke.

Kad beba ima stolicu to znači da pored onog što se provari za potrebe organizma ostane i viška.

Zelena stolica jeste upozorenje, ali ne da beba ništa ne jede već da treba probati obezbjediti kvalitetniji podoj. Trebalo bi provjeriti položaj bradavice u ustima kad beba doji, treba obratiti pažnju na vrijeme koje beba provede gutajući mlijeko tokom podoja (ako više drijeme a manje vuče i guta pomoći joj masažama), treba pokušati da se tokom podoja dojka što bolje isprazni (izmasrati je prije podoja, zagrijati, masirati lagano tokom podoja, animirati bebu da sisa), treba istu dojku nuditi na podoj u toku perioda od 2-3 sata.

Sve ovo važi za one prve dane i sedmice dok se dojenje najintenzivnije uči.

Kad prođe prvih 3-6 sedmica zelena stolica više ne znači glad, već sijaset drugih stvari. Čak i ako popijete gazirani sok, prepun vještačkih boja (da ne pričam o drugoj industrijskoj hrani) možete uzrokovati promjenu bebine stolice.

Zelena stolica kod dojene bebe može biti od majčine ishrane, pa i od lijekova ako ih uzima.

Važno je da dojena beba u prvim sedmicama ima 4-5 stolica, 6-8 popišanih pelena. A i to je neka okvirna ocjena, jer neke bebe pauziraju sa stolicom i u tim prvim danima a da nemaju nikakav problem. Izostanak stolice treba biti upozorenje da se provjeri opće stanje, ako nema nikakvih pokazatelja da je takva probava simptom tj. posljedica problema treba je prihvatiti kao bebin uobičajeni metabolizam.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2743
13.4.2012 14:00:11   
Lady26
Lejla, ja sam samo onako komentarisala boju kakice, moja cura ima 2,4 godine i dojila sam svega 2mj....
Ali svejedno sam bila opterecena bojom user posted image - budala.... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2744
13.4.2012 14:01:49   
Hurma
sve citam i upijam kao user posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2745
13.4.2012 14:02:28   
Hurma

Lejla, ja sam samo onako komentarisala boju kakice, moja cura ima 2,4 godine i dojila sam svega 2mj....
Ali svejedno sam bila opterecena bojom user posted image - budala.... user posted image

sto samo 2 mj?

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2746
13.4.2012 14:06:37   
Lejla Ka

Ova priča se odnosi i na ne dojene bebe, samo što je kod njih kaka dosta čvršća jer je AD puno nesvarljivih sastojaka. A pričam je da razbijem famu zelene kake koja u glavama mama znači isto što i "beba umire od gladi" user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2747
13.4.2012 14:11:13   
Lady26

IZVORNA PORUKA: Hurma

sto samo 2 mj?

Nisam htjela vise user posted image
Salim se, nije mlijeka bilo vise...stres, zivot u zajednici...i tako...
Svejedno hB imam zdravo, lijepo i pametno dijete.... user posted image
Ni moja mama nije dojila, mene 8 dana, brata je uspjela 14....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 2748
13.4.2012 14:12:06   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ova priča se odnosi i na ne dojene bebe, samo što je kod njih kaka dosta čvršća jer je AD puno nesvarljivih sastojaka. A pričam je da razbijem famu zelene kake koja u glavama mama znači isto što i "beba umire od gladi" user posted image

E to user posted image ne daj Boze da je slucajno sta drugo u pitanju user posted image
Ista sam bila....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2749
13.4.2012 14:23:48   
mamina princeza
super andjelo :) bas mi je drago da ste prebrodili probleme. sve ce to akoBog da biti ok...

ja sam se u svemu najmanje brinula oko kaka jer ovaj moj i dan dans kaki pocesto. jedino mi je bilo cudno sto je tecnija stolic ajer curica koju sam hranila sa ad je imala skorz drugaciju. al sad sam navikla i skontala kad ga uhvati da kaki onako raspremljen gotova sam i ja:) frcne nekako :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  108 109 [110] 111 112   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  108 109 [110] 111 112   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

pizza
milenium

kad pravite pizzu za večeru ,koliko pizza pravite?

napravim jednu pizzu za sve ukućane (35%)

napravim jednu veliku za mm i djecu (6%)

napravim dvije pizze jer nam je jedna malo (26%)

koliko osoba toliko pizza (18%)

nešto treće... (15%)

Broj svih glasova: 106

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *