|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
10.4.2012 14:43:58   
smajli80
smajli80 meni se uravnotežilo sa neka 3,5 - 4 mjeseca da nema prepunjenosti, a dotada kao kod tebe bilo

Znači imam još fore da oblačim uske rolkice i ko fol imam grudiuser posted image ,a poslije mi ostaju samo viseći elementiuser posted image user posted image .Ma šalim se bolje da ima i viška nego da fali a za grudi ćemo lako(ima Lisca dobrih grudnjaka)

Imaš li koga u blizini da mu treba viška mlijeka za bebu :)

Što mi je najžalije-nema (ustvari ima jedna ali majka ne želi da joj izmuzam mlijeko jer ona svoju user posted image hrani AD pa se boji da će mala odbiti AD-malo mi bezveze kont ali ona zna najbolje šta treba njenom djetetu)

Anđelo pročitaj moj dio posta(nalazi se na ovoj stranici) koji bi ti mogao pomoći.Meni su sestre u bolnici govorile da je doji što češće jer se dojenjem izbacuje bilirubin a najveći razmak bi smjeo biti oko 2h,jer su oni jako mali i imaju mali želudac u koji stane malo mlijeka.S vremenom se ta razlika povećava.
Ja sam svoju djecu dojila i dojim ISKLJUČIVO NA ZAHTJEV.
Nadam se da sam ti barem malo pomoglauser posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2701
10.4.2012 14:52:44   
smajli80
Možeš i zagrijavati dojku toplim oblogama (vrelom vodom pokvasiš pamučnu pelenu pa omotaš dojke prije podoja) da se tkivo opusti i mlijeko lakše teče. Kad beba počne da sisa ti prstima prelazi od rebara prema bradavici u okolo dojke kao da tjeraš mlijeko van. Ako beba drijema stisni dojku blizu rebara između palca i ostalih prstiju kao da želiš iscjediti mlijeko. Dirkaj bebu, začepi joj nosić, razgoliši tabane ...

Ja znam kako je buditi uspavanu bebu i da je to katastrofa teško, no potrudi se pa koliko uspiješ.

Ma bravo Lejlauser posted image
Ovo sam i ja radila kad sam sa kćerkom bila u bolnici-jeste zaista je teško i frustrirajuće ali je jako uspješna metoda.

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 2702
10.4.2012 16:12:45   
Sandrich
Da li je normalno da beba od 2mjeseca bljucka skoro svaki put kad jede? I zadnja dva dana kad jede i dignem ga da podrigne on obavezno place user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 2703
10.4.2012 19:12:50   
ivannna
Lejla K i Chuci hvala vam na odgovorima, oda kao što sam i ja mislila najvažnije je odvuči pažnju bebi, ili je uhvatiti bunovnu pa da djeluje instinktivno, da prihvati dojku. Ništa borit ćemo se, veliki sam pobornik isključivog dojenja pa cemo nekako prevazilaziti te faze.
Stvarno prije nisam znala da ovoliko problema može biti sa dojenjem, čovjek misli, nema tu neke filoozofije daš dojku i beba doji, eee sad znam da to nikako nije tako lako user posted image

Chuci jel se sjecas kad su otprilike cure pisale o ovome sto si spominjala, jer ne mogu stići pregledati svih 100 strana user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2704
10.4.2012 21:30:05   
anđelo
sad ugrabih vremena da pročitam ovo za tople obloge
moja beba se danas u 2 sata probudila i dojila do 4 sata...bio je jako gladan pregledanio tako da mu nije bilo dovoljno mlijeka u mojim dojkama jer je bio razdražljiv na sisama. mada kada pritisnem bilo je pomalo milijeka. dali smo mu cucu da mu ne dajemo dohranu, međutim to je kratko trajalo, nosali ga i pjevali mu ali je on pregladnio. popio je 30 ml dohrane, da smo mu dali i duplo popio bi. nakon toga smo oboje zaspali, on spava sve do sada, razbudio se pri kupanju ali i poslije nije htio dojiti. znači ukupno 5 i po sati spava i sada mrljavi po dojci i spava. budimo ga na razne načine ali je previše ošamućen da bi dojio, sutra ga vodim predijatru da mu izmjer bilirubin.imao je 3 zlatnožutne stolice a pelene nisu naročito napišane.

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 2705
10.4.2012 21:42:40   
animagical
nemoj ga varati cuclom, ako nije zadovoljan nakon jedne dojke, daj drugu, ako ni tada nije zadovoljan, opet daj prvu i tako, dok god ga mozes nagovoriti da doji...pomozi kompresijama, ako je razdrazljiv dok doji umiri ga, ja sam znala nosati i dojiti, ljuljuskajuci, i to ako pomaze, probaj... sretno draga... slazem se da trebate izmjeriti bilirubinuser posted image ne brini, zutica prodje, ima jos mama, pa i onih cija je beba bile u bolnici zbog zutice, pa prodje i to...da te utjesim, beba od nase silver je bila u bolnici na suncanju, zutica prosla a oni sada veliki i uspjesno doje... ne znam sta ce lejla ka reci na ovo, ali sta mislis o ideju da izdojis kad mu dodije pa das kasicicom?user posted image ne mogu niceg pametnijeg da se sjetim... ako grijesim, ispravite me!

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2706
10.4.2012 22:01:39   
ziki
Bas tako mijenjaj dojke i pokusaj da dojis u hodu. Imas li sling maramu tako bi ti bilo lakse mada sam ja obojicu nosala i dojila bez marame. Probaj da sjednes na pilates loptu pa tako da se malo ljuljuskas ili kompjutersku stolicu sta imas. Pjevaj pricaj tiho pricice. Smajli ti je dala dobre savjete kako da budis bebu.Sretno

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2707
11.4.2012 8:26:50   
Miracle*3
Andjelo, mozda je nervozan kad treba malo jace da vuce. Jedan od razloga zasto bebe znaju odbijati siku je zato sto im iz flasice lakse ide.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 2708
11.4.2012 8:40:46   
Hurma
ma da on nema zuticu pa pustiti lopovcica da dobro ogladni vukao bi, ali ovako.... treba mu pomoci kako god...
samo ja se sjecam da su mi dr govorili da sa zuticom mora jesti svakih sat i po... iako je kod nas to bilo nemoguce dok nismo otisli pod neonku... i onda je poceo da se napokon budi kad je gladan...

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 2709
11.4.2012 10:47:31   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: anđelo

sad ugrabih vremena da pročitam ovo za tople obloge
moja beba se danas u 2 sata probudila i dojila do 4 sata...bio je jako gladan pregledanio tako da mu nije bilo dovoljno mlijeka u mojim dojkama jer je bio razdražljiv na sisama. mada kada pritisnem bilo je pomalo milijeka. dali smo mu cucu da mu ne dajemo dohranu, međutim to je kratko trajalo, nosali ga i pjevali mu ali je on pregladnio. popio je 30 ml dohrane, da smo mu dali i duplo popio bi. nakon toga smo oboje zaspali, on spava sve do sada, razbudio se pri kupanju ali i poslije nije htio dojiti. znači ukupno 5 i po sati spava i sada mrljavi po dojci i spava. budimo ga na razne načine ali je previše ošamućen da bi dojio, sutra ga vodim predijatru da mu izmjer bilirubin.imao je 3 zlatnožutne stolice a pelene nisu naročito napišane.

Ako ima žuticu, nemojte mu davati ovoliko da spava. Moj je mali imao produženu žuticu (trajala je preko 2 mjeseca) + bio je 5 dana na sunčanju u bolnici gdje su ga hranili dohranom (ja sam se u tom periodu izmuzavala da bih održala mlijeko), pa smo ponovo uspjeli da se vratimo na isključivo dojenje do 6.og mjeseca (kada je počeo da jede krutu hranu), a AD nikad nisam imala u kući...
Helem, bebu sa žuticom jeste teško probuditi, al' nije nemoguće...Ako ti ne pali škakiljanje po obrazima, iza ušiju i ispod brade (predio vrata), namoči gazu s vodom i pređi sa gazom po vratu, pogotovo stražnji dio i malo iza ušiju...isto tako možeš mokrom gazom preći i po tabanima...raskomoti malo bebu, nek joj bude svježije, jer i to nekad zna je razbudit...
U svakom slučaju, nemoj joj davati da puno spava...mlijeko joj je tvoje izuzetno bitno, pogotovo zbog ispišavanja, jer tako se organizam rješava viška bilirubina...
Svakako, sretno od mene i da se što prije riješite žutice...I da, gledaj da bebu stavljaš pored prozora, barem na dnevnu svjetlost, ako već nema sunca...vjerujem da su ti to već rekli u bolnici...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2710
11.4.2012 11:12:54   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Super Beba

pogotovo zbog ispišavanja, jer tako se organizam rješava viška bilirubina...

Radi korektnosti informacija: bilirubin se izbacuje stolicom i zato je jako bitno obezbjediti da beba dobro jede i ima normalan broj stolica za svoj uzrast (4-6 u 24h)

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 2711
11.4.2012 11:19:52   
anđelo
sve načine buđenje ,apsolutno sve ,što ste navele ja već koristim...babica mi je rekla da ga budim na svakih sat ipol na dojenje...al je lakše Bosnu ujedinit nego njega probudit.sinoć smo ga iza ponoći opet ja i mm kupali,al on sve u 16....na kraju kad je opet spavao 4 sata mm mu dao ad..jutros me malo dojio ,,onda je bio budan jedno sat ali nije htio dojku već je razgledao po kući....bila mi je i babica jutros ,rekla da joj je sad manje žut,,,,ali da žutica zna da se smanji,pa da se poveća i tako u krug....Molim starijeg sina da me on doji ,ima 6 godina ali neće,rekoh kako bi sačuvala mlijeko..na pumpici uspijem izmust 15 ml ali znam da ima još ....cjelu noć me nije dojio ,tek jutros user posted image user posted image
babo nam je otišao knjižicu da pravi , valjda danas rješi svu papirologiju da možemo kod dr...
patronažna mi reče kad sam joj rekla da ima juče 4 zlatnožute stolice,ona kaže da mora imati napišanu pelenu također ,a moj bebi to nema ,jedva jedan piš....user posted image

odoh opet ga budet,nek mi je Bog na pomoći.Samo molim Boga da mi se mlijeko ne smanji zbog ovoga....masiram dojku dok doji,stavljam tople pelene...sve to radim,ali ili imala bebu na prsima ili onu ćelu lutku isto jeuser posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

Neposredna veza do poruke: 2712
11.4.2012 11:20:43   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Radi korektnosti informacija: bilirubin se izbacuje stolicom i zato je jako bitno obezbjediti da beba dobro jede i ima normalan broj stolica za svoj uzrast (4-6 u 24h)

I stolicom i urinom,zbog toga su prije govorili da se bebama daje caja da bi sto vise mokrile i izbacivale zutilo,tako da nije samo sa stolicom

< Poruku je uredio Emica_sa -- 11.4.2012 11:22:03 >

Hello, it's me...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2713
11.4.2012 11:22:26   
anđelo

moj je juče imao 4 stolice veličine 5 km user posted image ali pelena gotovo suha

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2714
11.4.2012 11:25:13   
chuci

sve načine buđenje ,apsolutno sve ,što ste navele ja već koristim...babica mi je rekla da ga budim na svakih sat ipol na dojenje...al je lakše Bosnu ujedinit nego njega probudit.sinoć smo ga iza ponoći opet ja i mm kupali,al on sve u 16....na kraju kad je opet spavao 4 sata mm mu dao ad..jutros me malo dojio ,,onda je bio budan jedno sat ali nije htio dojku već je razgledao po kući....bila mi je i babica jutros ,rekla da joj je sad manje žut,,,,ali da žutica zna da se smanji,pa da se poveća i tako u krug....Molim starijeg sina da me on doji ,ima 6 godina ali neće,rekoh kako bi sačuvala mlijeko..na pumpici uspijem izmust 15 ml ali znam da ima još ....cjelu noć me nije dojio ,tek jutros user posted image user posted image
babo nam je otišao knjižicu da pravi , valjda danas rješi svu papirologiju da možemo kod dr...
patronažna mi reče kad sam joj rekla da ima juče 4 zlatnožute stolice,ona kaže da mora imati napišanu pelenu također ,a moj bebi to nema ,jedva jedan piš....user posted image

odoh opet ga budet,nek mi je Bog na pomoći.Samo molim Boga da mi se mlijeko ne smanji zbog ovoga....masiram dojku dok doji,stavljam tople pelene...sve to radim,ali ili imala bebu na prsima ili onu ćelu lutku isto jeuser posted image

samo polahko anđelo
jedan po jedan podoj
trebaš sačuvati živce, stres utiče i na otpuštanje mlijeka

nije frka ni jedna flašica AD polahko ćete je izbaciti, samo je bitno da održavaš dojenje

ako ti nekako mogu pomoći piši ovako ili na pp slobodno

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2715
11.4.2012 11:50:03   
Hurma
anđelo, sto ga ne bi odvela na pedijatriju, jednu noc pod neonke, znas koliko znaci... i ne treba ti knjizica samo otpusno pismo da bi ga odvela... mozda oni budu dali jednu dvije flasie hrane, mozes i ti da dolazis da te doji... i sutradan ide kuci... a puno ce znaciti... ti se izdajas i sigurna sam da ce htjeti dojku po povratku...
posudi elekt izdajalicu, prijateljice koje su izdajale stalno i tako hranile bebu kazu da elektricna puno više izvlaci a i tebi je lakse...

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 2716
11.4.2012 11:55:33   
animagical
andjelo imas li pumpicu da odrzavas proizvodnju? ako nemas, mogu ti posuditi svoju, rucnu aventovu

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 2717
11.4.2012 12:10:15   
anđelo

IZVORNA PORUKA: animagical

andjelo imas li pumpicu da odrzavas proizvodnju? ako nemas, mogu ti posuditi svoju, rucnu aventovu

imam neku nukovu,ali izvuče iz obje dojke 15 ml,skroz slabo,a ima puno više mlijeka...
može,to bi stvarno pomoglo.....

hurma ,pedijatrija je isto ona zgrada na jezeru,ispod porodilišta?

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2718
11.4.2012 12:20:10   
mamina princeza
andjelo ako se bas tekobudi nemoj bezati od pediatrije. znam da je kad se pomisli samo odmah zlo al brze dodju sebi. moja curica je bila takva prije 4 godine i ja je nisma mogla probuditi i imala je bas visok bilirubin. nakon 3 dana dosla je kuci i bila skroz drugo djete. ja sma tad bil ajako losa nisam mogla da sjedim inisma znala d aje dojim pa nam je to bio problem. amoglo se cini mise ici tri puta dnevno da se doji i ti sjednes gore s drugim zenama i dojis. mozda sad moze i vise to je bilo na staroj pedijatriji sad su sigurno bolji uslovi kako god.

ja kad se izdajam jer mi je puna dojka pa me bas boli ja se izdajammalo rucno tako mi najbolje ide .. pumpice mi ostecuju bradavise i malo izadje mlijeka. p amozes i to probati . stavis tople obloge okolo malo pricekas i onda se stisce i stisce da izlazi. avnijij
dobar fazon je onaj koji je nekad animagocal pisala s vrucom vodom ... stavis u sudoper vrucu vodu d apotparis dojke iznad i onda mlijeko lakse ide. ako neces cuvati to mlijeko to je i najjednostiji nacin mislim. probaj i to.

ta zutica je zeznuta i tacno tineku djecu ne mozes da probudis nikako ... ako ne piski dovoljno vodi ga da izmjere - ne treba ti knjizica ponesei otpusno pismo. oni mu gore daju dohranu al ti mu svakako pomalo dajes pa ti to nije toliki problem. bolje da se odmah to smiri pa onda za 2-3 dana fino da krenete ponovo. i obavezno uzmi od animagical izdajalicu aventovu svi jako hvale.
eto ja napisah sta bi ja ....

sretno!!!

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2719
11.4.2012 12:24:17   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

I stolicom i urinom,zbog toga su prije govorili da se bebama daje caja da bi sto vise mokrile i izbacivale zutilo,tako da nije samo sa stolicom

Informacija koju i ja posjedujem...mada ovo nije tema današnje priče user posted image

< Poruku je uredio Super Beba -- 11.4.2012 12:33:16 >

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 2720
11.4.2012 13:03:52   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Hurma

anđelo, sto ga ne bi odvela na pedijatriju, jednu noc pod neonke, znas koliko znaci... i ne treba ti knjizica samo otpusno pismo da bi ga odvela... mozda oni budu dali jednu dvije flasie hrane, mozes i ti da dolazis da te doji... i sutradan ide kuci... a puno ce znaciti... ti se izdajas i sigurna sam da ce htjeti dojku po povratku...
posudi elekt izdajalicu, prijateljice koje su izdajale stalno i tako hranile bebu kazu da elektricna puno više izvlaci a i tebi je lakse...

Izmjerit će bilirubin, nalaz će biti odmah, pedijatar će pregledati bebu, a pošto se sve to radi u neonatološkom savjetovalištu gore ima jedna jako fina sestra, na žalost ne znam joj ime koja hoće baš lijepo posavjetovati i o dojenju, pa ih zamoli da im pokažeš kako dojiš i da te posavjetuju.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 2721
11.4.2012 13:07:15   
anđelo
evo dok dođe mm idemo pedijatru u dz pa onda na pedijatriju.....šta ću ,biće mi teško bez njega ,al bolje i da se kvarca nego da se ovo produži.

hvala svima na podršci...
sinoć smo u vašu čast sklepali ja i moja beba pjesmicu

da nam nije lejle ka,mi bi pili ad-a (ovo a da se rimuje)
da nam nije rr tetki,mi davno dojci pa-pa rekli

Neposredna veza do poruke: 2722
11.4.2012 13:10:03   
dubravka01
anđelo imaš pp

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2723
11.4.2012 14:32:03   
Hurma

evo dok dođe mm idemo pedijatru u dz pa onda na pedijatriju.....šta ću ,biće mi teško bez njega ,al bolje i da se kvarca nego da se ovo produži.

user posted image user posted image user posted image inšallah da se sve sredi... držimo fige... a u ovom slucaju ti bar nemas problema oko sebe (koje sam ja imala u to doba) tako da nemas razloga da se ne boris...
ponekada kad citam komentare djevojaka ovdje na forumu, fakat ne mogu da vjerujem da smo toliko spremni svi zrtvovati se da pomognemo jedni drugima...to je tako super... Bog ce vec svakom vratiti na svoj nacin user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2724
11.4.2012 15:45:35   
Sandrich

Sretno andjelo! Da ti se bebica sto prije vrati u narucje i na siku user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pol
amaniamanic

Doktor .mi je rekao pol djeteta ali je rekao da nije siguran 14-sam sedmica..Jesam li se prerano pocela radovati sinu:):)))

odgovorite mi (97%)

odgovorite mi (3%)

Broj svih glasova: 66

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *