|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
16.4.2012 18:04:54   
chuci
samo tako anđelo nastavite user posted image user posted image
35 ml ćete uskoro izbaciti skroz aBd
što se tiče mokrih pelena mislim da se broji svaka upišana pelena. moja je poslije svakog podoja kakila, nekada više nekad manje, tako da joj je svaka pelena bila i ukakana i upišana.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2801
16.4.2012 20:06:17   
Sultaniija

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Sultaniija

Koliko bi trebalo da beba od cetri i po mjeseca ima podoja u toku dana ili bar razlika u satima? Onako otprilikeuser posted image

U principu, koliko god hoće. Kad dojiš na zahtjev nema pravila.

Zašto to želiš znati, čini ti se da nešto nije OK?

ma problem je sto zadnjih 15 dana u toku noci se budi svako pola sata ili sat, bas place ja ga uzmem da ga utjesim on trazi, doji mozda minut dva i opet zaspi ali po danu doji svako 3 ili 4 sata, trebao bi bar sada da spava u komadu barem navecer ne mogu da shvatim u cemu je problem

29.11.2011. 10:30h mamina ljubav, sreca i cijeli svijet :)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2802
16.4.2012 21:27:02   
Lejla Ka
anđelo, naravno da se broji svaka upišana, i ona sa stolicom.
Ti se trudi da podoji budu što češći, i što kvalitetniji, više gutanja (masiraj dojke, zagrijavaj, "cijedi" bebi štipkaj, lupkaj, škakiljaj, razgoliti je u bodi pa je stavi da doji, a onda je lagano prekri dekicom, da je što više vaše kože u kontaktu), a manje drijemanja. Kako ti se čini stanje sa žuticom?

Bljucanje i podrigivanje nije obavezno, to nije neki značajan pokazatelj.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Sultaniija)
Neposredna veza do poruke: 2803
16.4.2012 22:01:10   
anđelo

anđelo, naravno da se broji svaka upišana, i ona sa stolicom.
Ti se trudi da podoji budu što češći, i što kvalitetniji, više gutanja (masiraj dojke, zagrijavaj, "cijedi" bebi štipkaj, lupkaj, škakiljaj, razgoliti je u bodi pa je stavi da doji, a onda je lagano prekri dekicom, da je što više vaše kože u kontaktu), a manje drijemanja. Kako ti se čini stanje sa žuticom?

Bljucanje i podrigivanje nije obavezno, to nije neki značajan pokazatelj.

pa ,nisam sad sigurna,ali čini mi se da su mu beonjače malo bistrije,nisu više tako žute,al vidjet ćemo aBd u ponedeljak idući kad budemo išli na vaganje.Mada mu je lice i dalje žićkasto....sve ovošto si navela mi radimo...

ono što mene malo buni .jeste da prije su mi grudi kad nadođe mlijeko ,malo otežaju a sad to bas i nije slučaj.Grudi su uvijek mehke,a beba bas i ne vuče kao nekad,a kad ogladni onda vuče al nije to to....bojim se da imam manje mlijeka.....
zato brojim stolice i napišane pelene,ako je po njima sudit onda nemam razloga za brigu,ali beba hoće da doji još i nakon što obje dojke isprazni i onda onako vuče na prazno a ništa ne guta....... pa mu onda dam cucu i on vuče cucu i tako zaspi...zato se bojim da imam manje mlijeka....znam zakonitost potražnje i ponude...opet se bojim......ako ga moj muž uzme nosati,onda počne dojit njega za majicu,zato mislim da ostane gladan.....all ne odustajemo........jedva cekam vaganje

< Poruku je uredio anđelo -- 16.4.2012 22:06:17 >

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2804
16.4.2012 23:01:55   
Lejla Ka

Koliko bi trebalo da beba od cetri i po mjeseca ima podoja u toku dana ili bar razlika u satima? Onako otprilikeuser posted image

U principu, koliko god hoće. Kad dojiš na zahtjev nema pravila.

Zašto to želiš znati, čini ti se da nešto nije OK?

ma problem je sto zadnjih 15 dana u toku noci se budi svako pola sata ili sat, bas place ja ga uzmem da ga utjesim on trazi, doji mozda minut dva i opet zaspi ali po danu doji svako 3 ili 4 sata, trebao bi bar sada da spava u komadu barem navecer ne mogu da shvatim u cemu je problem

Ovo jeste san svake od nas, ali je rijetko ostvaren user posted image

Beba raste i razvija se. Počinje i da sanja. On se vjerovatno budi i dojenjem se ponovo vraća u san, nije to neka neophodnost hranjenja već više potvrda da je mama tu, da je siguran i da može ponovo nastaviti spavati. Ovakve su faze česte. Kod neke djece jako dugotrajne, kod nekih prolazne.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Sultaniija)
Neposredna veza do poruke: 2805
16.4.2012 23:05:48   
Lejla Ka
Anđelo sisanje je bebina fiziološka potreba, a ako sisa dojku uz to ide i hrana. Oni se sisanjem instinktivno smiruju, ne znači nužno da je gladan ako ima potrebu sisati. Još ako želi sisati na prazno bez da se buni, super, to je najbolji način da se poveća proizvodnja ako i jeste trenutno smanjena. Normalno je da poslije početne prepunjenosti proizvodnja mlijeka uđe u neku stabilniju mjeru i tad dojke postanu mekane svo vrijeme. To je i bolje, jer tad mlijeko lakše teče prema bebi. Ništa se ne sekiraj dok god dojiš.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2806
16.4.2012 23:08:40   
animagical
ako ga moj muž uzme nosati,onda počne dojit njega za majicu,zato mislim da ostane gladan.....all ne odustajemo........jedva cekam vaganje

ne mora da znaci, moj sin je nabadao kao djetlic po svima sigurno cijela prva dva mjeseca..jednostavno u tom periodu,bebi je sika sve na svijetu i samo to trazi...tvoje je da dasuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2807
17.4.2012 11:54:26   
mamina princeza
i moj sisa sve i meni muz non stop govori evo ti gladan je .. a onda nece moju siku jer je bas sit nego on to onako ... to je valjda refleks sisanja.
Moje grudi su se zadnjih dana prilicno prilagodile njegovim potrebama pa nisu ni blizu vise tvrde kao prije. Tj ja se nadm da je to to jer ne vidim razlog da bi mi se mlijeko smanjilo. Sad nam je podoj jedna dojka taman a prije je bilo dva tri podoja sam mogla iz iste. Valjda tako treba.

mene interesuje ako neko ima dobar link o izdajanju i vremenu cuvanja mlijeka. moj E pocesto doji pa sam pocela da malo izdojim i ostavim jer imam dosta obaveza koje moram zavrsiti a ovo kisno vrijeme pa ne mogu s njim sve. Citala sma puno al totalno razlicito vrijeme cuvanja u frizideru i zamrzivacu.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2808
17.4.2012 12:45:16   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

i moj sisa sve i meni muz non stop govori evo ti gladan je .. a onda nece moju siku jer je bas sit nego on to onako ... to je valjda refleks sisanja.
Moje grudi su se zadnjih dana prilicno prilagodile njegovim potrebama pa nisu ni blizu vise tvrde kao prije. Tj ja se nadm da je to to jer ne vidim razlog da bi mi se mlijeko smanjilo. Sad nam je podoj jedna dojka taman a prije je bilo dva tri podoja sam mogla iz iste. Valjda tako treba.

mene interesuje ako neko ima dobar link o izdajanju i vremenu cuvanja mlijeka. moj E pocesto doji pa sam pocela da malo izdojim i ostavim jer imam dosta obaveza koje moram zavrsiti a ovo kisno vrijeme pa ne mogu s njim sve. Citala sma puno al totalno razlicito vrijeme cuvanja u frizideru i zamrzivacu.

Mamina princezo kakva si sa engleskim?
Da te uputim direktno na La Leche Ligue. Ako nisi u dobrim odnosima, prevest ću ti šta piše kod njih za pohranjivanje.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 2809
17.4.2012 12:47:20   
Lejla Ka
U subotu je novi susret :)

http://www.ringeraja.ba/forum/poziv-za-druzenje-u-grupi-za-podrsku-dojenju/m_849497/mpage_4/tm.htm#1283862

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2810
17.4.2012 12:47:38   
mamina princeza
nako- nako :) ako ti nemas vremena posalji mi link pa cu na prevoditelja na googlu :) snadjem se vec. samo mi treba pouzdan link svasta nadjem po internetu od toga da se u frizideru moze cuvati od 24 dana pa cak i do 5-6 dana ...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2811
17.4.2012 12:57:15   
Lejla Ka
Preporučljivo, humano mlijeko bi trebalo biti stavljeno u frižider i rashlađeno odmah nakon izdajanja. Prihvatljive smjernice za pohranu humanog mlijeka su kako slijedi:

na sobnoj temperaturi (19-26°C) do 4 sata (idealno), do 6 sati (prihvatljivo) (neki izvori koriste 8 sati)
u frižideru(<4°C) do 72 sati (idealno) do 8 dana (prihvatljivo)
u zamrzivaču (-18 do -20°C) u toku 6 mjeseci (idealno) do 12 mjeseci (prihvatljivo)

Fol je naravno da jako paziš na čistoću posuda koje dolaze u dodir sa tvojim dojkama i mlijekom, da se mlijeko ostavlja u frižideru na mjestu što daljem od vrata gdje su promjene temperature usljed otvaranja vrata najmanje. I ja bih ti naravno savjetovala da se držiš ovih idealnih preporuka. Link direktni je: http://www.llli.org/faq/milkstorage.html

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 2812
17.4.2012 14:15:29   
senjorita
sad citanjem ovih zadnjih komentara vidim da je kod mene mozda problem to sto dajem cesto cucu bebi, pa mozda ona zato ne zna da uhvati moju siku kako treba, nego samo malo otvori usta,a i kad je uhvatim dok place, citavu stavim ali ona se odmakne i opet ostavi samo vrh, sto mene bas boli, ali cujem da mlijeko ide i daona guta. a trajanje podoja je 10 minuta, i dovoljna joj bude samo jedna dojka, pa sljedeci podoj ide druga.a ima dosta upisanih i ukakenih pelena :-)
ne znam kako onda da joj izbacim cucu, jer ona bude sita nakon podoja i zaspe, i za 10 minuta se grci, prducka ili kaki i place i smiri je samo cuca.dobra je sa tezinom bila, ne znam sad , ali prije 10 dana se udebljala za 4 dana 220 grama.to je dok smo izbacivale zuticu pa sam je hranila na svakih sat ipo. ako moze neki savjet kako da je smirim mimo cuce kad place, a i presvucena je.usputno pitanje :svako koliko da presvlacim curicu, i kakva su pravila za hranjenjei presvlacenje danju i nocu, ja sam mislila da je to sve isto, ali koliko vidim nocu se moze pustiti i da spava duze nego inace.
hvala lejla na odgovorima, i ostalim...a zvacu patronaznu za ranu, mislila sam da imam pravo samo na 3 posjete, dojim lezeci ali za podrigivanje moram stajati ili sjediti sto mi bas utice na ranu, sve me boli kasnije.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2813
17.4.2012 14:31:46   
Lejla Ka
A da ponudiš dojku umjesto cucle?

Dojka jeste za sve, i nema veze što je beba jela prije 5-10 minuta, ako joj dojku ponudiš i radi utjehe neće se beba "prejesti".

Da, cucla može zbunjivati bebu u smislu tehnike prihvata bradavice i praviti razne probleme. Zato se davanje cucle i ne preporučuje makar do 1,5 mjesec starosti dok dijete nauči dobro uhvatiti dojku.

Ma presvlačenje ti nema nekih posebnih pravila. Vjerovatno će ti preporučiti da presvlačiš prije obroka da beba ne bi bljuckala dok se presvlači punog stomaka. Ja sam to praktikovala sa kčeri, ali je ona to "podnosila" Sina sam morala prvo nahraniti, pa bih ga presvlačila nakon pola sata do sat jer taj nije dao da je gladan sekunde user posted image
Noću sam presvlačila samo u prvih mjesec dva kad bi se ukakili, kasnije sam i to prestala.

Ako beba nema žutice i ako uredno dobija na težini, ako danju češće jede, možeš je pustiti da spava noću duže ture.

Slobodno pozovi patronažnu i reci šta te brine, pa ako neće da dolazi nek ti kaže da ideš nekom drugom (ja sam svoju naknadno zvala radi nekog osipa na bebi i došla je kad je našla slobodan termin.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu senjorita)
Neposredna veza do poruke: 2814
17.4.2012 15:17:15   
mamina princeza
Hvala LejlaKA puno... sad mi jos samo ako ti nije problem objasni kako da radim: ja izdojim malo do 50 ml i stavim u frizider kasnije mogu jos malo i onda mogudda pojesam sa onbim od ranije ili moram odvojeno da cuvam?

Negdje sam citala da se za zamrzivanje mlijeka koriste one male sterilne posudice koej se koriste za urin kad se nosi na urinokulturu? Koliko ti to preporucujes? I ako ne sta mi preporucujes da iskoristim u tu svrhu? m

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2815
17.4.2012 15:29:29   
Lejla Ka

Hvala LejlaKA puno... sad mi jos samo ako ti nije problem objasni kako da radim: ja izdojim malo do 50 ml i stavim u frizider kasnije mogu jos malo i onda mogudda pojesam sa onbim od ranije ili moram odvojeno da cuvam?

Negdje sam citala da se za zamrzivanje mlijeka koriste one male sterilne posudice koej se koriste za urin kad se nosi na urinokulturu? Koliko ti to preporucujes? I ako ne sta mi preporucujes da iskoristim u tu svrhu? m

Izdojiš u jednom izdajanju koliko ide, prebaciš u posudu u kojoj ćeš zamrzavati (ja nemam ličnog iskustva pa ti ništa ne preporučujem, druge majke izdajalice kažu da se te sterilne čašice za urin najviše isplate) i smjestiš u dublji dio frižidera. Kad izdojiš slijedeću turu isto ubaciš u frižider i ohladiš sat-dva, a onda tako rashlađeno dodaš u onu prvu mjericu. I sve tako dok se ne odlučiš na prebacivanje u zamrzivač. Na linku piše da obavezno ne prepuniš čašicu već računaš da će se mlijeko širiti kad se zamrzava.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 2816
17.4.2012 16:15:51   
anđelo
evo ,moj bebi od jutros kakio zlatnožutu stolicu 5 puta i sve su puno veće od 5 kmuser posted image

međutim sad mi moji svekiji kažu da je to zato što ja jedem uz svaki obrok salatu od mladog luka (a ja jednostavno imam potrebu za tim i usput jedem mnooooogo više nego kao trudnica,jedem kao 2 muškarca) i da to bebi smeta pa zato puno kaki,odnosno smeta njegovom stomačiću ,jer se moje mlijeko sigurno čuje na lukuser posted image

da li to može biti tačno,jer on kad doji odmah kaki,i pri kakanju proizvodi zvukove,stenje,a evo malo prije mu promjenila pelenu (,taman novu stavila on je odmah ukakio,inače to mu je hobi,pokakati se u čistu pelenu odmah što je stavim) i on se ukakio i fino se djete proderalo kad je kakio,.....

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 2817
17.4.2012 16:50:38   
animagical
normalno je da kaki uz svaki podoj...probaj izbaciti luk jedno 5-6 dana iz upotrebe ako sumnjas da ima grceve

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2818
17.4.2012 18:29:04   
ivannna
Mamina princeza, ne bih ti preporučila one sterilne čašice za urin, iz dva razloga:
- to je obična "štetna" plastika
- to je plastika koja nije predviđena za zamrzavanje, te zato tokom zamrzavanja, odnosno naknadnog zagrijavanja može otpuštati neke štetne materije u mlijeko. Inače treba paziti i hranu zamrzavati samo u posudama koje su zato predviđene.

E sad ja sam dobila one aventove bpa-free (plastika koja nije štetna) čašice, ne znam koliko koštaju, a dođe ih 10 u pakovanju, e sad ako je to skupo probaj vidjeti nešto drugo slično, bar da piše bpa-free i da je predviđeno za zamrzavanje-ima onu pahulju nacrtanu.

Anđelo, i moja često stenje kad treba kakiti, a pogotovo ako izbacuje "golubiće", nekad zna i zaplakati user posted image . Isto tako joj je bio "hobi" pokakiti se i popiškiti u čistu pelenu dok je još ni ne zaljepim, al sada sve rjeđe to radi.

Moja curica neće cuclu ni pod razno, a mislim da bi nam pomogla bar kod uspavljivanja, nego glođe svoje rukice, al to je nikako ne smiruje već dodatno iznervira koliko energično to radi. I taman jede, i odmah poslije uvali rukicu, nekad tako duboko da umalo povrati, a pritom balavi da je to čudo jedno, svako malo mijenjamo siperke - bdw ima dva i po mjeseca

Neposredna veza do poruke: 2819
17.4.2012 22:14:30   
Super Beba

anđelo - luk eventualno može da utiče na grčeve (kao što reče animagical), al' ne vidim logiku zašto bi uticao na stolicu...no, kakanje odmah nakon podoja je sasvim uobičajeno kod dojenčadi, tako da se ne sekiraš oko toga...a za stenjanje - i kod mene je mali stenjao kao bi kakio i prduckao...ja sam to nazivala "grčevima", jer mali hB nije imao one klasične gadne grčeve...

mamina princeza - ja sam lično koristila male sterilne posudice za urin, s tim da ti naravno uvijek možeš kupiti one posudice koje su isključivo predviđene za zamrzavanje majčinog mlijeka...
što se tiče rokova - ukoliko bih izdojeno mlijeko koristila sutradan, odmah bih ga stavila u frižider...a ako bih ga zamrzavala, ja sam većinom nakon svakog izdajanja posudicu stavljala u zamrzivač, bez obzira na izdojenu količinu (jednostavno, nisam htjela da mi izdojeno mlijeko stoji u frižideru dok izdojim drugu turu i dok dočekam da se ta druga tura "ohladi", pa da bih ih spojila i stavila u zamrzivač)...uglavnom uvijek sam stavljala datume i gledala da u roku od mjesec iskoristim te zalihe...mada, koliko sam čitala, u zamrzivaču, koji je u sklopu frižidera, dozvoljeno je čuvanje mlijeka do 3 mjeseca...u onoj škrinji zamrzivaču i do 6 mjeseci...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2820
17.4.2012 22:26:33   
sporty mamaa

Evo ja ti mogu isto odgovoriti glede izdojenog mlijeka. Ja kupim one posude za urin, ali u njima nikad ne zagrijavam mlijeko prije uporabe. Onda mlijeko stavim u zamrzivac, napisem naravno prije datum izdajanja i to je to. Posto imam poseban odjeljak za zamrzavanje, mlijeko cuvam otprilike do dva i pol mjeseca. Mene je to spasilo, posto sad staziram( a beba bas nece kasice) onda dok ja nisam tu jede to mlijeko. Kad mi treba,  dan prije ga stavim u frizider i prije hranjenja naspem u bocicu i ugrijem u vrucoj vodi. E sad one male bocice za urin ti otprilike mogu spremiti 50 do 60 ml, pa nemas potrebu hladiti mlijeko pa mjesati s drugim. Nadam se da sam pomoglauser posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 17.4.2012 22:29:31 >

Neposredna veza do poruke: 2821
17.4.2012 22:51:24   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: anđelo

evo ,moj bebi od jutros kakio zlatnožutu stolicu 5 puta i sve su puno veće od 5 kmuser posted image

međutim sad mi moji svekiji kažu da je to zato što ja jedem uz svaki obrok salatu od mladog luka (a ja jednostavno imam potrebu za tim i usput jedem mnooooogo više nego kao trudnica,jedem kao 2 muškarca) i da to bebi smeta pa zato puno kaki,odnosno smeta njegovom stomačiću ,jer se moje mlijeko sigurno čuje na lukuser posted image

da li to može biti tačno,jer on kad doji odmah kaki,i pri kakanju proizvodi zvukove,stenje,a evo malo prije mu promjenila pelenu (,taman novu stavila on je odmah ukakio,inače to mu je hobi,pokakati se u čistu pelenu odmah što je stavim) i on se ukakio i fino se djete proderalo kad je kakio,.....

Nisam razumjela, da li beba pokazuje ikakve druge znakove da ga muči stomačić osim što kaki nakon svakog podoja i što prije izbacivanja stolice stenje i napinje se?

Ako nema nikakvih drugih smetnji, ako se beba ne grči i neutješno plače u nekom periodu vremena to nema nikakve veze sa mladim lukom. A i ako se tvoje mlijeko "čuje" na mladi luk, mladom gospodinu to očito ništa ne smeta dok uredno doji user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2822
17.4.2012 22:55:53   
gerberka
LejlaKa super da si tu.
N
nocas je Tahir pojeo flasicu nadohrane user posted image user posted image
nervozan je jucer i danas, jede, pa okrene glavu od sike, podrigne, kakio je dva puta ( u zadnje vrijeme samo dva puta dnevno ) i ja pomislih da je gladan, napravim mu..sve dijete pojede user posted image user posted image user posted image
u dojkama imam mlijeka, ali mi se cini vodenasto user posted image

Kako dalje? sta bi moglo biti?

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2823
17.4.2012 22:56:43   
animagical
lejla, kad je ono krajnje vrijeme da se prestane bljucati? A ima sedam mjeseci i jos mi sve prlja...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2824
17.4.2012 22:58:30   
animagical
gerbo, nema vodenastog mliejka...a u vezi toga sto pojede sve...evo i ja jedem kolac a vecerala sam, tj nisam gladna, vec onako jedem,iz dosade... nudi mu cesce da doji pa nece biti gladan... a ima dva mjeseca,sad moze i da kaki jednom sedmicno i to je ok

Neposredna veza do poruke: 2825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pijaca
veeseelaa

koja je po vama naj pijaca u Sarajevu što se tiče izbora, cijena i usluge?

Sirano (34%)

Ciglane (18%)

Otoka (32%)

Kumrovec (1%)

Heco (4%)

neka druga, navedite (11%)

Broj svih glasova: 97

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *