Alhemicarka
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: Sultaniija IZVORNA PORUKA: Lejla Ka U principu, koliko god hoće. Kad dojiš na zahtjev nema pravila. Zašto to želiš znati, čini ti se da nešto nije OK? ma problem je sto zadnjih 15 dana u toku noci se budi svako pola sata ili sat, bas place ja ga uzmem da ga utjesim on trazi, doji mozda minut dva i opet zaspi ali po danu doji svako 3 ili 4 sata, trebao bi bar sada da spava u komadu barem navecer ne mogu da shvatim u cemu je problem Ovo jeste san svake od nas, ali je rijetko ostvaren Beba raste i razvija se. Počinje i da sanja. On se vjerovatno budi i dojenjem se ponovo vraća u san, nije to neka neophodnost hranjenja već više potvrda da je mama tu, da je siguran i da može ponovo nastaviti spavati. Ovakve su faze česte. Kod neke djece jako dugotrajne, kod nekih prolazne. Joj, nije zlato sve što sija. U vezi ovog imam i ja pitanje, zato citiram sve ovo. Moja beba spava po 6 sati u komadu (11 joj je dana), dojim je na zahtjev i ja sva sretna bila, imamo se vremena naspavati, čak sam i kosu navijala , došla patronažna pita gdje ste to vi krenuli . I onda dobijem mastitis , upalila mi se samo jedna dojka, i kome god sam rekla da ne budim bebu za glavu se uhvatio i rekao da je to razlog što mi se dojka upalila. Ja sam se vodila upravo logikom dojenja na zahtjev i zato nisam budila bebu - da li da je budim? I ako imate savjeta kako da to izvedem, šta god uradim ona se samo okrene na drugu stranu, ni zvuk, ni svjetlo, ništa, ona spava. Dobila sam savjet čak i da stavim nogice u lavor sa vodom, ali meni to tako okrutno izgleda, zamišljam da meni neko to uradi, a ne bebi od 11 dana. Btw, žutica je isklučena, i ja sam sumnjala na to, ali beba je rumena, a pregledala je i patronažna i kaže da nema žuticu. I još jedno pitanje, da li je moguće da u jednoj dojci imam više mlijeka? I prije nego mi se ova upalila meni se to učinilo, a sad kad se samo ta upalila sve više sumnjam u to, kako se druga nije upalila?