|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  114 115 [116] 117 118   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
19.4.2012 14:58:58   
Alhemicarka
Evo, buđenje nam ide nekako. Nije da je nisam budila što mi je mrsko, već sam mislila da je trebam dojiti kad ona traži, i reko vidi što je nagodna beba. Nećete vjerovati da je ništa ne razbudi, ni kupanje, probudi se malo dok je voda po njoj, ali već u toku presvlaćenja zaspi. Međutim i tako spavajući doji, na desnoj dojci koja nije upaljena bez problema, međutim na lijevoj jako malo doji dok spava user posted image jedva par minuta vuče, a bude po 15 do 20 minuta na toj siki, i onda je jednostavno ispusti i okreće glavu. Kad je ono baš budna (okice veće neg u krava svih) vuče i iz te dosta dobro. Žao mi jer u toj dojci ima puno više mlijeka.

Počela sam ga izdajati nakon dojenja i onda stavim svoj mali prst u njena usta i preko njega ga dam, je li griješim?

Imam još jedno pitanje, pri izlasku iz porodilišta propisali su mi antibiotike cefabos, doktorica mi rekla da pijem nakon podoja. Pošto se sad zna desiti da je moram vratiti na siku i za sat poslije podoja, smeta li ako sam antibiotik popila 20 minuta prije podoja?

Ona neda da je slome, otima se i prkosi...

09. 04. 2012. Mamin Vrtirep

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 2876
19.4.2012 15:13:16   
Lejla Ka
Ne, Cefabos ide uz dojenje, on se obično prepisuje.
Samo je doji, trpaj kad god, gnjavi je da jede!
Dok se ona malo "razbudi" sve će to doći na svoje, a nije nikakv problem i da uvijek bude više mlijeka u jednoj, pa kad podoji ovu "manju" da dodaš iz "veće" za svaki podoj. Sad je prioritet da nabijete broj podoja.

Vrlo vjerovatno u ovoj koja je bila upaljena sad malo sporije ide refleks otpuštanja, tkivo je "povrijeđeno" pa joj zato ta strana nije draga. Probaj dobro zagrijati tu dojku prije nego ćeš joj je dati. obavezno masiraj dok vuče. Probaj i promjeniti položaj u kojem doji tu dojku, pogledaj u knjizi kako da izvedeš neki drugi.

Znaš ono "na zahtjev" je više upućeno slučajevima kad bebe traži jako često (po mjerilima beba hranjenih AD-om) pa se onda počnu uspostavljati redovi tipa "svaka 3 sata", "10 minuta jedna, 10 minuta druga" i slični mitološki savjeti. To je upravo zato što novorođenčad trebaju jesti često jer jedu po malo, jer im više ne stane u želudac. Kod mirnih i uspavanih beba mama je ta koja se mora potruditi da postigne makar minimum broja podoja.

Ja vjerujem da će se uz malo ovog početnog "tjeranja" cura brzo uhavizati i početi tražiti i jesti sama.

Kad ju je patronažna zadnji put pregledala?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Alhemicarka)
Neposredna veza do poruke: 2877
19.4.2012 15:19:59   
Alhemicarka
Juče je pregledala jedna, što je šalju po dužnosti, prekuče druga, koju sam ja privatno zvala zbog mastitisa. Ova privatno je rekla da je vrlo "kvalitetna" beba (citiram). Ako si mislila na žuticu, rekle su mi da nije, kaže beba je ko limun u slučaju žutice, a moja ima i jasno bijele beonjače. Čak me je ova iz Skerlićeve pitala ko me isprepadao time kad se na kilometar vidi da nema, ali eto, ja strahujem za sve i svašta user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2878
19.4.2012 15:28:16   
Lejla Ka
Ne mislim na žuticu, već si rekla da je patronažna rekla da nema. A vidjela bi ti sigurno. Nisam pitala da bih te zabrinula, više da znam da je pod kontrolom. Onda sve OK.
Zadajte se za to hranjenje i vidjet ćeš, za dan dva će ona "odmoriti" i biti spremna za nove životne pobjede user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 2879
19.4.2012 15:32:52   
Alhemicarka
Noćas smo imali tri podoja, od jutros tri, tjeram je stalno, kao što rekoh, sa desnom uopće nemam problema, sreća pa se ona ne buni i jaka je, vuče kako god, uspijem i prohodati dok mi je na sisi, ali to ne praktikujem, baš kad mi prigusti pa moram ustati (to ako sam ostala sama). Ona vuče jednako, nekad bude i sat na toj siki, ako posustane ja je samo pokušam izvaditi ona odmah prihvati, ne budeći se i ja je pustim, sve dok ne ispusti sama. Sad to "otimanje" koristim samo da je natjeram da vuče. To pali na lijevoj samo kad je budna, pokušaću i druge poze.

Najgore je što i u knjizi piše da bebe spavalice treba buditi, i iako sam je prije poroda pročitala bukvalno od korica do korica, to mi nije ostalo urezano.

E da, ova patronažna po dužnosti mi rekla da smanjim unos tečnosti, ja u toku podoja toliko ožednim da mi se počne mantati user posted image

< Poruku je uredio Alhemicarka -- 19.4.2012 15:36:46 >

Neposredna veza do poruke: 2880
19.4.2012 15:40:18   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Alhemicarka

Najgore je što i u knjizi piše da bebe spavalice treba buditi, i iako sam je prije poroda pročitala bukvalno od korica do korica, to mi nije ostalo urezano.

E da, ova patronažna po dužnosti mi rekla da smanjim unos tečnosti, ja u toku podoja toliko ožednim da mi se počne mantati user posted image

Nema najgore, zato si ti pametno uzela knjigu da imaš napisano i da se podsjetiš. Nama mamama mozak ne radi onako kako radi kad nismo mame user posted image

Ako si riješila upalu slobodno prije podoja pripremi u flašu (0,5l) vode, čaja ili soka, šta ti prija, stavi slamku i cugaj. Taj savjet za smanjenje tekućine je onako, ne znam. Pošto sam i sama mastitičarka, i to teška, smanjivanje unosa tekućine mi nikad nije pomoglo, a davila sam se od žeđi i pod temperaturom. Tako da ... Piji slobodno tokom podoja.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 2881
19.4.2012 15:53:47   
chuci

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Nema najgore, zato si ti pametno uzela knjigu da imaš napisano i da se podsjetiš. Nama mamama mozak ne radi onako kako radi kad nismo mame user posted image

Ako si riješila upalu slobodno prije podoja pripremi u flašu (0,5l) vode, čaja ili soka, šta ti prija, stavi slamku i cugaj. Taj savjet za smanjenje tekućine je onako, ne znam. Pošto sam i sama mastitičarka, i to teška, smanjivanje unosa tekućine mi nikad nije pomoglo, a davila sam se od žeđi i pod temperaturom. Tako da ... Piji slobodno tokom podoja.

jel baš
i ja sam htjela pitati ovo
i meni bio problem sa prepunjenosti i začepljenjima i mastitisom
znam da sam crkavala od žeđi tih dana a ko ne smijem piti. čak bih se smjela kladiti da sam bila blago dehidrirana. nisam unosila ni 0,5 l dnevno jer mi nisu dali.
znači ne mora značiti da će prepunjenost popustiti ako se smanji unos tečnostiuser posted image

da znam za ovaj put

tada nisam znala pa vjerovala šta su mi govorili

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2882
19.4.2012 16:50:53   
anđelo
user posted image user posted image user posted image
moj sin popio 100 ml mog mlijeka...izmuzla sam 120 ml...user posted image

podrignuo je kao da je janje pojeo user posted image user posted image user posted image

samo da iz žutice izađemo ,i opet se vraćamo na direktno sisanje ,jer on jadan nema snage od uspavanosti ,

hvala tetki Animagical ...i da kupili smo piskavicu pa ćemo se i njom dopingovat...hvala tetki Arini...i naravno hvala Lejli user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 2883
19.4.2012 17:42:58   
Alhemicarka
anđelo baš mi je drago, nisam se uključivala ali pratim tvoju situaciju user posted image

Lejla tebi mame trebaju spomenik dići user posted image , kad si rekla da promjenim pozu kontam kakve to veze ima, ali te slijepo poslušam user posted image . Prvi put sam probala ležeći da je dojim i ne samo da je uspjela da iz upaljene izvuče više nego inače (kad je pustila siku oblilo je mlijeko) već smo pravo uživale. Meni je bilo malo prpa da probam tu pozu da ne zaspim u toku podoja, ali sam pravo uživala u dojenju, hvala ti puno puno user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2884
19.4.2012 18:18:10   
Lejla Ka
Podupri se jastucima, stavi srolanu deku ispred sebe, do bebinih nogu, pokrijte se dekom i spavajte. To ti je famozan način da se odmoriš, beba će pojesti i spavati. Dojiti ležeći je pravi blagoslov.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 2885
19.4.2012 18:19:44   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: anđelo

podrignuo je kao da je janje pojeo user posted image user posted image user posted image

samo da iz žutice izađemo ,i opet se vraćamo na direktno sisanje ,jer on jadan nema snage od uspavanosti ,

hvala tetki Animagical ...i da kupili smo piskavicu pa ćemo se i njom dopingovat...hvala tetki Arini...i naravno hvala Lejli user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

anđelo, samo pažljivo sa piskavicom ako beba ne doji puno. Piskavica je za povećanje proizvodnje, a ti sa tim nemaš problema.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2886
19.4.2012 18:45:00   
Arina

anđelo baš mi je drago, nisam se uključivala ali pratim tvoju situaciju user posted image

Lejla tebi mame trebaju spomenik dići user posted image , kad si rekla da promjenim pozu kontam kakve to veze ima, ali te slijepo poslušam user posted image . Prvi put sam probala ležeći da je dojim i ne samo da je uspjela da iz upaljene izvuče više nego inače (kad je pustila siku oblilo je mlijeko) već smo pravo uživale. Meni je bilo malo prpa da probam tu pozu da ne zaspim u toku podoja, ali sam pravo uživala u dojenju, hvala ti puno puno user posted image
Slazem se potpuno ....Lejla je nasa spasiteljica....i nema dana kad je ne spomenem i pozelim da joj dragi Allah da sve sto pozeli kad nam ovako pomaze i nesebicno se daje  koliko god kome treba...danas je jako malo takvihosoba ...nazalost....ali eto svijetli primjeri treba da se izdvoje .....nasa zvjezdica- teta Lejlica  user posted image

Neposredna veza do poruke: 2887
19.4.2012 18:51:59   
Arina

anđelo, samo pažljivo sa piskavicom ako beba ne doji puno. Piskavica je za povećanje proizvodnje, a ti sa tim nemaš problema.
i ovdje se potpuno slazem...ja samo mogu sve najbolje reci za piskavicu...ona je meni pomogla da dobijem vise mljeka...i super je svima bi je preporucila...ja sam imala manje mlijeka..jer sam jako dugo se patila sa soorom...koji je jos malo prisutan..ali puno manje....i zato je ponuda mlijeka bila manja jer sam ja od bolova manje davala....jednostavno on bi dojio po sat a ja toliko nisam mogla podnositi tu ludjacku bol bradavica od soora....Kad sam pocela piti piskavicu....mljeka je doslo jako puno...i sad kad je soor skoro za nama ......dojimo iskljucivo ...i napredujemo za 10.....prosli smo svakakvih muka ....kroz "gusto  trnje"...ali sve samo za dojenje......zato draga moja Ajđelo...ako imas mlijeka dosta nemoj piti piskavicu jer ces fasovati mastitis....

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2888
19.4.2012 21:51:20   
anđelo

mislim da sam izmuzla ovu količinu mlijeka zato što moj sin nije htio dojiti citavu noć i cjeli dan...nije se htio probuditi,kupala ga sinoć i jutros al ništa ne mogu ga probuditi.....mlijeka se nakupilo......a već sad oko 7 on me dojio...user posted image ..jest da je to bilo onako slabo dojenje..al znao je u tih pola sata par puta i povući.....ostalo mu ja kapala usta i nakon toga sam izmuzla 40 ml....i to mu dala na flasicu i on popio.....
inače ranije kad mu je ona žutica se bila smanjila dojio bi i vukao cjeli dan u prekidima,a uveče stvarno nije bilo više,stvarno,sise se zalijepe za rebra i nema ni kapi i onda on plače i ja mu dam ad...pa se do idućeg podoja opet nakupi...i tako u krug ....

zzato mislim da trebam malo piskavice piti dok i to dojenje ne upotpunimo....ali pažljivo koristiti naravno...

kad budu skokovi u razvoju možda piskavica zatreba,a možda i ne.Uglavnom lijepo je znati za nju.......

lejla zaslužujee spomenik...to potpisujem

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2889
19.4.2012 22:48:37   
gerberka
za šta je piskavica???

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 2890
19.4.2012 23:17:50   
animagical
s piskavicom se ne igrajte, jer mozete dobiti mastitis koji vam vala ne treba...ona je inace za povecanje kolicine mlijeka, ako se naravno dokaze da je stvarno smanjena kolicina, an e samo mama u nekoj svojoj, isto normalnoj, brizi...

andjelo, radije daji izdojeno mlijeko spricom ili kasikicom...on ce svejedno popiti,a flasica vam tako malenima moze jako naskoditi kod tehnike sisanja...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2891
20.4.2012 9:08:46   
ucitelj
molim vas hitno odg jel to piskavica za povecanje mlijeka sto je to i gdje mogu nabavit mooooooooolim vaas

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2892
20.4.2012 9:23:38   
ucitelj
evo nasla sam ali nisam nasla gdje ima kupit a i nigdje se ne spominje laktacija sto men treba
http://www.val-znanje.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1111:piskavica-trigonella-foenum-graecum-l&catid=30:ljekovite-biljke&Itemid=433

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2893
20.4.2012 11:04:37   
Arina
ja sam pila piskavicu koja mi je povecala kolicinu mlijeka.....imas je kupiti u Badem butku na čarsiji u Sarajevu...ja sam kupila pola kg  sjemena...kosta 15 km to pola kg....pije se 3x na dan po jedna solja caja...napravi se tko sto se stavi jedna cajna kasikica sjemena u serpicu i doda casa vode....malo operes sjemenke prije..i stavis da kuha...kad prokuha...nek kuha 2-3 minute...skines poklopis i ostavis tako da se malo ohladi da se moze piti.....onda procjedis ...caj popije...a sjemenke pojedes...mozes s malo meda ili neceg da lakse pojedes...malo su grke...ali malo.....uglavnom to pij pa vidi ubrzo bit trebalo biti rezultata.....kazu izmedju 24-72 sata ....ja sam odma osjetila polagani porast...ali moras djete stavljati da doji  ..kako bi se ta ponuda sto bolje regulisala....
  Ako te sta interesuje slobodno me pitaj jer sam i ja pitala druge koji su mi nesebicno pomagali oko svega....i sad moje pile normalno doji i ima koliko mu treba....

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 2894
20.4.2012 16:13:11   
Luda mama
Evo mene opet, zbunjola totalna. Memojte zamjeriti na mozda glupim pitanjima, ali prva beba, nemam pojma.
Počela sam odvikavanje od izdajanja, za sada nema čvorića, ploča...postupam po savjetu. E sad, zanima me da li ako beba ne posisa jednu siku do kraja treba to da izmuzem na pumpicu ili ne? I da li pumpicu treba da zaboravim uopšte ili mogu kad osjećam baš veliku napetost u siki da izmuzem malo i koliko?

Neposredna veza do poruke: 2895
20.4.2012 16:32:52   
animagical

IZVORNA PORUKA: Luda mama

Evo mene opet, zbunjola totalna. Memojte zamjeriti na mozda glupim pitanjima, ali prva beba, nemam pojma.
Počela sam odvikavanje od izdajanja, za sada nema čvorića, ploča...postupam po savjetu. E sad, zanima me da li ako beba ne posisa jednu siku do kraja treba to da izmuzem na pumpicu ili ne? I da li pumpicu treba da zaboravim uopšte ili mogu kad osjećam baš veliku napetost u siki da izmuzem malo i koliko?

ne trebas, kad beba zavrsi podoj, nista ne diraj...ako osjetis jaku napetost tada mozes izdojiti,tek toliko da napetost popusti,a to koja je to kolicina mlijeka samo ti znas, nekoga popusti bol kad izmuze 20ml a nekoga 120ml... ugl trudi se da sto manje izdajas, tj svaki put kad izdojis, izvuci malo manje nego prosli put...dok ne dodjes do poptpunog neizdajanjauser posted image u stvari,kad osjetis jaku napotoset u grudima, najbolje ponudi bebu da doji...dobro bebi, a dobro i tebi

(odgovor članu Luda mama)
Neposredna veza do poruke: 2896
20.4.2012 17:03:48   
Luda mama
Hvala. I ja mislilm da bi bilo najbolje da beba to popapa, ali moj gospodin jede samo i isključivo kad on hoće i nema šanse natjerati mu siku u usta ako neće. user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2897
20.4.2012 23:53:32   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Luda mama

Tvoj je cilj da dojke skontaju koliko bebi tačno treba u jednom podoju i da ne proizvode viška.

E sad nije sve tako striktno ograničeno. Dojke u laktaciji (laktacija - proizvodnja mlijeka) zapravo nikad nisu potpuno prazne, ono, da u njima nema ni kapi. One prema tome koliko u njima ostaje zapravo regulišu koliko će proizvesti za sljedeći podoj. Da ti slikovito objasnim kako to ide na primjeru sličnom vašem, dakle jedna dojka - jedan podoj:

Kad dijete doji jednu dojku za jedan podoj ono popije koliko mu je dovoljno za taj jedan obrok. Dojka zna da je za taj podoj proizvela tačno toliko koliko je bebi potrebno ako u njoj ostane neka manja količina mlijeka (cca 20% proizvodnje, ali tačan iznos je individualan i ne bitan). Znači ako je nakon bebinog dojenja u podojenoj dojci ostala ta određena količina, dojka kreće u dopunjavanje brzinom i u istoj količini do vremena za slijedeći podoj te dojke (znači tek nakon što bude podojena ona druga dojka, tj. kad ponovo dolazi red na nju). Na isti način se prazni i dopunjava druga dojka, tako da one proizvode količinu dostatnu za jedan obrok u vrijeme kad će biti podojene, da pri tome ne prave problem sa prepunjavanjem.

Ako beba u par uzastopnih obroka na jednoj dojci popije više od one "uvježbane" količine pa u dojci ostane manje od granične količine mlijeka, ili beba čak podoji sve iz dojke, to je dojci znak da je proizvela malo i da treba povećati količinu koju proizvodi, te ona ubrza i poveća proizvodnju. To povećanje se dešava postepeno do trenutka kad u dojci opet počne ostajati ona naša granična količina koja je znak da je proizvedeno taman.

Ako beba u par uzastopnih obroka popije manje od "uvježbane" količine, pa u dojci ostaje više mlijeka od granične količine dojka to "shvati" kao znak da proizvodi previše pa počne postepeno smanjivati proizvodnju dok ponovo ne dođe u stanje kad ostaje samo granična vrijednost.

Ovo je pojednostavljeni princip ponude i potražnje prema kom se majčino mlijeko proizvodi u tačno onolikoj količini koja je potrebna bebi (uz uslov da je beba ta koja prazni dojke po svojim potrebama i zahtjevima). Ovaj princip je takav zato što naše tijelo ne želi razbacivati energiju i trošiti resurse majčinog tijela na proizvodnju viškova mlijeka jer laktacija jeste zahtjevan proces za organizam. Zato mora biti efikasan i optimalan.

Dojke ne razlikuju kad ih prazni beba, a kad nešto drugo. Zapravo, tačnije bi bilo reći da sistem regulacije ponude i potražnje ne razlikuje ko uzima mlijeko iz dojki. Njemu to nije ni važno, njegovo je samo da da signal da se proizvede onoliko koliko je uzeto. Zbog toga je izdajanje kao terapija prepunjenosti, naročito početne, nakon samog poroda, veoma kontraverzno.
Jer dojke na početku proizvedu previše da bi mogle postepeno smanjivati proizvodnju do potrebnog nivoa, a ne obratno da sa male proizvodnje povećavaju prema potrebnoj jer novorođenčad niti imaju snage sisati na tzv. "prazno" da bi poslale signal za dodatnu proizvodnju niti je dobro za njihovo zdravlje da duže vrijeme ne budu adekvatno hranjena. Ovako na početku ima viška, a beba jede dovoljno.
Međutim, krajnji cilj uspostavljanja laktacije je da se redovno proizvodi tačno potrebna količina, ni više ni manje. A to se postiže kad se beba pusti da doji koliko želi i kad želi, po mogućnosti bez intervencija sa strane. Tad se proizvodnja reguliše prema bebinim potrebama.
Desi se naravno da kod nekih mama višak bude toliki da prijeti zastojima i upalama ili ih na kraju i izazove. U tom slučaju se izdajanje nametne kao neophodno. E u tim slučajevima treba ga jako štedljivo i oprezno primjenjivati.
Dojke treba izdojiti kad se osjeti neprijatna napetost, a beba neće dojiti u tom trenutku, i treba ih izdojiti minimalno, samo da neugodan osjećaj popusti, nikako do kraja, i veoma poželjno ručno (jer pumpica može izdojiti opet previše).

Nadam se da će ti ovaj opširan post (user posted image šta ću, u ova doba me pukne inspiracija, a i djeca spavaju) pojasniti kako rade tvoje dojke i da će ti to pomoći da lakše postigneš svoj cilj - stabilizaciju laktacije prema potrebama tvoje bebe, a bez potrebe za intervencijama sa strane.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 2898
21.4.2012 14:34:58   
Luda mama
Hvala na iscrpnom objasnjenju. Svaka cast user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2899
24.4.2012 12:41:12   
anđelo
tu smo opet.....bili smo na vaganju...dobili smo 500 grama za 20 dana user posted image user posted image dr.kaže da je to malo...s tim da sam mu u zadnjih 9 dana morala davati više ad...
od tad sam i primjetila da napreduje ,a do tad mi je bio sve isti ako ne i mršaviji

bitno da žutice više nemamo to je dobra vijest

sad dr. kaže da ga isključivo probam dojit 10 dana pa ga vagamo i vidimo kako napreduje...a ja ne znam da li je pametno naglo mu tako ukinuti ad...ili da ipak smanjujemo

jer on svaki dan traži sve više...evo u pola 8 je jeo ad nakon dojenja i spava još ...s tim da se 2x budio dojio po 1 minutu...a ja čekam da se probudi skroz da ga podojim....

moram reci da piskavica pomaže,pa cu je još povecati samo da ovaj beban ne bude tako lijen na sisi

Neposredna veza do poruke: 2900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  114 115 [116] 117 118   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  114 115 [116] 117 118   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Caj
amaniamanic

Koje cajeve trudnice smiju pit...A koje ne ? Svako malo cujem ili vidim ovo smije ovo ne...

odgovorite mi (98%)

odgovorite mi (2%)

Broj svih glasova: 44

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *