Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Da utrogestan, ali i aspirin, nizon i estrofem. Znam je da to verovatno nebi ništa promenilo, ali crv sumnje me malo muču. Ništa strašno. Već sam napravila plan za dalje. Oporavila sam se brzo kao nikad posle VTO. Nadam se da ce ostale cure iz mog primera izvući pouku i da će se boriti do kaja. A da malo, me nervira to što se svaki put "popravim" za 2-3 kg . Dali se to i vama dešavalo?
beka80 ne budi tužna, ne krivi sebe nego hrabro dalje. Što se SLO tiće Maribot i Ljubljana su ti po uspješnosti tu negdje, malo Maribor možda ima bolje rezultate ali se u Ljubljani mnogo brže dođe na red a razlika u uspješnosti zaista nije neka. U mariboru je lista čekanja pa i do godinu dana a za Ljubljanu ... et ja živi dokaz za oko mjesec i sve gotovo ... a kako to ćemo još vidjeti.
Venera1, ja sam nedavno bila u Postojni. Bili smo u privatnom smjestaju. Imali smo apartman veliki i jako pristoju cijenu. Nije direktno u Postonji, nego nekih 5 do 10 min autom od bolnice. Ako te interesuje posalji mi pp pa ti dam informacije i broj telefona a imam i kartu Postojne (uzela ako ponovo zatreba) iako ja nisam bila na vantjelesnoj nego na redukciji plodova..eto pa javni se ako si zainteresovana
mene zanima ima li iko da je radio oplodnju u splitu u citu?ja u srijedu idem na razgovor i neka me nervoza uhvatila pogotovo kad mi je nas doktor rekao da bi ja trebala ostat nekoliko dana u spliti i da nadjem neki smjestaj da se nebi vozikala.ako je neko bio ima li kakav savjet za mene npr.gdje naci smjestaj povoljno .znam da je rano da razmisljam o tome al eto bilo bi mi lakse kad bi to znala ovako sam sva smusena
mo girl nemoj biti nervozna, to ti može samo negativno uticat. Ja o Splitu ne znam ništa pa ti ne mogu pomoć ali kada je smještaj u pitanju ... lijepi internet, provedeš par sati, pretražiš sve i naći ćeš šta ti je napogodnije a ujedno i najpovoljnije. i ja zadnja tri dana visim na internetu za Postojnu i tražim smještaj, šaljem upite i sl. i svaki dan daletim na nešto još bolje
ma evo trazim al sve nesto ona ljetna ponuda cjene strasne i vecinom je taj smjestaj negdje u blizini mora .ma moracu kad odem mozda i malo prohodat u okolici da vidim izdaju li se igdje sobe,znam da se bezveze brinem al eto milion nekih pitanja i nedoumica uglavnom znas vec
Cao zene ,ja u zadnje vrijeme ozbiljno razmisljam o vantjelesnoj ,i sad me zanima koliko se ceka da te prime na CITO npr.i kako to sve hoda i naravno koliko kosta postupak.Molim vas ako neka ima iskustvo da me prosvijetli .
Znam ali ima često ono van setone koja je cijena ... samo treba roviti Vjerujem da ako ideš na neki studio apartmančić možeš nać već za nekih 20 eura (i soba će te isto doći jer ide ono kao za dvoje a u studiju imaš bar tu neku kuhinjicu da se ne izlažež ekstra trošku za doručak ili pak te neke sitnice), ispod te cijene možda ali će ti biti predaleko ... Samo ne stvaraj nervozu sebi, pokušaj se opustit i pustit da sve ide svojim tokom.
imas na www.cito.hr sve o njima i cjenovnik .ja sam dugo proucavala gdje bi isla i uporedjivala cjene,preporuke zena po raznim forumima i primjetila sam da cito dosta zena hvali.ja sam mislila u sarajevo al kad sam skontala da cito puno bolje statistike ima odlucila sam se za njih.ja ti idem u srijedu na razgovor pa ti mogu detalje reci sve tad a zvala sam juce i odma u srijedu su mi dali termin pa cemo viditi.trazila sam na karti gdje je tacno klinika i vidila sa da je dosta daleko od rive gdje je vecina soba pa cu morat kad odem dole potrazit u okolini da makar nemoram taksi placat svaki dan.
Drage buduce mame. Ako odlucite doci u kliniku Pronatal u Pragu, vise tamo neradi gda.Danica Vignjevic, kontaktne osobe su sada Ksenija Medved i Marina Miskovic, mnogo ljubazne osobe koje su nama puno pomogle. Mozete je kontaktirati na e-mail pronatal@pronatal.cz i dogovoriti se na daljnjem postupku. Mnogo srece vam zelim..Sennka
Mo-girl moja najbolja prijateljica je radila vantjelesnu u Splitu i uspjela je iz prvog puta.Rodila je masala sina koji sada ima 7.mjeseci.Bila je prezadovoljna sa njima.Ja sam isto mislila ici tamo al mi je sad malo nezgodno posto zivim u Svicarskoj,a inace sam iz Mostara.Sljedeci mjesec ovdje krecem sa terapijom IMSI.A u slucaju da ne uspije moj sljedeci pokusaj ce biti Cito klinici.Ako te nista vise zanima slobodno pitaj,ja cu se raspitati kod moje kolegice.Oni su nasli smjestaj ja mislim blizu klinike,pa mogu i to pitati.Lijep pozdrav ostalima.
Zdravo drag moje,evo i ja sam nova na ovoj temi al sam stara članica na drugim temama najčešće na inseminaciji :) Danas sam radila svoju treću inseminaciju i iskreno se nadam posljednju,jer se nadam uspjehu,ali ako i ne bude ja ne odustajem,košto kaće Giboni:) Ja i muž smo razmišljali ako do sept.ne upali to su pune 3 godine pokušaja da se s dr.Godinjakom konsultujemo oko vantjelesne da čujemo njegovo mišljenje.Nalaz muža uredan al meni začepljen desnij.al je lijevi ok,hvala Bogu.Razmišljali smo o Splitu i klinici Cito ba bih bila jako zahvalna ako bi nam neko malo detaljnije objasnio sam postupak ,jel se dobije teško termin,koliko se pčeka,kakvi nalazi trebaju i sl.naravno vidila sam i cijene al bi mi bilo lakše kad bi neko baš iz prve ruke to sfve objasnio.Hvala unaprijed i želim svima ugodne i lijepe dane,kako se sunce budilo da se i mi polako budimo ljubim vas:)
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
Malo upadam sa nevezanom temom ali zna li iko gdje u BiH ima kupiti Dipherelin ampule? Neće mi biti dovoljno što imam i iskreno se nadam da neću morati ići u Ljubljanu po još ...
evo mene drage moje sa iskustivma iz splita:cim dodjem muz uradi spermiogram koji je gotov za sat vremena i kosta 75 km ili ti ga 300kuna.eh onda mozes prosetat okolo taj sat ima ispod klinike kafic .onda ides na razgovor sa poljakom koji takodjer kosta 75km i malo popricate u cemu je problem.ciko je saljivdzija i dosta je pristupacan nama je predlagao nekoliko inseminacija al ja nisam pristala jer sam se sa muzem unaprijed dogovorila da mi zelimo ivf jer mi je hodanje mjesecima po pokusajima inseminacija vala dosadno jer sam po iskustvima zema vidila da su mnoge pokajale sto su gubile vrijeme na njih pa opet svakao moraju na neki drugi postupak.onda je mene pregledao to je uracunato u tih 75km i dao mi folnu kiselinu i vaginalete jer imam upalu.onda mi je do spisak sta sve trebam povaditi od nalaza i pravni savjet da donesem od advokata al vezano za hrvatski zakon to odete u nekog advokata i napravi vam tu potvrdu,vjencani list i misljenje psiholog i vaseg ginekologa.eh da ne zaboravim dao mi je da izvadim AMH to ima u hodniku desno labaratorij i kosta 406 kuna.ah ako ce te samo pregled ono vaginalni,ultrazvuk i papu to je 400kuna.eto kad povadim nalaze do kraja maja opet cu ici pa cu vam dati nove informacije i cjene.nadam se da sam nekom pomogla.eh trebate i naci smjestaj ja sam vidila neku kucu u blizini klinike da izdaju sobe pa cu sljedeci put otic da pitam cjene pa cu vam javiti kome treba.
Oprostite cure što upadam ovako kao padobranac ali zanima me, ima li neka od vas koja bi pristala razgovarati o svom iskustvu s vantjelesnom oplodnjom za BHradio 1? Moj suprug radi prilog o postupcima vantjelesne u FBiH pa bi mu trebao netko da ispriča svoju priču. (I nas dvoje smo u ovoj borbi, naime moj muž ima oligoasthenozoospermiju ali u nedostatku novca još nismo nigdje išli na postupak...) Ako ima netko tko bi pristao dati izjavu, nek mi se javi privatnom porukom, najkasnije do srijede. Hvala puno unaprijed! I držim fige za sve koji su trenutačno u postupku! Ispričavam se moderatorima što sam offtopic ali ne znam gdje bi drugo pitala.
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.