gagala
|
IZVORNA PORUKA: CICIKA MICIKA 74 gagula nemoj se nervirati,1 mjesec nije strasno ,sacekaj,ja sam totalno konfuzna ,vise ne znam gdje da se obratim.MMkaze hajde naruci se u tu novu kliniku,vidi sta ce ti reci.Ni mi nemamo probleme sve je ok.al do trudnoce ne dolazi.Ja sam kod dr.Godinjaka skoro 2 godine ,divan je al uspjeha nema.Ako nisi za vjestacku oplodnju ,trebas pitati za drugog dr.na toj klinici,razumijem te .Samo strpljivo. ma pusti - postala sam ja sunjiva još prošli mjesec ..... evo zašto Naime, jesenas kad sam išla kod nje još dok je imala ordinaciju gore kod hotela evropa, sve je bilo super, bila je puna ohrabrenja i podsticaja, ni moje ni MM godine nisu bile problem, sve je komantarisala u stilu "Ma nije to ništa, možemo mi to" .....onako znaš ma kao štaaaaseeeee bolan brinete, sve je za 5, na folikometriji 14 dc, sve "kao po knjigama", folikuli rastu normalno, materica IDEALNA ... e onda je mene uhvatila ta rosea i nisam mogla da idem ni u januaru ni u februaru, a ona je u martu promijenila ordinaciju i prešla u ovu IVF kliniku - odem ja tu ....... I PAZI SAD dolazim na UVZ 13 dan ciklusa, folikul je manji za 1 mm nego na tom nalazu od 14 dana ciklusa od jeseni, sve je ISTO dakle ........a njen je komentar bio "jaoooo ........ hmmmmm, ništa ovo ne valja, slaba je aktivnost jajnika............... koliko je Vama godina???? .....35 kažem ..... ma da ...... mnogo.....ništa, moramo nešto poduzimati" .... i tu je onda počela priča o toj novoj klilnici, o vještačkoj oplodnji, o tome kako imaju krediti za isto..... ja je blijedo gledam "trabli biste vi odmah znate .....zbog godina, hoćete li da vas već predbilježim za pregled kod ovog našeg doktora XY" ............ Čekajte kažem - ne želim odmah na vještačku oplodnju kad ništa još nismo ni probali, dajte da idemo redom ..... i onda mi je ukratko objasnila - 3 mjesecaklomifen, 3 * inseminacija, vještačka ....... u redu kažem, šta je prvo? e onda mi je tako ovlaš rekla, u redu, onda 2-3 dan ciklusa uradite hormone (napisala na nalazu koje), pa mi se javite sa nalazom da vidimo za klomifen ........... što samja i uradila da bi me ona napala jučer ...... jednostavno - ŽENA ME GURA U VJEŠTAČKU OPLODNJU A NIJE NIŠTA POKUAŠALA PRIJE TOGA, niti je dala smisleno i logično objašnjenje za isto .......... opet kažem nije zbog novaca da ne želim - imam zaista priliku uraditi to i na zvučnijim klinikama - ali ne želim dok ne vidim ostalo ............ a ne želim baš zato što me siluje da tako mora biti ............ ako se pokaže da tako ZAISTA mora biti OK .....ovako ja odoh drugom ljekaru, a ona nek proviziju i zamorce ganja negdje drugo