|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
12.4.2012 12:11:43   
Mia
IZVORNA PORUKA: gagala

IZVORNA PORUKA: CICIKA MICIKA 74

Irisss na kojoj adresi se nalazi ta nova klinika tek otvorena ,tragam al ne nailazim na podatke osim imena,hvala.

imala sam sreće da odem kod doktorice Abadžić onaj dan kad je preselila u tu kliniku user posted image

Sta ti je jos rekla ta doktorica? Kakv si ti dojam stekla? Daj nam malo detalja, pleaseeee user posted image

< Poruku je uredio Mia -- 12.4.2012 12:12:16 >

(odgovor članu gagala)
Neposredna veza do poruke: 2601
12.4.2012 12:33:15   
gagala
pa eto to što napisah

turska je klinika, obezbjedili su čak i kreditnu liniju - zahvat košta 3000 Eura

ja pošto ovaj mjesec krećem sa klomifenom (nemamo mnogo problema MM i ja - barem za sad) nisam htjela da pričam o vantjelesnoj

ali mi je doktorica rekla "Eh, ovdje ćete sigurno dobiti bebu" user posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 2602
12.4.2012 12:34:31   
gagala
inače ..... abadžička je prva osoba koja je u BIH "smućkala" bebaća u epruveti ............ zato sam se i dolučila za nju user posted image user posted image

(odgovor članu gagala)
Neposredna veza do poruke: 2603
12.4.2012 12:38:10   
gagala
što se doktorice tiče - kod nje idem nekih pola godine

ljubazno objasni što je pitam, detaljno objasni preporučene procedure, hrabri me ...... tako da je ok user posted image

klinika je GLANC NOVA, koliko sam primjetila i sva aparatura je glanc noca, novi ultrazvuci, stolovi ...... lijepo je i ugodno uređeno, barem njena ordinacija, u ostale prostorije nisam ulazila

< Poruku je uredio gagala -- 12.4.2012 12:39:30 >

(odgovor članu gagala)
Neposredna veza do poruke: 2604
12.4.2012 12:46:00   
Mia
E gagala hvala na ovim informacijama ... i mene su kontaktirali (posto sam sinoc poslala upit) i narucila sam se za konsultacije, pa cemo vidjeti. Svakako cu vam prenijeti dojmove.

(odgovor članu gagala)
Neposredna veza do poruke: 2605
12.4.2012 12:52:03   
gagala

IZVORNA PORUKA: Mia

E gagala hvala na ovim informacijama ... i mene su kontaktirali (posto sam sinoc poslala upit) i narucila sam se za konsultacije, pa cemo vidjeti. Svakako cu vam prenijeti dojmove.

ja odoh danas oko 5 sa nalazom hormona user posted image pa da probamo sa klomifenom ovaj i naredni mjesec

MM ima malo manje pokretnih "drugara" user posted image ali je nalaz rađen nakon apstinencije (neke me prehlade i upale mišića bila uhvatile user posted image user posted image tako da mislim da je to sad ok, meni je prolaktin na 385 nakon jutarnjeg šoka zbog ključa - te mislim da ni tu neće biti belaja

još jedino da MM odledim - od prevelike želje zna zablokirat user posted image ........... duša moja dragauser posted image ponekad mi se čini da je on gori od mene po pitanju svega

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 2606
12.4.2012 12:54:50   
gagala
http://www.abadzic.ba/

ovje pogledajte kako izgleda STAKLENA ZGRADA, bit će vam jasnije kako doći do tamo ..... ima sllika na slajdu, a i tačna lokacija skinuta sa googla

< Poruku je uredio gagala -- 12.4.2012 12:56:43 >

(odgovor članu gagala)
Neposredna veza do poruke: 2607
12.4.2012 13:55:10   
Azyy
Dona čestitke od srca user posted image da ti user posted image bude ugodna

Dum spiro spero – Dok dišem (živim), nadam se

(odgovor članu gagala)
Neposredna veza do poruke: 2608
12.4.2012 14:49:18   
AAvalon
Donaa, user posted image user posted image user posted image na trudnoci, zelim ti najljepsih 9 mjeseci i jednu preslatku malu bebacu

Dum spiro spero

(odgovor članu Azyy)
Neposredna veza do poruke: 2609
12.4.2012 19:21:41   
Donaa
Hvala vam svima od srca na lijepim cestitkama user posted image
Dao bog da i vi svi docekate sto prije lijepe vijesti kao ja.Nekako jos ne vjerujem,sve mislim da sanjam user posted image
Sto se tice mene zadnja dva mjeseca sam pila majdonos ili persin tj.pravila sam caj jer su mi rekli da je to dobro da se dole procisti od svih infekcija ako postoje pa sam to onako hajde reko za svaki slucaj.
Doktor nam je rekao da trebamo sto vise ojacati imunitet.Tako da sam nam zadnja dva mjeseca cjedila svako jutro limun i narandze i uzimali smo med svako jutro i vece.
A muz otkako je poceo piti tamoxifen i cink i selen spermogram sa 1.miliona mu je skocio na 8.miliona.Od cega 5.miliona brzih.Tako da smo bili pozitivni sto se tice njegovih rezultata.
Mislim ipak da je najvaznije da se ojaca sto vise moze imunitet.
Eto drage moje,pisat cu vam redovno...saljem vam veliki zagrljaj i veliku pusu i svima vam zelim puno,puno srece user posted image

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 2610
13.4.2012 8:00:02   
Leva
Dona jos jednom iskrene cestitke user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Donaa)
Neposredna veza do poruke: 2611
13.4.2012 9:07:44   
gagala
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image izašla sam iz ordinacije jučer ljuta kao puška - kaže mi moj MM samo sam gledao kad će ko dobiti batina

Zamislite - dođem jučer fino sa nalazom hormona, i pitam za klomifen, kaže ona meni, ali već ste zakasnili ovaj mjesec, vi trebate početi piti od drugog dana ciklusa,

pa miša mu njegovog - nije mi to mogla reći prošli put na pregledu, nego sad opet moram čekati mjesec danauser posted image user posted image user posted image user posted image

bila sam ljuta samo tako ...............

imam osjećaj da je POTPUNO nezainteresovana za pacijente koji odmah ne idu na vještačku oplodnju ....... što mogu da shvatim kod profesionalca koji strtemi nečemu u određenoj oblasti, ali je zato kao ličnost potonula ispod dna

to se fino kaže - "Molim vas, trenutno sam orijentisna na XY u toj oblasti, i svoju karijeru usmjeravam u tom pravcu, vas može preuzeti neko od kolega npr. A, B, C, javite se nekome od njih sa mojom preporukom. Ako ne uspijete kod njih i dođete do vještačke oplodnje, nadam se da ćemo se vidjeti."

a ne da nekoga pravi budalom na ovako perfidan način - baš kao da su svi pacijenti idioti

još me napade žena onim "Šta vi više čekate!!!" ........... pa zaboli nju neka stvar šta ja čekam - možda do jučer nisam ni htjela dijete ............ i koji se to ljekar istresa na pacijenta!?!?!? ........... pa za moje pare neću to da trpim ............ na kraju krajeva - mogu ODMAH da platim kompletan zahvat - nije to problem, mogu i vani da odem.....mogu u Lionu da uradim to, ali ne želim jer je to zaista zadnja instanca - želim najprije da pratim normalne procedure jer MM i ja nemamo tako strašnih problema - više su nas zajebali ljekari svojim sujetama i nezainteresovanošću

drage moje - ako ne želite trenutno ići na vještačku oplodnju - ne preporučujem gin. Nidžaru Abadžić. Ako želite odmah na vještačku oplodnju vjerujem da ćete biti više nego zadovoljne

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2612
13.4.2012 9:22:47   
patrizia
donaa jedan veliki user posted image user posted image user posted image ,uživaj mila najviše što možeš !

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu gagala)
Neposredna veza do poruke: 2613
13.4.2012 9:50:14   
Mia
gagala draga ja potpuno razumijem tvoj bijes .... pa ko ih ne bi pobio sve redom user posted image user posted image user posted image user posted image Oni se sa nama igraju kao da je u pitanju frizura, pa hajde kao mozete se osisati i sljedeci mjesec, a ne ovako vazna stvar koja na kraju krajeva utice na cjelokupno zenino zdravlje .. na psihu pogotovo, a svi znamo koliki nam saveznik, ali i neprijatelj moze biti vlastita psihauser posted image Stvarno nemam rijeci!!!!! Bas mi je zao sto si imala tako lose iskustvo jucer ... ja sam se bas nadala da ce barem prvi dojmovi o toj novoj klinici biti dobri .. ono kao tek smo poceli sa radom pa cemo vas sve drage pacijente ljubiti u guser posted image nebiste li u javnost poslali lijep glas o nama. Uzas zivi!!!!

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2614
13.4.2012 10:13:14   
gagala

IZVORNA PORUKA: Mia

gagala draga ja potpuno razumijem tvoj bijes .... pa ko ih ne bi pobio sve redom user posted image user posted image user posted image user posted image Oni se sa nama igraju kao da je u pitanju frizura, pa hajde kao mozete se osisati i sljedeci mjesec, a ne ovako vazna stvar koja na kraju krajeva utice na cjelokupno zenino zdravlje .. na psihu pogotovo, a svi znamo koliki nam saveznik, ali i neprijatelj moze biti vlastita psihauser posted image Stvarno nemam rijeci!!!!! Bas mi je zao sto si imala tako lose iskustvo jucer ... ja sam se bas nadala da ce barem prvi dojmovi o toj novoj klinici biti dobri .. ono kao tek smo poceli sa radom pa cemo vas sve drage pacijente ljubiti u guser posted image nebiste li u javnost poslali lijep glas o nama. Uzas zivi!!!!

nisam sigurna doduše u njen status na klinici, da li im je na "platnoj listi" što se kaže, ili je samo spoljni saradnik, ali vidjela sam dvije dame koje planiraju vantjelesnu oplodnju - prema njima POTPUNO drugačiji stav ............zato i rekoh - ako idete odmah na vantjelesnu vjerovatno ćete biti prezadovoljne .......... ostale, berem kod abadžičke - bolje ne idite

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 2615
13.4.2012 10:22:13   
Azyy
Dobro jutro ženice
Gagala čitajući tvoju priču baš sam se naljutila uh user posted image ..imamo mi i vremena i živaca za takve stvari..nije nam dovoljno nasih briga i stalnog razmišljanja kako sta? uh neznam mila drži se, čuvaj svoje živce, imaš veliki user posted image

Dum spiro spero – Dok dišem (živim), nadam se

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 2616
13.4.2012 10:34:03   
mo girl
koji ti je dan ciklusa?ja sam pila 6 mjeseci klomifen od 5 do 10 dana ciklusa pa ako nisi zakasnila idi u apoteku i kupi meni svakako niko nikad nije dao recept za njega nego mi kazu da pocnem piti i ja odem i kupim

(odgovor članu Azyy)
Neposredna veza do poruke: 2617
13.4.2012 10:34:50   
vjestica
ni govora piti klomifen bez folikulometrije!!

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2618
13.4.2012 10:41:53   
mo girl
nisam ni rekla da pije bez folikulometrije al ako joj je problem samo taj recept moze ga i bez recepta kupiti i ako ti ta doktorica tako stvara probleme i zavrzlame promjeni je ako imas izbora

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2619
13.4.2012 11:34:31   
gagala
počesto pijem lijekove bez nadzora ljekara - mislim, ne volim lijekove niti ih pijem često, ali uglavnom ih uzmem bez kosultacije -ALI samo za ono sitnije ......... recimo - sama sam izliječila PITIRIASIS ROSEU, kao i Q-groznicu ........ za ovo posljednje mi nisu htjeli dati terapiju jer sam digla frku na klinici zbog nalaza koje su mi potpuno nepotrebno radili, pa su me otpustili bez terapije, a ja fino - kako god sam sama sebi postavila dijagnozu, tako sama sebi dozirala i lijekove ............ i sredila stvar :) za roseu samo pravilna prehrana i nevenova krema i čaj za sapiranje tijela ..... prošla GLATKO ko' po loju što se kaže

ali ovo ipak ne bih sama - ovo je ozbiljnije ................ ne volim lijekove, nemam ih kući osim folacina, kafetina 1 tabla od prije 3 godine, i aspirin C od zimus koji MM popije kad prošmrca

kucam u drvo - zdravi smo oboje user posted image i za ovo mi ipak treba stručnjak

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2620
13.4.2012 11:35:38   
gagala

IZVORNA PORUKA: mo girl

nisam ni rekla da pije bez folikulometrije al ako joj je problem samo taj recept moze ga i bez recepta kupiti i ako ti ta doktorica tako stvara probleme i zavrzlame promjeni je ako imas izbora

što se abadžičke tiče - ona je već prošlost ............ od narednog četvrtka kod godinjaka user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2621
13.4.2012 13:03:25   
gagala

IZVORNA PORUKA: Azyy

Dobro jutro ženice
Gagala čitajući tvoju priču baš sam se naljutila uh user posted image ..imamo mi i vremena i živaca za takve stvari..nije nam dovoljno nasih briga i stalnog razmišljanja kako sta? uh neznam mila drži se, čuvaj svoje živce, imaš veliki user posted image

hvala azyy - zato je i mijenjam ODMAH user posted image

(odgovor članu Azyy)
Neposredna veza do poruke: 2622
13.4.2012 13:40:35   
CICIKA MICIKA 74
gagula nemoj se nervirati,1 mjesec nije strasno ,sacekaj,ja sam totalno konfuzna ,vise ne znam gdje da se obratim.MMkaze hajde naruci se u tu novu kliniku,vidi sta ce ti reci.Ni mi nemamo probleme sve je ok.al do trudnoce ne dolazi.Ja sam kod dr.Godinjaka skoro 2 godine ,divan je al uspjeha nema.Ako nisi za vjestacku oplodnju ,trebas pitati za drugog dr.na toj klinici,razumijem te .Samo strpljivo.

(odgovor članu gagala)
Neposredna veza do poruke: 2623
13.4.2012 14:46:06   
gagala

IZVORNA PORUKA: CICIKA MICIKA 74

gagula nemoj se nervirati,1 mjesec nije strasno ,sacekaj,ja sam totalno konfuzna ,vise ne znam gdje da se obratim.MMkaze hajde naruci se u tu novu kliniku,vidi sta ce ti reci.Ni mi nemamo probleme sve je ok.al do trudnoce ne dolazi.Ja sam kod dr.Godinjaka skoro 2 godine ,divan je al uspjeha nema.Ako nisi za vjestacku oplodnju ,trebas pitati za drugog dr.na toj klinici,razumijem te .Samo strpljivo.

ma pusti - postala sam ja sunjiva još prošli mjesec ..... evo zašto

Naime, jesenas kad sam išla kod nje još dok je imala ordinaciju gore kod hotela evropa, sve je bilo super, bila je puna ohrabrenja i podsticaja, ni moje ni MM godine nisu bile problem, sve je komantarisala u stilu "Ma nije to ništa, možemo mi to" .....onako znaš ma kao štaaaaseeeee bolan brinete, sve je za 5, na folikometriji 14 dc, sve "kao po knjigama", folikuli rastu normalno, materica IDEALNA ...

e onda je mene uhvatila ta rosea i nisam mogla da idem ni u januaru ni u februaru, a ona je u martu promijenila ordinaciju i prešla u ovu IVF kliniku - odem ja tu ....... I PAZI SAD

dolazim na UVZ 13 dan ciklusa, folikul je manji za 1 mm nego na tom nalazu od 14 dana ciklusa od jeseni, sve je ISTO dakle ........a njen je komentar bio "jaoooo ........ hmmmmm, ništa ovo ne valja, slaba je aktivnost jajnika............... koliko je Vama godina???? .....35 kažem ..... ma da ...... mnogo.....ništa, moramo nešto poduzimati" .... i tu je onda počela priča o toj novoj klilnici, o vještačkoj oplodnji, o tome kako imaju krediti za isto..... ja je blijedo gledam "trabli biste vi odmah znate .....zbog godina, hoćete li da vas već predbilježim za pregled kod ovog našeg doktora XY" ............ Čekajte kažem - ne želim odmah na vještačku oplodnju kad ništa još nismo ni probali, dajte da idemo redom .....

i onda mi je ukratko objasnila - 3 mjesecaklomifen, 3 * inseminacija, vještačka ....... u redu kažem, šta je prvo? e onda mi je tako ovlaš rekla, u redu, onda 2-3 dan ciklusa uradite hormone (napisala na nalazu koje), pa mi se javite sa nalazom da vidimo za klomifen ........... što samja i uradila da bi me ona napala jučer ......

jednostavno - ŽENA ME GURA U VJEŠTAČKU OPLODNJU A NIJE NIŠTA POKUAŠALA PRIJE TOGA, niti je dala smisleno i logično objašnjenje za isto ..........

opet kažem nije zbog novaca da ne želim - imam zaista priliku uraditi to i na zvučnijim klinikama - ali ne želim dok ne vidim ostalo ............ a ne želim baš zato što me siluje da tako mora biti ............ ako se pokaže da tako ZAISTA mora biti OK .....ovako ja odoh drugom ljekaru, a ona nek proviziju i zamorce ganja negdje drugo

Moj Anđeo je uvijek sa mnom :)

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 2624
13.4.2012 15:00:38   
gagala
da ne bude zabune - daleko od toga da parove kojima zaista treba vještačka oplodnja smatram zamorcima, naprotiv ........ ali ja mog MM imene još ne svrtavam u tu kategoriju ........... kad pogledam vaše skraćenice za neke nalaze ili čak i imena nalaza skontam da nismo faktički ni počeli, a kamoli da nam je kakva dijagnoza "konstatovana" .........ali eto - počeli smo pa će da vidimo

Moj Anđeo je uvijek sa mnom :)

(odgovor članu gagala)
Neposredna veza do poruke: 2625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *