|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
11.3.2012 21:58:52   
Rijada

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

VANTJELESNA OPLODNJA

pokusaji, gdje radit, uspjesnost

cao cure evo mene prvi put sam ovde pa me zanima dali je neko radio vantijelesnu oplodnju i kako to ide sta prvo se radi dali taj postupak dugo traje koliko kosta sve ukupno i tako.hvala vam puno Rijada

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 2576
12.3.2012 11:19:53   
mo girl
procitaj malo postove naces dosta informacija.prvo odaberes gdje ces raditi pa ti taj doktor da upute kako dalje uglavnom najbitnije je naci doktora da ti je ok i naravno da je strucnjak

(odgovor članu Rijada)
Neposredna veza do poruke: 2577
12.3.2012 16:44:31   
Rijada
Cao cure ovako sinoc sam se prvi put javila ali nisam pravilno vam postavila pitanje.Ovako mene zanima dali ko ima odbrenje od fonda i mislim resenje za za vantijelesnu oplodnju dali u to spadaju i ljekovi i sav postupak oplodnje ili mi placamo inekcije i sve ostalo ja to trebam raditi u Banja Luci kod doktorke Sanje a termin mi je u Maju.paako ko zna da mi javi hvala puno

< Poruku je uredio Rijada -- 12.3.2012 16:57:51 >

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2578
12.3.2012 17:08:11   
Rijada

IZVORNA PORUKA: Rijada

Cao cure ovako sinoc sam se prvi put javila ali nisam pravilno vam postavila pitanje.Ovako mene zanima dali ko ima odbrenje od fonda i mislim resenje za za vantijelesnu oplodnju dali u to spadaju i ljekovi i sav postupak oplodnje ili mi placamo inekcije i sve ostalo ja to trebam raditi u Banja Luci kod doktorke Sanje a termin mi je u Maju.pa ako ko zna da mi javi hvala puno

(odgovor članu Rijada)
Neposredna veza do poruke: 2579
23.3.2012 17:13:14   
Ivanaiboban
Cao svima! Dugo nisam bila na sajtu jer kod mene se hb sve brzo odigralo. Imala sam neku vodenu cistu koja je otklonjena laparaskopijom. Odmah nakon 2 mj. sam ostala trudna i rodila sina, a za 2 god. jos jednog. :) Odlucila sam da vam napisem ovu poruku jer prolazim kroz sve sto vi prolazite sa mojom zaovom.
Ona se trudi evo vec skoro 5 god. Isla je kod Mehmedbasica, Godinjaka, raznoraznih ginekologa po SA i okruzenju. Radila je 2 laparaskopije. Koristila je cajeve od poznatih travara. Prosle sedmice je trebala da odradi 3 lapar. ali se prepala i trazila savjete drugih dr. Jedan je zivu isprepadao i hb da jeste. Raspitala se kod "uglednih ljudi" u BiH i saznala za kliniku Spebo u Leskovcu www.spebo.co.rs prof. Miodrag Stojkovic. Nisam nista znala o njemu pa sam se bacila u pretragu. To i vama preporucujem! Samo cu vam reci da je bio u timu koji je klonirao prvi ljudski embrion u Engleskoj! I to da je u njegovoj klinici od prvih 100 parova 40 zena ostalo u drugom stanju!
Jedino negativno za njega i njegovu kliniku sto sam nasla je to da on nema djece i da koristi "napustene" embrione u dalja istrazivanja. E sad, za to sto nema djece mi je zaista nekako smijesan komentar jer mozda covjek i ne zeli da ima djecu, a mozda ima neki problem koji ni medicina ne moze da rijesi. A sto se embriona tice pa geneticar je i bavi se tim poslom i kako bi napredovao da ne nastavi sa pretragom.
Uglavnom pisacu vam o iskustvu moje zaove koja tek pocinje sa vantjelesnom oplodnjom.
Prvi koraci
Prosle sedmice je pozvala kliniku i rekli su joj da pozove sledece sedmice u srijedu (prije 2 dana) jer ne znaju dr. raspored. U srijedu joj se javila ljubazna sestra koja joj je zakazala termin za 4 april. Rekla joj je da ponese sve nalaze koje je do sada uradila i svu papirologiju o predhodnom lijecenju. Ona ce imati konsultaciju sa prof. Stojkovicem kao i konsult. sa njegovim kolegom ginek. Nebojsom Markovicem koji ce joj raditi UZ. Njen muz ce takodje imati konsultacije i spermogram. Cijena za nju je 5000 din kao i za njega 5000 din. 10,000 din = oko 180km.
Eto toliko za sada. Tipkacu vam opet poslije njenog pregleda.
PS Ne zna ni ona da li joj treba IVF ili laparaskopija ili nesto trece. Ali upucena je na pravu adresu i nadamo se da ce znati kako i kuda dalje. :)

Mozda bi mogla da se otvori posebna tema o ovoj klinici ili uopse druga stranica za IVF jer ima previse stranica. user posted image

(odgovor članu Rijada)
Neposredna veza do poruke: 2580
3.4.2012 11:09:01   
nikitan
svaka cas_t,cestitam!@malena@

< Poruku je uredio nikitan -- 3.4.2012 11:19:19 >

(odgovor članu dijana79)
Neposredna veza do poruke: 2581
3.4.2012 11:17:15   
nikitan
eto vidis nebrini,i ja sam imala krvarenje,a nosila blizance,i hvala bogu sretno se zavrsilo,sada moje cerke imaju 10 godina.user posted image

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 2582
3.4.2012 11:37:06   
nikitan
moje misljenje,imas pravo na vantjelesnu preko fonda i to 2 pokusaja,a dobit ces rjesenje sigurno,jer i ja sam dobila 2,iako imam 2 cerke,pa zasto onda i ti nebi dobila sansu.samo idi kod sanje ona ce ti reci sve sta trebas od papira pripremiti da posaljes u fond,i onda cekaj da ti odobre,a kad ti jave da si dobila rjesenje,odmah u borbu,dalje,!

(odgovor članu caja 2)
Neposredna veza do poruke: 2583
3.4.2012 12:46:45   
Leva

IZVORNA PORUKA: nikitan

eto vidis nebrini,i ja sam imala krvarenje,a nosila blizance,i hvala bogu sretno se zavrsilo,sada moje cerke imaju 10 godina.user posted image

user posted image user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu nikitan)
Neposredna veza do poruke: 2584
8.4.2012 21:42:31   
regi

IZVORNA PORUKA: Ivanaiboban

Cao svima! Dugo nisam bila na sajtu jer kod mene se hb sve brzo odigralo. Imala sam neku vodenu cistu koja je otklonjena laparaskopijom. Odmah nakon 2 mj. sam ostala trudna i rodila sina, a za 2 god. jos jednog. :) Odlucila sam da vam napisem ovu poruku jer prolazim kroz sve sto vi prolazite sa mojom zaovom.
Ona se trudi evo vec skoro 5 god. Isla je kod Mehmedbasica, Godinjaka, raznoraznih ginekologa po SA i okruzenju. Radila je 2 laparaskopije. Koristila je cajeve od poznatih travara. Prosle sedmice je trebala da odradi 3 lapar. ali se prepala i trazila savjete drugih dr. Jedan je zivu isprepadao i hb da jeste. Raspitala se kod "uglednih ljudi" u BiH i saznala za kliniku Spebo u Leskovcu www.spebo.co.rs prof. Miodrag Stojkovic...

ivana, jesu zadovoljni dr.om? i ja sam cula za njega,al ne znam nikog ko im je isao...

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu Ivanaiboban)
Neposredna veza do poruke: 2585
11.4.2012 2:56:51   
Ivanaiboban
Evo da nastavim...

Slobodno mogu da kazem da je moja zaova DRUGA OSOBA!!! Isla je na pregled u prosli utorak. Kad smo se cule zvucala je drugacije (ne zivimo na istom kontinentu pa se zato nismo vidjele...cisto eto ako se neko pita sto se nismo srele) Imala sam osjecaj da nije skidala osmjeh s' lica dok mi je pricala o njenom iskustvu. Rekla je da su sestre predivne. Da je dr. Stojkovic LIK...da je imala osjecaj da je on psiholog, doktor, prijatelj...ama sve u jednom! :) Kaze da voli da se sali, da je normalan, da prica jezikom koji ona razumije (nailazila je na neke koji se samo koriste strucnim rijecima i ne trude se da ih "obican" covjek razumije) Ama, sve naj o njemu. Naravno sve rijeci hvale imala je i za ginekologa koji radi sa dr. Stojkovicem. Kaze da joj je dr. Stojkovic pregledao sve dosadasnje nalaze od prvog do poslednjeg. Sve ga je interesovalo. Nije se puno zanimao oko njenog muza jer je on imao jedan stariji spermogram i sve je bilo ok tako da je on za sada stavljen u drugi plan. Inace i oni tamo rade spermogram. Ne znam kako se to kaze na latinskom, taj njen problem...nego uglavnom rekli su joj da mora da vadi obadva jajovoda. Kod nje je sve to nesto pod upalama, gnojem, nekom prljavom vodicom... i ne moze nikako da se sanira. Tako joj je rekao i dr. kod kojeg ide u I. Sarajevu mada ne tako sve detaljno ali eto ipak su se nalazi podudarili. Nije joj bilo svejedno kad joj je saopstio da obadva moraju napolje ali kaze ona "da mi je rekao glavu na panj, ja bi na panj" :) Kaze ne zna ni sama zasto, ali mu vjeruje. Po meni je to najvaznije. Eto sad joj je ostalo da to odradi laparaskopijom (oni u Spebo to ne rade). Ne zna gdje ce to raditi ali najvaznije je da nema onog straha koji je imala prije 2 sedmice. Jednostavno dr. Stojkovic joj je ulio novu snagu i nadu i sada je kao nova. :) Bas je pozitivna i milina je slusati. :) Savjetovao joj je da odradi laparaskopiju i da dodje kod njega 3 mjeseca kasnije za IVF.
To bi bilo to za sada. Zaboravila sam da napisem da je pregled kostao 5000 din - mislim da je to negdje oko 100km.

Pozdrav svima i sretno! Pisacu nastavak kad prodje laparaskopija.

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 2586
11.4.2012 15:16:35   
irisss
http://www.klix.ba/vijesti/bih/otvorena-prva-poliklinika-za-umjetnu-oplodnju-u-sarajevu/120411124

(odgovor članu Ivanaiboban)
Neposredna veza do poruke: 2587
11.4.2012 20:19:40   
CICIKA MICIKA 74
Irisss na kojoj adresi se nalazi ta nova klinika tek otvorena ,tragam al ne nailazim na podatke osim imena,hvala.

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 2588
11.4.2012 20:27:18   
irisss
Ne znam ni ja tačno, znam da su krajem prošle godine najavljivali otvaranje 2 turske klinike za MPO, jednu u Hadžićima, jednu na Č.Vili. Sad sam proguglala - Baceci se treba otvoriti u Hadžićima, pa je ova vjerovatno na Č.Vili. Malo mi je neozbiljno što nemaju sajt, al hajd, bar se pomaklo nešto s mrtve tačkeuser posted image

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 2589
11.4.2012 20:59:22   
CICIKA MICIKA 74
Ta na C.Vili postoji vec neko vrijeme,i ima sajt a boga mi i cjenovnik je masala za duboke dzepove,a iz pouzdanih izvora znam da je federalni ministar zdravlja izjavio da je ucinjeno sve da se zaustavi otvaranje te klinike,da izvjesna doktorica u Sarajevu ima svu opremu potrebnu za postupke vantjelesne oplodnje ali se ,avaj ,ona ne usudjuje da udje u posao,te kako se radi na donosenju zakona za parove u postupku kao drzava ce nesto snositi troska,sve same lazi,dakle.Tebi hvala na odgovoru.

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 2590
11.4.2012 22:37:21   
Mia
Tom ministru bi bilo bolje da se bavi time kako da parovima omoguci besplatne MPO nego sto se bori za neotvaranje klinika user posted image user posted image user posted image user posted image  Izvinite na ovim izljevima bjesa ali u nasoj drzavi se uvijek bave samo onim od cega mogu imati licnu korist tako da mi je vise muka od svih faca na politickoj sceni!!!!

Neposredna veza do poruke: 2591
11.4.2012 23:27:39   
Donaa
Evo mene drage moje nakon male pauze.
Zavrsili smo nas prvi tretman IMSI i juce sam saznala da sam TRUDNA user posted image
Tako sam presretna da se to rijecima ne moze opisati i htjela sam to naravno podijeliti s'vama jer svi mi isto prolazimo.
Moram priznati da nije bas najbolje krenulo jer sam imala samo 6 velikih folikula,kad su mi uradili punkciju rekli su da imaju 3 puna i 3 prazna i od toga samo je jedna uspijela biti oplodjena.
Stvarno sam mislila da nece uspijeti.Al eto hvala dragom bogu primila se moja mrvica user posted image .
Muzu mi se isto popravio nalaz pa ako nekog zanima sta smo radili ili pili rado cu vam reci.
Zelim vam drage moje da i vi ugledate sto prije user posted image i da vas dragi bog obraduje kao sto je mene.
Saljem vam veliku pusu.

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 2592
11.4.2012 23:31:30   
Mia
Donaaa draga od srca cestitam user posted image user posted image user posted image  Mogu misliti kako si sretna! Zelim ti da narednih 9 mjecesi budu najljepsi u tvom zivotu i da rodis preslatku i zdravu  user posted image   Izvini nisam upratila gdje si bila u postupku?

< Poruku je uredio Mia -- 11.4.2012 23:33:13 >

(odgovor članu Donaa)
Neposredna veza do poruke: 2593
12.4.2012 8:09:39   
Donaa
Hvala puno draga Mia da i ti akobogda docekas isto sto i ja user posted image .
Mi smo postupak radili u Svicarskoj jer tu i zivimo.I nisam bila bas odusevljena sa njima jer oni ne cakaju do 5 dana nego vracaju odma 2 ili 3 dan.
Al eto hvala deagom bogu primilo se user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 2594
12.4.2012 8:39:02   
Mia
Donaa user posted image user posted image user posted image za tebe i tvoje doktore! Sad se opusti i uzivaj ... zasluzila siuser posted image

(odgovor članu Donaa)
Neposredna veza do poruke: 2595
12.4.2012 9:07:49   
riba78
Dona iskrene česitke user posted image user posted image želim ti urednu user posted image

naravno podijeli s nama ,kako ste popravili spermiogram user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 2596
12.4.2012 9:16:59   
gagala

IZVORNA PORUKA: CICIKA MICIKA 74

Irisss na kojoj adresi se nalazi ta nova klinika tek otvorena ,tragam al ne nailazim na podatke osim imena,hvala.

imala sam sreće da odem kod doktorice Abadžić onaj dan kad je preselila u tu kliniku user posted image

Dakle,

Novi most prema velikom Bosmalu, ako idete iz pravca Ilidže, to vam je odmah iza Energopetrolove pumpe, a iz čaršije morate skrenuti na okretnici gdje se okreće tramvaj broj 2 - pa prevo preko mosta

Na kraju mosta na lijevoj strani u "staklenoj zgradi" na samom čošku vidite slastičarnu, u stoj zgradi do slastičarne je KLINIKA, na samom kraju je frizerski salon - dakle KLINIKA JE SREDNJI ULAZ

autom možete doći ako obiđete taj kvart, pa prođete prema Miljacki pored mimomedical klinike, pa uz miljacku do kraja, do staklene zgrade

Helem - imaju i kreditnu liniju preko Turkish Ziraat Banke, a zahvat košta 3000 Eura - tako meni rekoše

Neposredna veza do poruke: 2597
12.4.2012 11:05:35   
patrizia
donna

najiskrenije čestitke od srca ,da sve bude u najboljem redu i da uživaš svih user posted image

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu gagala)
Neposredna veza do poruke: 2598
12.4.2012 11:30:37   
gagala
dona čestitke na user posted image

ja požurih jutros da javim gdje je klinika na Č. Vili pa i ne pročitah ostalo user posted image user posted image izvinjenje uz kaficu

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2599
12.4.2012 12:09:56   
Mia
Evo stranice te nove klinike http://ivfsarajevo.com/

(odgovor članu gagala)
Neposredna veza do poruke: 2600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *