Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
curke molim za pomoc..kod mene opet veliki neuspjeh! pojavilo mi se roze i smedjkasto jutros to je 10 dan nakon ET. neznam sta vise da radim ima li iko kakav prijedlog ili sl iskustvo,6 mi je postupak po redu i svaki put istoo
samo da te citiram lutkoooooo
a obradovala si me betom baaaašššš
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
hvala vam svima ali nije sreca bas dugo trajala curke pojavilo mi se krvarenje pa sam isla kod dokt primila sam injekciju vidjela je da je smjesteno na mjesto pa se nadamo najboljem je li jos neko to prosao a da se zavrsilo ipak dobro
malena ,nadam se da nije poreobilno krvarenje.Ja koliko sam upucena ima dosta cura koje imaju krvarenje na početku.Imam priajteljicu koja je bas krvarila od pocetka ali eto hB sve je dobro i bebica je tu.Mislim da moras bas strogo da mirujes,samo do wc-a i nazad.Čuvam ti fige iskreno do srca,i nadam se najboljem.
Meni je tako bilo, doduše u trećem mjesecu, krvarenje se pojavilo baš u vrijeme kad bih trebala redsovno dobiti, trajalo oko 5 dana, primala progesteron i strogo mirovanje. Isto je poslije bilo više na smeđe ono kad se obrišem, i onda se hB povuklo skroz. Samo, misli pozitivno, biće to ok, da nije dobro dr bi ti odmah rekao. Big hug, neće tvoja mrvica nigdje iz pupe vidjećeš....
evo ja dolazim sa prve konsultacije za ivf i trebala bih pomoc: da li je iko primao 1 stimulaciju, koja traje sedmicu dana? s jedne strane super je ako se ne moram svaki dan bocati s druge strane nisam bas ljubitelj nekih novotarija i lijekova koji nisu do kraja istrazeni... ima li iko na forumu da je primao ovo? injekcija se zove elnova
cure opet mi se malo pojavilo roskasto kad sam se obrisala.zvala sam dokt ne rade danas. da li je jos se nekom povlacilo vise dana.imam i grceve sta da radim da idem u bolnicu gore caprkaju nisu bas ni ljubazni nez sta da radim
Cao svima..ja sam nova na ovoj temi....ovako imala sam tri spontana pobacaja,2 biohemijske trudnoce.......promjenila 9 ginekologa jedan kaye ovako,drugi onako al ajd dobro yadnji pobacaj je bio 25.5 2011 godine poslije toga su bile dve biohemijske trudnoce..moja borba je krenula tek tad onako slomljena i bez životna krecem vaditi nalaze...torch.kariotip,kalmidija.polni hormoni.histeroskopija.hormoni stitne.joj nemogu se svega ni sjetiti vjerujte mi...jedini problem u tim nalazima je bila stitna zlijezda bolujem od hipoteroze smanjen rad stitne zlijezde..pijem letroks 100mg vec 4 godine.....sad dal se meni ta stitna poremetila od svih tih silnih stresova a a ja vjerujem da jest.nije bitno....na Paprikovcu mi nesto nisu pomogli svaki put kad dodjem drugi endokrinolog tamo ko je i zdrav razboli se...jednom mi je pukao film i toliko sam vikala na doktoricu koja je bila 5 eta jer je toliko bila drska,nekulturna da Bog samo sacuva..kad sam izasla rekal sam muzu sad mi je dosta.svegaaaaaaa......tad sam presla kod dr.Grubor privatno i vec 6 mjeseci sam kod nje i ona mi je sve hormone dovela u rede tsh mi je sad 1,26 ft3 odlican,ft4,odlican..a oni majmuni gore 3,5godine nista apsolutno nista mi nisu pomogli....eee sad ovako trazila mi je dr.Grubor i prolaktin koji je bio blago povisen isla sam na magnetnu rezonancu hipofize,magnetna rezonanca je prosla odlicno nalaz uredan.ref.vrijednosti kod dr.Grubor sto se tice prolaktina od 4 do 500 a ja ima 520 malo je povisen.al kako mi je ona objasnila da to nije nista da je to jedini hormon raspolozenja i da je normalno da covjek mjenja raspolozenje u toku dana.nemozes stalno biti u jednom raspolozenju......e sad drage moje morala sam vam ovo sve napistati jer me vi mozete jedine razumjeti...zelim bebu i borim se...ja bi voljela pokusati vantjelesnu oplodnju,zanima me sam pocetak te vantjelesne oplodnje koji nalazi,sta ,kako....jos jedna stvar nemam redovnu menstruaciju i bez klomifena ovulacija i folikuli slabi a sa klomifenom odlicno zadovoljna sam...reci te mi svoje misljenje dal bi trebala ici kod Sanje Sibincic i sta mislite dal cu ja imati pravo vantjelesnu oplodnju besplatno posto sam ostajala u drugom stanju al eto pobacaji su bili....
Kako ja znam da nijedna od nasih cura nije koristila navedeni lijek . Ima mnogo info. malo za-googlaj The active substance in Elonva, corifollitropin alfa, is a modified follicle stimulating hormone (FSH), a natural hormone in the body. FSH stimulates the production of eggs in the ovaries. Na brzinu procitah da zene 60kg koriste 10O microgram, a one preko 60kg koriste 150 microgram. Prima se prvi DC, nakon sedam krece se sa nekim drugim FSH ...
Cao evo da vam se javim,dosla sam od endokrinologa i dosad sam pila po pola tablete bromokriptina a sad mi je rekla da pijem citavu tabletu.......posto radim na trudnoci ref.vrijednosti su od 4 do 530 a ja imam 512 a vec 4 mjeseca pijem bromokriptin......nije zastrasujuce al sto ona kaze mogao bi biti prolaktin i manji.......jesam radila sam ja profil prolaktina i sve u svemu nije bio veci od 700 i tad mi je rekla doktorica endokrinolog da je to stvar samo nerviranja,magnetna rezonanca hipofize je uredno prosla...al sad mi je samo povecala sa pola tablete na citavu.....al sto se tice trudnoce ja sam je pitala sta da radim jer vise nista neznam dal smijem dal ne.ona mi je ovako rekla tvoj nalaz je dobar,i slobodno radi na trudnoci.samo nerviranje i briga nedolazi u obzir ......pa tako da cu krenuti u akciju na pa sta bude...a narucila me tek za 6 mjeseci na kontrolu samo u slucaju da se javim.....ranije
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.