Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Drage moje evo i ja se selim na ovu temu nakon 4.neuspjesne inseminacije .Prije svega da cestitam malenoj i svim ostalim koji imaju pozitivnu betu. Ja krecem u postupak IMSI od iduce sedmice.Nadam se da ce nam svima ova godina biti puno uspjesnija i da cemo svi akobogda dobiti nase male
cini mi se da se sjecam sa teme o inseminaciji da i ti zivis negdje vani? Da li znas vec koju ces stimulaciju dobiti, jesu li tebi pominjali Elonvu? To je kao nesto skroz novo, koristi se od 2010, pa je mene iskreno malo strah, mislim previse je nov lijek da bi bili ispitani ikakvi dugorocni kontraefekti...
Sretno i javi nam kako sve ide!
Ja pocinjem sa 1. IVF/ICSI sad u februaru... trenutno cekam rezultat 5.inseminacije, ali ne naadm se nicemu iskreno...
choigil gdje ces raditi ivf ja sam planirala kod balića mada ne znam kolika je uspješnost kod njih,ustvari zanima me kod kog dr je naj veći postaotak uspjesno odradjenih postupaka kad vec placam da idem kod najboljih ili to zavisi od samih pacijenata,valjda ce se neko javiti da mi da odgovore pomalo sam
Jeste,bila sam prvoa na stranici za inseminaciju,ali kako to nije donijelo uspjeha sad sam tu. Zivim vani u Svicarakoj,tu cemo raditi prvi postupak IMSI.Pravo da vam kazem ovdje se nakon drugog dana vec vracaju jajasca,a svugdje drugo se ostave 5 dana.Tako nije bas da sam prezadovoljna al eto,rekla sam sebi kad smo vec tu pokusat cemo ovdje,a za poslije cemo vec vidjeti. Za terapiju mi je propisao inekcije u olovci puregon,kazu da su dosta uspjesne i pravo je lako ih davati. Dao mi je minimalnu dozu posto je kod mene sve u redu,al mi mm ima problema sa pokretnjom i brojem.Iako mu se poslije terapije znatno poboljsalo.Imao je manje od 1.miliona,sad ima 4.miliona i dosta su brzi.Ako nekog zanima,isli smo bas tu u jedne doktorice koje je specijalista za parove kojima je tesko doci do zaceca.Uglavnom propisala mu je terapiju tableta tamoxifen i plus vitamine selen i zinc.Provjerila sam ovo ljeto ima i kod nas tamoxifen i kostaju samo 10km,a dobijes dvije table unutra.To je njemu stvarno super pomoglo.Jeli od vas neko isto mozda zivi u Svicarskoj?
Zaboravila sam odgovoriti choigirl ,nisam cula za te inekcije evlnou,tako nekako.Al pitat cu svakako mog doktora.Moja kolegica koja je radila vantjelesnu u Cito klinici u Splitu (uspjela iz prve) rekla mi je da je sve ljekove kupovala u Metkovicu,da je puno jeftinije nego kod nas.
Prvo da pozdravim sviju. Nova sam i na forumu i na ovoj temi ... i ... u svemu . Ukratko moja priča, zbog problema začepljenih jajovoda konačno smo se odlučili na IVF u Ljubljani. Javila sam im se mailom početkom januara i dogovorili smo termin za prvi razgovor i pregled 13.02. Bilo kakva informacija i pomoć je dobrodošla. Hvala vam unaprijed svima na druženju i na informacijama .
Venera1 dobro dosla, ja imam bebaca nastalog u KC Ljubljana, uspjelo iz prvog pokusaja. Tu sam za sve sto te interesuje. Kojem/oj dr. ides na konsultacije?
Hvala . DR. Reš mi je pisao na mail, s njim sam dogovarala termin za razgovor i pregled. Bio je ok za "pregovore" dao mi je da sama izaberem termin . Zbunjuje me samo što mi nije tražio ništa od nalaza da ponesem odavde a kako čitam na forumu svi su morali dosta toga ponjeti. Pitala sam jel trebamo nešto raditi i ponjeti al ništa nije rekao da treba. Jedino što sam mu mailom poslala je spermiogram muža, svoj HSG (gdje se vidi u ćemu je problem) i zadnji nalaz gin. kad sam bila.
A ti si izabrala dr. Resa...on radi VTO u sklopu svoje privatne klinike, ja nisam bila kod njega, ali 2 forumasice jesu, nadam se da ce ti se javiti uskoro, to su Elica5 i napolitanka. Ponesi nalaze hormonskog statusa, rezultat spermograma muza, svoje nalaze od ginekologa i otpusnicu iz bolnice nakon HSG-a. Ako imas rezultate briseva i papa testa....
Hoću, to sam i mislila. Ma ja sam mail poslala na onaj mail bolnice pa mi je on odg. Hvala ti a nadam se da će i ove forumašice što su bile kod njega biti tu da ih malo "izgnjavim" .
Cao Venera1 i moj je preoblem zacepljeni jajovodi,pa bi i ja trebala na VTO!ja idem kod dr.Sanje Sibincic u BL!Meni su trazili da izvadim hormone,cervikalni i vaginalni bris,test na hlamidiju,mikroplazmu i ureoplazmu i od muza spermiogram i spermokulturu!Iduce sedmice idem kod doktorice da vidim kad krecem sa terapijom jer mi je Tsh povisen i uvecana stitna,trebala sam u martu,aprilu raditi,pa se nadam da cu do tad rjesiti stitnu!A ako ti nisu nista trazili da vadis mozda ce ti to vaditi tamo!Pozdrav i puno srece!
Ako ne zabebim prirodno ovaj mjesec počinjem sa vadjenjem nalaza poslije .To je skoro do aprila ,kako sam ja shvatila pretrage i terapija traju oko 2mjeseca možda budemo skupa.Ja nisam isla ko njih poslali su mi mailom koje nalaze da vadimo.
Sta da vam kazem drage moje.Puno sam se razocarala,da ne mogu jos doci sebi.Na prethodne 4.inseminacije sam imala po 15 jajnih stanica,sad kad smo se odlucili za vantjelesnu samo 2 ...ova dva dana ne prestajem plakati. Doktor mi je prosli put za inseminaciju dao malu dozu puregona od 70,al sam dobro reagovala i imala puno jajnih stanica al sam poslije inseminacije,negdje otprilike 10 dan dozivila hyperstimulaciju jajnika.Tako da mi je sad s'obzirom da je kod mene sve u redu dao minimalnu dozu 60,al eto sta se desilo.Ovaj put samo dva. Tako da nam je predlozio da ovaj mjesec pokusamo prirodno,jer nemamo sta da zaledimo.Ako ne bude nista od prirodnog pokusaja da sljedeci mjesec pijem pilule da bi mi se jajnici odmorili od svega.Toliko sam nade polagala u ovu vantjelesnu,brojila dane i na kraju velika praznina.I sad opet dva mjeseca cekanja. Svim ostalima koji su u procesu ili cekaju zelim puno srece.
draga Dona bas mi je .Vjeruj da se i ja pripremam na IVF aBd u aprilu i ista mi je situacija kao kod tebe,uvijek sam imala mnogoooo JS,i bas se tako unaprijed bojim da mi se ne desi da imam malo JS.Ali sve je u Bozijim rukama tako da se ne smijemo mnogo sikirat oko toga.Budi mila jaka ko zna za sta nam je sve to dobro.Cuvaj se i brini za sebe :(
jako mi je zao sto je tako ispalo, znam kako ti je, i tako mali broj jajnih stanica, i odgadjanje, i sada cekanje na novi postupak....Ali glavu gore mila, jer ako si imala tako veliki broj janih stanica na inseminacijama, to znaci da je hvala Bogu kod tebe sve u redu, i imaces ti njih opet, samo je potrebno da dr odredi pravu stimulaciju za tebe...Ja ne sumnjam da ces ti uspjeti, sigurno hoces,samo treba tvoj trenutak da dodje...
Jesi li vec razgovarala s doktorom o nekoj drugacijoj terapiji, sta on predlaze?
Drzi se mila, dva mjeseca ce brzo proci, a ovaj mjesec obavezno pokusajte prirodno... Jer nikad se ne zna, mozda ti zabebis u medjuvremenu i jos jedan IVF postupak ne bude ni potreban...
Znas da sam ja cekala svoj prvi IVF postupak isto, trebala sam poceti juce sa stimulacijama, ali izgleda da sam trudna, iz 5. inseminacije...od srca se nadam da ce se i tebi slicno desiti, imas te 2 jajne stanice, sanse su sasvim realne...
draga dona baš mi je žao što ti je tako ispalo nadam se da će sledeći put biti bolje i ja sam bila na stimulaciji puregonom od 100 jedinica i imala sam 6 jajnih stanica nisam doživila hiperstimulaciju venera ja sam radila vantjelesnu kod dr Reša prošle godine sutra je tačno godinu dana kako je nastao moj mali sinčić njemu je danas tri mjeseca želim svu sreću da i tebi uspije meni je je uspjelo iz prvog puta
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.