Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 18:06:47
teacher75
IZVORNA PORUKA: anđelo
Dobar jutar,trudnjače moje.....pusica . Vidim već se polahko priprema vaše tjelo.Sve je to dodobro,nema brige Vidim Tičerka bila sinoć na vježbicama na Otoci.Tičerko,bila sam i ja.Koji red si bila,jel do stolica ili do lavaboa
bila skroz na kraju, kad se udje pravo skroz pa udesno a gdje si ti sjedila?ja sam ona sto je na 5. spratu bez lifta
< Poruku je uredio teacher75 -- 12.1.2012 18:07:11 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 18:08:07
teacher75
Moram da vas pitam za jastuk za dojenje/trudnice.Jel ima neka od vas i kakvi su?Jel bolji onaj s običnim punjenjem,ili sa silikonskim ,ili s heljdinim?U čemu je razlika između njih?Meni sinoć jedna trudnica na vježbicama reče da je bolji ovaj s običnim punjenjem,jer kao ovi sa heljdom ili sa silikonskim punjenjem nakon nekog vremena izgube svoj oblik.Sve se saspe u jedan ćošak,pa poslije da bi podojio bebu moraš prvo kuglice u jastuku fino rasporedit ,jer sve odu na jednu stranu
ja to nisam imala u prosloj trudnoci, ne znam ni sta ce mi to
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 18:13:29
teacher75
IZVORNA PORUKA: Arina
IZVORNA PORUKA: dush
Kako znate kada beba stuca? U kojoj sedmici otrpilike pocne da stuca?
pa nekako u 8 i 9. mjesecu.....bar kod mene...mozda je i prije ali ja nisam osjetila....a osjeti se onako na jednom mjestu se desava tako ko mali kucaji svakih 2-3 sekunde...i traje tako ko neki otkucaji srca....i kad stavis ruku na to mjesto i dalje kuca...nije ono da stane da se osjeca...ko kad se mrda pa stavis ruku a on stane ko u inat...ovo traje onda ....pa sta ja znam nekad manje nekad vise...prosjecno oko 4-5 min.....
lana je pravo puno stucala, ne sjecam se kad je pocela, al ova sad beba nista jos
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 19:04:51
Selma Kikoebu
Hej moje, ja juce i danas cijeli dan citam ove porodjajne price, pa se prepadnem, al kad dodjem do kraja price, onda mi bude lakse, pa onda opet ispocetka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 19:13:26
Hurma
IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu
Hej moje, ja juce i danas cijeli dan citam ove porodjajne price, pa se prepadnem, al kad dodjem do kraja price, onda mi bude lakse, pa onda opet ispocetka
cim se svaka od nas odluci za novu trudnocu i novi porod, onda je to nista... ja sam se od 10 ujutru do 20 uvece porađala i super... jedva cekam opet :) uživaj u trudnoci, ne zamaraj se porodom...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 19:16:20
Selma Kikoebu
IZVORNA PORUKA: Hurma
IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu
cim se svaka od nas odluci za novu trudnocu i novi porod, onda je to nista... ja sam se od 10 ujutru do 20 uvece porađala i super... jedva cekam opet :) uživaj u trudnoci, ne zamaraj se porodom...
hvala Hurmice, ma ne bojim se ja, ja bih sad najradije isla da rodim, al rano je jos Ja jedva cekam da vidim svoju bebicu. Znam da ce boliti, al isto tako znam i da ce proci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 19:22:59
bigmama5
bas tako draga moja i ja bih sad rodila....ali sinoc sam citala one price gdje su zene gubile bebe i u 8,9 mjesecu pa sam se nekakao prepala i glava me citav dan od toga boli apaurin pila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 22:29:36
anđelo
IZVORNA PORUKA: teacher75
Dobar jutar,trudnjače moje.....pusica . Vidim već se polahko priprema vaše tjelo.Sve je to dodobro,nema brige Vidim Tičerka bila sinoć na vježbicama na Otoci.Tičerko,bila sam i ja.Koji red si bila,jel do stolica ili do lavaboa
bila skroz na kraju, kad se udje pravo skroz pa udesno a gdje si ti sjedila?ja sam ona sto je na 5. spratu bez lifta
Onda bi to taman bilo ispod lavaboa,il sam ja šenula trudnički ?Ja sam bila u onom redu do narandžastih stolica,skoro na kraju do grijalice,3,4 žene ,pa ja.A jastuk nisam stigla kupiti u prošloj trudnoći,porodih se nenadano,a poslije se zabavila oko bebe.Sad nešto kontam žene ga hvale da je dobar,rasterećuje kičmu itd.A ne znam gdje da ga uzmem,i danas ga tražila ,al bezuspješno.Ima ovdje vidim na RR se prodaje sa punjenjem nekim,al ne znam kakav je .Sjećam se da su ga neke žene kupovale, ne znam jesul zadovoljne. Sjećam se da je neka trudnica rekla da živi na 5-tom bez lifta,al se ne sjećam koja Još da kažem,pošto sam ja šopingholičar nenormalan,da sam upravo stigla iz druge ture šopinga. Nema ebemu jastuka nigdje.Otišla da kupim za bebu,a opet nisam ništa ,nego ovom malom čizme,i malo šminkice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 22:43:29
anđelo
IZVORNA PORUKA: mama21e
anđelo jel mozda znas do kad traje to snizenje u merkatoru?
E mila moja nisam gledala,ja sam većinu vremena gledala cjene ii masirala krsta A ako mi šta zapne za oko ja ubacim u korpu .U intersportu je sniženje al tu je robica za djecu veću.Evo pravo dobre uzela sinu čizme na sniženju 50 km. Žene moje,ova mala bebica što u meni raaste ,kao da mi je prva.Ja baš veze nemam šta kupiti za bebu,a sve moram kupiti,jer od sina sve podjelila.Osim krevetića,as-a (kolica imam)šta kupiti još.Imam dekice 2,posteljinu,ogradicu za krevetić.Šta još kupiti.Onaj latičar s kadicom i ne bi baš jer se beba u tako maloj kadici može kupat samo mjesec dana ,do dva.Ja bih radje da mi Pauzin majstor ormar napravi .Šta još treba,kažite mi dok pare ne spiskam.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 22:45:05
teacher75
anđelo, vjerujes li mi da nisam upratila ni gdje je lavabo ni gdje je radijator a ko inace vodi vjezbe, jer samo berina il ima jos neko i kojim danima je koja?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 22:47:09
anđelo
IZVORNA PORUKA: teacher75
anđelo, vjerujes li mi da nisam upratila ni gdje je lavabo ni gdje je radijator a ko inace vodi vjezbe, jer samo berina il ima jos neko i kojim danima je koja?
Ja uvjek zatičem Berinu,i kad god odem u bilo koji od ponuđenih termina,nama Berinica vazi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.1.2012 22:55:49
gerberka
žene , evo i mene
bili smo na uzv beba je mashAllah dobro e sad po uzv smo punih 37 sedmica. Doktor nam zbog steriliteta i jednog spontanog predlaze da dođem prije termina lezati u bolnicu, da mi povadi nalaze i da me prati..ako buide prirodno super, ako bude za sekciju da imam spremne nalaze. ja sad ne znam...u biti..ne leži mi se gore..dal je moguce da se dog da mi napravi prijem, al da dolazim na ctg i tako to..dal je neko tako uspio
neka je meni moj sin dobro, ostalo će se složiti
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru