|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  409 410 [411] 412 413   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
12.1.2012 11:56:10   
anđelo
IZVORNA PORUKA: pauza

ja vise nemam ni volje ni zelje za sexom.... o tuge mojeuser posted image user posted image  valjda od duge apstinencije umro mi taj nagonuser posted image user posted image  a sto je najtuznije, nije mi dr zabranio, nego me toliko boljelo da smo prestali skroz.... sigurno mi sad coJek ima neku drugu jer vise ni ne trazi, ali sta sad da mu radim....

Pravo da ti kažem,nemam ni ja ...Ne znam zašto.Jesam doduše sama mužu inicirala sex svakih 15-tak dana,žao mi ga nešto.Al onda svaki put valja to dolje prvo odbetonirat,pa onda.Isto kao da sam djevicauser posted image user posted image ,ne bude mi baš prijatno.Vjerovatno od duge apstinencije i gospođa zatvori radnjuuser posted image user posted image user posted image .Mada sinoć čula sam babicu kad reče,žena možda nema potrebu za sexom,ali je nervozna.Zna njen mozak šta joj faliuser posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 10251
12.1.2012 12:03:02   
veki_aki
pravo babica zboriuser posted image
Ma ne brini pauzo, to svima naidje a i on sigurno razumije nego nama sad malo hormoni divljaju pa svi tako nesto motamo po glavi...

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10252
12.1.2012 12:05:04   
anđelo
IZVORNA PORUKA: Bebica11

ja vise nemam ni volje ni zelje za sexom.... o tuge mojeuser posted image user posted image  valjda od duge apstinencije umro mi taj nagonuser posted image user posted image  a sto je najtuznije, nije mi dr zabranio, nego me toliko boljelo da smo prestali skroz.... sigurno mi sad coJek ima neku drugu jer vise ni ne trazi, ali sta sad da mu radim....

I meni je tako bilo pred kraj trudnoce AL CIM SAM SE PORODILA imala sam strasne snoveuser posted image i evo cekam ne bi li ovo curkanje stalo jer se libido povecao

user posted image user posted image user posted image

E druga je stvar kad se porodiš.Hormoni polude.Ja sam svih 40 dana poslije poroda muža proganjala da se ljubimo.Sanjala sve i svašta,ma bolje da ne pričam.Prisjedala mu na muku,ali zato čim je otkucalo 40 dana u minut (mada mi je krvarenje prestalo 33 dan)okupala se maca i nadoknadila sveuser posted image user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 10253
12.1.2012 12:09:45   
dzenyA
nemam ni ja volje uopste user posted image ,a nebi vala ni smjela nema sanse user posted image ,a neki dan kad sam bila kod dr.pa me ona pregledala ono rucno,ma zene drage kad ne poludi user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10254
12.1.2012 12:11:09   
ellam

POTPISUJEM APSOLUTNO, a volila bih da nije tako

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 10255
12.1.2012 12:11:54   
ellam
IZVORNA PORUKA: dzenyA

nemam ni ja volje uopste user posted image ,a nebi vala ni smjela nema sanse user posted image ,a neki dan kad sam bila kod dr.pa me ona pregledala ono rucno,ma zene drage kad ne poludi user posted image

sto? jel toliko boli???? mene to ceka u utorak...user posted image

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 10256
12.1.2012 12:14:53   
anđelo
E žene ,moje ,ja vam odoh.Došao moj muž,kaže ženo spremaj se vodim te na najomiljenije mjesto,rekoh gdje ,kaže da špinguješuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Legle pare od knjige na račun,sad ću trošit do besvejstiuser posted image user posted image user posted image user posted image Ljubim vas i volim puno,puno,puno

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 10257
12.1.2012 12:15:40   
dzenyA
jooj ellam nebi da te prebadam, ali mene je bolilo, ja sam sa guzzom gore  podigla user posted image , nisam se  bila pripremila na to, a sexala se nisam ma ne pamtim zene user posted image , em bolie em zabrana ma iskreno nije mi do toga user posted image

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 10258
12.1.2012 12:16:10   
ellam
andjelo sretno mila i uzivaj user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10259
12.1.2012 12:16:16   
Arina
Anđeloooo....eto i mene s vama....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10260
12.1.2012 12:17:53   
ellam

jooj ellam nebi da te prebadam, ali mene je bolilo, ja sam sa guzzom gore  podigla user posted image , nisam se  bila pripremila na to, a sexala se nisam ma ne pamtim zene user posted image , em bolie em zabrana ma iskreno nije mi do toga user posted image

i jooooj jos u mene doktor i jos ima ogromne ruukkeeee. to sam cula od zena za njega :((((((

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 10261
12.1.2012 12:19:02   
Selma Kikoebu
dobro jutro user posted image drage

Kad vec pricate o sexu, ja sinoc bila ko fol aktivna, al kakva sam troma i sa stomakom, nikako da to odradim kako treba. I kad se sve zavrsilo, ja se pocnem zaliti (napad je najbolja odbrana) kazem kako nam sex nije ko prije, fali tu nesto, i tako to, nabrajam ja, a MM poceo objasnjavati, kaze pa imas stomak, moramo paziti, i tako to. A od jutros samo ponavlja, Ti nisi zadovoljna mojom uslugom, moram ti vratiti novac  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 10262
12.1.2012 12:23:16   
veki_aki
andjelo uzivaj, kupi sta ljepo!
Selma sto me nasmijauser posted image , ajd glavno da se ima sta popravljatuser posted image

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 10263
12.1.2012 12:25:14   
Arina
mako kaze da nema Arine....evooooo jeeee

Cure kod mene sunce ugrijalo...ludilo ...raspolozenje zakucavaaaauser posted image user posted image user posted image ...

Ja se naspavala a inace kako se beba okrenula na glavicu spavam fino...ono me bebini guzovi rastavljali u kukovima....
Vidim  moje terminuse sve s istim problemima...i kod mene stvrdnjavanje stomaka...probadanje ko iglama u gospodji...moram tacno stati dok popusti...uzasno ubode....onda ZNOJENJE.....katastrofa....i onako ne mogu noge da dohvatim a carape moram mjenjati svako malo...tusirala se u zivotu nosam ovoliko...djete ce mi biti teska cistunica...user posted image user posted image user posted image .....i ja ustajem skoro svaku noc u 5 sati ko navijena....prevrtanje do svanuca i ondaaaazaspem zene ko top do 10 najsladje mi nesto to jutarnje padne.....
Uglavnom uz sve to osjecaam se s puno energije...i radijem se priblizavanju svog dana D....jos 5 dana ....user posted image user posted image ......
I da sise su mi se tako promjenile...bradavice su ko dude ..user posted image user posted image user posted image ...nekako su ukrupnale....ko maline ....i izbocile se....uh....mljaccccc user posted image user posted image user posted image

Ja se evo spremila pa ode malo do grada prosetati...kupiti mali paket pelena za bolnicu....i par sitnica od kozmetike....tikamo se poslijeuser posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10264
12.1.2012 13:03:09   
Mrgica
Evo i mene, danas sam bas nekakva ne raspolozena, ko govno da prostite, maloprije sam cmizdrila iz cista mira, neso mi sve ide na zivce, najradije bih negdje pobjegla, al ne znam ni ja kud cu u guzuser posted image .Nesto kontam mogla bih na vezbice u Skerlica, hoce li ko?Mozda mi to malo popravi raspolozenje.Ljubim vas sve.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10265
12.1.2012 13:14:51   
soraya
uuuuu, ko o kome vi o keksu :))) Andjelo, vidis bas bih mogla ustediti da ne kupujeem te vaginalete za omeksavanje grlica, sto djabe bacati pare, vec obradovati muzica i sebi uciniti usluguuser posted image    Jos samo da potrosim jos 2 Macmiror vag sto mi je doktor dao za ciscenje porodjajnog kanala i bacam se na posao.... a snovi..uuu...i ono malo sto uspijem odspavati sanjam sebe i muzica kako se ganjamo,hahahahaha.....

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 10266
12.1.2012 14:01:25   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: gerberka

sto mi je tesko pao ginipral..nikad se ovoliko nisam tresla a srce hoce da iskoci user posted image

zar jos pijes ginipral? ja sam ga prestala piti u 35 sedmici, mada sam trebala heftu vise ja na svoju ruku prekinula pred kraj 35 i nisam se porodila do 38 kad su me inducirali a mozda bih i prenijela iako sam te 3 sedmice imala bolove, sjecate se SMARALA SAM VASuser posted image

vidis da mi je danas punih 36 sedmica
danas mi je i pregled mada moj dr kaze da cu piti i 37 2x1 jer je meni grlic skroz omeksan, a sad su ovi dani vazni za dozrijevanje krvnih sudova
ne vjeurjm ja u pšricu o betoniranju gospođe ginipralom..gledala sam zene kojima  beba izleti za pet minuta a pile ginipral, a i one koje su se napatile bez giniprala user posted image
e sad, ima tu i psihe..vise mi je vazno da se pripremim na guranje, da skupim snagu i tako to..jer mene cure moje boli vec sedmicu..imam laznjake..stvrdne se, pa omeksa bezbroj puta na dan, pa bol u donjem dijelu stomaka, pritasak, bol u leđima , probadanja u gospođi...
a zasto ctg ne pokazuje kontrakcije ili on samo pokazuje prave a ne i laznjake meni ovdje niko ne odgovori..vazno je da ste mahalale od sexu, da im je, a ne smiju da im uđe user posted image user posted image user posted image

ja sam prespavala ginipral, evo sad sam ustala..mada cu to danas pomenuti doktoru jer stvarno mi je vise giniprala preko glave, a čovo će mi pomoći da se još razmekšam pa nek beba izlazi user posted image

veki_aki i ja govorim vec tri dana da mi usisa kaze svaki da ce sad..ostale kucanske poslove redovno obavlja..vise mi ga zao..sad ja preuzimam sve u svoje ruke user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 10267
12.1.2012 14:14:53   
dzenyA

veki_aki i ja govorim vec tri dana da mi usisa kaze svaki da ce sad..ostale kucanske poslove redovno obavlja..vise mi ga zao..sad ja preuzimam sve u svoje ruke user posted image

[/quote/

ja svom isto govorila i okanila se i uzela usisala sad al samo dnevnu sobu,e ovo ce on ostatak user posted image ,

ja bila zene sad na polju pravo proljece,narod me isprepado,kaze hej jest ti se stomak spustio,sad ces ti ,a ja u kucu ko opurena user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10268
12.1.2012 14:16:11   
dzenyA

[/quote/

ja svom isto govorila i okanila se i uzela usisala sad al samo dnevnu sobu,e ovo ce on ostatak user posted image ,

ja bila zene sad na polju pravo proljece,narod me isprepado,kaze hej jest ti se stomak spustio,sad ces ti ,a ja u kucu ko opurena user posted image user posted image user posted image

jao bre ode sve u citat user posted image

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 10269
12.1.2012 14:17:23   
gerberka
dzenya čudo ti to ljudi kažu kad ti nije usitnilo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nemoj sed ti nama sekirat, imas jos koji dan user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

znas li ti bona ovo sto pitam za ctg..a zeenaaa...niko mi ne odgovoara cijeli dan..jel ctg laznjake ne registruje??? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 10270
12.1.2012 14:29:17   
veki_aki
e moja gerbo zene se o sexu zabavileuser posted image , ili prije ce biti da niko i ne zna za taj ctg i kontrakcije, ja se nadam sa si ti generalno ok, beba samo sto nije, vidi dokle si doguralauser posted image
A zene moje sto se usisavanja tice i ja sam na kraju usisala, al je on oprao mnooogo zagorenu tepsiju i jos pec a naravno meni je bilo sve pokipilo, ne njemu. Ma hoce mm pomoc i kuha mozda bolje nego ja, al eto nekad i zakaze i to bas kad je neophono. Ma zene moje vazno je kako ih mi naucimo od pocetka, takvi ce nam i biti, samo vi lezite, kad ce te odmarat i uzivat ako ne saduser posted image
Mrgice nemoj mi biti tuzna, i mene je jutros drzalo al evo kad vidim ovo sunce popustilo me.Saljem ti veliki user posted image  i ako imas gsje malo prosetaj, popravit ce ti se raspolozenje. Samo zamisli sljedece proljece ces vozat kolica puna raadosti!
Mama21e dje si ti danas?Dush sta je s tobom? Jakotuzna vidim te da vitis al se nejavljas, kako si?
Moram i da se pohvalim, moj mali dzak je dobio knjizivcu uz pohvalu da je izuzetno odlican ucenik, ponos maminuser posted image Jest da nam je uciteljica cijelo vrijeme govorila kako je malo nemiran, al sta ce jadan ima moje geneuser posted image
Opet sam vas ugnjavila, pusa svima odo sta radit!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10271
12.1.2012 14:29:27   
smajli80

IZVORNA PORUKA: smajli80

Da ne živimo tako daleko jedna od druge pomislila bih da je majstor bio istiuser posted image user posted image user posted image .Ista dijagnoza,nedelja,spol,i sad lažnjaci-meni je to nešto jaaaako sujmljivouser posted image user posted image .

De ti meni Gerbo odgovori na ovo pitanjeuser posted image user posted image user posted image
A što s tiče CTG-a mislim da on ne registruje lažnjake,jer oni nisu dovoljno jaki da isprovociraju porođaj.Lažnjaci su puno blaži od pravih bolovauser posted image (eto malo da te utješim)user posted image user posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 10272
12.1.2012 14:31:09   
veki_aki
molim ne gledati nikakve greske u tekstuuser posted image

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10273
12.1.2012 14:33:00   
Arina
e ovako cu probati ja...duso moja....user posted image

Kad su prave kontrakcije...posto sam ih ja imala kad sam imala prekiid trudnoce u 6. mjesecu(ne desilo se nikom)one krenu iz stomaka u vidu bolikoja se siri preko kukova u krsta....i kao talas se desi ...lagano...prvo ti se dole tako malo ko kuoci...ali ne strasno i zaboli ko menstrualni bol...znaci u samom dnu stomaka ko iznad gospodje....i onda predje preko kukona i zavrsi u krstima nisko.....sve to traje mozda 40-50 sek....i sve prodej...onda ide onaj interval kad te nista ne boli...paopet...e sto se stvar priblizala tj. to vrijeme izmedju trudova skracuje...to je porod blizi....
A sad ova nasa sad stvrdnjavanja stomaka i bolovi koji idu sareno...ne upareno...malo boli ,malo se stvrdene
,malo menstrualno,malo krsta ...to je sad ko priprema na sve to....i ona je normalna u 9. jer evosvi mi sad pred termin imamo isto stanje....meni se stvrdne stomak ko kamen po jedno pola minute i popusti....malo me nekad zamulja dole nisko...pa pusti ..nekad krsta malo osjetim...ali sve to u tom redosljedu kako sam ti gore pisala nema....hvala Bogu...jer i ne treba jer je rano....to stvrdnjabanje to su one Brakstonove kontrakcije....koje ustvari ne registruje CTG.....ja mislim da je dobro da se sve to desava jer se priprema dole stanje za porod....i ta probadanja ko iglom....moja babica kaze da je i to ustvari sve priprema ....spustanje bebe i ti dole zivaca i misica  koji se omeksavaju.....
Eto nadam se da sam ti bar malo pomogla....user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10274
12.1.2012 14:39:11   
dush
IZVORNA PORUKA: veki_aki
dush kakvo je stanje sad sa malim user posted image ? Znam da si se nest zalila na svog ginekologa...Jel to sutra kardiolog?Saljem user posted image

Valjda je stanje isto, koliko osjetim beba je jos uvijek ziva, a sutra cemo na ultrazvuku vidjeti kakvo je stanje sa srculencetom. Ovo u Ljubljani je neka druga ginekologinja, kojoj je me poslao kardiolog, pa se njih dvoje cuju poslije svakog pregleda. A ginekologinja iz Ljubljane je zakon, bas si uzme vremena da pregleda sve i objasni. Ponedjeljkom idem kod onog mog tukana od ginekologa, kojeg cu zamijeniti ha se porodim.

A evo mi pas pokvario stomak, malo povraca, pa sam ga vec 3x od 12h vodila vani... Ne mogu vise gore dole na 4 sprat.... Neka povraca i kaki po stanu... Ne mogu vise... Samo mi fali jos da me komisija uhvati da hodam okolo...

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  409 410 [411] 412 413   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  409 410 [411] 412 413   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *