Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.1.2012 14:56:00
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
mama21e ja mislim da u sarajevu imaš vježbe samo na otoci, vojničkom i u skerlića.
Selma Kikoebu ja se poslije kupanja i tuširanja cijela mažem maslinovim uljem , a naveče prije spavanja mažem HIPP-ovim maslacem i tada mažem samo strateška mjesta (sike, tibonju i guzu). Koristila sam škaljićev melem (onaj menta) meni je bezze, pa sma hippovo ulje (ono mi je ok, ali se puno brže potroši od maslaca). Čini mi se da mi je koža super od maslaca (a možda je to sam psiha). Znam da se od strija ne može pobjeći, ali da makar znam da sam ja sve poduzela, i da nije do mene.
Ja ne znam kad se pocnu javljati strije, nemam jos ni jedne, hvala Bogu, a sad cu u 7.mjesec. Imala sam ja u zivotu perioda i kad sam se naglo udebljala i naglo omrsavila, ali nikad nisam imala strije, kazu ne brini, imat ces u trudnoci. Kad se one inace pojave?
A kupicu sebi hipp ulje i maslac. Ima li gdje drugo osim u merkatoru, posto ja nemam merkator u svom gradu
draga, ja sam se mazala od samog početka striamentom u apoteci se kupi i kosta 9KM..ili običnim maslinovim uljem, ali navecer kad krenem spavati..bitno je samo da se mazes sto cesce, ja sam 3 puta dnevno i evo me ko bombona, nemam niti jednu striju..one su ti podmukle, ti sad mislis da ih nemas, ali kada ti pupa ispuse vidjeces..moj ti je savjet, mazi se ti pocevsi odmah sada smjesta
i jos mi je super a jeftino babylove ulje u onoj zelenoj ambalazi..fino i mirise...samo sto cesce..nema zabušavanja...minimalno 2x dnevno i cim osjetis zatezanje koze odmah se mazi...cak i na poslu, bilo gdje,..ja sam to nosala u tasni, bilo kakvu kremu, zlu ne trebalo
< Poruku je uredio pocahontas -- 11.1.2012 14:57:27 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.1.2012 14:58:02
Selma Kikoebu
IZVORNA PORUKA: pocahontas
IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
mama21e ja mislim da u sarajevu imaš vježbe samo na otoci, vojničkom i u skerlića.
Selma Kikoebu ja se poslije kupanja i tuširanja cijela mažem maslinovim uljem , a naveče prije spavanja mažem HIPP-ovim maslacem i tada mažem samo strateška mjesta (sike, tibonju i guzu). Koristila sam škaljićev melem (onaj menta) meni je bezze, pa sma hippovo ulje (ono mi je ok, ali se puno brže potroši od maslaca). Čini mi se da mi je koža super od maslaca (a možda je to sam psiha). Znam da se od strija ne može pobjeći, ali da makar znam da sam ja sve poduzela, i da nije do mene.
Ja ne znam kad se pocnu javljati strije, nemam jos ni jedne, hvala Bogu, a sad cu u 7.mjesec. Imala sam ja u zivotu perioda i kad sam se naglo udebljala i naglo omrsavila, ali nikad nisam imala strije, kazu ne brini, imat ces u trudnoci. Kad se one inace pojave?
A kupicu sebi hipp ulje i maslac. Ima li gdje drugo osim u merkatoru, posto ja nemam merkator u svom gradu
draga, ja sam se mazala od samog početka striamentom u apoteci se kupi i kosta 9KM..ili običnim maslinovim uljem, ali navecer kad krenem spavati..bitno je samo da se mazes sto cesce, ja sam 3 puta dnevno i evo me ko bombona, nemam niti jednu striju..one su ti podmukle, ti sad mislis da ih nemas, ali kada ti pupa ispuse vidjeces..moj ti je savjet, mazi se ti pocevsi odmah sada smjesta
ma mazem se ja od pocetka trudnoce, ustvari negdje od treceg mjeseca, al samo sa losionom, pa sam htjela da cujem vasa misljenja i iskustva.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.1.2012 15:11:19
teacher75
i ja sam se mazala babylove uljem u prosloj trudnoci al nisam bas svaki dan, i nemam uopce strije, ima tu i genetike, sad mi mrsko pa se namazem svaki 5.dan
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.1.2012 15:50:45
gerberka
ja nisam imala strije . i evo pocele cim sam usla u deveti..mazem se redovno i kvalitetno
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.1.2012 15:55:13
ellam
danas smo se bas raspisali megi, drznice hvala za savjet mama21 pomilki pupu i
veki_aki moram biti iskrena i reci da ti pomalo zavidim za taj "keksic". ja sam bas pozelila i rado bih. dr nam je zadnji put rekao da sad smijemo, al mi opet nista. nesto nas strah i ja sam malo nespretna cini mi se.... MM se boji da ne bi do nekih kontrakcija doslo "pri kraju" i tako das apstiniramo i cekamo.... uhh jedva cekam....
Ja sam danas kupila one male bombone u apoteci sa fruktozom-secerom. Kazu odmah poslije poroda ili u toku cak da malo energiju digne i kupila male sokice.
pauza s tim tetama i ja sam ista, ne mogu sjedit i gledat da radi. jedino rjesenje mi je da odem iz stana. imam povjerljivu tetu ja joj sve ostavim, zakljucam je i dodjem za 4-5h. otprilike joj toliko treba, zavisi sta treba uraditi...
svima veliki pozz na posebno za terminuse
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.1.2012 16:00:47
veki_aki
a dobro elam pa neces jos dugo cekat, jos malo eto bebe i onda jos mjesec i eto i keksa. Kakv li ce samo da bude nakon toliko iscekivanja. Mene ubi ova neka radrazljivost, sve me brzo nanervira a mm je prvi tu da se ispusem na njega
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.1.2012 16:13:34
pauza
ja sam uvijek do sad radila svo vrijeme zajedno sa tetom, medjutim danas, ja ne mogu da se pomjerim, imam takve bolove u ledjima i nogama, a stomo se grci i probada me, tako da ne znam sta cu od sebe, a kamoli da cistim... ali sam shvatila da me nesto i nije toliko sramota sto lezim, pa platicu je posteno za svaku minutu..... iskreno, imam ja da peglam zavjese i to, ali ne mogu da se mrdnem.... mene samo strah da se ne porodim.... sta cu kad ne znam je li ovo samo neko pripremanje organizma ili je mozda krenulo u sta cisto sumnjam, jer mi je beba sapnula da nece jos - sto se ja kvalitetno tjesim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.1.2012 16:38:20
megi
ellam ma nema na cemu ako mozemo pomoci ti samo pitaj
poslije poroda ja sam maznula corny one cokoladice zitarice i cokolada i naravno sokic bas mi je bilo dobro a najvise sam se obradovala supi koju su mi donijeli
sto se tice mazanja i ja se mazem hiip uljem i super mi je u prosloj trudnoci mazala se i sa obicnim bademovim uljem koje je isto odlicno i babylove kremama i uljima za trudnice i losionima obicnim ma bilo sta samo da je masno i nisma imala strija nadam se da necu ni sad
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.1.2012 16:44:02
mama21e
IZVORNA PORUKA: pauza
ja sam uvijek do sad radila svo vrijeme zajedno sa tetom, medjutim danas, ja ne mogu da se pomjerim, imam takve bolove u ledjima i nogama, a stomo se grci i probada me, tako da ne znam sta cu od sebe, a kamoli da cistim... ali sam shvatila da me nesto i nije toliko sramota sto lezim, pa platicu je posteno za svaku minutu..... iskreno, imam ja da peglam zavjese i to, ali ne mogu da se mrdnem.... mene samo strah da se ne porodim.... sta cu kad ne znam je li ovo samo neko pripremanje organizma ili je mozda krenulo u sta cisto sumnjam, jer mi je beba sapnula da nece jos - sto se ja kvalitetno tjesim
mila pa nemas ti sta raditi, za to je i placas, samo je nadgledaj.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.1.2012 18:27:17
bigmama5
zenice moje mene bole ledje,uzas kada lezim posle jedva ustanem i jedva se okrenem dok se ne razgibam malo... jeli neka imala slican problem i sta ste radile,jel se smije namazati onom voltaren kremomom? ne mogu cekati ponedeljak kontrolu kod svog doktora,uzasno boli
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.1.2012 19:13:25
ellam
IZVORNA PORUKA: veki_aki
a dobro elam pa neces jos dugo cekat, jos malo eto bebe i onda jos mjesec i eto i keksa. Kakv li ce samo da bude nakon toliko iscekivanja. Mene ubi ova neka radrazljivost, sve me brzo nanervira a mm je prvi tu da se ispusem na njega
pa neka trebaju i mm da snose malo odgovornosti :) da malkice i oni osjete
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.1.2012 19:14:22
mama21e
Kada lezis na ledjima, podupri se jastucima. Ako lezis na boku, izmedju bokova postavi jedan jastuk, a drugi ispod koljena. Na taj nacin ces sprijeciti istezanje ledja. Pokusaj iduci put kad budes lezala, valjda ce biti bolje. A probaj sa toplom oblogom, ne znam da li smijemo voltaren... U kojoj si sedmici?