|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  142 143 [144] 145 146   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
10.1.2012 17:02:22   
brinetyca
marsupilami* hvala ti na dobrodošlici! :) iako bih voljela da nitko od nas nije nikada morao poviriti na ovu stranicu al eto bože moj, šta je tu je..proće valjda i ovo! <3

(odgovor članu marsupilami)
Neposredna veza do poruke: 3576
10.1.2012 17:08:44   
marsupilami
pa naravno brynetice, kažu da je tanka granica između luđaka i genija, bar svojoj mašti mogu zahvaliti što sam uvijek dobivala petice iz pismenih dok sam u školu išla, e baš da vidim kako će me sutra na ispitu poslužiti ostatak mog mozga, nekad bih znala poželjeti da sam barem glupa pa da neznam pola stvari, upola bih manje patila, bar tako mislim, a ovako pamtim gdje god što vidim, gdje god što pročitam, urnebes u glavi, meni je maloprije isto bilo teško šetati među ljudima kroz grad, nekako mi malo prostora, posebno sad kad su se studenti vratili, ljepše je bilo kad sam šetala kroz grad i ne bih možda troje ljudi srela, ovako žamor, galama i vika......

(odgovor članu brinetyca)
Neposredna veza do poruke: 3577
10.1.2012 17:08:44   
biba26
te slike prije spavanja su se i meni na samom početku ove kučke javljale, ono, budana sam i imam zatvorene oči, a slike samo naviru, onako bezvezne: nemeju veze s vezom, jaoj baš nam taj mozak radi svašta, i prestalo mi je to, popijem uvečer šalicu toplog mlijeka ili kamilice, čitam neki časopis pa brzo zaspim user posted image , zato draga lajla niš ti to nije, sve je to od anks. vjeruj mi, pa još kad sam taman trebala zaspat, onda se naglo trgnem i hvatanje zraka, to mi je bilo katastrofa živa, pa sam se bojala zaspat, sad je to prošlo hB, strah od smrti polako blijedi, ostalo je to probadanje oko srca, isto valjda psiha previše radi, al proći će i to aBd. jel koju od vas probadalo oko srca? I da vas pitam, drage moje koje ste rodile, kako ste podnijele trudnoću i porod, u zadnje vrijeme o tome puno razmišljam, mm silno želi bebu, ja se još nikako odlučit na taj korakuser posted image  Ljubim vas sve!!!

Neposredna veza do poruke: 3578
10.1.2012 17:14:50   
marsupilami
biba26 ja sam već pisala post o tom probadanju oko srca pa vidi, na kraju kod jednog od najboljih naših kardiologa se uspostavilo da mi nije ništa, pregledao me uzv, platila 120 km i otad nije više, a prije nego što sam otišla kod njega imala sam probleme s tim a onda bi se uz to javljalo panično hvatanje zraka , nisma mogla udahnuti nikako i uvijek završi na Hitnoj i reknu mi da pijem neš za smirenje, e naletjela si na jednu koja bebicu želi više od svega na svijetu pa te se neću okaniti dok i ti ne poželiš isto user posted image user posted image , nema ništa ljepše nego imati pored sebe malo utjelovljenje tvoje i muževe ljubavi i čuvati ga i pratiti kako raste, navali bibice user posted image user posted image

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 3579
10.1.2012 17:42:49   
lajlac
Ne smislišmo mi naziv udruženja user posted image Mozda nam donese koji dinar i čak se obogatimo na osnovu naše anksioznosti, jao ljepote user posted image Nego blizanac kakve kantarion kapi,  magnezij i vitamin b? To mi zvuci dobro? pomaže li ženo? kako se to pije i koje su najbolje? kako se koristi? bas me interesuje. Brynetice ja ti ne poželjeh dobrodošlicu!!! Mlada dama? koliko ti je godina dušice? I marsupilami je mladauser posted image Mi ostale smo izmedju 25-35 god. RABI koliko ti je godina? i KOKA I PO? To me je uvijek interesovalo, ne znam zastouser posted image Eto cure moje, haj caouser posted image

Lajla

Neposredna veza do poruke: 3580
10.1.2012 18:52:51   
brinetyca
uh ta šetnja gradom , to me najviše muči....ima jedno mjesec dana, a ostali simptomi mnogo duže. ali ovaj s šetnjom mi je nekako najteže pao.user posted image i meni je lakše dok u gradu nema studenata i gužve!user posted image

Neposredna veza do poruke: 3581
10.1.2012 18:54:12   
brinetyca
lajlac* hvala ti! pozdravljam..user posted image a meni je 22 godine.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3582
10.1.2012 20:14:29   
nadez
biba26 samo da ti kazem da ja imam taj napad i to je nesto sta me najvise brineuser posted image ali odlucila sam se na trudnocu kao prvo 9 godina se vrtim u krug nsta osim moje anaksioznoste i tegobe neznam moj me muz upoznao ovakvu ali mogu ti reci iskreno i ja moram da ti nesto od sebe da on ostane pored mene on je hteo djete sta je normalno i ja sama,a mislim ako bi nastavila ovako vecu su mi sanse da ga izgubimuser posted image sto ne bi htjela,odlucila sam se na trudnocu nadam se da ce sve biti u redu i da ce mi se bar malo promeneti zivot puno pozdrav do sviuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3583
10.1.2012 22:40:19   
BlackMagicWoman
poz, drage moje ... sto se tice ovog udruzenja, ja sam to najozbiljine spomenula, jer dugo vec imam tu ideju, ali nisam imala snage sama da je pokrenem, jer mi zaista treba pomoc ... ne zelim da se to smatra kao skup nekih bolesnika, vec kao krug kojem se mogu obratiti mladi ljudi koji primijete probleme, a ne znaju sta im je, ili nemaju novca za psihijatra, a da ne lutaju godinama kao mi ... zato, ako neko ima ozbiljne namjere od vas da se angazuje na tome polju, a treba nas dosta, neka se javi ... Rabi? Ovo je jako veliki posao,ali mi se cini da i ovdje ima dosta djevojaka sa fakultetima i znanjima koja su nam potrebna ... eto, toliko, pa mozda jednog dana i uspijemo ovo ostvariti ... :***

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 3584
11.1.2012 15:42:48   
mo girl
ja sam za to udruzenje a gdje bi mu bilo sjediste?uh mene danas glava strasno boli i manta mi se da jedva i po kuci hodam neznam koji mi je djavo sigurno je tlak.odo se izlezavat mozda prodje

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 3585
11.1.2012 16:21:42   
Anoniman

Ja sad na anketi htjedoh da vam predložim da napravite neko udruženje, pa dođoh ovdje da vidim da li isto već postoji a vi o tome već pričateuser posted image ...to bi bilo super. Informisale bi se kako sebe tako i druge, družile se, jedna drugoj bi se otvorile i davale podršku. Za udruženje vam ne treba puno ni novaca...Želim zaista da istrajete u tome.

(odgovor članu mo girl)
  Neposredna veza do poruke: 3586
11.1.2012 17:19:58   
jana mk
Pusa cure moje,stigla JANA opet sam se skitala ,bila opet na 2 dana van mog grada puno sam setala evo stigla kuci i vec se pripremam za sutra ujutru opet idem van Mk ,malo u susedne drzave na jedan dan da iskoristim jos koji dan mi suprug tu pa onda pocinju kucne obaveze i opet ista sema svaki dan obaveze oko deteta kcni poslovi ,razrede se izlasci ali ih ja nadoknadim kad se suprug vrati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i opet meni nevalja sve ja nisam dovoljno prosetala nisam nista sebi kupila sve nadjem manu user posted image user posted image user posted image user posted image ,ja kad se probudim ujutru meni je najgore tad mi dolaze one slike ko animiran film jedna s jednom veze nemaju ko da nisam u realnosti hihihihihi,nego neznam sta bude neka bude ako se izvucem sad iz ovog stanja jer sam na samom dnu znajte da ce se svako izvuci ,jer prolazila sam i jos uvek prolazim najteze trenutke u zivotu ,nego da pozdravim ovu nasu novu brinetu i da pozelim dobrodosla u nas poremeceni svet lepotice,tu smo svi da te islusamo i podrzimo kad ti zatreba rame za plakanje,sve vas ljubim i volim ,javim se sutra kad se vratim .......

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3587
11.1.2012 18:49:00   
lajlac
pozdrav cure moje!!! U zadnje vrijeme non stop razmisljam o dragom Bogu, o onom svijetu, sto bi moglo biti, sto ne, o zivotu poslije. Bojim se jer nisam vjernik neki, strah me je i razmisljati o svemu tome, ali nekad to naprosto ne mogu izbiti iz glave. Sto bi moglo biti, koliko je milostiv dragi Bog, hoce li nam se smilovati i sl, sta poslije ovog zivota, mozda nas ceka i nesto gore.Bojim se da me takva razmisljanja ne izlude. Vidim da ste gotovo sve vjernice, barem imate vjere da ce sve biti uredu, ja se sva tresem jer sam uvijek bila ono haj huj, sta bude bice, sada toga nema, odjednom sam postala pesimistična i sta mi god kazu ja u to ne vjerujem, ili bar uzmem s nekom dozom nepovjerenja i sumnje.
Imam i ja vjere, ali nije to prava vjera. Jesu li i ovakva razmisljanja dio svega ovoga? Uvijek sam bila nastrojena filozofski, za mene je sve bilo, "jeste tako je, ali moze i ono drugo" ako me razumijete. Bojim se toga. Bojim se kazne za svoje misli i ponasanje, kad mi neko kaze usao sejtan u tebe, to mi je najgore, ...uzas jedan. U to ne vjerujem, ali eto zvuci mi lose.
Legnem ponekad i odjednom misli o tome navru. Zamisljam svijet iznad ovog i ogranicena sam, ne mogu ga ni zamisliti. Molim Boga da me rijesi ovakvih misli, bojim se da me mogu izluditi. Mislim da sam jedina s ovakvim mislima, jer ste vi ostale, koliko sam mogla zapaziti, kategoricne i dosljedne u svom razmisljanju o vjeri.
user posted image user posted image user posted image  

Lajla

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3588
11.1.2012 18:51:45   
lajlac
Zaboravih reci da mi je pri tome bas lose. Ko da to nije moja glava, ne zelim se ovako osjecati, molim Boga da me uputi na pravi put i da ga pronadjem u svome srcu. Pokusala sam uciti, citati, ali mi ne ide. Sve mi je to tesko zamisliti, onako kako kazu da jeste, da ce biti...

Lajla

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3589
11.1.2012 19:15:21   
mo girl
a draga zasto te vjera tako opterecuje?????niko nezna sta je gore nije se jos niko vratiouser posted image ozbiljno jel ti mislis da si puno grijesila pa se bojis kazne.ma daj ko je danas bez grijeha sta se oterecujes sa tim dosta ti i ove muke pa jos i oko toga da se zamaras.ako neide ostavi naice mozda period kad se nadjes u tome al silom nemozes nista.zasto toliko sumnjas u sebe

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3590
11.1.2012 19:17:28   
brinetyca
hvala ti jano! i ja tebe srdačno pozdravljam user posted image a mo girl, manta i mene dns, zavisi kako kad, kad sam dns posla prema gradu bila sam super, dodoh do centra bez ikakve gongule,kasnije kad sam izasla iz kafica prostetai s prijateljicom, ona usporila, ja idem pokraj nje,sve bi ubrzala al nikako..onako sporo idem sve me njiše neki bog,propada mi tlo, mah bože sačuvaj user posted image evo da vam se malo javim i dns i da vas sve pozdravim!!!!!!! i ljubim :***

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3591
11.1.2012 20:48:31   
dana123
Draga lajlac i mene su te stvari mučile i mislila sam da me bog kažnjava.E onda su počela preispitivanja kako poslije smrti šta me čeka dali sam poštena,dobra ili nisam ma sto pitanja u glavi.Onda sam sama sebi rekla da bog nije takav da me nekažnjava,a i svi smo grešni niko nije bez grijeha.Draga nemoj se zamarat sa time ti vjerujes samo si u tom stanju da se nemožeš naći nigdje.Vjeruj i meni je bilo loše nakon tih ispitivanja imala sam strah od toga a još kad mi je svećenik dao neku knjigu da pročitam meni bilo još gore.

Neposredna veza do poruke: 3592
11.1.2012 20:50:39   
dana123
Zaboravih reći i meni se danas vrti u glavi,a tek glavobolja dva dana piiiiiihuser posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3593
11.1.2012 20:53:10   
mo girl
hajde nek nisam jedina i sad mi glava puca neznam vise sta da popijem ni kako da se namjestim.
brinetyce zar sumnjas nauser posted image ?ma mozda je to do ovog vremena cas je oblacno cas grije sunce neznas vise ni sta je.veceras ste tihe nesto nekako se osjecam sama ovde

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3594
11.1.2012 21:01:59   
lajlac
Evo i mene!!! Draga moja mogirl, upravu si, necu nista na silu, ali kako kazu da vjera pomaze, a ja uvijek sam na to gledala nekako sa strane, tako da kazem, pa nikako shvatiti neke stvari, treba dizelu da potegneuser posted image . Zabrinjava me nekad ta moja tvrdoglavost, predstavis mi nesto crno na bijelo, ja cu reci: "ne mora to tako biti, moze i drugacije". Ma u svom ovom teskom periodu, panicno zelim iznaci rjesenje, ali kako koka i po kaze, nista ne dolazi preko noci. Toliko sam tekstova procitala i kontam: ma sta vi znate, niko ne zna nista, samo Bog zna. I to neznanje, a nevjerica u ono sto se pise i misli, je meni problem nekad. Kazem nekad, jer u biti vjerujem. Dano hvala ti na utjesnim rijecimauser posted image
Zapravo se bojim sebe, dokle me mogu dovesti moje misli, bojim se u tom trenutku da me nista nece moci smiriti, jos vjera mi nije jaca strana, pa kontam sta ce mi onda pomoci? Izluditi, majke mi. Kontam, kako dalje nastaviti, kad mi je vjera poljuljana, kad mi je samopouzdanje na nuli i kad zamislim moje roditelje da pate...hiljadu i jedan scenario...
Ali valjda ovo dolazi u paketu, valjda ce sve biti uredu. Hvala vam cure moje...

Lajla

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3595
11.1.2012 21:04:45   
marsupilami
lajlac draga user posted image user posted image user posted image , iz ovih tvojih postova ne može nikome drugome pasti na pamet išta drugo osim da iza njih stoji jedna mala uplašena srna,nitko tko je na ovom forumu i svojim iskustvima i savjetima pomaže drugima da prebrode svoje muke ne može biti loša osoba, naprotiv, ne boj se ničega, sve što se dešava ima svoju svrhu, možda iz tog tvog razmišljanja izrodi nešto što će ti samoj pomoći, ili će proći samo od sebe. Brynetice vidiš da si koliko toliko napredovala, čim počneš misliti da gubiš kontrolu usredotoči se na nešto deseto , tako sam ja radila kad bi me negdje uhvatila panika pa makara morala brojiti ploče na pločniku ili nešto dovoljno glupo da mi odvrati pozornost s panike koje i osjećaja kao da hodam u balonu, izolirana od okoline.Samo probaj, ajde user posted image .Dana123 i mo girl i mene neki pritisak uhvatio i počela glavobolja ja odmah paracetamol uzela da me ne uhvati migrena, nisam se baš nešto danas proslavila na ispitu, pa sam bila malo utučena, ali se ne dam.........

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3596
11.1.2012 21:16:50   
mo girl
vjeruj mi da je sve to sastavni dio ovoga stanja i iz tog sveg razmisljanja doce ti odgovor sam znam da zvuci glupo al tako je.ja sam isto prije slusala savjete ,citala sve i svasta i stalno mislila:ma sta vi znate nemate pojma kako je meni al nekako vremenom ta zamaranja nestanu jedini moj ljek i rjesenje je vrijeme.znas ono kad ti je nesto zanimljivo pa stalno mislis p tome al nakon odredjenog vremena jednostavno vise ne obracas paznju na to e pa tako ti je i sa anksioznoscu.sad samo o njoj mislis al vremenom sto je vise upoznajes sve ces manje obracat paznju na nju jer si vec sve to iskusila po milion puta pa ti vise nije ni zastrasujuce a nit zanimljivo.eto to je moje najbolje objasnjenje sta je meni pomoglo:na pocetku sam citala sve zivo i o svemu vodila dubioze al vremenom mi je dosadilo razmisljat stalno o jednom te istom pa sam odbacila pola tih stvari.eh jedina stvar o kojoj idalje razmisljam je mantanje i njega se nikako kutarisat kad bi se njega rijesila ja bi mogla reci da sam izljecena

Neposredna veza do poruke: 3597
11.1.2012 21:19:56   
marsupilami
mo girl što se tiče tvog mantanja kako stojiš s nalazom željeza? user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3598
11.1.2012 21:27:24   
lajlac
Hvala vam cure moje. U ovom periodu svasta covjeka muci, pa se povlaci i to pitanje...user posted image  Svaka fizicka bol je prolazna :) Zato ne brinite, proce, ali misli kad se ugnijezde, majku im njihovu :) POstala sam i lajavauser posted image

Lajla

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3599
11.1.2012 21:33:50   
mo girl
ma sve sam nalaze vadila sve je ok samo povisen tlak naravno na nervnoj bazi.zeljezo je ok samo mmi je hemoglobin malo ispod granice pa pijem cveklu al to je sad ovaj mjesec a dosad je bilo ok.ma ja znam da je to malo od tlaka malo od vremena jer sam osjetljiva na promjene vremena al ja to tako tragicno dozivljavam da me od nervoze pocne jos vise hvatat i pocnem se prezojavat ma sranje pravo.cim ga malo osjetim hvata me panika jer sam jedno vrijeme bila agorafobicna i kad bi izasla vani strasno mi se mantalo i ostao mi je strah cim ga malo osjetim imam onaj strah:boze nemoj da mi se opet vrati

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  142 143 [144] 145 146   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  142 143 [144] 145 146   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *