|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  141 142 [143] 144 145   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
9.1.2012 12:28:15   
brinetyca
Hvala ti mo girl! Black woman također, baš ste riječi podrške i to stvarno znači. A idem na silu van, tjeram se, nekad budem dobor nekad jedva pređem ulice grada i sve me strah da to netko na meni ne primjeti pa ne kaže vidi poludila..a što nas ima mostaraca :) a mo girl shvaćam te i to za shoping, trzne itd,, isto mi je. samo ja nekako nekad imam osjecaj da se ovo ne moze prebolit i strah me da ovako ne ostane zauvijek. ti ipak kažeš da si se izvukla sad iz toga? zar je moguće:)) baš mi je drago zbog tebe!! odma imam neku nadu da će biti bolje.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3551
9.1.2012 14:33:53   
mo girl
ja mislim d aje pola mostara anksiozno i da bi ovde ova udruga imala pravo posla sa namauser posted image uh da samo znas koliko sam ja prolazila pored starog trznog i nisam smjel uc u njega pogotovo kad me zapahne ona vrucina kad udjem pa ima da se srusim odmah.i sad mene to prati doduse ponekad kad me hvata pms pa mi je nervoza valjda povecana al nedozvoljavam da me zatvori u kucu ko prije.ima draga nade i ljeka a tek kad shvatis sta ti se desava nekako se lakse nosis sa tim i znas kako ti ja sticem samopouzdanje:kad uspijem prohodat dodjem kuci sva sretna i stalno sebi govorim kad sam juce uspjela i danas cu i tako stalno i valjdas ti mozak navikne na tu habrost i odmah lakse izlazis.uh kad se samo sjetim pa moji poceci su bili pakao a kad vidim sadasnje stanje tek trad shvatim koliko sam napredovala i dobijem jos vise volju

(odgovor članu brinetyca)
Neposredna veza do poruke: 3552
9.1.2012 15:25:28   
brinetyca
Eh kako mi je to drago čut da si napredovala, nemash pojma:) meni je nekako teško oko faxa ići, valjda puno mladih, pored onih starijih me i nije toliko panika, a i onaj dio staro velezevo, ekonomska i tako te ulice gdje uvijek guzvara.. ali eto gonim nekako. u sterom trznom je katastrofa, ona vrucina..jos kad se penjes gore, grrrr...ali eto mora se makar na silu. dns sam išla na fax, dopelala sam nekako heh i malo šetala, dobra sam koliko toliko :))nisam puno panicarila. :*

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3553
9.1.2012 19:21:39   
mo girl
ja sam dugo vremena izbjegavala te ulice jer nemam nesto zivaca za one guzve isla sam sporednim pored mupa i sve kroz neke prolaze samo da neidem onda.i sad me nervira pored ekonomske pogotovo kad je odmor uh .meni cesto dodje da nastavim fax al jednostavno nemam dovoljno hrabrosti i odmah gubim volju.o polaganju vozackog da i ne govorim mene nije strah voznje nego sta ako mi se bude mantalo pa nemognem tako da nikad nisam ni pokusala al sreca zivim u centru pa mi auto netreba a nedaj boze da sam mimo grada ja neznam kako bi

Neposredna veza do poruke: 3554
9.1.2012 20:34:19   
brinetyca
Sve vas razumijem, bude dana kada nemogu ništapadnem , a onda se dignem opet i pomislim ma proće i ovo. Svašta mi se mota po glavi, kako i nebi..ko će ostat hladan pored ovih muka :/

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3555
9.1.2012 21:59:26   
jaca76
Zelim vam preporuciti jednu stranicu koja ce vam mozda biti od pomoci-www.oslobodium.com

Neposredna veza do poruke: 3556
9.1.2012 23:53:13   
blur 77
Nadez, mila, pa ja tek citam divne novosti! Cestitam, bas si nas obradovala mnogo. Ako Bog da da nas tako obraduju i Mo girl, IvanaI,Jaca, Marsupilami i sve koje se bore. Zelim da sto vise uzivas u ovih 9 mjeseci i pokusas se opustiti, a kad dodje beba ceka te najljepsi i najinspirativniji dio u zivotu. Meni je bebica dala smisao zivota, vratila me sa dna.
Imamo i nove drugarice, dobro nam dosle. Ovdje cete biti shvacene i imacete neimjernu podrsku ovih divnih zena i cura.
Jaco, dizi se, nema odustajanja. Ljudi i mnogo gore stvari izdeveraju i ostaju na nogama
Magic, ljepoticeuser posted image user posted image user posted image
Bas sam ramisljala zasto nam se Blizanac nikako ne javlja, kad evo nje
A nigdje nam nema Sanchez, Anze, Profe
Rabi, Lajla, Sreco, Jano, Biba, Dano i sve cure user posted image
Ja se bas ne javljam cesto, ali sam sa vama uvijek

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

Neposredna veza do poruke: 3557
10.1.2012 0:05:37   
BlackMagicWoman
Bluuuuuuuuuur, vila moja najljepsa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 3558
10.1.2012 9:31:58   
marsupilami
brynetica dobrodošla! Pozdrav svim curama, imam jedno pitanje za vas, pored svega što sam spomenula i vidjela da i druge imaju iste simptome, mene zanima jeste li ikad dok spavate doživjele da ste '' budne'' , mislim da znate da ste budne ali ste paralizirani i ukočeni i nemožete se pomaknuti, nemožete ni oči otvoriti, i tako nekoliko sekundi dok napokon ne otvorite oči?Meni je ovo nešto najjezivije u ono malo vremena što spavam po noći, onaj psiholog što sam išla kod njega je govorio da se i njemu to dešavalo, a i mojoj sestri, pa mene zanima ima li nas još s ovim user posted image

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 3559
10.1.2012 9:41:02   
lajlac
marsupilami meni se to desavalo i desava. Meni je to nesto najgore sto mi se moglo desiti, pored osluskivanja ociju i usijuuser posted image
Meni se desava da budna sanjam. Mozak radi sto na sat, vrti mi kao neka projekcija slika, to cak nisu ni lose slike, to je nesto iz svakodnevnog zivota, ja kako sjedim, mama kako prica, prijateljica s djetetom, isjecak iz filma i sl. tome, zaspem u neka doba i ujutro se probudim s takvim nemirom i osjecajem izgubljenosti da ti ne mogu opisati. To mi se jucer desilo, ustala sam i takav nemir i tjeskobu sam osjetila da ti ne mogu opisati, ja zaista nekad mislim da cu izgubiti svijest od silnog napora i pritiska za koji vise zaista ne znam odakle dolazi. Nekad imam osjecaj da sam uvijek na rubu necega, da ustanem i da se ne podignem, ali i toga me strah. Ali ustane Lajla, zajebi ti touser posted image Ali na stranu sve, nekad niti imam snage, niti volje i u tom trenutku ama bas nista nije vazno, samo bi sjedila i plakala...POkusam zamisliti sebe ili voljene osobe i onda i one gube znacaj, ali srecom to se nakratko desava.

Lajla

(odgovor članu marsupilami)
Neposredna veza do poruke: 3560
10.1.2012 9:44:03   
lajlac
Blur dragauser posted image Hvala ti puno sto nam se javljas. I ovom prilikom bih cestitala svima koji slave pravoslavni Bozic, s malim zakasnjenjem.

Lajla

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3561
10.1.2012 9:51:11   
dana123
I meni se to dešavalo oću se probudit al nikako da otvorim oči kao paralizirana.To mi se dešavalo i prije, ali nikad nisam obraćala pažnju na to.Uz to kao da je neko lego namene grozan osjećaj,a supruga ni u bliziniuser posted image .Što se tiče plakanja plakala sam kao kišna godina,svaki dan.Izpočetka nisam mogla,a poslije svaki danuser posted image .Neznam ko je pitao za trnce po licu i to sam imala i još uvijek se javlja,ali na to neobraćam pažnju.A o vrtoglavici da ne govorim i to me prati ali ko je šljivi ne reagiram na to.user posted image

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3562
10.1.2012 9:53:58   
lajlac
a Dano sta mi kazes za slike, polusnove? Gdje ona RAbi?user posted image

Lajla

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3563
10.1.2012 9:57:28   
dana123
Stalno nam dolaze nove članice.Cure na pravom ste mjestu ovdje vas niko neće osuđivat.Iskreno ja da nisam naišla na ovaj forum neznam kako bi imala snage borit se s ovim.Tako da znate sve ove cure i ženice su predivne i uvijek će te dobit razumijevanje i potporu od njihuser posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3564
10.1.2012 10:03:04   
dana123
Jao lajlac ma i to mi se dešavalo.Ja sam inače osoba koja stalno nešto sanja.Jednom sam pitala jednog doktora jel normalno da svaku noć nešto sanjam,a on meni budi sretna da sanjaš jer tvoj mozak stalno radi,e sad vidi da radi i to pravouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3565
10.1.2012 10:30:31   
marsupilami
i ja sam jednom imala osjećaj dok sam bila u tom paraliziranom stanju da nešto hoda po meni, od nožnih prsta pa do grudi i onda sam osjetila pritisak kao da mi je prešlo na glavu, ma kakav horor film,lajlac , ja imam filmiće svakakvih slikica ne samo dok spavam, zna mi se desiti i dok sam savršeno budna, odjednom kao što kažeš projekcije ni sama ne znaš otkud ti to na pameti, snove ne želim ni spominjati, prosječno po noći jedno 5-6 različitih snova doživim i to takvih, tu je sve od tarika filipovića kako svira klavir, mene kako sam sirena pa do mog tate koji je kralj u nekoj šumi pa nas potjeraju neki ogromni ježevi, ja ti svako jutro svom mužu pričam što sam sanjala, on meni kaže pa kako ti sve to padne na pamet,a nekad sanjam kao kompletan film s agentima i tajnim organizacijama s radnjom i završetkom, a nekad u epizodama, nekad mi baš bude ( ako sam dovoljno umorna, moj mozak nije i dimi mi se više kroz uši user posted image ), gušt zaspati jer znam da me tamo čekaju ludorije, mene to baš veseli, osim kad sanjam da me proganjaju, otimaju, ili da je rat pa se skrivamo u iskopane kuće ispod zemlje, ili evo samo jedan od milijardu mojih snova o invaziji vanzemaljaca na našu planutu: Mi smo kao na groblju, moja obitelj i ja, a po zemlji puno klikera providnih i onaj tko uzme jedan klikr uđe u njega i nestanu zajedno, ja se odjednom stvorim na nekom svemirskom brodu, i tamo odvode jednog po jednog čovjeka ovi svemirci hoće im mozak preurediti tako da funkcionira po njihovom ( a baš su gadni s nekim velikim glavurdama ) , i tako dođe red na mene a ja gledam šta rade, u susjednoj sobi sjedaju ljude na zubarski stolac i neki im metal okrugli stave na glavu da je mogu otvorit pa da im mogu nešto ugradit da imaju kolektivnu svijest ( ovo mi je od Zvjezdanih staza sigurno user posted image ) i ja se popenjem na neku veliku vitrinu i vidim ih sve, svi su njihovi, svi isto misle, i kao osjete moje prisustvo da ima jedan među njima izdajica i svi pogledaju u mene, pođu na mene gore i ja se probudim, uh................................................................

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3566
10.1.2012 10:40:44   
dana123
Burni snoviuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3567
10.1.2012 10:53:06   
lajlac
marsupilami, snovauznih nemam, ponekad :) ali nista strasno. Nisam nikad od toga bila. A sto se tice tih slika i imaginacija, mislim da se svakom normalnom covjeku to desava. Kad legne i zatvori oci, budne smo naravno, savrseno budne, ali o svemu covjek razmislja i vizualizuje pri tome dok ne zaspte. To je normalno, samo sto je u nas svaka takva misao zastrasujuca, mislimo da je to nesto izvan svega ovoga.

Lajla

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3568
10.1.2012 11:02:04   
marsupilami
problem je što ja ne razmišljam ni o čemu pa opet imam vlastitu reprodukciju stvari koje nikad nisam ni vidjela, možda jesam ali nisam svjesno obraćala pažnju na njih, ali ih je mozak kao da on mnome upravlja pamtio, sjećam se stvari naravno keje su vezane baš direktno uz mene, tako se savršeno sjećam svoje prve bočice za mlijeko, kolika je bila i kakva je bila te kad sam nedavno opisala tati kakve je ljubičaste slike imala po sebi zaprepastio se, ali meni se vrte slike bez ikakvog smisla, nemaju nikakve veze s onim o čemu razmišljam

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3569
10.1.2012 11:16:07   
lajlac
ali meni se vrte slike bez ikakvog smisla, nemaju nikakve veze s onim o čemu razmišljam

Isto!!! Ali sve to kad legnem i zatvorim oci, ne spavam, ko sto kazes, savrseno budna. Jeli i tebi kad legnes i kad zatvoris oci?

Lajla

Neposredna veza do poruke: 3570
10.1.2012 11:16:42   
mo girl
meni se desava kad legnem navece da mi je u glavi pravi kosmar kao da mislim na 100 stvari odjednom skupljam dogadjaje tokom dana i sta sam gledala na tv pa mi se sve pomjesa al mene to ne uzrujava toliko.ja primjenim vjezbu meditacije i sve se to smiri

Neposredna veza do poruke: 3571
10.1.2012 11:39:42   
marsupilami
lajlac baš tako, svaki put, ali ne zabrinjava me to , navikla sam se više na to da se samoj sebi nemoram više čuditi, nego sam razmišljala kako bi to izgledalo na tv-u kad bi netko snimao film o tome user posted image , naučila sam da je pametnije sve svoje nebuloze nekako okrenuti sebi u korist i ne predati se razmišljanju da je to od neke bolesti, mo girl ja sam odlučila više ne gledati sve na televiziji, jer nikad ne znam što će me i kakvi će me prizori uznemiriti i poslije to nikako neću moći izbaciti iz glve, e da sam barem to prije napravila, sad je televizor stalno upaljen na Animal Planetu ili Nature programe ( osim kad mm gleda 5 dnevnika ), tako da sad hebem mu miša user posted image , znam sve o razmnožavanju merkata, o porodicama morskih pasa i o tome kako se uzgajanje tarantula može itekako isplatiti. To je meni po cijelu noć upaljeno tako da kad se svako malo budim ne bude ni na tv-u nešto što će me još dodatno prepasti ili unervoziti user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3572
10.1.2012 14:23:42   
blizanac77
Bas vam hvala na podrški, čovjeku je puno lakše kad sazna da i drugi imaju ista iskustva, koja nama izgledaju čudno i nerado ih dijelimo sa drugima. Ja sam opet malo bolje, uključila magnezij, b vitamin, kantarion kapi... pa valjda će nešto upaliti. Nemam iskustva sa snovima. ja mislim da uopšte ne sanjam, mada ne znam ni je li to moguće? Ono što je brynetica napisala u potpunosti doživljavam. Ta opterećenost da će mi ispasti šolja, zaigrati mišić na licu, zadrhtati ruka... to me smara. Ipak, ne odustajem od druženja i izlaganja takvim situacijama. Neka se i vidi, šta me briga... tako mislim kad me ne savlada strah. Mislim da je Udruženje super ideja... ja sam inače pristalica grupnih terapija, ali kod mog psihologa drugi pacijenti nisu zainteresirani...tako da mi je ta ideja propala. Puno pozz svima....

Neposredna veza do poruke: 3573
10.1.2012 16:50:31   
nadez
evo i mene cure kod nama je bio bozic malo sam bila otcutna uspjela sam sve vas iscitati HVALA svima na cestitku,Blur hvala i tebi nadam se da cu izgurati i ja ko tebe do kraja,ja sam za sada ok pokusavam da ne mislim puno,ali imam neki dani kada sam u haousu najvise se plasim od te glupi napade sta imam ali nadam se da nece biti,bili smo danas na kontrolu sve u redu za sada hvala bogu izlazim svaki dan od kuci hodam,ako sam kuci mozak mi radi turbo,sutra idem kod doktorka psihijatar nadam se da ce biti sve uredu,nadam se da ce sve ovo jednog dana proci ljubim vas sveuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 3574
10.1.2012 16:59:50   
brinetyca
ja također nemam nekih iskustava što se tiče snova ali zato ovi drugi simptomi ubijaju! drago mi je da me razumiješ u vezi ovog sa šoljicom, tremorom ruku u društvu i te stvari.joj mene je jedno vrijeme bilo prošlo dobrim dijelom to pa mi je bilo smješno od čega sam strepila,a sad opet strepim od istog. hmm takvi smo mi maštoviti ljudi:) naš mozak uspije svašta zabilježit, svakakvih slika i sličica. negdje sam gledala emisiju u kojoj psiholog kaže da ove simptome ali i napade panike ne mogu imati poglupi ljudi, tj mogu imat samo oni inteligentni, maštoviti..kojima svašta nešto pada na pamet! ajd bar znamo da smo maštovite ;) ljubim vas sve

(odgovor članu blizanac77)
Neposredna veza do poruke: 3575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  141 142 [143] 144 145   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  141 142 [143] 144 145   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *