Rabi
|
IZVORNA PORUKA: lajlac Jano koliko vec to traje, taj osjecaj bezvoljnosti? De nam malo opisi kako izgleda tvoj dan? Ti ne radis jeli tako? Da li imas nekoga s kim mozes razgovarati? Imas li podrsku? Ja znam da kad nam se javi strah, u tom trenutku, bar meni, niko ne znaci nista. Meni je poremecen citav sistem, ali evo borim se. meni je najveci strah ovaj: meni su nekad toliko napete usi koliko osluskujem i mislim, oci da mi se iskrice svjetlosne pojavljuju nekad, zbog silnog pritiska i napetosti, imam osjecaj nekad da vidim neke krugice i svjetlost, jao uzasa, taj strah da ce mi biti poremecena stvarnost je grozan, a ako se to desi, doci ce do depresije i nehtjijenja zivljenja, jer ja necu imati dovoljno snage i sabura. Toliko sam postala jaka u nekim stvarima, a toliko slaba na ostale. Na odnose u kuci sam uzasno slaba, mami i tati svasta nesto zamjerim, ponekad se bojim onog osjecaja da ponekad zelim biti daleko od njih, a sve to zbog nekih prijasnjih desavanja koja su ostavila duboke traume. Po nekim mislima i sta mi sve padne na pamet, mogu slobodno reci da sam grijesna, i toga me toliko stid i sram, da vam ne pricam sta mi sve padne na pamet, bojim se Više sile. Svega me je strah, ali evo guram, od dana do dana, dva dana dobro, dva dana lose, ali nema dana kad nemam negativnih misli, samo sto se mozda MALO bolje nosim s njima. Kad ne mogu spavati, internet, televizor, kad mislim previse - drustvo mi je spas, kad sam u drustvu i dodju misli e tad se uspanicim, mislim cime cu sad zaokupiti mozak, sta ce me sada spasiti, jer ako drustvo ne pomaze, a uzivam u njemu, sta sad? Pa se uspanicim...i onda tu nema pomoci, cekam da tijelo samo reaguje, jer je pametnije od nas. Pokusajem se naci u nekom hobiju, u vjeri, ali mi ne pali, za sve sam skepticna, to ne volim i ne zelim. Jeli ima neko problem s ovakvim negativnim mislima ko ja? Jano, drzi se...haj dodji malo u Bosnu i Hercegovinu na druzenje anksioznih Volimo te svi, svima si draga, nikome nije lako i taj osjecaj svi mi pomalo imamo!!! ovo sve boldirano sto si napisala, sve mi se i sad desava Napetost, umor, stres, tvoje osluskivanje je najteze za tvoj organizam...od 0-24 samo osluskujes...Samo, probaj da te sve simptome prihvatis i shvati da ti je SVE to zbog anksioznosti!!! SVE!!!!I meni se ISTO, ali ISTO desava!!!!! Evo ja ponekad kad gledam, u vidnom polju mi se pojavi kao neka sljokica...i dok ja pomjerim pogled da je uhvatim...ona nestane Sve je to tako i zbog toga...i jos kad se na ovo sve nadoveze nizak pritisak....ma hajde....ne sikiraj se!! Ljubim