BlackMagicWoman
|
lajlac, potpuno te razumijem, a mi smo ovo i fasovale jer previse razmisljamo, znas d aje tanka linija izmedju genija i ludjaka ... ne, fkt, razumijem, oduvijek sam postavlja ta neka pitanja o zivotu, dobru, zlu, iako sam odgojena kao vjernica, i kao i ti ne praktikujem to bas kako Bog zapovijeda, ali to nekako pridajem svojoj mladosti i velikim porocima koji nas danas okruzuju, a kojima je, u danasnje vrijeme, uzasno tesko odoljeti ... Ja nisam izgubila vjeru u Boga, iako svakodnevno prozivljavam muke, mnogi bi vec davno odustali da imaju samo pola sata u mjesecu nasim 24osatnih muka, ali ja eto nisam, i zato smatram da Bog zeli da zivim, ali sam izgubila vjeru u ljude ! Nekada mi je zaista bilo nebitno s kim cu stati popricati, druziti se, ali sad mnogo vise vagam, dosta sam se razocarala u ljude, vole te i traze kad si super, spreman za provod, ali kad oni tebi trebaju nigdje ih, cast izuzecima, svakako, ali ja, nazalost, imam samo jednu osobu, koja mi zaista vjeruje da ne glumim i da ovo zaista boli, i da se borim ... Ljudi su postali oholi, neodgojeni i bitne su im samo pare, a ne zaboravljaju da prije 15ak godina nismo imali nista, ali smo zivjeli i prezivjeli ... I kad pogledam danasnje tinejdzere, zgade mi se ljudi jos vise, jer ne mogu da vjerujem kakvi ljudi odgajaju takvu djecu ... I mi smo bili njihovih godina i glupirali se, ali ovo sada je fuj, i kako da covjek rodi dijete i pusti ga u svijet ... E to, je Lajlac problem, problem su ljudi, unistavaju sve lijepo sto je Bog dao ... I ja sam nekad ovo gledala kao kaznu, ali sam se osvijestila, jer smatram da kazna dolazi tek na onom svijetu, a ovo sto je nama dato je iskusenje ... A zna se da Bog onog koga najvise voli, toga i iskusava najvise ...