Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:40:30
gerberka
ne znam sandrich...ma bona mi cemo svojima pod pazuh ako zatreba ne daj Boze, jesmo se dogovorile da stedimo zbog perfema
de javi koji je dobar, treba i meni
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:40:51
mamina princeza
o toplomjerima sam pisala vec ranije nema koji nismo imali od uha cela cucle i nijedan nije valjao .. jednostavno cuca nije bila kao njena i nije je htjela drzati u ustima nekako je tvrda i manja pa je pljuvala iako smos e prave cuce rjesili tek s 2,5 godine znaci bila je veliki ljubitelj:) celo nijepokazivalo ok trebalo je da se nekako pritisne i drzi tako par sekuni al nismo nekako znali s tim. ponekad bi pokazala pravu al nikad nisi bio siguran. uho nam je bilo najgore to je vazda puno manju pokazivalo i nismo bas znali nikako .....
takod a smo mi oduvijek koristili samo obicne : zivini digitalni i jedno bebu drzi stisne tukicom toplomjer drugo je animira:) i tako i dan danas mjerimo :) prerovicu kucu da nadjem te stare mozda ova bebica bude nekako drugacija pa bude htjela i ove toplomjere:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:41:28
animagical
IZVORNA PORUKA: gerberka
IZVORNA PORUKA: animagical
i niko mi ne rece zna li kakvi su ti BONI ulosci??
ja sam koristila i boni i vir, ali boni samo jedan dan..naizgled su isti sli uz boni sve prodje kao da nemaju onaj plavi dio kao vir koji se okrene prema dolje...ugl jeftiniji su ali propustaju ako je jako krvarenje
češće ih mijenjaš, al su zdraviji nemaju nikakvu zastitu, samo 100% pamuk..al zato su najsigurniji
i stavis gospođi po " dvojicu ili trojicu" da prostite
ja sam stavljala i po pet i mijenjala milion puta dnevno uz redovnih 10 tusiranja rane i nisu mi valjali...uz njih sam mijenjala i po pet pidzama, jer bas prodju.... ma vidjeces koji ti odgovaraju, meni je vir bio ok, bas mekana vata, boni su malo tanji i vise vriedjaju ranu...meni se nisu nikako svidjeli... a cesce mijenjanje mislim da nije bilo moguce
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:48:17
gerberka
sve je to oko ulozaka individualno, nekoj zeni odg onaj nekoj ovaj..imam i ja zena porodilja oko sebe...nisam baš neuka ako nisam rodila...sestra drugo rodila..ona favorizuje boni..moja drugarica vir..prenosim onako kako sam vidjela, cula, kako sam posavjetovana. neko krvari obilno, neko preobilno, neko sasvim malo pa mu je dovoljna i gaza
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:50:35
anđelo
Sandrich,ja sam probala sve te toplomjere,od tog digitalnoh na čelo,do cuce toplomjera do oonog digitalnog što se stavi bebi u uho i za 1 sekundu izmjeri.(ovaj zadnji je čak koštao 80km.)POKVARIO SE ZA MJESEC DANA.Ništa nije pouzdanije od žive.To su mi i pedijatri potvrdili.Živa je najpouzdanija.Jeste da se temp mjeri par minuta duže ,al Bože moj.Znali smo mom malom mjerit temperaturu i s ovim digitalnim na čelo što ide ,i sa živom ,pa ovaj deigitalni pokaže manju temp.Nakon nekog vremena ćeš se toliko ispraksirati da ti toplomjer neće ni trebati.Ja sam znala recimo prisloniti sinu svoj obraz od njegovo čelo i reći 39,i živa pokaže 39..itd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:51:36
gerberka
IZVORNA PORUKA: Sandrich
ne znam sandrich...ma bona mi cemo svojima pod pazuh ako zatreba ne daj Boze, jesmo se dogovorile da stedimo zbog perfema
de javi koji je dobar, treba i meni
a zaboravila na parfem i opet krenula sa razbacivanjem
vidim ja..ista sam..i ja zaboravila na parfem, pa kupila sterlne gaze za pupak..odose pare, treba dobro razmisliti..mogla sam kakvu majicu staru razrezati pa napravit ovih gaza
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:55:44
animagical
sve je to oko ulozaka individualno, nekoj zeni odg onaj nekoj ovaj..imam i ja zena porodilja oko sebe...nisam baš neuka ako nisam rodila...sestra drugo rodila..ona favorizuje boni..moja drugarica vir..prenosim onako kako sam vidjela, cula, kako sam posavjetovana. neko krvari obilno, neko preobilno, neko sasvim malo pa mu je dovoljna i gaza
ja sam u cetresnici morala nastaviti koristiti clexane injekcije pa sam naravno i dosta jace krvarila nego druge zene... a nisam ti ni rekla da si neuka, nego da je individualno a za bas jako krvarenje ja sam koristila sinov pampers, odrezem ono ljepilo da me gdje ne zakaci za konac, pa u njega vir pa ti zasmisli potopa...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 11:04:23
soraya
dobro jutro. vidim ja ovdje veselo, cak i 3 smjena aktivna bila. ja od jucer kontam o uloscima, ja kupila sebi 4 pakovanja VIR-a za pocetak i sve mislim da ce mi biti malo pa odoh danas do DM-a da dokupim jos. Odoh se sad spremati pa u dz na CTG, nisam htjela jesti nista slatko jer svaki put odem na ctg poslije dorucka kad se napucam svega i svacega pa beba skace ko luda, ne mozemo je pofatati, aparat samo pisti. a tako mi je mrsko izlazit iz kuce. hladno.bbrrrr.
Vidim pricale ste i o apaurinima u 9. mj. ja odavno izbjegavam da pijem, ali prije nekoliko noci vodila sam bitku sa nesanicom, opet se ista stvar ponovila i 2 noc i da se ja ne bih maltretirala 3. noc ja popijem 1 apaurin i tada sam spavala ko beba.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 11:07:45
dzenyA
pauzo, a ako pitas kakvi su u smislu kvalitete..Boni i Vir su favoriti porodiljama i samo se oni pšreporucuju..izbor je na tebi..ja sam kupila i jedne i druge..da malo mijenjam gospođi jer ona voli promjene
p.s. uh da mi muz procita ove gluposti bilo bi svakakvih promjena
samo se zezam naravnooo
Ja odspavala drugi krug,Pauzo nek si popila ja sinoc bila kod dr.kaze ona meni da poijem slobodno kad osjetim potrebu,ili za pritisak... aj kupila 2 paketa roze vira i 2 paketa plavih Ona
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 11:12:09
veki_aki
a joj animagical, pa tebi je bas potop bio...meni je s prvim puno bilo, i bolilo, i imala temp. neke ko trudove sta znam, al se sve kontam da s drugim to nece tako ici, bice sve bolje...Od zena od mm rodjaka prvo djete rodila ni epiziotomije ni krvarenja, tako da jos uvijek se svi mozemo nadat najboljem. Gerbo nasmija me pravo Sto se toplomjera tice, ipak je jedino zivin tacan, promjenili smo ih mali milion, al zivin jedini bude tacan. Dok je beba mala ide u guzu, malo se strpi, poslje pod pazuh, il eventualno imamo negdje i onu traku kao sto je bila prije rata sto se stavi na celo da okvirno vidis jel temp.37-38. ili 38-39. Ma netrebalo nam nikad! Evo moj djecak pored pljuskavica koje je donjeo iz vrtica, nije imao temp. ili bilo sta dr.vise od godinu, a boravio po citav dan u vrticu sa bolesnom djecom, nemojte o najgorem sad razmisljat, neka nam zdrave djece! Andjelo moja ko zna kad cu ja ovaj cuveni seminarski zavrsit, skroz sam izgubila elana, a i stalno neke radove citam, pocet cu mislit na engleskom vise. Al kad zavrsim objavim stogod, mada tu je vise genetika, neznam koliko nama znaci. Zene moje ubih se argetom i bijelom kafom, mislim da cu biti teza od slona u 8-om, a u 9-om cu se samo valjat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 11:14:51
gerberka
IZVORNA PORUKA: veki_aki
Zene moje ubih se argetom i bijelom kafom, mislim da cu biti teza od slona u 8-om, a u 9-om cu se samo valjat
ja se osjecam kao nasukani kit
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 11:20:30
veki_aki
moja grebo, ja sam sa 15kg vise sad zatrudnila nego sa prvim, pa eto... Al kontam se jos sam sad trudna, ne planiram vise od dvoje, tako da me boli uho za sve! Sad i trebamo uzivat imat cemokad mrsat, jel tako?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 11:23:02
ellam
pozdrav svim mojim
ja samo slazem i gledam odjecu, uhvatila me neka euforija luuuuda
Sta ste vi mislili ponijet za obuci, osim benkice i gegica i carapica.... hocete dekicu ili vrecu za spavanje ili oboje????
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 11:25:36
dzenyA
Ma zene moje nesikirajte se za kg, sve je ti individualno,ja jedem ko kreten....pa mm se sinoc ibreti sta sam sve pojela,a jest da mi je beba krupna, veki-aki i gRebo samo jedite
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 11:25:56
gerberka
IZVORNA PORUKA: veki_aki
moja grebo, ja sam sa 15kg vise sad zatrudnila nego sa prvim, pa eto... Al kontam se jos sam sad trudna, ne planiram vise od dvoje, tako da me boli uho za sve! Sad i trebamo uzivat imat cemokad mrsat, jel tako?
jedi..meni dr rekao da ni medicina ne poznaje potrebe organizma, svaki je organizam stroj za sebe i da se nikad ne zna sta mu fali, a samim tim i bebi..i da jedem sve sto imam potrebu, grehota je gladovati ili se ustezati u trudnoci..stvarno ko to radi..po meni ima bas problem sam sa sobom. A drugo je sto neko dobije manje neko vise kg..treba jesto, imam ja kad smrsati kao sto kazes. eno naša palačinka ( da je malo otračam ) ima liniju fantasticnu, a bila + 14. ja znam da me ne grize savjest, jer jedem sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 11:26:09
pauza
meni niko moje zene ne vjeruje, ali mene brine sto nikako ne mogu da se ugojim, sve ode bebi, ja nemam snage ko pile, ne znam uopšte kako cu se poroditi.... zadnji nalazi su dobri bili ali sad ko zna kakva je situacija.... da mi je neko ovo pricao ne bi vjerovala, cak i dr misli da sam trebala dobiti vise kg, pa zato sad ne smijem gojiti vise bebu, jer ja nemam dovoljno kila.... eto, pa da covjek bude pametan??? mene strah da ne padnem s nogu kad mi najvise snage bude trebalo, a to je na porodu i prvih dana s bebom.... sad kao jedem voce, vitamine, trudim se da bar imunitet pojacam, ali osjecam da nemam snage:-((
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 11:26:52
gerberka
a mislim da ovdje ni jedna od nas ne ide na štetu djeteta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 11:30:14
gerberka
ja ležala u bolnici i ovu jednu vodi jedan naš onako zgodan doktor..i ona sva treperi kaze udebljala sam se samo 4 kg, dr mi rekao da sam prava manekenka..kaze njoj jedna u sobi..ti si bona glupaca, a ne manekenka
drugo je stvar genetike, ai patiti se..to nikako
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 11:32:07
Sandrich
I ja cu pokrit dekicom,u korpu i auto...da ga previse ne toplim jer kad ga ubacim u korpu garant ga necu smjeti ni dirati ž mene lagano pocela prpa hvatati kako cu ja to sve,hocul znati..uhhh
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 11:33:39
gerberka
i ja cu dekicu pa nosiljku
a pauzo, ima li dr kakav savjet..mozda se ti osjecas slabo zbog hormona..vazno da ti je krvna slika ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 11:35:08
Sandrich
ja ležala u bolnici i ovu jednu vodi jedan naš onako zgodan doktor..i ona sva treperi kaze udebljala sam se samo 4 kg, dr mi rekao da sam prava manekenka..kaze njoj jedna u sobi..ti si bona glupaca, a ne manekenka
drugo je stvar genetike, ai patiti se..to nikako
ja ne kontam kako neko moze da ne jede samoinicijativno,pogotov kad si trudan Ja se hranim svakako...jedem i zdravo a vala i nezdravo..priustiim sebi i picu,i kolu i hamburger sve sto mi se jede i pije,necu da smagam nizacim...al eto kod mene se to nesto plaho ne prima,dall sto sve izadje u obliku proliva ne znam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 11:38:29
gerberka
nije n meni jasno da žene gladuju, normalno necu biti ko tenk..ali da dobijem kila i ubucim se u trudnocu naravno.
i ja vala sve priustim sebi, koliko i kad mogu
još malo, pa se ideeemooo napinjaatiiiii guraj mala, guraaajjjjj opaopa opalaaa. jest me uhvatila euforija