Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 9:56:28
gerberka
ja evo napravila djetetu čokolino..nije radi mene
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 9:59:55
anđelo
IZVORNA PORUKA: gerberka
pa sta se desilo u orvoj trudnoci..samo krenulo?
Pa znaš da je moja prva trudnoća završena u 34 nedelji.Nije ni bilo došlo vrjeme kontrakcija. Ništa nije bilo krenulo.Pisala sam da se odvojila posteljica od maternice.Taj dan sam šetala sa sestrom 4 sata.Išle šopingovat,a nisam odmarala.Niko mi nije rekao da moram mirovat i sl.Trudnoća bila školska.I kad sam došla kući počela me bolit krsta kao menstruacijski bolovi.Muž mi pred spavanje izmasirao krsta,kružnim pokretima(učila na vježbama )i kad sam zaspala sanjam da sam se upišala.Probudim se i vidim ja sva mokra.Imala na sebi vunene helanke .Pomislim ,pukao mi vodenjak.Odem u wc,kad tamo imam šta vidjeti.Ja sva krvava.Skinem helnke,operem se .Puno je krvi bilo,helanke si bukvalno mogao iscjediti.Probudim muža ,bilo je 1 sat ujutru.Odem u hitnu,hitna me svojim autom odveze na gak.Tad tu noć ostanem.Ujutru na ultrazvuk,dr.kaže odvojila se posteljica.Dao mi neke injekcije 4 komada,ujutru i uveče dva dana da primam,da se bebiju razviju pluća /ako se ranije rodi/.Pošalju me kući na strogo mirovanje.Tačno 7 dana nakon toga opet prokrvarim,ali malo.Opet bolnica,redovna kontrola.svaki dan po nekoliko puta ctg i ultrazvuk.Sjećam se da me dr.Sanjin Deković pitao jesam li koristila neke vaginalete i drugih milion pitanja,a svaki odgovor bio ne.Pitao me doduše i da li sam imala sex,ja rekla ne.A imala sam 20-dana prije toga ,ali ništa mi nije bilo.Kontam da je od sexa ,odmah bi prokrvarila,a ne 20 dana nakon.I tako tu provedem od subote a utorak ujutru u 2 sata me porode.Ostatak priče znaš ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:01:05
gerberka
ja, ja dođe utorak napolju snijeg pada, meni zima cim pogledam kroz prozor, al u auto cu pa polako
i ja cijelu noc piškim, pa više mi dojadilo..popijem po 2-3 l vode i opet mi tamnija piša..vjerovatno od vitamina
mene uši ne bole, al mi utrnu guzovi..stopala mi vruća, glava znojna samo kukamo penzioneri bi nam pozavidjeli na boljkama i terapiji
imam ja jednu komšinicu, mama joj u penziji..kaze ima dobru penziju al dadne odmah prvi dan penzije u apoteku vise od pola iznosa.kupuje sebi ginko za pmaćenje, vitamine za imunitet..rekoh mogla sam se sa njom družiti
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:05:03
gerberka
uh draga moja mogu zamisliti koliko si straha prošla...hvala Bogu sve je sad ok..a morala si imati pocetak odvajanja posteljice, omeksan grlic, ali ti niko to nije vidio..ah sta se trudnoca vodi urednim a onda prijevremni porod. hvala ti na objasnjenju, eto momka tvog, pravi ljepotan! mene boli konstatno stomak i leđa, kontam ako su ovo lažnjaci to nije nista strasno
< Poruku je uredio gerberka -- 10.1.2012 10:07:16 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:07:14
pauza
dobro jutro drage moje!! ma i ja sam jutros bas grozna, skoro nikako nisam spavala:-(( kiselina, wc, muka, pa onda bolovi u ledjima... ma sve:-(( ali eto jos malo, danas punih 38 sedmica draga dzenyA momcine, 3400gr!!! moja mišica prosle sedmice imala 3150gr i rekli mi krupna i da smanjim kaloricnu hranu, a zamisli tek 3400!!!! svaka cast:-)) danas necu mrdnuti iz kuce ne bi li se malo smirila, jer sam juce bas pretjerala.... e smijemo li u 9. mjesecu piti apaurin, ja juce popila onaj jedan od 2mg i niko mi ne rece zna li kakvi su ti BONI ulosci?? pusa:-*
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:14:33
gerberka
kako ne znas za boni uloške..obicni, u svakom marktu ih imas
evo mahsuz za tebe ja postavljam
ovo kupi na netu se ne pika
< Poruku je uredio gerberka -- 10.1.2012 10:15:10 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:16:30
anđelo
uh draga moja mogu zamisliti koliko si straha prošla...hvala Bogu sve je sad ok..a morala si imati pocetak odvajanja posteljice, omeksan grlic, ali ti niko to nije vidio..ah sta se trudnoca vodi urednim a onda prijevremni porod. hvala ti na objasnjenju, eto momka tvog, pravi ljepotan! mene boli konstatno stomak i leđa, kontam ako su ovo lažnjaci to nije nista strasno
Zato sad idem svake 3 sedmice dr.i radim ultrazvuk,a muž mi ne smije prići. Znači to odvajanje ipak je moglo od sexa Čula sam i dr,kad su komentarisali tokom operacije.u momentu kad su otvorili maternicu,toliko je operaciona sala zasmrdila,da sam ja pomislila,Bože dragi ,zar ovako čovjek smrdi kad umre.Nikakvo pokvareno meso,tom smradu ne može konkurisat.Posteljica se valjda počela raspadat,a dr je prokomentarisao,auuuu,ovo je trebalo na sekciju,prvi dan kad si došla.Ko te je gledao na ultrazvuku.Kažem ja dr.Begić.Ma ja Begića boli briga,ti si sine prije 10 dana trebala na sekciju,čim je prvo krvarenje bilo.Al eto sve je dobro što se dobro svrši.Čitam baš na forumu,za nedonoščad da žene rađaju s 25 nedelja ,pa se djeca odhrane.Božje čudo.Kad nešto Bog želi ,i kad Bog da nafaku,nema veze kad se beba rodi. Ti si Gerbo hvala Bogu ušla u 9-ti.Ako imaš lažnjake,to se tjelo samo priprema .Raduj se.Djeca rođena u 9-tom se smatraju da su donesena na vrjeme.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:17:29
gerberka
pauzo, a ako pitas kakvi su u smislu kvalitete..Boni i Vir su favoriti porodiljama i samo se oni pšreporucuju..izbor je na tebi..ja sam kupila i jedne i druge..da malo mijenjam gospođi jer ona voli promjene
p.s. uh da mi muz procita ove gluposti bilo bi svakakvih promjena
samo se zezam naravnooo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:24:14
gerberka
anđelo znam da sam sad u sigurnoj zoni, hvala Bogu Dragom..onako pitam a mila, tebi je morao vidjeti odvajanje..postepeno..nije se mogla odvojiti odjednom..i kad oni to vide ukljuce terapiju, zabrane sex i ostale akrobacije..a sta si ti znala.ako ti nikad nije ni spomenuo... s druge strane ni ja ne vjerujem da je sex pokrenuo pogotovo prije 20 dana..jedno je kad imas odnos pa odmah prokrvaris..a ne nakon par dana... to je hvala Bogu iza tebe... i meni moj dr kaze da ne dam da me iko čačka puno..da vidis mene jedne noci u bolnici, macka se raspremila i na sto onaj, dezurna doktorica nabila rukavice, uzela spekulum i ja fino kazem da necu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:26:54
raja_ringe
pauzo, a ako pitas kakvi su u smislu kvalitete..Boni i Vir su favoriti porodiljama i samo se oni pšreporucuju..izbor je na tebi..ja sam kupila i jedne i druge..da malo mijenjam gospođi jer ona voli promjene
p.s. uh da mi muz procita ove gluposti bilo bi svakakvih promjena
samo se zezam naravnooo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:29:04
Sandrich
Hej zenice da vas pitam koje ste vec kupovale il planirate..koji toplomjer za bebu cete kupiti?? jel onaj obicni pod pazduh sto ide ili digitalni samo na celo se stavi i ocita temperaturu??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:29:44
pauza
eh, ja vec popila i juce i neki dan kad sam imala bolove i tvrd stomak..... niko mi nije rekao ne smijes u 9. piti, a ranije mi dr rekla kad imas te bolove popij.... ali niko nije spominjao sta kad boli u 9-om?? a BONI ja juce kupila jedno pakovanje, jer nije bilo vir80, a njih sam kupila 4 paketa ranije, nego reko' da jos malo dokupim, trebace.... pa ja uzeh boni, sto kazes, da malo iznenadim gospoju:-)))))) svaka promjena kazu je dobra, pa makar i nagore hahahahah
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:31:05
gerberka
IZVORNA PORUKA: Sandrich
Hej zenice da vas pitam koje ste vec kupovale il planirate..koji toplomjer za bebu cete kupiti?? jel onaj obicni pod pazduh sto ide ili digitalni samo na celo se stavi i ocita temperaturu??
ja taman htjedoh recdi da si otisla kupiti bebi kilu bureka..odkad te nema...
ej ja vidjela u apoteci cuca toplomjer i piše na cuci ima li turu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:31:12
animagical
i niko mi ne rece zna li kakvi su ti BONI ulosci??
ja sam koristila i boni i vir, ali boni samo jedan dan..naizgled su isti sli uz boni sve prodje kao da nemaju onaj plavi dio kao vir koji se okrene prema dolje...ugl jeftiniji su ali propustaju ako je jako krvarenje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:32:41
gerberka
IZVORNA PORUKA: animagical
i niko mi ne rece zna li kakvi su ti BONI ulosci??
ja sam koristila i boni i vir, ali boni samo jedan dan..naizgled su isti sli uz boni sve prodje kao da nemaju onaj plavi dio kao vir koji se okrene prema dolje...ugl jeftiniji su ali propustaju ako je jako krvarenje
češće ih mijenjaš, al su zdraviji nemaju nikakvu zastitu, samo 100% pamuk..al zato su najsigurniji
i stavis gospođi po " dvojicu ili trojicu" da prostite
< Poruku je uredio gerberka -- 10.1.2012 10:33:01 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:34:22
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Sandrich
ja taman htjedoh recdi da si otisla kupiti bebi kilu bureka..odkad te nema...
ej ja vidjela u apoteci cuca toplomjer i piše na cuci ima li turu
sto sam jela pitu jela sam,dosta za ovaj mjesec
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:34:44
gerberka
IZVORNA PORUKA: pauza
eh, ja vec popila i juce i neki dan kad sam imala bolove i tvrd stomak,
pa tako prizn aj da volis pit bobe, necemo ti nista..i mi volimo
kao ko fol smije li se, a vec je popila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:35:52
pauza
aha, vidjela sam (tj. napipala) da vir imaju neki kao najlon u sredini, a boni fakat nemaju, a jeftiniji samo 0.15KM.... necu onda vise boni kupovati... joj mene ovi laznjaci ne popustaju... mogu li oni potrajati npr 15 dana, jer ja bi zeljela da se porodim krajem januara hahahaahah, ne pitajte ne zasto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:36:34
Sandrich
a sta Gerbo ako beba nece cucu?? Ja kontala narucit u apoteci ovaj digitalni na celo sto se prisloni al sam cula da neki valjaju a neki ne pa zato da mi je iskustva ako je neko vec kupovao
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:37:12
mamina princeza
ja sam dosta koristila te boni istina ipak ne prvih dana nego mozda tamo za nekih 20ak dana jer sam dobila nekoliko pakovanja. tad vec nije toliko curilo pa mozda zato nisam imala s njim aproblema. kupicu vir i ovaj put za pocetak sto je sigurno sigurno je... animagical i ti si puno krvarila na pocetku? mislim da j eto kod nas kod kojih je bio vakum situacija. i da ja sam imala bas dugo krvarenjeiza poroda - sigurno 50-60 dana ne bas krvarenje pravo al gnjavilo me jako dugo da sam isla i doktoru jer sam se uspanicila svim astane prije.
gerbo vidim bilo laznjaka sinoc.... suti ti si bar usla u deveti mozes se opustiti sve je to sada normala. a kod se sve isto javlja a ja evo 32 sedmice napuhih. a joj.... i bas tako ko sto kazes ko da se nabije na mjehur mene kad dodle udari nekad i pisnem iako radim kegelove vjezbe i sve al mi se desi sta cu. nekako imam osjecaj da je i gore i dole totalno popunio ne znam gdje ce dalje da mi raste .....
menis e sve nesto jede ......ccccc....
sinoc mi je opet hb noc bila bolje nego preksinoc spavala sam 5 sati u komadu nisma moral ani u wc ..... a nekako mi je sad 5 sati i dovoljno poludili hormoni iako sam spvalica inace.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:39:13
pauza
hahaha, joj gerbice, kako si mi loodaaaaaa:-)))))) i ja planiram dvojicu trojicu staviti gospoJi, samo ako mi gaće to budu mogle podnijeti:-)))) a sto se apaurina tice, ja popila pa sad cekam da kazete ma pij slobodno i tako mi smirite savjest:-)))) ne znam sto ne moze sad ako je moglo kad se beba razvijala, ha ja:-)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 10:40:00
megi
Sandrich mi imamo digitalno sto ide u uho i obicni zivin toplomjer meni je vazno samo da mi digitalni pokaze da je povisena temperatura ukoliko je ima, a onda mjerimo sa onim obicnim pogotvo ako mjerim po noci znala sam joj samo lagano prici toplomjer u uho i vidim jeli porasla temp ili nije