Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 12:50:51
gerberka
tič, kako izgledaju te jednokratne podloge iz DM-a..dobra ideja
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 12:57:55
AMELIC
Samo da pozdravim svoje bembele Jutros išla vaditi nalaze,KS,Fe, i urin...bojim se da će mi HGB biti u tački nizak,a nadam se da kakvih bakterija nisam zaradila Gerberka tebi usitnilo...pamti sve što si kupila,šta valja, a šta ne,da nam iskustva kasnije preneseš Evo još jedne niskonosačice...svi me pitaju jesam li 5 mj stomo nije veliki a dole nisko skroz...nema veze bitno je da bebi raste a mi ćemo da se pazimo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 13:11:14
dush
IZVORNA PORUKA: pauza
meni niko moje zene ne vjeruje, ali mene brine sto nikako ne mogu da se ugojim, sve ode bebi, ja nemam snage ko pile, ne znam uopšte kako cu se poroditi.... zadnji nalazi su dobri bili ali sad ko zna kakva je situacija.... da mi je neko ovo pricao ne bi vjerovala, cak i dr misli da sam trebala dobiti vise kg, pa zato sad ne smijem gojiti vise bebu, jer ja nemam dovoljno kila.... eto, pa da covjek bude pametan??? mene strah da ne padnem s nogu kad mi najvise snage bude trebalo, a to je na porodu i prvih dana s bebom.... sad kao jedem voce, vitamine, trudim se da bar imunitet pojacam, ali osjecam da nemam snage:-((
Draga moja pauzo... Ni ja se jos nisam nista ugojila... Mozda kilu - dvije, sve zavisi kako kada se vagam... A ni ja ne znam kako cu se poroditi kada non stop lezim.. A svi govore na porodu trebas pravo puno snage... A ja dok se popenjem na 4ti sprat upusem se kao kakva baba.... A jedem sve sto mi se pozeli, jedino sto ne jedem toliko kolaca i slatkisa kao prije trudnoce, jer me od njih uhvati zgaravica...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 13:24:37
pauza
ne radim od Nove godine, ne znam ni kako bih se odvukla do posla.... ledja i prepone razvaljuju..... a i ja zivim na 4. (ali je kao 5.) bez lifta, ma jedva ja dodjem kuci, ko trut se vucem..... zato mislim da mi fali snage.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 13:25:05
gerberka
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: gerberka
ne znam kako da ti objasnim , pakovanje je plavo, dodje ih nekoliko u pakovanju- pitaj prodavacicu za jednokratne prostirke za presvlacenje beba
OK..kako sam razumjela na tome presvlacim i bebu npr u gostima...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 13:26:04
Mrgica
Evo i mene da vas pozdravim, mi dobro hB, cekamo da nam stignu nalazi,da vidimo kakvi su, ja se nadam aBd ok,samo ne znam bas za urin prosli put je bilo proteina u tragu, pa su mi rekli sto vise tecnosti da to ispiskim. Veki aki evo nas drugo, mrdamo se masalah pravo, juce bas bas, ma mamina gimnastaicarka. Kako si mi ti, evo nam opet snijega, valja nam se skijati. Bigmama cini mi se ti pitas za vjezbice, e ovako imas u Skerlicevoj utorkom i cetvrtkom u 16.30 i srijedom u 11h, ovo je br.da mozes pitati sta te interesuje 560-200, mada ti treba samo stomo, to ti je ulaznica. I imas na Otoci ponedjeljkom i srijedom u 16.30h, i petkom od 10.30h, br je 711-465, pa eto gdje i kad ti vise odgovara.Ja nisam jos niti 1 put otisla a sve se kanim u Skerlica, ima i danas ali ovaj snijeg pada pravo. Raja ringe sta ti radis na chatu u 4 ujutro, to ranoranilac? Kako ste mi vas 2 danas?Mrda li se Ostale sve vas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 13:29:18
Semica
Ola zene...
ja uletih da vas pozz pa vidim pisete o uloscima...ne bih vam preporucila sa mrezivom bilo koje...bez mrezice uzmite-mrezica se zalijepi za ranu pa problem odlijepiti...ja sam BONI obicne uloske koristila i super su mi bili-po 2 stavljala da napravim duzi ulozak........mada koji god uzmete proci ce vam krv na gacice sa strane ili na neki dr nacin...
Eto to je moj savjet...ljubim vas puno...vidim Silver je otisla u bolnicu...cekam lijepe vijesti :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 13:30:41
teacher75
ne znam kako da ti objasnim , pakovanje je plavo, dodje ih nekoliko u pakovanju- pitaj prodavacicu za jednokratne prostirke za presvlacenje beba
OK..kako sam razumjela na tome presvlacim i bebu npr u gostima...
ja sam je prvih mjeseci redovno presvlacila na tome, iako sam imala onu podlogu za presvlacenje, pa sam na nju stavljala ovo, jer je bilo "nezgoda" pa da ne perem svaki put tu cvrstu podlogu ja sam preko stavlajal ovu jednokratnu, pa kad se popiski ili ukaki dok je presvlacim samo bacim a kad je prestala sa nezgodama nosala sam vani, ubacim u tasnu (velicina pelene otrpilike) i zgodno mi, i kada smo isli na kontrolu dr, na to je stavim, da ne pokupi bacile
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 13:31:50
teacher75
IZVORNA PORUKA: Semica
Ola zene...
ja uletih da vas pozz pa vidim pisete o uloscima...ne bih vam preporucila sa mrezivom bilo koje...bez mrezice uzmite-mrezica se zalijepi za ranu pa problem odlijepiti...ja sam BONI obicne uloske koristila i super su mi bili-po 2 stavljala da napravim duzi ulozak........mada koji god uzmete proci ce vam krv na gacice sa strane ili na neki dr nacin...
Eto to je moj savjet...ljubim vas puno...vidim Silver je otisla u bolnicu...cekam lijepe vijesti :)
ma prolazi al se stave po 3-4 pa nekako uspije, kasnije prvih dana stvarno tesko da ne prodje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 13:42:24
Hurma
IZVORNA PORUKA: Hurma
ola girls :)
ima li koja da nisko nosi bebaca?
meni je posteljice placenta depressa..posteljica mi je nisko..e sad znam da ima razlike i u tome..al ne brini
sinoc mi je rekao pored svega da mi je bebac dosta nisko i kao mirovanje i to... sjedi dole na guzi i nogicama udara po mjehuru a kako mašalah u tezini napreduje... valjda ce biti sve veci pritisak... jedino po cemu sam to skontala je sto piskim stalno i to 3 kapi me natjeraju kao da nisam cijeli dan... je li to nisko nosenje ipak fakat toliko rizicno da se moram totalno zalijepiti za krevet? on mi rece mirovanje, ne tesko dizati, tesko raditi, ali nije rekao da lezim 24 h
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 13:45:21
Mrgica
mrgice, zar nije u skerlica utorak i srijeda popodne i petak ujutro
Nemam pojma mila, ali ovako mi na pisala na papiricu sestrica iz bolnice kad sam isla na pregled, kaze imas te vjezbice, pa je dobro da odes.Ali ti ipak provjeri za svaki slucaj na ova br. Bigmama mogle smo skupa, samo ,gdje,kada?Joj i sama sam ti taka lijena,pa eto ti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 13:49:38
megi
i ja sam koristila ove podloge za presvlacenje bebe i starno su super, mozes bebu svugdje spustiti pa odlicne
sto se tice vjezbica ja cu abd nekad u februaru na vojnicko to mi je najblize
hurma ja mislim da bi ti rekao strgo mirovanje da je mislio da stalno lezis, al ti ipak uspori malo, odmarajh, ne dizi, ne radi nista tesko, uzivaj koliko mozes ja sam sinoc adnu dizala pa me cijelo vece stomak zigao bas mi je bilo frka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 13:52:53
bigmama5
pa eto mogle smo od sl.sedmice ti nam provjeri tacan raspored i idemo ja sam za samo da u pon odem na kontrolu i onda na vjezbice a dog se mozemo preko pp za detalje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 13:55:27
Mrgica
IZVORNA PORUKA: bigmama5
pa eto mogle smo od sl.sedmice ti nam provjeri tacan raspored i idemo ja sam za samo da u pon odem na kontrolu i onda na vjezbice a dog se mozemo preko pp za detalje
Oki onda, aBd slj. sedmice, valjda nece sunce upeci, pa nam se opet nece dati da idemo po vrucini... Ako hoce jos koja zenica neka kaze,pa da to budu RR vjezbice.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.1.2012 13:56:42
teacher75
IZVORNA PORUKA: megi
i ja sam koristila ove podloge za presvlacenje bebe i starno su super, mozes bebu svugdje spustiti pa odlicne
sto se tice vjezbica ja cu abd nekad u februaru na vojnicko to mi je najblize
hurma ja mislim da bi ti rekao strgo mirovanje da je mislio da stalno lezis, al ti ipak uspori malo, odmarajh, ne dizi, ne radi nista tesko, uzivaj koliko mozes ja sam sinoc adnu dizala pa me cijelo vece stomak zigao bas mi je bilo frka
ja ovu svoju dizem samo kad se ukaki i kad moram da je operem na lavabou- i to kad mi nema mame ili tete sto je cuva, inace nema dizanja od kako sam zatrudnila. dizem je i kad se probudi iz kreveta i to je to